Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • azbest

    félisten

    válasz Francia91 #115188 üzenetére

    lehet beállítás kérdése is. A t430-on is van olyan beállítás, amikor alapból throttlingol. Valakivel régebben beszélgettünk róla ott, hogy az ő gépe mindig throttlingol. Akkor reprodukáltam a beállítást mindkét gépemen.

    A i7-2720QM és i7-3720QM is 100 fokig mehet az intel oldala szerint. Persze csendesebb, balaced módú beállítás mellett lehet visszafogja. Vagy a gyártó a hűtésében kevésbé bízik és nem meri felengedni annyira, mert ha sikerült túllőnie a 105 fokon, akkor kikapcsol a gép.
    Más genereációs, más fajta procinál persze mások lehetnek a határok, a proci adatlapján rajta van.

    Mivel programozó vagyok, ezért volt már alkalmam sokféle terheléssel használni a gépet. Volt olyan, hogy midnen szálon maxon tolta a buildet. Na az gyorsan kihozta a 100 fokot :D de ez a dolga. Vagy 2-3 évig nem takarítottam ki külső fujkáláson kívül a gépet és akkor utána egy rendes hűtő takarítás érezhetően visszahozta a teljesítményt. Ha eltömődnek a szösszel a hűtők belül, akkor hamar jön a 100 fok. Még mindig elég jó teljesítményű a 4 magos proci sok mindenre. Én azzal súlyosbítom ,hogy 4k kijező is van rákötve, meg amúgy is 2-3 fhd monitorral is használtam. Ott az intel gpu kicsit már betonban sétál.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák