Új hozzászólás Aktív témák

  • Upo

    addikt

    válasz snooze #12966 üzenetére

    Mindegyik bip s számlap 64 színű, ez utóbbi a 64-ből használ kb. 6-ot. A bip ugyanezt a hatot használja az ő 8 színéből, úgyhogy kb. semmi nem látszik belőle.
    a #12965-ben levőnél látványosabb, ott a háttér szürkéje és az alsó számsor narancsos színe olyan, ami a bip palettájában nincs, a bip-nek ezért kell dithereléssel (pöttyözés) elérnie a színhatást. Azokat a plusz színeket én kentem rá paint.net alatt a háttérképre és a narancs számjegyekre.
    A te számlapod is ugyanúgy néz ki bip s-en mint a bipen volt. A kék talpacskák azok dithereltek, de én nem nyúltam semmihez a képeknél. Esetleg arra lehetne választani a bip s palettáról egy középkék színt, és akkor már 1-el több szín lesz benne mint a bip-en. :)
    Látom hogy nagyon be vagy sózva ettől a 64 színtől. De ha egy 8 színű bip számlapot 1:1-ben átkonvertálsz bip s-re, akkor ugyanaz a 8 szín lesz rajta.
    Ha te 64 színűt akarsz, akkor neki kell állni átfestegetni a számlapban a képeket.
    Ez a bip s paletta, ezekből lehet válogatni:

    Ezektől eltérő színt dithereléssel lehet szimulálni, csak itt többféle szín van amiből össze tudja pöttyözni, ezért valamivel jobban mutat.
    Ilyen piros-kék-sárga-zöld számlapoknál nem lesz különbség, de az oroszoknál az egyik készítő adott egy linket ahol össze lehet hasonlítani a kettőt, ha mondjuk egy fotóból kell konvertálni: [link]

    [ Szerkesztve ]

    Blogom: https://logout.hu/blog/upo/index.html | "Az átlagember alvásigénye még 5 perc"

Új hozzászólás Aktív témák