Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Amit a Haswell-ről tudni érdemes!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gyuri09
tag
Sajnos nekem irdatlan feszt kér a 4.3-hoz (4770K) viszont igy gyönyörűen hasit és stabil is végre lehet ha még egy két dologba bele nyulnék a lapon akkor kevesebbel is menne de annyira nem értek hozzá....
Nemrég vettem Iponba a procit szóval a gari miatt még nem venném le a kupakot de később tervezem....
Bár ahoz egy normális hűtő is elkelne,,,,, Jelenleg egy H100i van rajta -
#Morcosmedve
veterán
válasz Gyuri09 #12251 üzenetére
ha tényleg ennyi fesz kell neki, akkor űber antituning... és inkább maradj a 4,2-nél!
nem a hűtő a ludas, hanem a kupak alatti pasztázás, de ennél a CPU-nál nem éri meg cserélni, mert nem jutnál előrébb... 1,3v környéke a max 24/7 használat, de inkább alatta.
Nem tudom mit állítottál, fix feszen kellene megpróbálni ezt az OC-t.
[ Szerkesztve ]
© asszongya'hogy
-
prokxy
veterán
válasz Lalaboy #12221 üzenetére
Ha fixalom a procfeszt (manual mode), akkor uresjaratban pl.800MHzen is 1.2V lesz. Nem?
Tuningnal adaptive modban van, az llc-t akkor is maxra?
Akkor sem ertem, h mi az a 0.08V pluszban neha...Origin/Uplay/RSC/XBOX: Pr0kxY ; BattleTag: Pr0kxY#2203 ; PSN: x_Pr0kxY_x ; YT channel: Pr0kxY_Gaming_HD
-
#Morcosmedve
veterán
válasz Gyuri09 #12257 üzenetére
DRAM 1,7? 1,6v felé nem kéne, input voltage 1,8v felé nem kéne, cache voltage, egyelőre auto legyen. Current capability: 130%, phase extreme, thermal control 151 C, fixed freq 500khz. igy hirtelen, mobilról...
Milyen lap is? Z87/ Hero?Gene?(Formula?Extreme?)
(#12258) prokxy: C7 enabled, ESIT on.
[ Szerkesztve ]
© asszongya'hogy
-
Gyuri09
tag
válasz #Morcosmedve #12259 üzenetére
-
NorDezs
senior tag
DRam nálam is 1,65V. Ha jól tudom, valahol lehet plusz feszt adni a memória vezérlőnek, hogy ez ne legyen gond. Mi ennek a fesznek a neve Asusnál, és mennyire érdemes állítani?
Este megpróbálom még 4,8-at 1,3V-al -
#Morcosmedve
veterán
válasz Gyuri09 #12260 üzenetére
Hehe... igen. EPU nem tudom, hogy van, de ne legyen bekapcsolva, az extreme tweaking se, ezek biosban látszanak csak.
(#12261) horny: ejj de horny lenne az a 4,8...
VTTDDR-valami hasonló, azt hiszem. Az, hogy van-e erre lehetőséged, lenti okból nem tudom. (Lehet, hogy láttam, már, hogy milyen a lap+CPU-ról an szó, de be kéne írni).
Szóval a szerk.:
Mindenkinek és mindkettőtöknek, az adatlapba írjátok meár be az aktuális konfigot, sok fórumtárs is nehezebben ad segítséget e nélkül. Ne kelljen már betippeni mindent(#12263) h1mpi: akkor jó
[ Szerkesztve ]
© asszongya'hogy
-
h1mpi
félisten
válasz NorDezs #12261 üzenetére
ASUS-nál VTTDDR a neve. Azt írja az OC guide, hogy a ramfesz fele legyen a VTTDDR értéke. Tehát, ha 1.65v-on megy a ramod, akkor 0.825v legyen az értéke. Amúgy ezt automatán meg is csinálja a lap.
ASUS Maximus VI tulajoknak ez nagy segítség. Sokat lehet tanulni, hogy mihez nem kell nyúlni
Illetve más márkájú lap tulajoknak is, mert sok esetben ugyanaz a nevük az állítható paramétereknek.[ Szerkesztve ]
Fully electric lifestyle!
-
NorDezs
senior tag
válasz #Morcosmedve #12262 üzenetére
Köszi neked is, és h1mpi-nek is, így már könnyebb lesz. Az adatokat pont most frissítettem, a linkelt leírás meg nagyon jó, este átolvasom!
A 4,8 tényleg jó lenne, de igazából csak keresem a proci határait. Napi használatban szerintem belövöm 4,4GHz-re a lehető legkisebb feszel. 7870-es karinak bőven elég lesz az is. Eddig egyébként nagyon meg vagyok elégedve ezzel a procival, eridetileg 4790k akartam, de egyszerűen nem esett az ára a 85k fájdalomküszöb alá. Persze ahogy megrendeltem ezt a másiknak egyből esett az ára, de ez is jó vétel volt 60k-ért, és amire ez nem elég, arra már az i7 is kevés lenne.
[ Szerkesztve ]
-
Gyuri09
tag
válasz #Morcosmedve #12262 üzenetére
Mindent átraktam ahogy mondtad köszönöm Egy hülye kérdés Ezzel most miket állitottunk?
-
#Morcosmedve
veterán
válasz NorDezs #12264 üzenetére
Nömö!
Nekem 4770k volt 4,2-n, elég volt mindenhova. Nem tudom, hogy űber nagy multi pályákon, vagy nagy CPU igénynél tényleg ki jön-e az előnye az i7-nek, azért nem vennék rá mérget. Ahol konkrétan HT művelet van vagy valami render, stb. ott kjöhet, de nem feltétlen ér akkor se +25-30k-t... Egyedül, ha nagyon jó a példány és 4,6-ot megy, akkor 4,8 kéne az i5-re, ha nem több. 86k is volt a 4790k de én is 4690k-n gondolkodok, kiderül... Most a G3258 húzva is elég, nem vettem észre különbséget, szóval nagyon ráérek venni valamit...
(#12265) Gyuri09: nem hülyeség, azért van a fórum. Már csak ramot kéne cserélned, hogy 1,5v-osak legyenek...
Ki van tapasztalva, meg OC-hoz kell mindenféle fázis és tápellátás kiszélsítése, hogy legyen energy. A többi, meg ne legyen annyira meleg vagy ne vágja le hamar, ha mégis meleg.© asszongya'hogy
-
prokxy
veterán
Urak!
Segítsetek kérlek, hogy tudom azt a +0.08V-nyi feszt kiiktatni úgy, h üres járatban is visszavegye lap a feszt.:
linkEddig ezt az infót kaptam, de kb. nem mond semmit LLC.
" Fixald a procifeszt, LLC-t max-ra!!!!"Ill. ha fixálom (ASUS ROG Ranger, manual mode), akkor nem megy a fesz visszavétel. Jól gondolom? EIST, C7 on.
Origin/Uplay/RSC/XBOX: Pr0kxY ; BattleTag: Pr0kxY#2203 ; PSN: x_Pr0kxY_x ; YT channel: Pr0kxY_Gaming_HD
-
MODERÁTOR
válasz prokxy #12267 üzenetére
Fix feszültségnek pont ez a lényege, hogy fix. Offset móddal állítst, LLC-t pedig tedd kb. 50%-ra. Annak az a lényege, hogy csökkenti a droppot. Load Line Calibration.
"Ott szimatol a sarkadban vasfogait csattogtatva, minden egyes hétköznapod: kirúzsozott medvecsapda."
-
laychi
veterán
válasz prokxy #12267 üzenetére
Adaptív módban tesztek alatt rá fogja tenni,viszont leveszi az órajelet alapjáraton
offset mód az csak eltolás,offset esetén is rádobja a plusz feszt tesztek alatt
overrideban nem teszi rá,de ott meg nem veszi vissza alapjáraton.
llc= Load Line Calibration[ Szerkesztve ]
-
Gyuri09
tag
válasz #Morcosmedve #12266 üzenetére
Kitöltöttem a konfig részt Ramokat felvettem 2000-re ezért kaptak plusz feszt CL10 1T beállitásokkal akkor kisebb feszt kéne adni nekik? Ha jól emlékszem akkor gyárilag 1.65V-al mennek Corsair Vengeance blue ramok
MasterChief: Én is tervezek egy Z97-et bár még agyalok rajta mert prociból lehet megvárom a következő generációt Gratula a cuccoknak
[ Szerkesztve ]
-
Erdei88
veterán
válasz MasterChief #12270 üzenetére
Grat hozzá! Milyen vga(k) lesz(nek) benne amihez kell az 1000W?
-
laychi
veterán
Úgy tűnik az sem lesz a legjobb
[link]Itt azt írja nem bootol 5Ghz-el
[ Szerkesztve ]
-
korcsi
veterán
Satus módszerrel delidelt processzor hibáról van valakinek infója, videók képek saját tapasztalatú leírás?
referencia és MSI gaming X 5700(XT) plexi ARGB-s blokkok eladóak!
-
MasterChief
csendes tag
válasz Gyuri09 #12271 üzenetére
hpeter10-nek igaza van, nem érdemes váltani. Ha z87-es lett volna a mobo-om, akkor én se vettem volna újat.
(#12272) Erdei88: Még tavaly sikerült beszereznem 2db HD7970-es videókártyát nagyon olcsón, azokat szeretném hajtani egy kis tuninggal. Amúgy a táp kiválasztásánál és méretezésénél az volt a célom, hogy ne csak ezt de az erre következő 1-2 konfigom is biztos kiszolgálja.
[ Szerkesztve ]
-
Lacielvtárs
nagyúr
az a lap egy kiváló termék
de a többi sem kutya.
jó szerelgetést kívánok"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
#Morcosmedve
veterán
válasz MasterChief #12276 üzenetére
Igen, érdemesebb gondoloni a jövőre a jó táppal, mert eladni nagy bukta, nagyobb, mint most 1kW-osat venni, 850W helyett. Jó kis táp. Amúgy tuningnál szépne megnő a fogyasztás.
4770k 4,2-n 1,22v-al 100W környéke volt csak a CPU. Egy 1,3-as 4,6Ghz + húzott VGA-k azért odavágnak.
© asszongya'hogy
-
Trailblazer
veterán
válasz #Morcosmedve #12274 üzenetére
Azért az M.2 interfészt tekinthetjük plusznak... Én legalábbis látok benne fantáziát.
Lehet más a helyesírás...? -> https://lnk.bz/fJ4V
-
#Morcosmedve
veterán
válasz Trailblazer #12279 üzenetére
Maximus Formula VI-om van, az rendelkezik ilyen port-al. Még a 10Gbps Sata marad, de szerintem előbb vennék M.2/PCIE SSD-t, mint ilyen bumszli csatis valamit, ha, már... de nem mozgatnak meg, jó az, ami van.
[ Szerkesztve ]
© asszongya'hogy
-
Trailblazer
veterán
válasz #Morcosmedve #12280 üzenetére
Jahogy már elitebb Z87-osokon is volt M.2 csatlakozási lehetőség, ezt nem tudtam. Igaz ezek a drága lapok és az én lehetőségeim más-más ligában fociznak...
-
#Morcosmedve
veterán
válasz Trailblazer #12281 üzenetére
Nem is azért, írtam, csak, hogy nekem legalább is nem éri meg, de amíg nincs értelmes áron jó és használható M.2, másnak se.
© asszongya'hogy
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
-
Trailblazer
veterán
válasz #Morcosmedve #12282 üzenetére
Kérdés, mi a "jó és használható" kategória. Azért a 128 gigás M.2 darabok 20k körül annyira már nem tekinthetőek horrorisztikusnak, nem sokkal térnek el a sima satás ssd-ktől árban. Rendszernek elegendő, a többi sata csatira pedig lehet lógatni winchestert. A nagyobb kapacitású ssd-k meg, akármelyik csatlakozást nézzük, még mindig megfizethetetlenek sajnos.
-
MasterChief
csendes tag
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz MasterChief #12285 üzenetére
Te munkaidőben rakosgatod a vasat?
-
MasterChief
csendes tag
válasz BomiBoogie #12286 üzenetére
Csak megnéztem miden megérkezett-e épségben.
-
laychi
veterán
Hahahaha figyelmeztetésben részesültem Morris által,illetve törölve lett a haswell kupaktalanítás hirdetésem mert az szerinte dupla volt,ugyanis az ivy-nál is meghirdettem.
Ivy-nál Ivy/Hasswell kupaktalanításként, Haswellnél pedig Haswell/ Ivy kupaktalanítás.
Eleve a cím sem egyezik,és nem feltétlenül fogja egy haswell tulaj az ivy-nál keresni a kupaktalanítást,ez mindkét szekcióban probléma(mármint a melegedés) 1155-nél és 1150-nél is. Akkor mi ezzel a problem?
Majd megváltoztatom mindjárt,Ivy-nál csak Ivy, Haswellnél csak Haswell lesz.
Csak az az érdekes,hogy eddig is párhuzamosan volt hirdetve hónapokon keresztül.Eddig nem volt baj? csak ma így hirtelen? -
bombibmw
veterán
Az szép ki cuccos,grat hozzá!
Én végül nem 4690k-t vettem.
Nekem is érkezik csütörtökön egy 4790k.laychi:
Akkor kaptál időt bőven.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz akoska07 #12089 üzenetére
szeretni en sem szeretem. szamomra az volt az erdekes h ennyire hivatalos helyen, ekkora kozonseg elott is csinalnak tuningos eloadast. lehet h ezelott is volt mar ilyen, de nekem nem tunt fel. fura is h mit akarnak vele. illetve h mit mondthatnak el olyasmit, amit nem lehet netrol osszeszedni. zero informaciotartalommal szerintem nincs sok ertelme egy ilyen eloadasnak.
-
m1garand
tag
Én is megkaptam a drágaságot (4790K L4).
Indulásnak 4,4GHz-en 50 fokot írt a BIOS. De BIOS update után lement 34 fokra. Ez egy GA-Z97X Gaming 5.[ Szerkesztve ]
-
prokxy
veterán
Átraktam, manual mode, LLC 50%-on, de a fesz nem csökken, csak az órajel.
Offset módban van - és +, azt nem mertem babrálni.
Tehát ha jó értem, akkor úgy nem lesz +fesz, ha manualban vagy offsetben van a beállítás.
Akkor marad adaptive-on és elviselem azt a néhai +0.08V-ot...csak bazira nem mindegy, h 1.3 és 1.38 néha, szerintem...
Nem hiszem el, h nincs normális beállítás. Azért tuningnál, aki keresi az optimálist, annak az a + fesz bazira nem mind1. főleg, h nem 100%-on hajtom a gépet éjjel-nappal, netezek, YT-ozok, mittudomén...[ Szerkesztve ]
Origin/Uplay/RSC/XBOX: Pr0kxY ; BattleTag: Pr0kxY#2203 ; PSN: x_Pr0kxY_x ; YT channel: Pr0kxY_Gaming_HD
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest