Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
nagyúr
Log fájlban mit ír?
Mert ugye ezt írta a program:
"Try again and look into /var/log/messages and the wvdial and pppd man pages for more information.""Próbáld újra és nézd meg /var/log/messages-ben a wvdial és pppd oldalakat további információért."
A ppp daemon-t és a wvdial-t próbáltad újra telepíteni vagy újabb verzióra lecserélni?
"Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa
-
don pardon
aktív tag
Sziasztok!
Nem ilyen modemmel dolgozom de lenne egy kérdésem amiben szerintem tudnátok segíteni. Szóval van egy Dialcom 56000bps Hang átvitelére alkalmas modemem. Sehogy sem sikerül hang üzemmódban hívást indítani. Van valami tippetek?
Ezt a kódot próbáltam:
at#cls=8 -> hang üzemmódba vált
at#vls=0 -> telefon vonalat kiválasztja
ath1
atdt1vagy no dialtone vagy no carrier üzenetet kapok.
Ha 5 perc múlva nem jövök vissza, várjanak tovább! - by Ace Ventura
-
don pardon
aktív tag
válasz don pardon #2752 üzenetére
Bocsi a hatalmas off-topic-ért
Ha 5 perc múlva nem jövök vissza, várjanak tovább! - by Ace Ventura
-
fedőre
csendes tag
válasz Dluinet #2751 üzenetére
Nézegettem a log filet:
HIBÁS CSATLAKOZÁS 1. tipus (ha másodszorra próbálom az a 2. típus olyankor azt csinálja amit az előző beírásomban látni)
May 5 18:33:32 localhost kernel: option 3-2:1.0: GSM modem (1-port) converter detected
May 5 18:33:32 localhost kernel: usb 3-2: GSM modem (1-port) converter now attached to ttyUSB0
May 5 18:33:32 localhost kernel: option 3-2:1.1: GSM modem (1-port) converter detected
May 5 18:33:32 localhost kernel: usb 3-2: GSM modem (1-port) converter now attached to ttyUSB1
May 5 18:33:32 localhost kernel: usbcore: registered new interface driver option
May 5 18:33:32 localhost kernel: drivers/usb/serial/option.c: USB Driver for GSM modems: v0.7.1
May 5 18:33:36 localhost kernel: scsi 7:0:0:0: CD-ROM HUAWEI Mass Storage 2.31 PQ: 0 ANSI: 2
May 5 18:33:36 localhost kernel: sr2: scsi-1 drive
May 5 18:33:36 localhost kernel: sr 7:0:0:0: Attached scsi generic sg3 type 5
May 5 18:36:52 localhost kernel: usbcore: deregistering interface driver usb-storage
May 5 18:38:44 localhost kernel: PPP generic driver version 2.4.2
May 5 18:38:44 localhost pppd[3297]: pppd 2.4.4 started by root, uid 0
May 5 18:38:44 localhost pppd[3297]: Using interface ppp0
May 5 18:38:44 localhost pppd[3297]: Connect: ppp0 <--> /dev/ttyUSB1
May 5 18:39:14 localhost pppd[3297]: LCP: timeout sending Config-Requests
May 5 18:39:14 localhost pppd[3297]: Connection terminated.
May 5 18:39:14 localhost pppd[3297]: Receive serial link is not 8-bit clean:
May 5 18:39:14 localhost pppd[3297]: Problem: all had bit 7 set to 0
May 5 18:39:14 localhost pppd[3297]: Modem hangup
May 5 18:39:14 localhost pppd[3297]: Exit.A JÓ CSATLAKOZÁS ILYEN:
Apr 17 17:10:32 localhost hald: mounted /dev/scd2 on behalf of uid 500
Apr 17 17:10:42 localhost kernel: PPP generic driver version 2.4.2
Apr 17 17:10:42 localhost pppd[3264]: pppd 2.4.4 started by root, uid 0
Apr 17 17:10:42 localhost pppd[3264]: Using interface ppp0
Apr 17 17:10:42 localhost pppd[3264]: Connect: ppp0 <--> /dev/ttyUSB0
Apr 17 17:10:42 localhost pppd[3264]: CHAP authentication succeeded
Apr 17 17:10:42 localhost pppd[3264]: CHAP authentication succeeded
Apr 17 17:10:42 localhost kernel: PPP Deflate Compression module registered
Apr 17 17:10:44 localhost yum-updatesd: error getting update info: Cannot retrieve repository metadata (repomd.xml) for repository: livna. Please verify its path and try again
Apr 17 17:12:01 localhost pppd[3264]: Modem hangup
Apr 17 17:12:01 localhost pppd[3264]: Connection terminated.
Apr 17 17:12:01 localhost pppd[3264]: Exit.Ami még érdekes, hogy van a géphez egy klón harddisk ugyanolyan beállításokkal és azon is ugyanez történik, jóllehet közben nem volt a gépben, tehát valami a hardwerben esetleg a modem firmwareben történt, de közben nem volt upgrade, hacsak a szolgáltató valahogy nem... Agybaj.
-
mimi_bacsi
tag
Van egy Huawei E220-as modemem, hol lehet (Vodafonos kártya van benne) kártyafüggetleníteni? Hamarosan külföldre utazom és ott kint is szeretnék netezni vele, de roaming díj nélkül, kinti kártyával....
-
mimi_bacsi
tag
válasz mimi_bacsi #2756 üzenetére
Bocsánat, látom volt kérdés, továbbiakban köszi, nem várok választ....
-
nagyúr
válasz mimi_bacsi #2756 üzenetére
Egy kis segítség hozzá: link
-
g0dl
addikt
http://itcafe.hu/tema/huawei_e220/hsz_2746-2746.html
esetleg valaki?
-
nagyúr
Sajnos csak másik SIM kártyával derül ki, belerakod a másik szolgáltató SIM kártyáját és megpróbálsz vagy a VMC-vel vagy a MobilPartner programmal SMS küldeni vagy fogadni rá.
Az unlock kód minden egyes készülékpéldányra más!
-
atus71
csendes tag
válasz vohanyi #2743 üzenetére
szia!
idézem a program képernyő-részletét:
Your Software ID needed for registration is #9ADEDFC6
The unregistered version runs only 10 minutes.erre céloztam.
aztán hiába választottam ki az efs-re vonatkozó dolgokat, nem sikerült binárist kimenteni...
nem tudom, jó-e a választás:
Serial Com Port : COM4 - HUAWEI Mobile Connect - 3G PC UI Interface (COM4)
a baud rate a legmagasabbra lett állítva.megnyomtam a "send" gombot, majd az egyik sorban bejelöltem az "efs-browser-t, ott pedig "read directories" gombot nyomtam le.
aztán csak ilyesmit találtam:
save efs to zip.valami sikerről tett bejelentést. aztán csak "efs.zip" néven egy 22 byte-os apróságot találtam...
lehet, hogy valamit kifelejtettem/rossz sorrendet alkalmaztam, de a fent idézett 10 perces kiírást nem tudom másképpen értelmezni, csupán korlátként. eddig hajlandó funkcionálni a program...
elnézést!
Atus
a történelmet a győztesek írják?
-
atus71
csendes tag
na, most valami mentés zajlik, de nem ajánl fel ilyesmit, hogy "efs.bin", hanem csupán log-fájl kimentést javasol. ez jó lesz?
természetesen a leírás szerint kezdtem az eljárást:
beállítottam a megfelelő legördülőben a "read efs"-t, előtte az ui interface portját,baudját, aztán a "let's go" eredménye most keletkezik.
mekkora méretűnek kell lennie? az imént valamelyik kísérletem 3 gigás lett: hát, nem tudom...Atus
a történelmet a győztesek írják?
-
fcs2000
csendes tag
Sziasztok!
Tippet kérnék tőletek.
Olyan helyen lakom,ahol a vodafone 3G lefedettség hivatalosan nem elérhető, de
a ház padlásterében 1-2 -es jelszint van azért,télen jobb, most májusban csak
1-es térerőt jelzett egy Nokia 6120-as telefon,gondolom a környező erdők árnyékolnak..Arra gondoltam, hogy tennék ki egy tetőantennát rövid koax-szal és egy olyan
modemmel használnám a szolgáltatást,amin van külső antenna csatlakozási
lehetőség.A probléma ott van, hogy a vodafone jelenlegi modem kínálatában
nincs olyan modem,amire külső antennát lehetne csatlakoztatni.Amit kieszeltem:
1. Előfizetek egy vodafone-os internetre
2. Veszek egy független vagy vodás külső antennás HSDPA modemet
3. Veszek egy HSDPA tetőantennát
4. vodás modemből átrakom a kártyát.Szerintetek ez így jó-e és ha igen,milyen modemet ill. antennát
javasoltok?Előre is köszi a választ!
Üdv,
fcs2000
-
plaja
csendes tag
Sziasztok!
A Netmeter 1.1.4beta4 legújabb verziójához elkészítettem a magyarított exe-fájlt.
Ezzel a verzióval már nemcsak XP-n, hanem Vistán és Win7-en is használhatjuk kedvenc adatforgalommérő programunkat.
Letölthető [innen][ Szerkesztve ]
-
vohanyi
senior tag
Hali! Net Meter v3.6-hoz nem tudnál magyarosítást?
Kösz-András -
erdeklod0
csendes tag
Sziasztok!
Az e220-hoz szeretném a legfrissebb kliens szoftvert felrakni (mobile partner). Hol találok ilyet a gyártó oldalán?
Eddig ezt találtam http://www.huawei.com/mobileweb/en/doc/list.do?type=-1&id=736, de gőzöm sincs ezek közül melyiket kel felrakni (illetve ezek a modemre akarnak valamit felmásolni)
-
erdeklod0
csendes tag
válasz erdeklod0 #2769 üzenetére
Jól értem, hogy ez a dashboard update művésznevű valami a modem flash memóriájában található tartalmat cseréli le (amit cd-ként láttat), és ebben van az új driver, illetve a kliens szoftver (amely szolgáltató független)?
A kérdés marad, hogy melyik változatot kell letöltenem ( a kódszámok nem túl beszédesek, valami changelog-ot odarakhatnának)?
-
ludsimon
veterán
Mennyiért lehet mostanában elpasszolni egy E220-as modemet?
Mindene megvan, doboz, gari, összes kábel, minden ami járt hozzá.Lassan már meg lesz fél éve, hogy bontottuk a szerződést a Vodafone-tól.
undefined
-
Gülümaci
tag
Sziasztok!
Létezik olyan megoldás, hogy a mobilinternetet megosztom a laptop LAN-jára, azt bekötöm egy routerba, és a többi laptop már a routerről kapja az internetet?
-
hege21
aktív tag
Sziasztok..
E220-hez létezik valami trükk a jel erősítésére
Én ezt találtam:http://www.djinsonic.com/general/external-antenna-for-huawei-e220/
Szerintetek???
-
mimi_bacsi
tag
MAC OSX-re van olyan megoldás, amellyel függetleníteni lehet a Vodás modememet?
-
Lala6
őstag
Sziasztok!
Elromlott egy E220 modemem. Frissítés közben valamiért hibát írt ki és leállt. Újra nem tudom a frissítést elkezdeni, mert nem találja a modemet. A modemen a zöld led villog kb. 5 másodpercenként egyet.
Helyre lehet még hozni valamivel, vagy kuka lesz belőle?
-
nagyúr
Itt azt írják, hogy próbáld meg másik gépen XP SP2 alatt.
Ressurection from Bricked Huawei E220
If you also run into same problem, do not worry.
1. FInd a desktop PC running with Windows XP
2. Download Huawei E220 driver only from here (taken from http://www.nerve.org.za/mdma/)
3. Download firmware update from here (I think this can be used for all unlocked Huawei). Or places I mentioned above
4. Copy all the files to the desktop PC.
5. Plug Huawei to USB Port.
6. Windows should still be able to detect it. If not, try to plug into another USB port and wait a while.
7. When it asks for drivers, point to driver folder download from step #2.
8. After all is installed and ready to use (as Windows tells ya), now run firmware update file (I used Vodafone one).
9. And pray now…
10. If update successful, you’ll see that Windows detects all drivers again."Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa
-
Gülümaci
tag
A képen látható megoldásnál milyen router beállításokat kell eszközölni?
Tehát mobilinternetet megosztom a gép LAN-jára, a LAN-ból megy a router WAN-jába, és WLAN-on szórja az internetet. A router egy Linksys WRT54GC.
Köszönöm a javaslatokat. -
erdeklod0
csendes tag
válasz Gülümaci #2784 üzenetére
Ilyen esetben a router sima switch-ként, vagy access point-ként (ha wifi-n akarod megosztani) kell használni, tehát ne a WAN-ba kösd a notebookot (lehet úgy is, de szerintem az bonyolultabb), hanem valamelyik lan portba.
Ebben a felállásban gyakorlatilag a notebook a "router". -
drwest
csendes tag
Üdv mindenkinek!
Most vettem egy ASUS eee 1000HG-t, amiben elvileg EM770-es huawei modem van, ebben szeretnék egy Vodafone-os simet használni.
A gépen 3G connect Manager van fenn, beteszem a simet, aztán indításkor ezekkel a kérdésekkel fogad:
Körzetszám:
Szolgáltató azonosítója: (ide nem is enged írni)
Telefonszámok előtagja:
illetve kérdezi, hogy valami hangfrekvenciás vagy impulzusos kapcsolatot használok-e...
Valamit próbáltam beállítani, de egyenlőre a simet sem találja...Köszi, ha valaki tudna segíteni!
Itt az ószeres, régi RISC-es munkaállomást, szervereket keres! SPARC-ot, MIPS-et, Alpha-t, PA-RISC-et veszek! :D
-
kisza25
félisten
sziasztok e220-at szeretnék függetleníteni, de nem vodás hanem hofer-es(osztrák)a yesss
hálozatát használja, ahhoz is jó lehet amiket linkeltetek, vagy inkább ne kisérletezek, hanem nézzek körül .at oldalakon?Eladó Seat Leon FR multi kormány, szép állapotú (2013 utáni leonokba benzin/diesel jó)
-
Gabis
őstag
Sziasztok, lenne egy kis problémám.
Frissíteni szeretném a firmware-t de ezt a hibaüzit kapom
"the source version isn't compatible with the target version before updating please input the password" tudom mit jelent csak
ha tudtok segítsetek please, -
Gabis
őstag
A helyzet azóta bonyolódott mert most a K3520-ra egy újabb dashboard került de ezen meg valami mobile partner csücsül a vmc helyett, hogyan tudnám visszatenni az eredeti iso-t ?
-
Gabis
őstag
közben +oldódott, vmc visszament, friss firmware fentvan = többet nem piszkálom
bocsi amiért magamban írkálgattam -
drUmmZ
csendes tag
Sziasztok!
E172-m van már egy éve, de most elkezdett rendetlenkedni Windows 7 alatt. Már vagy egy hete nem használtam, miután ma már nem akart csatlakozni. Nem igazán értek hozzá, de próbálkoztam megoldani. Leinstalláltam mind a 2 szoftvert amit feltelepít magától, plusz kitöröltem a connection-t amit berak és megpróbáltam újratelepíteni. A WMCLite-ot felrakja, de a másik programot ami fennt volt nem igazán, és amikor az illesztőprogramot rakja, az egyik komponensre hibát ír ki: "Hauwei Mobile Connect 3G"-t nem sikerül.
Az az érzésem, hogy nem töröltem le rendesen eredetileg, vagy pedig alapvető kompatibilitási gondok vannak. Mit javasoltok?
Köszi!
-
Zsoc@m
csendes tag
Sziasztok!
Valakinek Win7 alatt sikerült működésre bírnia bármelyiket is?
Nekem Samsung Z810 nem működik, következő modemvásárlást nem akarom elszúrni...zSoc
-
drUmmZ
csendes tag
Nekem még mindig nem megy az e172. Konkréten a Huawei Mobile Connect 3g Modem driverrel van a gáz.
"Device status:
This device is not working properly because Windows cannot load the drivers required for this device. (Code 31)"Nincs ötletetek, hogy mit lehetne kezdeni vele? A WMC elindul, de a csatlakozás gombra kattintva beszürkül a dolog és nem csinál semmit. Nem lehet valahogy megkerülni, máshonnan csatlakozni? Vagy az sem fog menni?
-
Pitiless_
tag
Hi!
Nálam E870-el rendetlenkedett, miután egy k3520-ast megpróbáltam feltelepíteni. Rendszervisszaállítás segített csak rajta . Azóta még nem telepítettem újra a windowst, pedig ráférne, mivel betaról upgradeltem rc-re. Nem VMC-t használok, hanem a gyári Huawei dashboardot. Igaz, mostanában az E870 pihen, mivel vettem egy pannonos Alcatel X200-at. Ja és 64 bites Win7.
Google Nexus S 4.0.3 <--> Samsung Omnia 7
-
Pitiless_
tag
Vista kompatibilitási módba kell rakni, ha akarod használni a szoftverét. Egyébként meg teljesen stabil, kevesebb gond van vele, mint az E870-el. Meg jól jön a memóriakártya olvasó benne.
Google Nexus S 4.0.3 <--> Samsung Omnia 7
Új hozzászólás Aktív témák
- Sigma 150-600mm Sports objektív ( Nikon ) -Újszerű-
- MICROSOFT SURFACE LAPTOP 2 - MEGKÍMÉLT ÁLLAPOTBAN (ajándék tok + USB hub)
- Újszerű Asus TUF F15 FX506HE - 15,6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 8GB -512GB - RTX 3050 Ti - 2 év gar
- AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
- Samsung Galaxy Buds 2 Pro, vadonatúj, bontatlan, 2026.03.07.-ig garis
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest