Új hozzászólás Aktív témák

  • HSM

    félisten

    válasz vicze #106100 üzenetére

    "Csak egy kérdés, mivel bővíted?"
    A bővíthetőség szvsz fontos tényező, ha nem csak a garanciaidőn belül (legyen 3 év) kívánod megtartani a gépet, de akár még azon belül is. SSD, RAM egyértelmű, hogy bármikor alakulhat úgy, hogy több, nagyobb kell. Igazából CPU is hasznos lenne, ha pl. 2 helyett bármikor belevághatnál 4 magost. WIFI, BT-ból is jöhetnek új szabványok, illetve ha kiderül, hogy driveresen gyenge a support is hasznos lehet váltani, pl. a T420-as a 6300-assal nem tudtam egy YT videót se megnézni gyors nettel, míg miután lecseréltem egy más gyártmányra hibátlan lett. CPU azért is hasznos lenne, ha cserélhető lenne, hogy ha egyszer megvetted a drága, erős CPU-t bele, akkor ne bukd el, ha esetleg lapcserére lesz szükség, mert jelenleg úgy néz ki, hogy a használt alaplapok döntő többségén a gyengébb CPU-kat találni, nyilván mert ilyen gépeket adtak el jóval nagyobb számban. Szóval az olcsó használt tuningolása csak az egyik oldala, miért jó, ha egy gép bővíthető.

    "Kp azt mondjátok, hogy a világ összes laptop gyártója és minden üzleti laptop gyártója puszta gonoszságból szüntette meg a bővíthetőséget. "
    Nem gonoszság, csak extra profit a vásárló kárára. :U Pl. az integrált ram pontosan ugyanannyi helyet foglal az alaplapon, mint egy slot. A vastagság sem indok, pl. a T460s-en is ott egy slot, tehát vékonyabb nem lett attól, hogy a másikat integrálták, szabad alapterület is bőven akadt volna még.
    Műszakilag inkább csak az integrált CPU az indokolt, ott tényleg ezzel komoly vastagság nyerhető, ott van előny is, nem csak színtiszta hátrány ebből.

    (#106101) Tim82: Jah, hogy csak az i3, valamiért összekevertem az i5-3210M-el, az van itthon a T430-ban is. :B Így viszont valóban bőven van esélye a Haswell U-s i5-nek is, rövid terheléseknél (pl. netezés) így már tuti gyorsabb lesz, a magas turbó órajel azért sokat dob ezeken. :K

Új hozzászólás Aktív témák