Új hozzászólás Aktív témák

  • tordaitibi

    veterán

    válasz Samus #68495 üzenetére

    Üdvözletem kolléga a klubban, én is pontosan így kezdtem 10 éve. Aztán sajnos a módszer háulütőit ki kellett küszöbölni.
    Ha növényeket locsolsz talán a kegfontosabb hogy így agyoncsapod a növényeket, hacsak nem alulról árasztasz mert egy 38 fokos kánikulai napon hiába várod meg az este 10 órát is, az 5-10 fokos kútvíztól tönkrementek nekem a növények.
    Valamint a kótszivattyúd mennyit tud és elviseli-e ha zárt rendszerre dolgozik?
    Mivel jól fennt van a vized, neked ideális lenne egy komplett hidrofor, azon a szivattyú a tartály a nyomáskapcsoló, a jobb kivitelűeken a szárazonfutás védelem is megvan.

    Nálam a mostani megoldás, a kútba egy úszókapcsolóval felszerelt szivattyú ami tölt 4 darab feketére festett 1 köbméteres IBC tartályt, ezek egy napos helyn vannak az udvarban. Ebből a hidrororom, ami a kútszivattyú miatt feleslegessé vált, nyomja a kiépített rendszerbe a vizat 3 bar körüli nyomással. A tartályokba 4 köbi melegvíz van, simán meg lehet fürdeni olyan kellemes, a növények nagyon szeretik, erről mosok kocsit stb. Ez nekem igaz pár év alatt épült így ki de nagyon bevált.

Új hozzászólás Aktív témák