Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
AATT
csendes tag
A mobilinternetezők nagy többségének internet-élményének fokozása érdekében a Vodafone Internet Szabadon akcióban korlátlan internetes tarifacsomagra szerződést kötő ügyfelek körében, a számlázási időszakban az 5GB adatforgalmi korlátot elérve csúcsidőben, a 10 GB felett csúcsidőn kívül is csökkentjük az adatátviteli sebességet. A számlázási ciklus lezárultával a lassítás megszűnik. A leforgalmazható adatmennyiség továbbra is korlátlan.
Az 5 és a 10GB feletti lassítás bekapcsolása automatikusan történik, illetve a számlázási ciklus lezárultával annak megszűnése is automatikus, ehhez semmiféle riport vagy manuális tevékenység nem szükséges.A lassításra vonatkozó döntés oka, hogy a tapasztalatok szerint annak ellenére, hogy a fájlcserélő alkalmazásokat nem engedélyezzük a korlátlan internetes csomagunkban, az ügyfeleink nagyon kis része hatalmas adatforgalmat bonyolít, ami az internetezők nagy százaléka számára jelentősen csökkenti a sebességet, ezáltal pedig az internetezés élményét. Vannak ügyfeleink, akik több 100, sőt akár 1000GB-ot is forgalmaznak egy hónap alatt. Ők ezt feltehetően kereskedelmi céllal, valószínűsíthetően illegális tartalmak le ill. feltöltésével érik el. A mobilinternet technológia jelenleg még nem képes a kis területen összpontosuló nagy adatforgalmat kezelni anélkül, hogy a többi felhasználó minőségromlást érzékelne. Az intézkedés az ügyfeleink mindössze 5%-át fogja negatívan érinteni, míg 95%-uk minőségjavulást fog tapasztalni.
Ugyanakkor fontos kiemelni, hogy a lassítás ideje alatt is rendeltetés szerint használható marad az internet szolgáltatásunk böngészésre, levelezésre, chatelésreSajnos nem elegendő pusztán a P2P alkalmazások tiltása, mert nagyon sok ügyfelünk számára nehezen volt értelmezhető a jelenlegi szabályozás, sokan nem tudják, hogy mik azok a fájlcserélő alkalmazások, és bizonytanságot okozott, hogy esetleg ilyet használnak és átkerülnek egy nem korlátlan csomagra, ahol a számla jelentősen több lehet a havidíjnál. Számukra egy sokkal átláthatóbb, érthetőbb, a számlaösszeget illetően pedig 100%-os biztonságot garantáló rendszert fogunk most bevezetni.
A lassítás az Általános Szerződési Feltételek 3. számú mellékletében meghatározott mindenkori célérték (jelenleg 150 kbit/s) az a sebesség, aminél alacsonyabb szintre nem lassítunk senkit (az EU szabályozás szerint 144Kbit/s az alsó határa a szélessávú internetnek).
Azonban a lassított mobilinternet is teljes értékű szélessávú szolgáltatás, amely továbbra is alkalmas a felhasználók 90%-a által kizárólag folytatott tevékenységekre: böngészésre, e-mailezésre, chat-elésre.Továbbá tájékoztatjuk, hogy a csúcsidő nem fix érték, a hálózat aktuális terheltségétől függ, ezt ennek megfelelően fogjuk rugalmasan alakítani, általában az esti órákat (kb. 18-00 - 19-00tól 22-00 – 23-00ig).
Fentiek értelmében, amennyiben szerződését Vodafone Internet Szabadon akcióban vásárolta, úgy a korlátlan adatforgalom ellenére továbbra sem engedélyezett a havidíj ellenében előre megvásárolt 5G adatforgalomnál nagyobb forgalmat felhasználó P2P kapcsolatok alkalmazása.
Szíves megértését köszönjük!
Tisztelettel:
Vadkerti Hajnalka
Vodafone Magyarország zrt.
levelezési csoport -
liba74
csendes tag
Sziasztok.Olvastam itt a fórumon hogy sikerűlt pannonosból vodásat varázsolni.HOGYAN? Nekem akármit rakok rá, csak a pannonos kártyát hajlandó elfogadni.
Ha valaki tud segíteni, légyszi.Köxi. -
Pitiless_
tag
Én tegnap vettem a vodánál egy E870-es adatkártyát. Hát nem kezdődött fényesen a barátságunk. Először nem települt fel a vmc lite. Aztán állandóan azt kaptam, hogy nincs modem. Volt fent mobile partner is, az sem látott eszközt. Eszközkezelőben viszont ott figyelt. A következő lépés a frissítés volt. Ekkor néztem nagyot, hogy ERROR_IMEI. Na mondom megy vissza. Kiváncsiságból megnéztem az egyik kollégám laptopjában is. Ott simán felment, látta a Mobile Partner is, meg a vmc lite is működött. Aztán a mobileconnected-en találtam ma, hogy bizonyos gyártók laptopjaival nem megy rendesen, csak fw upgrade után. A kolléga laptopja HP, az enyém FuSi. Most már működik rendesen, bár magától nem volt hajlandó felrakni a szoftvert.
Google Nexus S 4.0.3 <--> Samsung Omnia 7
-
vohanyi
senior tag
Most már biztos,hogy lekorlátozott a voda tegnap 17:03-kor egy szakadás után 380kbit/s-ra.Egész éjjel is annyival jött ftp-ről.Ezért?!:
Tisztelt Ügyfelünk!GPRS Internet forgalma 14880.42 MB,melyet 2008.11.26-tòl mérünk.Szàmlafizetö:********.Tàjékoztatò adat.Az utolsò frissìtés dàtuma:2008.11.28.
Egyelőre No Comment...[ Szerkesztve ]
-
4sal3
aktív tag
nem úgy van, hogyha a szolgáltató egyoldalúan módosítja a szerződést, akkor fel lehet mondani? mert ami most van ASZF az teljesen más, mint amit én kaptam, amikor kötöttem az előfizetést.
-
brien
tag
A másik topicban már válaszoltak nekem...sajnos nem lehet csak kötbérrel...
Ugyanis a megjelenéstől számított 15 napon belül jelezned kell...az már rég eltelt, mert okt. 23 volt a hivatalos megjelenés"Amennyiben a módosítás az Előfizető számára hátrányos rendelkezéseket tartalmaz, az Előfizető az értesítéstől számított 15 napon belül további jogkövetkezmények nélkül jogosult felmondani az Előfizetői szerződést. Nem mondhatja fel azonban az Előfizető az Előfizetői szerződést ilyen esetben akkor, ha kötelezettséget vállalt arra, hogy a Szolgáltatást meghatározott időtartam alatt igénybe veszi és az előfizetői szerződést az ebből ered kedvezmények figyelembevételével kötötte meg, és a módosítás a kapott kedvezményeket nem érinti."
Tehát felmondhatod, de csak 15 napon belül, de akkor is csak úgy ha nem kedvezményes az előfizetésed...de általában minden előfizetés kedvezményes és akciós
-
vohanyi
senior tag
Beszéltem vodáékkal,jól mondtam,p2p engedélyezett,ahogy tegnap átléptem a 10Gb.-ot,egyből lekorlátoztak 380kbit/s-ra számlazárásig,dec.25-ig.
-
Blackdeath
aktív tag
na ez viszont felkeltette a figyelmemet. ugyanis szeretnénk mi is felbontani a vodás internet szabadon szerződést, mi 1 évet írtunk alá, de már k*rvára unjuk hogy ilyen sz*r lassú vele a net. na meg persze itt a 17.kerben (nemrég vasárnap költöztünk ide egy családi házba) DOMBTETŐN(!!!) is olyan max. 7-800kbps szávszélt produkál. jó mi?
a nővéremé a net (de közösen használjuk), és neki nagyon fontos lenne a az egyetem miatt egy megbízható gyors net, pl. t-home-os 8/1-es kábelnet (mert ez van itt nálunk kint a 17.kerben). mert ugye a lényeg az, hogy nem vagyunk hajlandók 1szerre 2 netre fizetni, nincs ennyi pénzünk. vagy ez vagy az.
bementünk mi is a vodához (a Sugárba) és ott is mondták hogy csak kötbérrel szállhatunk ki a dologból. de persze kaptunk egy ilyen "panasz-papírt", amit ki kellene tölteni és visszavinni nekik, hogy azt meg ők majd továbbküldjék valahova (mittomén hogy hova) hogy felvegyék a panaszkodásunkat. tipikus időhúzás. nem akarnak elengedni.
vagy esetleg komolyabban kellene háborognunk, hogy nem fizetünk semmilyen kötbért egy ilyen minősíthetetlenül rossz szolgáltatásból való kilépés miatt? hogyan lehetne ezt megoldani, hogy ne kelljen 40k-t fizetni emiatt?
-
Gabis
őstag
ez engem is érdekelne (mármint olcsón megúszni a kilépést)
-
vohanyi
senior tag
Figyelmetekbe ajánlom az SG Fórumot!
-
nuri
aktív tag
Na és voda helyett vajon pannpn vagy t-mobil rabság?
-
asiagyuri
csendes tag
nagy ballépést tett a voda evvel a seb. korlátozással. igaz érthető miért tették, hogy mások is tudjanak normálisan netezni. de a szerződésemet nem ilyen netre kötöttem meg. szóval elbaszták a dolgot. viszont lehet fájl cserélő progit használni nyugottan már az az 1 jó benne. szerintem meg felesleges váltani pannonra vagy t-mobile-ra.lehet hogy full sebességgel megy az, de ők is fognak hasonlót csinálni, mivel azok is mobil netek, és azok is elveszik a sávszélességet másoktól.most a sok felháborodott vodás,egyből dühükbe váltani akar. aztán lehet hogy még roszabb előfizetés lesz a másik net. és megbánják.részemről maradok a vodánál. végülis full sebességel jön számlázás elején 5-10 gigáig.anyi helyem úgysincs a vinyómon hogy 100-200 gigákat szedjek . és ráadásul torrentezhetek is . de akkor is nem jogos dolgot csináltak... meglátjuk milesz
-
linus89
tag
huawei e169-ról van valakinek tapasztalata? milyen? épp most akarok új előfizetést kötni pannonál, ezt adják hozzá.
-
04ahgy
nagyúr
válasz linus89 #2170 üzenetére
Van.
Korrekt modem, 32 bites XP-n gond nélkül települt. 64 bitesen meg egyáltalán nem. Hegesztéssel telepíthető ott is. Ubuntu 8.10 + Mandriva 2009.0 Linux azonnal felismeri és használja.
HGyu
7855.94MHz CPU-Z valid \ Pulchra tibi facies, oculorum acies, capillorum series; o quam clara species! Rosa rubicundior, lilio candidior, omnibus formosior; semper in te glorior!
-
Isee
senior tag
Remélem engem nem fog érinteni a sebességkorlát, mert eddig szépen töltöttem 350-400kb/s-mal ftp-ről. én még tavaly augusztusban vettem a modememet (E220) Vodafone Internet Fix csomaggal ami annyit jelent hogy az 5gb adatforgalmat elengedik így nekem havi fix 5000ft a nyet, bármekkora adatforgalmam van. abban az esetben váltanak át Vodafone internet 5G csomagba ha 5gb feletti p2p-es töltést csinálok, de szerencsére erre ott van barátnőm 30/20-as digi netje.
remélem engem nem fognak megba**ni a vodások emiatt. ha meg mégis akkor majleszvalami.
üdv mindenkinek!"...But, before your President decides, please ask him this: What if we leave... and you're wrong?" (Optimus Prime ~ TF2)
-
asiagyuri
csendes tag
minden korlátlan voda netest érint a sebesség korlát.nincs kivétel. nekem is 5ezer havonta. majd lelassúl neked is,csak nemérted még el a 5-10 giga menyiségeket. és a torrentezés már engedélyezett a vodánál. szal nembasznak meg egyáltalán ha fájlcserőt használsz. mivel a sebesség korlátozás felváltotta a p2p tiltását. u.i: köcsög voda szarrr
-
asiagyuri
csendes tag
mindenkit átvágott ez a szemét cég. ezvagy magyarország... persze a havi díj ugyan annyi. nem mondjuk 1-2 ezerrel kevesebb.neeem. a szerződést 5000-re kötöttük.de a szerződésben nemvolt benne akkor korlátozás. akkor ez most hogyvan? pf. kurva anyukat
[ Szerkesztve ]
-
Isee
senior tag
válasz asiagyuri #2174 üzenetére
nekem az előző hónapban volt vagy 19-20 gb-nyi adatforgalmam és tegnap este is majdnem 400-zal szedtem a collin rally-t. egyszer volt olyan hogy torrenteztem, mert nem leltem egy programhoz krekket de az is kb vagy 60-70-mb-os progi volt, nah azt leszedtem és kb 4 nap mulva jött az irgumburgum ajánlott levél a vodától hogy ilyet nem szabadna. ha meg télleg lefogják csökkenteni a sebességet, akkor viszont 24h-ban menni fog a torrent azért is
a szemét disznaja"...But, before your President decides, please ask him this: What if we leave... and you're wrong?" (Optimus Prime ~ TF2)
-
Roland76
tag
Isee, azt kell mondjam ne reménykedj; én se teszem... Nekem is a mai napig 4-5 Mbit-tel tud tölteni a Vodadafone csodanetje, de nekem 13-án lesz hónapzárásom és utána lép életbe az új sávszélleség korlátozási rendszer, ami 5 GB után csúcsidőben, 10 GB felett teljes napszakban 150 Kbit körül lesz. Ez valahol egy 10 évvel ezelőtti isdn modem sebessége lehet. Én se használok p2p-t, semmi olyan programot, ami a szerződésemben kimerítené az extrem felhasználó meghatározásást. Ez az egyoldalú szerződésmódosítás mindenkire vonatkozik.
-
Isee
senior tag
válasz Roland76 #2178 üzenetére
köszönöm az info-kat majd meglátom mi lesz, aztán majd szidni fogom őket rendesen ha télleg lekorlátozzák a netet, de azért remélem a starcarft nem fog laggolni bneten
"...But, before your President decides, please ask him this: What if we leave... and you're wrong?" (Optimus Prime ~ TF2)
-
asiagyuri
csendes tag
egy fórumon, és más oldalon is olvastam. a rész kimásolva: "A fájlcserélő alkalmazások használatának korlátozását 2008. november 25-étől megszüntettük." . itt keresd lejjebb az #1162-es hozzá szólást, abban van: [link] . A másik hogy ezek láttán felhívtam a vodát, hogy valóban engedélyezik-e, és ottis azt monták hogy már igen. bárki felhívhatja őket, és megkérdezheti ha nem hiszi
-
asiagyuri
csendes tag
az a 150kbit, az 20kb/s sebesség. ami a mobil telefonok bluetooth sebessége
-
nuri
aktív tag
Váltottam.
T-re, mostmár nem szívom el előletek a sávot Vodanál 1 évre szólt a szerződésem, 9 ezret is visszaadták amit modemért adtam mikor lemondtam. T-nél 2 hónap most ingyen van 1 éves szerződéssel, ez gyakorlatilag a stick ára.
Majd jelentkezem ha elértem az 5gb-t
(de annyit már most elmondhatok, gyorsabb mint a Voda volt, város szélén lakom és ha Voda már megvolt 100kB/s egy szálon akkor össznépi ünneplés volt) -
nagyúr
Ez is addig fog tartani, amíg csak néhányan vagytok a környéken T-sek. Ha többen lesztek ugyanúgy lassú lesz . Vodánál is ez volt. Ahogy egyre többen lettünk úgy lassult a net . Talán érdemesebb a legdrágább szolgáltatóhoz menni , mert akkor lehet a kevesebb előfizető miatt, kevesebben osztoztok a sávszélen.
Amúgy örülünk, hogy neked már jó.
Mi is megvárjuk a hűségidő végét, aztán váltunk."Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa
-
4sal3
aktív tag
elvileg a ténél van korlátlan opció, elvileg havi egy ezres (azt olvastam, hogy most elengedik) és min5gigás csomagod kell, hogy legyen. torrentezni nemszabad, de amúgy korlátlan lesz.
bővebb cikk: [link]
ja, légyszi mondd meg nekünk, hogy a ténél mekkora sávszélesség van. köszi
[ Szerkesztve ]
-
nuri
aktív tag
Igen, most elengedik a havidíját, elvileg torrentezhetsz is, de akkor bünti lesz.
7.2Mbps amin csatlakozik modem, ez a stick elvi maximuma, eddig kipróbált letöltéseknél 600-700kB/s ~ 5.5Mbps, Voda ugyanitt 1-2Mbps-t tudott.Térerő stick szerint "excellent".
Voda-nál térerő -80db volt. -
04ahgy
nagyúr
válasz linus89 #2173 üzenetére
Egyáltalán nincs. Win alatt sosem használtam, csak kipróbálva volt. Linuxon (az állandó használat az Ubuntuval történik) nagyon stabil. Sebességben ott, ahol lakom, Pannon hálózaton 1,8-2,4Mbit/sec lazán kifér a csövön, pedig a város külsején vagyok. Belváros, Budapest, na ott 3,6 környékére is felkúszik.
Voda, T hálózatok sebességviszonyait nem tudom, remélem ez elég.
HGyu
7855.94MHz CPU-Z valid \ Pulchra tibi facies, oculorum acies, capillorum series; o quam clara species! Rosa rubicundior, lilio candidior, omnibus formosior; semper in te glorior!
-
vohanyi
senior tag
Voda-korlát : talán jó hír,hogy hívtak telón a HÍR TV-től,Gery85-tel az SG Fórumról hétfőn 19:30-kor élőben 'beszélgetünk' a voda-,Fogyasztóvédelem képviselőivel!!
Hát amit tőlem kapnak....összes bizonyíték a júliusi és mostani húzásukról a HÍR TV-nél van már,persze visszük is!!
Ahogy van újabb hír-jelzem! -
Isee
senior tag
válasz vohanyi #2190 üzenetére
uhh, nah ez de komoly, majd lehet betelefonálok a műsorba hogy még az internet tv-is laggol ezzel a korlátolt vodanyettel
hajrá, hadd kapja az ívet a szemét disznaja"...But, before your President decides, please ask him this: What if we leave... and you're wrong?" (Optimus Prime ~ TF2)
-
Isee
senior tag
válasz ludsimon #2194 üzenetére
ludsimon: köszöntük a linket, szerintem akik vodások, azok sokan fogják nézni
szerk: már így mindenki nevében köszönöm aki vodafone-os
[ Szerkesztve ]
"...But, before your President decides, please ask him this: What if we leave... and you're wrong?" (Optimus Prime ~ TF2)
-
ludsimon
veterán
válasz vohanyi #2195 üzenetére
Köszi.
Tudnátok dobni egy linket, a Vodafone-tól, hogy télleg lehet-e torrentezni vagy nem?
Nem szeretném ha a nyakamba varrnának valami hatalmas összeget.
Nekem még a "régifajta" szerződés van, ami még 5000Ft volt anno, korlát nélkül, kivétel extrém használat, 1éve van meg.Mert ha igen, elfelejtem örökre a rapidshare, data... oldalakat, és dobom is fel a gépre a Utorrentet, azt 0-24h
Ezt a linket ismeritek?
Üdv
[ Szerkesztve ]
undefined
-
brien
tag
válasz ludsimon #2198 üzenetére
Nekem is a régi fajta volt...amit tegnap bontottam kötbérmentesen a lassítás miatt...
Sztem felesleges utorrentezni, amikor 5Gb után belassítanak...nem kicsit.
Egyébként pedig a Vuze-t használd -> Átvitel -> Titkosítás -> RC4
Ezzel a használattal nem kerülsz be az extrém használatba, ha már mindenáron p2p szeretnél
Az utorrentben is van régóta ez a funkció, de nekem az nem működött rendesen. -
brien
tag
válasz ludsimon #2198 üzenetére
[2008.nov.24-től érvényes részvételi]
A régiben, mint a miénk volt egy 15.-16.-os pont amiben leírták az extrém használatot, na ez az újban már nincs benne, csak az hogy korlátoz a hálózat védelmében...blabla
Viszont, itt felmerül a kérdés, hogy ez is érvényes-e visszamenőleg az összes szerződésre, vagy csak a nov. 24 utániakra?
Új hozzászólás Aktív témák
- Renault, Dacia topik
- Wise (ex-TransferWise)
- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
- Ukrajnai háború
- OnePlus Nord 3 - kapcsoljuk északot
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Öregszem
- PlayStation 5
- Bíró: Zuckerberg nem felelős azért, amit a közösségi média a gyerekekkel tesz
- Ingyen kellene, de tegnapra
- További aktív témák...
- Sigma 150-600mm Sports objektív ( Nikon ) -Újszerű-
- MICROSOFT SURFACE LAPTOP 2 - MEGKÍMÉLT ÁLLAPOTBAN (ajándék tok + USB hub)
- Újszerű Asus TUF F15 FX506HE - 15,6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 8GB -512GB - RTX 3050 Ti - 2 év gar
- AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
- Samsung Galaxy Buds 2 Pro, vadonatúj, bontatlan, 2026.03.07.-ig garis
- Kingston 32GB DDR5 5600MHz Kit(2x16GB) Fury Beast Black
- Apple iPhone 13 Mini 128GB Black újszerű szép független, 3 hó gar
- HP Pavilon 14-ce3012nh I5-1035G1, 8GB RAM 120GB SSD MX 130
- Kis túlzással ÚJ iPad Pro 12.9 6th M2 Wifi 512GB!!!
- ASRock B365M Phantom Gaming 4 + i5 8500 + be quiet! hütő + 32 Gb G.skill 2.400 Mhz Beszámitok!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest