Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • azbest

    félisten

    válasz sqpp #101242 üzenetére

    Mármint, hogy mire jó több thinkpad egy helyett? :)

    Melegtartalék, vagy szükség estetére alkatrész forrás. De jellemzően az egyik gépen linux van, a másikon windows. Persze van, hogy mindkettőn ott van mindkettő rendszer, de aktívan használatban csak egyik és nem kell átbootolgatni, ha valami másik rendszeres dologgal ügyködök kicsit (virtualizálva nem mindig praktikus).

    Két azonos alapú gép szokott lenni (két t61 volt korábban), az első gépet 3 éves kora körül szoktam venni, a párját meg 5 éves kora körül. A köztes időszakra meg először egy desktop gép volt a tartalék, aztán, amikor az újabb generációra váltottam, akkor a régebbiből a kimaxolt lett a tartalék. Most két t430 van aktívabban használatban. A t61esekből az egyik usb-je beteg és attól instabil, így csak el van téve. A másik példány meg néha van elővéve, ha valami külön feladatot kap épp.

    Még nem tervezek váltani t430-ról. Néha a 16GB ram kevés, de egyelőre elvagyok. Szükség esetére egpu is van, ha valami komolyabb grafikai dologra kell erő ideiglenesen. A t61-es életét is hasonlóképpen nyújtottam meg.

Új hozzászólás Aktív témák