Új hozzászólás Aktív témák

  • lapa

    veterán

    válasz taltos #7920 üzenetére

    na jó, egy kis félelem és reszketés még belefér így vasárnap estére... először javaslom a szöveget, vagy legalábbis párhuzamosan a képekkel.

    képek

    az első kupac arról szól, hogy van 12v a falban, de el kell vinni a klienshez. a kliens egy (több) vékonykliens, és minden szobában van neki egy kábele. minimum kábelt akartam, így lett cat 5 meg 2 x 1,5 mm2 kombó. kicsit usb újragondolva. ugyebár "utolsó kábel" az áramnak mindig kell, akkor meg minek morzézzak wifivel.

    a táp a notinál kellett maradjon, egyébként minden szobába külön táp kellett volna (2w standby DC fogyasztással / db). a táp viszont nem maradhatott külön, mert rühellem a külön nehezékeket ha egy mobil eszközről van szó. ez bárhová egy kézzel elvihető, lerakható. olyan, hogy akksi alakú táp, amit csak bepattint az ember az nem van, mert nincs feltalálva.

    (a cat 5 kábel a főronda, mert úgy gondoltam a nappaliban legyen lehetőség vendégeknek "vezetékes wifit" adni. sajna mind a 4 port teli a routerben, így külön kábel nem lehetett. ezért lett jóval hosszabb a hálókábel. valszeg ezt újracsinálom, és inkább kihúzok egy nem használt kábelt a routerből, és oda nyomok egy patch kábelt, ha kell valakinek.)

    nem is ez a lényeg, hanem a dc táp. részben a saját vezetékén ül, hogy szellőzzön. nálam nincs jelentősége, mert DC betápnál a kerek böszmeség melegszik csak. az is levegőben van, persze. az ősböszme és rövidzárveszélyes szivargyújtós csatit "type 9"-re cseréltem, ez a sima PC dugasz. gyönyörűen látszik mekkora állatság a slim dupla csatija, mennyire kilóg hátul. ezzel szöges ellentétben a T21 esetén a PC-s dugasz beférne az akksi dobozába, mert az hajtható 12v-ról. se kiálló pöcsök, se atomerőmű dekni nem lesz rajta, csak két szolíd kábel. ibm.

    a másik kupac a nálam már hagyománnyá vált "fotelre szerelt számítógép", a honlapon lehet olvasgatni előzményeket. ez egy kifordítható asztalka, amire újabban notebookokat powertapezek. természetesen nem végleges az asztalka, csak nemigen van kedvem órákig saválló acélt flexelgetni a végső kialakításhoz. aminek része lesz a "kábelcsatorna" eltüntenése, meg valami épeszű csendes hűtés a szerencsétlen notinak.

    ragyogóan látszik a hányáshoz erősen hasonlító kábelkupac a dock hátuljában, ami miatt 7-8 centivel távolabb kell raknom a kócerájt a kanapétól. hozzáteszem, hogy az új DC adapter helyett kellett a régit beraknom, hogy ne lógjon még 4 centit ki. külön fénypont az SPDIF kábel, ahogy említettem. az utolsó képek csak kiegészítésképp kerültek fel.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák