Hirdetés
- Xbox Series X|S
- Már jövőre befuthat a Stellar Blade PC-s kiadása
- Star Wars: The Old Republic - MMORPG
- PlayStation 5 Pro teszt
- Megjelent a Silent Hill 2 Remake
- Assetto Corsa Competizione
- PlayStation 5
- Call of Duty: Black Ops 6
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
-
GAMEPOD.hu
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
vicze
félisten
válasz S_x96x_S #104300 üzenetére
"- repülőre kellett szállni és nem lehetett felvinni a gépet?
- vagy kötelező volt leadni a ruhatárban a laptopot?"TILOS poggyászba aksit feladni, kizárólag utastérbe lehet felvinni, így az első eseted 100%-osan kiesik.
A másik eset meg elég WTF.Amúgy a HDD kiszedegetéssel drasztikusan növelted annak az esélyét, hogy sérüljön a lemez.
"és nem idegeskedek." - Min idegeskedtél pontosan?A trackpointnak azért volt régen értelme, sőt szinte kötelező, mert vagy nem létezett touchpad egyáltalán, vagy olyan apró volt hogy használhatatlan. Manapság pusztán egy gumi izé amit elhagynak a userek és ennyi, pontosságban simán felülmúlja a trackpointot jó pár éve. 1000-ből, ha 1 ember használja akkor lehet sokat mondtam, sőt drasztikusan túloztam. Csak azért mert van egy nagyon hangos kisebbség, attól még nem lesz "szükséges".
[ Szerkesztve ]
-
Frawly
veterán
Az miért van, hogy ilyen külföldi piactereken a T480, T490 olcsóbb, mint egy T580 és T590, azonos kiépítéssel (16 GB RAM, i5-i7)? Újonnan általában a 14 colos a drágább, de használtan az az olcsóbb. Nem fordítva kéne lennie, hogy a nagyobb szabvány méret legyen olcsóbb, mert kevésbé prémium, mivel nagyobb helyet foglal, nagyobb súlyt képvisel, kevésbé kompaktabb?
(#104303) vicze1: szükségesnek valóban nem szükséges, de a Trackpoint-nak van ma is előnye a Touchpadhez képest. Pl. ha gépírási tartásban gépelsz, akkor nem kell elhagyni ezt a tartást, csak mutatóujjat rányújtóztatni a pöcökre. Ezt Touchpadnál nehezebb megcsinálni, elvileg a hüvelykujjat le lehet nyújtóztatni, de sokaknak ez kényelmetlenebb. Persze mint sok minden, ez is egyéni preferencia kérdése. Régen a régi laptopok miatti megszokásból én is a Trackpointot preferáltam, mára viszont annyira hozzászoktam a Touchpadhez, hogy inkább az utóbbit, különösen, mert lehet rajta kényelmesebben görgetni, zoomolni, meg gesztusokat használni, ezek a Trackpointon kiesnek. Azonban teljesen megértem, ha valaki mégis a mellbimbót preferálja inkább.
[ Szerkesztve ]
-
HSM
félisten
válasz vicze #104303 üzenetére
"Csak azért mert van egy nagyon hangos kisebbség, attól még nem lesz "szükséges"."
Szerintem nyugodtan elhagyhatnák már végre a touchpadet. Semmi szükség rá. Fárasztóbb használni, és pontatlanabb, mint a pöcökegér, plusz könnyen beleérsz gépeléskor, főleg ezeknél az elefántoknak tervezett méretűeknél. Én konkrétan nem vennék olyan lapost, amin nincs pöcök. Persze, értem én, hogy az emberek többsége inkább koptatja az ujját a touchpadon, mert elsőre valóban kényelmesebb(nek tűnik). Nekem ez kb. olyan, mint a tükröződős kijelző. Egy időben 10-ből 9 laposon olyan volt (nem tudom, azóta változott-e) mégsem nevezném azt egy ideális technológiának (szerintem gyerekjátékokba való használhatatlan vicc), mégis az terjedt el.(#104304) Frawly: A görgetés szuper kényelmes és gyors, ha beállítod scrollra a pöcök középső gombját.
Én amúgy úgy is jobban preferálom a pöcköt, hogy sosem kényszerből használtam, eddig minden laposomnak jó touchpadje volt, sőt, a Thinkpadek előtt évekig használtam egy kis MSI Wind netbookot, amin csak touchpad volt.[ Szerkesztve ]
-
S_x96x_S
addikt
válasz qnadam #104301 üzenetére
@qnadam:
> beadod a géped a ruhatárba,
> előtte a pulton gyorsan kicsavarozod a vinyót belőle?
megtörtént velem. ( habár az eset inkább engem jellemez )külföldi konferencia , gálafogadás ..
és vittem a gépem egy hátizsákban.
nem kellett volna.
5 perces vita után a biztonsági őrökkel, kiderült, hogy vagy nem megyek be .. vagy otthagyom a ruhatárban a hátizsákomat és a laptopomat ..Egy 3. megoldást választottam. Akkor X201-esem volt, oldalt 1 csavar .. SSD kikap, zsebretesz. Hátizsák, X201 (SSD nélkül) leadva a ruhatárban.
Később annyira rászoktam erre, hogy el is tört a winyó fedőlap. vagyis teljesen kikandikált az SSD.És nem a pulton, hanem félre vonultam egy sarokba, és guggolva viszonylag gyorsan kiszedtem ... de akkor is látták, hogy mit szerencsétlenkedek.
Én mindenesetre örültem, hogy rögtön hozzáférehetek az SSD-hez.
most a T480s -el ezt sokkal nehezebb ezt eljátszani. és guggolva biztos nem menne ...@vicze1
> TILOS poggyászba aksit feladni, kizárólag utastérbe
> lehet felvinni, így az első eseted 100%-osan kiesik.... attól függ ... mikor és a világ melyik részén.
és a szabályok bármikor változhatnak. Kiutazol 2 hétre és mikor jönnél vissza már más szabályok élnek ..2017 laptops -> into checked bags
---------------
MARCH 21, 2017
"Passengers traveling on foreign airlines to the U.S. from 10 airports in eight majority-Muslim countries will be required to place all personal electronic devices larger than a cell phone into checked bags. That includes laptops, tablets, iPads and electronic games. The rules took effect Tuesday, and airlines have 96 hours to implement them.Why ban laptops and not cell phones?
The Department of Homeland Security directive, which did not reference a specific credible threat, mentioned a February 2016 incident in which an explosive device in a laptop blew a hole in a Somali passenger jet, forcing an emergency landing. One person, the suspected bomber, was killed. Experts reached Tuesday said smart phones don’t pose the same kind of threat.
"
https://time.com/4708332/laptop-ban-electronics-international-flights/
-----
Amúgy meg, pár reptéren a jelszavadat is elkérhetik .
Ha nem adod meg, akkor bünti ..
https://gizmodo.com/why-this-man-is-risking-jail-by-refusing-to-surrender-p-1795272517
"This time, however, he was carrying a laptop, the contents of which include information he describes as relevant to a case of torture involving the US government. Asked to surrender his password and decrypt the files, he refused."
A probléma akkor van, ha bizalmas üzleti titkokat tartalmaz a géped, amire 50 oldalas titoktartásit irtál alá .. Ilyenkor nem árt feltölteni a disk tartalmát a felhőbe ( extrém tripla titkosítással ) ; üres diszket berakni ..
és amikor megérkeztél a célországba - diszket a felhőből le-klónozni.
-----mindenesetre a könnyű diszk ki és beszerelés NEKEM előny.
bocsi a mellékszálért ...
Mottó: "A verseny jó!"
-
magyarzoltan
tag
válasz vicze #104303 üzenetére
franc tudja, itthon tp van, melóban tp van, anyámnak tp van, apámnak tp van, melóban vannak még közös használatú tp-k és hp meg dell üzleti szirszarok is. BÁRMELYIK elé leülök az az első hogy kilövöm a táccspedet mert rühellem amikor matatok a billentyűzeten vagy track pointon akkor hozzáérek és ugrál a kurzor Kollégáim fele szintén ilyen, másik fele meg nem tudja használni a trackpointot én spec el nem tudnám az életem képzelni nélküle
-
S_x96x_S
addikt
> Én konkrétan nem vennék olyan lapost, amin nincs pöcök.
