Új hozzászólás Aktív témák

  • Ha már úgy is bejött a villámtéma ma egy igen fura eset történt.

    Volt pár villám de nem lecsapó, ilyenkor még nem szoktam csinálni semmit, mert nincs miért. Egyszer csak a semmiből olyat vágott le sztem 200méteren belül, hogy a villany ugyan kevesebb mint 1mp-re elment, de a monitor teljesen kikapcsolt. Nem lehetett újra bekapcsolni, csak a tápegysége 10mp-ig tartó áramtalanítása után.

    A rendszer két különálló szünetmentesen lóg amik rendben át is kapcsoltak akkura és ment minden tovább csak a monitor nem. Ilyenkor mi van? Lehet hogy az idősebbik szünetmentes valamiért későn kapcsolt? De máskor is van hogy elmegy az áram és akkor ilyen nem történik hogy elmegy a monitor. A PC-nek dedikáltan van egy szünetmentes, a régi meg viszi a többit és csak a monitor ált meg most. (meg bennem az ütő: most hogy a picsába fogok egy 120Hz-es 2K-s desktopra rádugni egy másik monitort ami csak FullHD+ és 60Hz).

    Egyébként az ilyen viharos esetekre többféle protokoll is van:

    Ha nincs lecsapó mint írtam megy minden beavatkozás nélkül.

    Ha úgy érzékelem hogy már sok a lecsapó és közeledik, akkor ha mindenképp mennie kell a gépnek "elszigetelem" a hálózattól: internet totálisan leválaszt, aztán konnektorból kihúz. Ha tovább tart a vihar ilyen formája mint kellene akkor már 15perc bőven elég a folyamatok befejezéséhez és a biztos leálláshoz. Persze ha közben eltávolodott a vihar akkor megy vissza a konnektorba és végül az internet leállás nélkül.

    A villanyórában megtalálhatóak különféle védelmek is, érdemi változást nem hozott a vihar - működőképesnek látszanak.

    IDEAZON Zboard MERC gaming billentyűzetet keresek.

Új hozzászólás Aktív témák