Új hozzászólás Aktív témák

  • baly81

    aktív tag

    Ha már így feljött a napelem, és érdekel benneteket, akkor szeretném bemutatni az én, -igaz, még készülő állapotban lévő- kemping/mobil napelemes cuccomat. Ugyan ez nem épített, mármint a napelem része, de adhat ötletet bárkinek...

    A panel egy gyári (Allpowers) 100W-os összehajtható napelem. Ennek 18V-os kimenete és 2 × 2,4 A-es USB aljzata van. Összesen tud 100W-ot, tehát ha csak a 18V-os aljzatot használom, ideális körülmények között ~5A vehető ki rajta. Gondolom ez az adat névleges, még sosem mértem ki mi a maximális teljesítménye. Külföldi fórumokon a 100W-hoz nagyon közeli értékeket tapasztaltak. Szerintem elég hatékony lehet, ugyanis, ha a szobában kiterítem kis fényre is zölden világít a csatlakozók melletti LED. Jó, persze gondom megfelelő fény hiányában a teljesítmény is nagyon alacsony lehetne.

    Ezt a panelt egy Tactix bőröndben hurcolászom az alábbi kiegészítőkkel:
    » Egy 6A/36V-os buck-boost DC konverter amiről mindent (is ;] ) tudok üzemeltetni, illetve tölteni. Ez nem teljesen gyári, én mind a két kivezetését DC csatisra készítettem, kivezettem a hőérzékelő szenzor csatlakozóját, illetve a WiFi modult is beletettem a házba. Továbbá mind a ki-, mind a be- oldala le van védve még egy 5×20-as biztosítékkal. Így az áramerősség miatt, még véletlenül sem csapja szét a dolgokat, ha valaki rosszul állítaná be a konvertert. (Bár, ehhez nem is engedek senkit sem hozzányúlni! :N )
    » Rém sok DC kábel, vastag keresztmetszettel. Szivargyújtós, hűtőtáskás, akkusaru csipeszes végekkel is. DC toldócsatlakozók, stb.
    » Laptop táp (7A), ha hálózati áramról szeretném üzemeltetni a konvertert (pl. egyszerű labortápként)
    » 18650-es üzemelésű zseblámpák (4db), fókuszos, + nyélben COB ledes. Piros színű S.O.S vészvillogó funkcióval. + 8 db USB-s lámpastick.
    » Rengeteg (~30) DC fej van laptopokhoz és különböző eszközökhöz.
    » 18650-es akkuk, és van egy USB-s kétágyas Liitokala töltő is (Li-Ion, Li-Ion HV, Li-Fe, NiMh/NiCd).
    » 4 db, több hangsávos, ultrahangos szúnyog és rovarriasztó, (USB töltésű)
    » Egy USB-s buck-boost konverter is van a készletben. Ez 24V / 5A-re képes max 20W teljesítményig. Hőérzékelős, tesztelős, átalakítós, mindent figyelő, több szabványt támogató töltésvezérlő van benne.
    » Egyebek: alap multiméter, töltőfej, USB kábelek, rögzítők, pót SMD és üvegbiztosítékok, szolár egyenirányítók (10A)....
    A Tactix bőröndöt elláttam nyitásra aktív beltér világítással, és térelválasztó szivaccsal.

    További tervek munkálatok:
    » A szivacsot még be kell vonjam szövettel, illetve a buck-boost konverter távirányítójának/hőszenzorának még nincs meg a helye... Bár még éppen elférnek a felső két rekeszben…
    » Várom a jó időt, hogy megint mehessek használni! :B :DD

    Néhány fotó a cuccról

    A bőröndről, illetve a kiterített panelről készült fotón egy CR2032-es elem látható, méretviszonyítás képpen...

    [ Szerkesztve ]

    Ne mássz fára, ha nem tudsz úszni, mert elüt a villamos!

Új hozzászólás Aktív témák