én se ..
úgyhogy valószínűleg a "foldable ThinkPad X1 hybrid notebook " - kihagyom.
https://www.anandtech.com/show/15007/lenovo-foldable-thinkpad-x1-to-launch-in-2020vagy veszek hozzá egy Thinkpad-es Bluetooth-os keyboard-ot - piros pöcökegérrel.
https://www.youtube.com/watch?v=p9Cy-3jjs8YMottó: "A verseny jó!"
-
magyarzoltan
tag
-
HSM
félisten
válasz S_x96x_S #104308 üzenetére
Szvsz az utóbbi 10 év legnagyobb tévútja ez a hajtogathatós őrület... Nagyságrendekkel több problémát szül, mint amennyit megold. Igen, és pöcökegér sincs, cserébe a valaha volt legnagyobb "touchpad" az egész gép. Valószínűleg ez az eredménye, amikor a touchpad nem csak a saját és a pöcökegér gombjait kebelezi be, hanem a billentyűzetet és a kijelzőt is.
A hajlítási pontok körül a szigetelőszalag pedig kifejezetten bizalomgerjesztő: [link]
Főleg, hogy szerintük: "Hardware is ready, but we need to still fix certain things from a software point of view". -
vicze
félisten
válasz S_x96x_S #104306 üzenetére
Nagyon rossz a kiemelésed, és a kivételt emelted ki:
Passengers traveling on foreign airlines to the U.S. from 10 airports in eight majority-Muslim countries
Tippre egyikbe se essel bele, így rád a következő vonatkozik:
[link]
"Rechargeable and non-rechargeable lithium batteries, cell phone batteries, laptop batteries, power banks, external batteries, portable rechargers Spare (uninstalled) lithium ion and lithium metal batteries must be carried in carry-on baggage only."Elég régóta ez a IATA szabályozás/ajánlás.
Nyilván nem minden security egyforma és vittem már át liternyit ott ahol 100ml-t lehetett, és még sok sok ilyen. Hülyeség, mindenki tisztában vele, de ez van. Illetve ha feladottba rakod és azt mondod nincs aksi benne, akkor senkit se zavar valójában, mert az engedély nincs ellőrizve.Normál postán nem tudok laptopot küldeni, mert aksi, konkrétan visszaküldtek egy pendriveot mert li-ion gomb elemes volt. Agy**sz néha...
"A probléma akkor van, ha bizalmas üzleti titkokat tartalmaz a géped"
Mármint nem használsz gépen teljes disk titkosítást. Akkor nagyon fontos lehet az az adat...Hülyét is kapnék ha a usere kéne bízam az adatbiztonságot. Alapból tampre lock van a hátlapon és a driveon is.
"Amúgy meg, pár reptéren a jelszavadat is elkérhetik"
Elolvastad azt amit linkeltél? Le volt tartoztatva már mikor kérték, ennek már semmi köze a légi biztonsághoz, már terrorista elhárítás. -
S_x96x_S
addikt
válasz vicze #104311 üzenetére
>>> TILOS poggyászba aksit feladni, kizárólag utastérbe
>>> lehet felvinni, így az első eseted 100%-osan kiesik.
>> 2017 laptops -> into checked bags
>Nagyon rossz a kiemelésed, és a kivételt emelted ki:
> ...
a 100%-kodat próbáltam cáfolni, remélem abban már nincs vita ...ha emlékszel, akkoriban a Törökország - London járaton is bevezették a tiltást ,
mivel Downing Street szintén elkezdte alkalmazni a szabályokat.
Az EU-ban is volt vita, de végül nem alkalmazta ..
de akár alkalmazhatta volna, mert benne volt a pakliban ez a lehetőség is.
Amúgy az USA az összes Európából érkező járatra ki akarta terjeszteni a tiltást . .> Elég régóta ez a IATA szabályozás/ajánlás.
az IATA se tudja felülírni az USA szabályokat, alkalmazkodnia kell ...
