Új hozzászólás Aktív témák

  • HSM

    félisten

    válasz FoxiestFox #107836 üzenetére

    "Mert valahogy megérte házon belül alternatívát kínálni, fejleszteni."
    Ebben azért nem lennék biztos. Ha annyira jó lett volna az üzleti modell, akkor nem váltak volna meg ettől a részlegtől. Sajnos úgy tűnik, ez így nem volt kifizetődő.

    (#107837) peti_s: Igen, én is így emlékszem, hogy 10-15 évvel ezelőtt, főleg egy jobban felszerelt, IPS-es Thinkpad horror összegbe került az akkori átlag bérekhez képest. Most sem olcsó, de annyira nem is elérhetetlen, pl. egy T480s új korában volt kb.bő fél millió, és ez a drágább, felszereltebb verzió, a fapad sima már volt kb. 1200 eurótól.

    (#107838) vicze1: A mechanikus szerintem teljes zsákutca, ahelyett nyugodtan maradhatott volna az alsó csatlakozó, hiszen így élből buktad, hogy a dokk más gyártmányú notebookkal működhessen. Persze, örülök, hogy nálatok bevált. :R

    T460s-em van, valóban billeg rajta, van Ultra és Pro dokkom is. :K Ugyanakkor különösebben engem nem érintett, külső perifériákkal használom általában dokkolva, de nem hiszem, hogy megoldhatatlan lenne a dolog, hogy ne billegjen, pl. egy jó helyre ragasztott, megfelelő méretű szivacs darabbal.
    Elhiszem, hogy tudott sérülni (főleg, ha khm, nem vigyázott ár a user), nálam egy évnyi intenzív hurcolós használat és rengeteg dokkolás után is olyan még a csatlakozó és a dokk is, mint új korában. A T480s viszont már az első hónapban okozott fejfájást a Type-C dokkjával, nem is keveset. Sőt, igazából már mielőtt megvettem okozott fejfájást, egyáltalán hogy kötöm rá a WQHD 144Hz monitorom és mellé a 19"-os 1280*1024 másod-monitorom, a mainstream USB-C dokkoknak már ez is lehetetlen kihívás. :W (A régi ultra docknak ez meg se kottyant.)

    Persze, abszolút egyetértek, jó dolog a kompatibilis USB-C töltés lehetősége, csak ne vették volna el emiatt a hagyományos töltés lehetőségét. :( Lásd, T470s, Dell 7490, van USB-PD is és sima töltő csatlakozó is, a T470s-nél ráadásul ha jól emlékszem, választható opció volt, USB-C töltővel adják, vagy hagyományossal.

    Nekem 14"-on a 16:10 tökéletes volt. Engem jobban zavar, ha valami akár kicsit is nem elég széles, mintha nem elég magas. Vertikálisan hatékonyan lehet scrollozni, vertikálisan és horizontálisan is már macerásabb.

    (#107839) MrPetya19: A fő baj, hogy többnyire el van felezve, hogy az USB3-nak is maradjon hely. Az pedig erősen limitálja a meghajtható felbontásokat. Erősen speciális USB-C dokk kell emiatt, ami akár csak egyetlen monitort is komolyabb felbontáson és/vagy magasabb frissítésen hajtani képes, és az sem lesz feltétlen kompromisszum mentes (pl. van, amelyik így csak USB2 és 10/100 LAN). Persze, van a TB3, de annak meg más bajai vannak.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák