Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Amit a Haswell-ről tudni érdemes!
Új hozzászólás Aktív témák
-
bombibmw
veterán
Mi számít már tuningosnak 4770k/4790k esetében?
Fesz,órajel? -
lukivaker93
csendes tag
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni 1150 es lapom(msi b85 g43 gamind) és processzorom tesztelésére! Debrecen és környékén. Igazán meghálálnám, és elég sürgős lenne! Köszönöm! -
MrM94
addikt
Most kinek lehet hinni?Az alvástól megéhezek,az evéstől elálmosodok.Így Macskasztikus az élet.
-
MrM94
addikt
Jaj,dehogy ez idle be volt pontosan windows betoltes utan,de meg nem vette vissza rendesen az orajelet es a feszt. PL aida64ben 0.3 0.2 re veszi vissza rendesen a feszt idle be.CPUZ ben pedig csak 0.8 ra.
A tapom allitolag haswell kompatibilis szal vissza kene vegye a c6 c7 statek miatt 0.2 0.3 ra...
Fene se erti ezt...Fentebbi kerdeseimre se kaptam valaszt,pedig reggel ~7 ig keresgeltem a guglin,egesz ejjel.@Laychi : En inkabb AIDA64 nek hiszek,mivel volt mar olyan CPU-z bug,hogy cpu z ben nem vette vissza az orajelet,de aida64 ben igen s ki lett merve fogyasztasmerovel,es tenyleg visszavette csak a cpu-z nem mutatta.
[ Szerkesztve ]
Az alvástól megéhezek,az evéstől elálmosodok.Így Macskasztikus az élet.
-
laychi
veterán
Ha ovverride+fix fesz van beállítva,akkor hidd el,hogy a cpu-z mutat jót,illetve nézd meg coretemppel a VID-et.
Az hogy nincs terhelve és nem 200W-ot eszik a konfig,csak 50-60W-ot,az nem a fesztől,hanem a terheltségtől függ.Ha adaptive van beállítva,akkor valóban a cpu-z a bugos.
Én egyébként a legmegbízhatóbb programnak a hwinfo64-et tartom ilyen téren,minden feszültségértéket,órajelet,hőmérsékletet kiolvas,még a hálózati kapcsolatoknál lévő adatfolyamot is figyeli,és nem kell 150 féle programot egyszerre futtatni.
Meg ha nem fogadod el más emberek válaszát a kérdésekre,akkor miért kérdezel?
-
Gery15
addikt
-
Puma K
nagyúr
Hali!
Asrock Z97 Extreme3 beállításai között mik azok az energiatakarékos módok amiket UEFI-ben bekapcsolhatok olyan táp mellett ami nem támogatja a Haswell procikat?
Jelenleg folyamatosan 3.2 Ghz-cen megy az i5-4460.
Üdv
Puma"Cuccok: csattogós lepke és tiki-taki" └[ʘヘʘ]┘
-
Gery15
addikt
Remélem nem gondolod komolyan, hogy 800MHz-en megy a processzorod 5 század volton.
Szerk.: Olvasd el Te is, amit feljebb linkeltem. Egyébként megkerestem Fiery-t, aki később javított az AIDA-ban, ezt a bugot és egy-két frissítés után már helyes adatokat írt, mint a CPU-Z.
[ Szerkesztve ]
HyperX
-
Trailblazer
veterán
Nem rossz, de pluszban egy érdekességet szúrtam ki a shotodon a CPU-Z "instructions" mezőjében: a TSX extensiont, amiről itt a Wikipedia oldalán azt írják, a K jelzésű Haswelleknek nem jár. Úgy tűnik tehát, hogy a frissített modellek részesültek ebből is.
[ Szerkesztve ]
Lehet más a helyesírás...? -> https://lnk.bz/fJ4V
-
laychi
veterán
válasz laychi #12320 üzenetére
ugyan ezt produkálja,de nekem most auto beállításon van,nem override-on,illetve bios alapból szerintem bekapcsolva tartja a C-state-eket,amik ezt előidézik,de pill és megnézem a beállításokat
cstate auton volt,most kilőttem
egyébként autora van állítva a fesz szabályzás(se nem adaptive se nem override),fix 1,304V beállítva biosban.
[ Szerkesztve ]
-
-
MrM94
addikt
válasz laychi #12329 üzenetére
S akkor ha enis beallitom autora sem adaptiv sem override es beirok neki X feszt akkor honnan tudjam,hogy nem e tartja a feszt konstans mint a volt Ivynel a rog lapom?
Mivel kene ezt ellenorizzem?(#12313) Puma K Ugytudom a C6 es C7 state az alacsonyfogyasztasos haswell state
[ Szerkesztve ]
Az alvástól megéhezek,az evéstől elálmosodok.Így Macskasztikus az élet.
-
#Morcosmedve
veterán
CPU-Z 1.70, az új procikhoz
© asszongya'hogy
-
Puma K
nagyúr
Az azok az új energiaszintek, amit nem érdemes bekapcsolni olyan táp esetében ami nem támogatja a Haswell procikat.
Nekem Haswell procim olyan táppal ami "nem támogatja azokat a procikat" és folyamatosan 3.1-3.4Ghz között teker a proci.
"Cuccok: csattogós lepke és tiki-taki" └[ʘヘʘ]┘
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz BomiBoogie #12336 üzenetére
szerintem igen, ahogy mondod, mert nekem is hasonlóan néz ki a progi...
"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
#Morcosmedve
veterán
válasz BomiBoogie #12336 üzenetére
Ez nagyon érdekes, mert a Formula VI-n megy az Z97-es lapokra szánt AiSuite, de pölö Hero VI-on hiába is próbálkoztam, hibát-hibára halmozott...
De aki "öreg" Asus-os, az tudja, hogy sokszor össze vissza vannak az AiSuite verziók a lapok között, akár egy chipseten belül, ezért érdemesebb több lap supportját megnézni, hátha, oda fekerült a legújabb verzió.
[ Szerkesztve ]
© asszongya'hogy
-
Imo85
tag
Ahogy nézem a teszteket, amiket felraktok, kb. a max órajel általában a 4790k-nál kupak nélkül a 4,8 Ghz. Az i7 2600k-nál is kb. ugyanez volt. Bár ott azért több olyannal lehetett találkozni, ami elérte az 5 Ghz-et.
Imo
-
#Morcosmedve
veterán
Kupakkal is elmegy, Linx 0.6.5-nél nem biztos, de az nem a rendes használat... nem értem, hogy miért arra van sok ember izgulva, 0.6.4 alá be kell lőni, aztán egy High IBT, majd használni, aztán szépen adni rá a +0,005-öket, amikor már nem dob ki. Jellemzően egy-két századot elég a kitesztelt eredményekre rádobni.
Azért a 2600k-t ne hasonlítsuk össze a 4790k-val, mert még 4770k-val is az a tapasztalatom, hogy kb. 400-500Mhz-el kell túlhúzni, hogy egy közelségbe legyen egy haswell-el és akkor se fog tudni olyan hardveres dolgokat, amik már a 4770/4790-be belekerültek.
[ Szerkesztve ]
© asszongya'hogy
-
szacsee
nagyúr
válasz #Morcosmedve #12340 üzenetére
Milyen hardveres dolgokat tud a DC, aminek hétköznapi ember hasznát veszi? AVX2 kb benchprogikban van beépítve, pci-e 3.0 vezérlő ivyben is benne volt, de több gpu-s kártya használja max ki. Sata-e és M.2 pedig deszkafüggő pl Z97 Gryphonon egyik sincs.
-
#Morcosmedve
veterán
válasz szacsee #12341 üzenetére
2600k, nem 3770k, de nem baj... EZ, amit írsz felesleges, akkor is benne van... PCI3.0 meg azért máris egy jó érv. Azért van i5-öd, az i7 felára egészen nem hétköznapi, max meg teheti, hogy megveszi a hétköznapi ember.
Meg az M.2-t én már a Z87-emen se használom, szóval...
© asszongya'hogy
-
szacsee
nagyúr
válasz #Morcosmedve #12342 üzenetére
Ez igaz, de tegnap néztem tesztekkel az Sb és Ivy közti külömbséget kb nem sok. Oc alatt viszont fogyiban jóval kevesebbel beéri az Ivy és gondolom a Haswell is. Linx alatt az ivy 50w-al kevesebbet fogyaszt (bár ez példányfüggő).
-
laychi
veterán
válasz Puma K #12334 üzenetére
Az nem a táp miatt teker annyin,hanem valami beállítás miatt.
Vagy azt nézd meg,hogy a biosban nincs e kikapcsolva a speedstep,
vagy a windowsban
vezérlőpult-rendszer és biztonság-energiagazdálkodási lehetőségek-sémabeállítás módosítása-speciális energiabeállítás-processzor energiagazdálkodása-minimális teljesítmény-beállítás 5%-on legyen(#12331) MrM94
Adaptívnál veszi vissza,de legyen beállítva az EIST is
egyébként írtam,hogy a VID-et nézd,ha az visszamegy 1 volt alá,akkor tuti okés minden(hwinfo64 és coretemp is kijelzi a VID-et)
Meg mint írtam kapcsold ki a C-state-et és akkor nem fognak hülyeséget kiírni az aida sem meg a cpu-z sem.
[ Szerkesztve ]
-
Immy
őstag
válasz #Morcosmedve #12289 üzenetére
1-2Wattot sem?
Apró: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/immy/index.html
-
Lalaboy
őstag
Megkerdeznem a nalam tapasztaltabb forumtarsakat, hogy melyik AIO vizhutes tud 15C-t minimum raverni a Noctua NH-D 14-re?? 10C-vel nem ernek el szinte semmit.........
-
Dtomka
veterán
Volt már?Azt gondoltam, hogy jövő év elején kapható lesz.
Akinek 4790k ja van készítene egy Aida64 memória olvasás tesztet?Az enyém jelenleg az alábbi szerint teljesít: (köszönöm)
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Politika
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Xbox tulajok OFF topicja
- Automata kávégépek
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Call of Duty: Black Ops 6
- Hogy is néznek ki a gépeink?