"IATA welcomes US decision on laptop ban but concerns remain"
https://airlines.iata.org/news/iata-welcomes-us-decision-on-laptop-ban>>A probléma akkor van, ha bizalmas üzleti titkokat tartalmaz a géped"
>Mármint nem használsz gépen teljes disk titkosítást.még ha van komolyabb disk titkosítás, amihez nincs hátsó kapujuk ..
a gépedet átnézhetik, és kötelezhetnek a jelszavak megadására.
Ha van titkosításod, akkor lehet, hogy még gyanúsabb vagy
Ha meg a VeraCrypt is fel van telepítve, akkor tuti> Hülyét is kapnék ha a usere kéne bízam az adatbiztonságot.
> Alapból tampre lock van a hátlapon és a driveon is.
na ez érdekelne ... milyen típust használsz?
És kiváltja a körömlakkos biztonsági megoldást?>> "Amúgy meg, pár reptéren a jelszavadat is elkérhetik"
> Elolvastad azt amit linkeltél? Le volt tartoztatva már mikor kérték,
> ennek már semmi köze a légi biztonsághoz, már terrorista elhárítás.
random módon is történnek biztonsági ellenőrzések, valamint lehet olyan minta a múltadban, ami triggerelhet egy biztonsági ellenörzést.
Az USA határnál nem árt ha tudni a szabályokat:
- https://www.eff.org/issues/border-searches
de az angolok is szigorúak.Mottó: "A verseny jó!"
-
Frawly
veterán
válasz S_x96x_S #104306 üzenetére
Ezért találták ki az üzleti notebookokon, így a Thinkpadeken is az SSD ATA jelszavazását. Ez az SSD saját hardveres öntitkosítását használja, és feltörhetetlen, ha jól állítod be. Sőt, nem csak az adataidat védi, hanem az SSD-t is az ellopástól, ugyanis ha megfújják, jelszó hiányában az SSD-nek nem csak a tartalma nem látszik, de az egész használhatatlanná válik, nem lehet resetelni, meg semmilyen trükk, kiskapu nincs, hogy leformázzák, új firmware ráflashelésével újrahasznosítsák üresen az SSD-t, ki kell dobják a kukába. Semmilyen micisapkás jómunkásember, meg ukrán-kínai-thai haXXXor nem tudja róla lemoddolni, de még csak a CIA, NSA se.
Egy dologra kell vigyázni. Ha ATA jelszót állítasz be, akkor ne gépeld félre duplán, meg ne felejtsd el a jelszót, mert ha nincs működő jelszó, kizárod magad az SSD-ből örökre!!! És a gyártó sem veszi vissza, nem garanciális eset, és az SSD vagy noti gyártónak sincs rá eszköze, hogy lenullázza a jelszót, akár csak adatvesztés árán is. Mondom, ha nincs működő jelszó, az egész SSD megy a kukába.
Persze ehhez a notinak és az SSD-nek is támogatnia kell ezt a feature-t, de a Thinkpadek szokták tudni (ATA password), meg a min. középkategóriás SSD-k is (ATA self-encryption vagy hardware encryption néven van reklámozva). Ha pedig valamelyik nem támogatná, akkor Windowshoz tudsz használni Bitlockert, vagy VeraCryptet, Linuxhoz LUKS titkosítást, egész lemezes titkosítással. Az ilyen megoldások valók az adatok védelmére, nem a szerencsétlen noti kibelezése guggolva, a ruhatárban.
Abban viszont igazad van, hogy az USA-ba való belépésnél arra kötelezhetnek, hogy titkosított gépen oldd fel a titkosítást. Ha ezt megtagadod, akkor nem kell börtönbe menni, csak egyszerűen nem engednek be az országba. Erre tényleg csak két megoldási mód van: üres lemezzel vinni a gépet, felhős átszinkronizálással, ahogy te írtad, vagy egyes titkosítóprogik tudnak ilyen kamupartíciós módot, hogy ha egy speciális jelszóval oldod fel a titkosítást, akkor egy kamu titkosítatlan rendszert bootolnak be, nem az igazit. Ezzel pedig a repteres USA határőr meg nem foglalkozik, csak annyit lát belőle, hogy feloldottad a jelszót, gép működik, rendellenes nem látszik rajta.
-
Ganz-[HUN]
addikt
X240-en is 80%-ban a touchpadet használom, az ellenére is hogy a trackpoint volt eddig a kevenc input methodusom. Kezdek megbarátkozni a döglött és hibás mechanikájú touchpaddel, de maga az hogy az egészet le lehet nyomni és istentelenül jó érzés, ez kárpótol mindenért. Ha lesz is egy 50-es sorozatú gépem, átműtök bele egy clickpadet, annyira szeretek, és jobban tetszik mint az 50-es sorozaté
Viszont hosszú oldalak görgetésére a trackpoint jóval kényelmesebb.
Psszt, srácok, kértek egy kis szocializmust? - egy random ember a '18-as öszi mondoconon
-
S_x96x_S
addikt
válasz Frawly #104313 üzenetére
> .... és feltörhetetlen, ....
> Az ilyen megoldások valók az adatok védelmére,
> nem a szerencsétlen noti kibelezése guggolva, a ruhatárban.valamit nem kommunikáltam megfelelően.
nem "VAGY" a kapcsolat a két állítás között, hanem "ÉS"
Titkosítás ÉS Fizikai védelem.
- lásd még "Evil Maid Attacks" problémája, ami egy ruhatárban is megtörténhet.
- A winchester kiszerelés - nem véd minden ellen , de a fizikai jelenléte megnyugtat . Akkor egy ad-hoc megoldás volt - egy számomra váratlan helyzetre.
- én nem hiszek a feltörhetetlen titkosításban.
- manapság már mindenre kell figyelni, még az usb-s töltőkre is. ha egy multi tárgyalójában véletlenül ott hagysz egy meghackelt töltőt , tuti, lesz olyan, aki rádugja - gondolkodás nélkül.
De még ha egy Coffee Shop -ban ülsz egyedül, akkor is kimész néha a wc-re ... és egy gyári usb-s töltő cseréjét a legnehezebb észrevenni.
- a céges zárt megoldásokban se hiszek. Emberek dolgoznak mindenütt.
( https://arstechnica.com/information-technology/2015/08/lenovo-used-windows-anti-theft-feature-to-install-persistent-crapware/ )
- Amúgy 4 napja kijött a VeraCrypt új verziója, javasolt frissiteni------------------
amúgy menthetetlenül paranoiás vagyok ... nem tudsz meggyőzni, hogy higgyek a Thinkpad feltörhetetlenségében. ( ez valami gyári hiba nálam )
-------------------
hogy legyen valami ünnepi is:
persze manapság a Körömlakkos megoldás a menő minden más megoldást tudnak hamisítani ... vagyis ha valamelyik férfikolléga asztalán/táskájában körömlakkot láttok, akkor nem csak a "gender"-re kell gondolni.
https://mullvad.net/en/help/how-tamper-protect-laptop/"Then we cover any necessary ports with one of our very own Mullvad stickers. This also gets a coat of polish along the edge.
Then we paint the border of the sticker with glittery polish. It's important with the glitter because the outcome will always be unique."és utána kell egy nagy felbontású fénykép ...
[ Szerkesztve ]
Mottó: "A verseny jó!"
-
Digitalpimp
senior tag
válasz S_x96x_S #104315 üzenetére
Ez szétszedés ellen valami egyedi azonosítás?
"...a popszakmában sokminden fontosabb, mint maga a zene. Azt a legjobb kikapcsolni." Ford Fairlane kalandjai "Vihar előtti csend, nem jó itt senkinek, csak az a pár szemét érzi jól magát, aki a képernyőről felém integet, az a sok nagy magyar, az a sok jóbarát!" PiCsa
-
Papooo
senior tag
Megjött a T530 akksim, amit ehelyett rendeltem.
Miután kibontottam, és megláttam, hogy az ebayes fake akksi ikertestvére úgy elkezdtem röhögni, hogy alig bírtam betenni a gépbe.
Az eredményen meg se lepődtem.
Már írtam a boltnak, kíváncsi leszek a válaszukra.Ha nem tudsz olvasni, ne várd hogy visszaírjak.
-
Papooo
senior tag
válasz SteveAd #104320 üzenetére
Egy munkatársam kissrácának kellett volna a gép, ami elsődlegesen hiperoccó "gémör" (nem röhögni! amd e1 procis laptopot is láttam már gamernek hirdetve) lett volna, amit 35-ből kellene kihozni
A játékokra, amivel játszik, bőven elég a teljesítménye, a bibi az, hogy legalább egy órát (max fényerőn, max teljesítény energiaprofillal, wifin keresztül yt videolejátszással számolva) bírni kéne kanóc nélkül is.
25-ből meglett a gép, és még 10 maradt a keretből, így az eredeti akksi beszerzése már nem fér bele.Ha nem tudsz olvasni, ne várd hogy visszaírjak.
-
Tikakukac
titán
válasz Papooo #104322 üzenetére
Nem megyünk bele ilyen dolgokba. A 8. gép lett a megfelelő, amit megvettem most megbízásra, de ebben is lehalt a töltő szerencsére, így ma volt egy kellemes 1,5 órás sorban állásom. Összesen úgy 30 munkaóra belerepült a dologba, lehet számolni, mennyire buli csodavárásokat teljesíteni.
És nyilván az eredeti keret meg lett emelve 35%-al.[ Szerkesztve ]
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
S_x96x_S
addikt
válasz Digitalpimp #104317 üzenetére
>Ez szétszedés ellen valami egyedi azonosítás?
az .. az ...
https://www.wired.com/2013/12/better-data-security-nail-polish/Mottó: "A verseny jó!"
-
Papooo
senior tag
válasz Tikakukac #104325 üzenetére
Nekem ez a második nekifutás, [ez] volt az első jelölt. A végén feltettem rá egy linuxot (ami napokig ment megállás nélkül) és a végén a helyi szervizesnél kötött ki mint donor.
Csodavárásról annyit, hogy kellett már másik kollégának lila vagy bordó újszerű laptop 50-ig. 3 hónapot jósoltam a beszerzéare, de meglepő módon két hét alatt meglett 40-ből.Másik csodaváró:
Kéne egy laptop az új 3d-s játékokhoz.
Mondom neki, hogy 300-nál indul.
Mire ő, használtra gondolt.
Megnyugtattam, hogy én is
Rájött, hogy olcsóbb az asztalin játszani.Ha nem tudsz olvasni, ne várd hogy visszaírjak.
-
Tikakukac
titán
válasz Papooo #104329 üzenetére
Nem ma kezdtem, gondolhatod, ha nem lenne nyomós okom, ezt is elhessegettem volna, mint az összes többit.
Ezek már gondolati szinten elbuknak. Sajnos nehéz érzékeltetni más iparágban mozgolódókkal, hogy amit szeretnének, az nincs.A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
Papooo
senior tag
válasz Tikakukac #104330 üzenetére
Itt én vagyok "A Beszerző".
Kellett kolléga kislányának karácsonyra aranyos kis gyerektablet, rendeltem egyet, még a múlt hónapban.
A megérkezés utáni reakciót látva még egyet rendeltem, és másnap már nevesítve volt volt.
Tegnap jönnek , kellene még kettő karácsonyra.
Kicsit későn kapcsoltak.Sajna itt naaaagyon vidéken, boltban olcsón csak gazdaságos szutykok vannak, használtan pedig leginkább a túlárazott, vagy összelomizott, esetleg haldokló laptopot kapni.
A kedvencem amikor valaki venni akar egy "soros portos, autódiagnosztikára ideális" laptopot 30-40-ért.
Persze, már jóideje szinte csak usbs, bluetoothos vagy wifis ketyerét kapni.Ha nem tudsz olvasni, ne várd hogy visszaírjak.
-
Tikakukac
titán
válasz Papooo #104331 üzenetére
Ezért írtam amit. Én voltam a beszerző, első pillanatban tudtam, hogy ezt Pesten is nehéz lehozni egy hét alatt is, nem még pár nap alatt.
Aki nem érti meg, hogy a dolgok nem így működnek, azt tudom sajnálni. Én sem csesztetem egyik szolgáltatóiparban dolgozó barátomat, hogy bocsi, ennyim van, ekkora idővel, oldd meg, mert csak. Nem.
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
törölt tag
Sziasztok!
Valaki tudna abban segíteni, hogyan lehet t430-nál a bios-t visszaállítani alaphelyzetbe? -
törölt tag
válasz donjohnson #104336 üzenetére
Köszönöm a segítségedet, sikerült visszaállítanom az általad feltöltött fotó alapján.
-
dreizwanzig
tag
Sziasztok!
t420-tol valtok t440p-re. A t440-ben nincs DVD, megprobaltam atrakni t420-bol, de tul vastagnak tunt. Ez lehetseges? Nem kompatibilis a ketto?
egyebkent letezik olyan adapter, amivel a t420-bol szarmazo DVD-t, kulso DVD-ve alakitom? -
donjohnson
addikt
válasz dreizwanzig #104338 üzenetére
vegyél egy külső dvd írót. jobban jársz. főleg, ha nem írsz vagy olvasol dvd-t minden nap, mert akkor ugye felesleges a gépben tartani.
ThinkPad P51 | ThinkPad X250 | http://www.youtube.com/watch?v=Hp6UjOL0s2Q
-
Ganz-[HUN]
addikt
válasz donjohnson #104339 üzenetére
+1. Ott hddnek A helye :K
Psszt, srácok, kértek egy kis szocializmust? - egy random ember a '18-as öszi mondoconon
-
Ganz-[HUN]
addikt
válasz dreizwanzig #104342 üzenetére
Ajánlom figyelmedbe [ezt a videót] .
440p egyik kedvenc kis masinám
-
dreizwanzig
tag
válasz Ganz-[HUN] #104343 üzenetére
szuper! koszi! Az tevesztett meg egy kicsit, hogy az M.2-es SSD-n 3 csati van, de a gépben csak 2. De igy a videoban latom, hogy milyen kell bele.
-
Frawly
veterán
válasz dreizwanzig #104344 üzenetére
Válaszoltam neked az SSD-s topikba, erre a kérdésre vonatkozóan, ide már nem másolom be.
-
Tikakukac
titán
Dupláztam kapacitást a T60-ban, a kisebbik SSD meg a tartalékos T60p-be ment. Apám, hogy ez a kijelző mindig mennyire sakál... szívet facsargató belegondolni bakker hol vagyunk most.
-
félisten
-
Ganz-[HUN]
addikt
válasz FoxiestFox #104348 üzenetére
azért az eizo ott virít a háttérben
-
Butcher82
senior tag
válasz Ganz-[HUN] #104349 üzenetére
Thinkpad logóval...
***Go Ahead, Make My Day.*** Clint Eastwood óta szabadon.¯\_(ツ)_/¯
Új hozzászólás Aktív témák
- Dell Latitude 5580, 15,6" FHD, I5-7300U, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, WIN 10/11, Számla, Garancia
- HP ProBook 455 G5 , 15,6" FHD IPS,AMD A10-9620P, 16GB DDR4, 128GB SSD, WIN 10/11, Számla, Garancia
- Dell Latitude 7390, 13,3" FHD IPS Touch, I5-8350U, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 10/11, SZÁMLA, GARANCIA
- Lenovo Thinkpad T450, 14" HD+ IPS, I5-5300U CPU, 8GB DDR3, 250GB SSD, Dupla akku, WIN 10, Számla, Ga
- Legion 5 15ARH7 15.6" FHD IPS Ryzen 5 6600H RTX 3050Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Lenovo Thinkpad L15 (i5 10gen, 8GB,500GB SSD. 15,6 ips fhd)
- Asus Chromebook Flip C302 laptop - ingyenes szállítás
- Lenovo gamer laptop /i5-8300H 4mag-8szál, 8GB DDR4, GTX 1050 2GB, 128GB SSD, 1TB HDD, 15.6" FHD/
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest