Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kernel
nagyúr
válasz t72killer #53650 üzenetére
Itt találhatók ilyen tesztek, lejjebb kell görgetni:
http://www.lygte-info.dk/info/indexUSB%20UK.html
(#53648) Batman2
P1 = hálózati teljesítményfelvétel
P2 = tengelyen leadott mechanikai teljesítményBővebben: PDF 23-24. oldal.
Nem csak a motor hatásfokán múlik egyébként, az elektronikus frekvenciaváltónak is van valamennyi vesztesége. De nyilván a motor is melegszik, ami veszteség.
[ Szerkesztve ]
Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.
-
t72killer
titán
válasz Kernel #53651 üzenetére
+#53652, Köszi! Úgy látom, az 1$-os ebayes modell használható, ha be tudom kalibrálni, rendelem is.
Amúgy powerbank és telefonakku kapacitásának precíz kiméréséhez használnám az eszközt, jó lenne 1% körüli pontosságot elérni.
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
t72killer
titán
válasz Lompos48 #53657 üzenetére
Ha eredményeket akarok publikálni (pl logout), akkor illendő lenne megbízható adatokat leírni. Bár ahogy nézem az eredményeit, az engem érintő 1-2A körüli áramerősségeknél alapból 1-2% körül méri alul az áramerősséget és 2-4%-al a feszültséget, ezt a "saját fogyasztást" különösebb kalibrálás nélkül figyelembe lehet venni.
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
artiny
őstag
A laptopom lcd kabelje ugy nez ki meg van torve, mar ekkora benyomodas okoz ilyen gondot ezeken a lapos kabeleken ?!? mentheto meg ez a kábel vagy jol tettem,hogy rendeltem belole ujat ?
k é pde amugy a hajlat reszenel volt az,hogy ha hozza nyomtam a zsanérhoz akkor visszajott a kep. (ott ahol van a ket szál kabel talalkozasa,es le van ragasztva sárga foliaval)
[ Szerkesztve ]
-
Lompos48
nagyúr
válasz t72killer #53658 üzenetére
A szándék rendben is lenne. Szerintem a változó feltételek jobban befolyásolják a mérési eredményeket. Majdnem soha nem ismétlődnek meg a kezdeti és végtöltési értékek. Én is "naplózom" a telefon- és e-book olvasóm töltéseit. De soha nem ugyanolyan merülési szinten teszem őket töltőre. Ha érdekes az olvasnivalóm, akkor hiába jelez, mert úgyis tovább olvasok fél- vagy akár egész órát. A telefonom is jelzi már 20%-tól a tölthetőséget, mégis hagyom (például) reggelig, amikor már pl. 7%. Tehát minden alkalommal máshonnan indul a töltés.
A saját fogyasztással nem hiszem, hogy foglalkozni kellene. Áramerősséget a kimeneti söntön, feszültséget pedig a kimeneti sönt után mér. A kütyü saját fogyasztása csak a forrást "terheli".
Én azt mondom, hogy akkukapacitás mérésénél a 10%-os pontosság egy elfogadható érték, 5% pedig már egész szigorúnak számít.
Kalibrálásként pedig megfelel egy mérés közben közbeiktatott műszeres teszt. -
Unteroff
aktív tag
Üdv!
Nem tudom hova, melyik fórumba írjam, lehet nem is kell nagyon javítani, csak pár kérdésem lenne.
Van egy lassan két éves (decemberben lesz) Sandisk Clip Sport 4GB-os mp3 lejátszóm, amely eddig hiba mentesen működött. Óvtam is, képernyő fólia, szilikon borító és kemény tokban volt. A gyártó szerint akár 25 óráig is bírja egy feltöltéssel, habár addig nem jutottam el, nekem kb 10 óra után a felénél vagy alatta volt a töltöttségi szint.
Kb egy hónapja nem töltöttem fel teljesen, de gondoltam, akkor is bírja pár óráig, félig volt talán. Majd mikor néztem kb 1 óra múlva, kiírta, hogy alacsony töltöttségi szint. A töltöttségi szint is 0 volt, és gondoltam, akkor kikapcsolom, de nem akart nagyon csinálni semmi, beakadt az üzenet. Néztem, hogy kell resetelni (20 sec-ig nyomni a ki/bekapcsolót), és kikapcsolt. Azután felraktam töltőre, fel is töltöttem, de azóta nagyon gyorsan lemerül és mintha melegedne is.
Ma 100%-ról 0-ra szűk 2 óra alatt lemerült, pedig pár hónapja meg se kottyant neki. A másik, hogy most már nem ismeri fel a gép se, mikor felrakom tölteni, nem tudok zenét pakolni rá (Win 10 es gép). Eddig csak egy gépen néztem meg.
Működni még működik, zenét csak kártya kivételével tudom átrakni, de néha előjön olyan üzenet, hogy rosszul raktam bele a kártyát, akkor megint ki és be kell kapcsolni?Van valami a hibaelhárítás, vagy döglődik a mp3-am? Csak az aksi lehet a problémás, vagy más is lehet? Néztem neten, kb 5-6 k-ért lehet kapni eredeti/után gyártott akkumulátort, de elméletileg van még rá garancia is, csak tudnám melyik boltban vettem, meg ha megtalálom a papírjait is (doboza meg van, csak számla/garancia papír lapul valahol). Vagy garancia zsákutca, mert általában nekem kell intéznek a gyártó felé?
Előre is köszönöm a választ!
Steam: BlasiusUnteroffizier SC: Felcser Origin: Felcser_HUN Uplay:FelcserBlasius
-
V.Stryker
nagyúr
Sziasztok,
A mérőműszer leírásában az alábbit találtam, csak nem tudom,hogy ezt a +10-et miként kell értelmezni.
A műszerrel az a helyzet, hogy bedugva a konnektorba 242 Voltot mutat. Egy másik műszer ugyanott kerek 230 Voltot mutat, ami közelebb van az igazsághoz.
[ Szerkesztve ]
-
-
Lompos48
nagyúr
válasz V.Stryker #53664 üzenetére
200V fölött a 600V-os skálán kell mérni. Kérdés: hány számjegyű a kijelző. A pontosság definíciójában a % egyértelmű, a 10 ellenben egységet (count) jelent. Ez egy maximális érték. Ha a valós érték 242 voltot jelent, ebből a 10 egység bizony 10V, tehát 252 és 232 között lehet a kijelzés. Ha a kijelző 242.0, akkor a 10 egység egy nagyságrenddel kisebb, azaz 1.0, az intervallum pedig 241...243.
Egyszerűbben: a kijelzett értéket, tizedesvesszőtől függetlenül egy számértéknek kell venni, ami max +-10 egységgel térhet el a valóságtól.199.9V alatt a dolog nem vészes, mert a második verzió érvényes. 200V fölött ellenben már az első.
A dolgot újra lehet gondolni kisebb méréshatároknál is. 19.99V alatt 0.1V, fölötte 1V a hiba stb.
Mindez azért mert a maximális kijelzett érték 1999.
[ Szerkesztve ]
-
V.Stryker
nagyúr
válasz Lompos48 #53665 üzenetére
Kétszer-háromszor elolvastam amit írtál és hazudnék ha azt mondanám, hogy biztosan értem.
Most csináltam még egy mérést. A nagy műszer 228 Voltot mutat, a kicsi 238-at.
Még kérdés, hogy a linkelt képen lévő érték a mért értékeknek megfelel-e vagy azon túl van, tehát gariban visszavihetem?
[ Szerkesztve ]
-
-
Lompos48
nagyúr
válasz V.Stryker #53666 üzenetére
Próbálom egyszerűbben, Elnézést a bonyolításárt, de egy életen keresztül mérőműszerek között éltem.
A százalékban kifejezett érték gondolom nem szorul magyarázatra.
A másik szám: Képzeld el, hogy egy számláló számol, addig, amíg eléri a mért feszültség értékét. A szóbanforgó műszer esetében a maximális érték 1999 (lásd technikai adatok). Na, ez a számláló hibázhat +-10 egységgel. Attól függetlenül, hogy 100-at vagy éppen 1999-et számol.
-
Ereshkigal
őstag
válasz Unteroff #53663 üzenetére
Amit meg lehetne próbálni:
1. Csinálnék egy firmware update-et, ezzel legyalulod, és minden esetleges szoftveres "beakadást" kizársz. (Mondjuk ezzel most az a gond ugye, hogy nem ismeri fel a gép. Esetleg próbálkozz másik kábellel/géppel is.)
2. A Settings-ben van valahol egy Restore opció, az visszaállítja gyári állapotba a lejátszót (és persze töröl mindent, amit rátettél).
Ha ezzel megvagy, lemeríteném/feltölteném 2-3 alkalommal, van-e javulás. Nekem gyanúsnak tűnik, ha van gari, akkor kerítsd elő.
Egyébként topikot tévesztettél, van sajátja:[link]
Ja, és egy érdekesség: nekem is volt ilyen lejátszóm, nekem kb. 35 órát bírt egyhuzamban menni. Persze ez teszt volt, nem nyomkodtam közben, viszont volt rádugva füles, és nem egy szám ismétlődött. Ehhez képest kicsit karcsú a te akksid.
[ Szerkesztve ]
-
Unteroff
aktív tag
válasz Ereshkigal #53668 üzenetére
Köszönöm az infót, de lehet kukázni kell, vagy ha meg lesz a garancia papír, akkor megpróbálom. Kipróbáltam másik kábellel és gépen is, ugyanaz, illetve reseteltem is, de semmi. A gyártón is volt, ha nem ismeri fel, akkor azt nem lehet hibaelhárítóval megcsinálni, garancia ügyintézés.
De hál' Istennek van itt egy pont ugyanolyan, lassan két éve a dobozában. Rendeltem még anno egy szilikon tokot a lejátszóhoz az Ebayről, egy olcsót, ami csak annyit csináljon, hogy ha leesik, ne törjön ripityára. Meg is jött, minden okés. Másnap kapok egy csomagot, ugyanattól az embertől. Néztem, mit rendeltem még. Hát benne volt egy másik vadiúj, bontatlan lejátszó. Fekete és 4GB-ás, mint a mostani.
Szólni nem mertem, mert ép karácsonyi idő volt, nehogy már kidobják a csomagolót egy malőrért...No de az újhoz akarok tanácsot kérni, érdemes letesztelni az aksi időt ennek is? Vagy előbb megy gajra, ha teljesen lemerítem?
Steam: BlasiusUnteroffizier SC: Felcser Origin: Felcser_HUN Uplay:FelcserBlasius
-
Kernel
nagyúr
válasz Unteroff #53663 üzenetére
azóta nagyon gyorsan lemerül és mintha melegedne is.
Ez a gond, hogy lehet olyan hardveres hibája, ami miatt akkut venni már felesleges hozzá. De mint közben kiderült, van másik is, így adja magát, hogy meg kellene mérni az áramfelvételt, összehasonlítani a kettőt.
Elvileg elképzelhető lenne, hogy maga az akku azért melegszik, mert megnőtt a belső ellenállása, míg az áramkör hibátlan. De ez egy lassú elhasználódási folyamat általában, nem hirtelen történik.
Másik eset, hogy az elektronika áramfelvétele nőtt meg és az akku hibátlan.
Vagy, mivel sokan idegenkednek az áramméréstől, illetve gyakorlatlanság miatt nem is tudják megoldani, egyszerűen fel lehet cserélni a két akkut. Attól még nem fog tönkremenni a jó akku, egy próbát kibír.
Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.
-
DonThomasino
veterán
Vettem egy LED szalagot de túl hosszú
a végét egyszerűen csak levágom vagy kell tudnom vmit... ?" I'm going to make him an offer he can't refuse."
-
Lompos48
nagyúr
válasz DonThomasino #53672 üzenetére
Általában hármasával vannak csoportosítva. Ez látszik a szalagon is. Ott kell elvágni.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Kérdés:
Megúszhatom-e relék használatát disable lábbal rendelkező műveleti erősítőkkel a pár száz MHz-es tartományban?
Az lenne a terv, hogy ugyanarra a pontra dolgozna 4 darab művernyő, de mindig csak az egyik lenne engedélyezve. Ez így működhet mindenféle extra nélkül?
Arról nem találtam információt, hogy pontosan mi történik, ha a disable lábon nem engedélyezek egy művernyőt, milyen állapotot vesz fel a kimenete.
Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz Lompos48 #53677 üzenetére
Köszönöm, átolvasom!
tvamos: Analóg frontendhez kell, amit a tervezgetett Wobbler szkópomban lesz. Tettem fel korábban képet (csak most nem találtam meg) amin még videó multiplexerek voltak, de egyik kollégám felhívta a figyelmemet rá, hogy azoknak van számottevő frekvencia és fázis torzítása, az analóg kapcsoló miatt. Ebben az alkalmazásban pedig ezek kritikus paraméterek, ezért csinálnám meg a bemeneti 1,2,5,10 osztó és 1,2,5,10 szorzó fokozatokat is tisztán műveleti erősítőkkel, vagy maximum nagyfrekis relékkel.
Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
tvamos
nagyúr
válasz CPT.Pirk #53679 üzenetére
Van analogue switch GHz frekvenciara is, es a PCB-t tuti egyszerubb arra megcsinalni, mint relere. Ellenben, ha ugyis kell muveleti erositos fokozat, akkor persze egyszerubb azt ki-, bekapcsolni. Valoban...
Ez pl. 6GHz: [link]
[ Szerkesztve ]
"Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János
-
agoka07
senior tag
Úgy látom, hogy ez a megfelelőbb topic. A kérdésem: [link]
S35-3310-1600-KU380-W300i-Shine-C3050-Spiro-858 Smart-SK17i-Galaxy S-Note 1-Galaxy S4-G4-S6 Edge-Note 8
-
Kernel
nagyúr
válasz agoka07 #53681 üzenetére
Itt inkább csak érintőlegesen szokott szóba kerülni, de van Hi-Fi topik is egyébként.
-
Orc
senior tag
Sziasztok!
A klímámat úgy szerelték be, hogy a tápkábelét a hosszabbításnál összecsavarták kézzel és
szigszallagozták. Most meg akartam rendesen csinálni, de a kábel visszavágása és blankolása után
azt vettem észre, hogy a kék (nulla) kábel el van szenesedve. Már 15 centit visszavágtam de ott is olyan:
[kép]Ez probléma, cserélni kellene az egész kábelt, vagy ne foglalkozzak vele?
Köszönöm:
OrcKinyomom a szemed, eltöröm a lábad... aztán mehetsz amerre látsz!
-
tvamos
nagyúr
-
Kernel
nagyúr
Az nem szenesedés, csak egy kis oxidréteg. Van olyan vezeték is, ami teljes hosszában "fertőzött", azt nem tudod visszavágni.
Az érintkezést rontja, sőt szigetel, tehát úgy kell bekötni, hogy fémtisztára kapargatva. De a rezet nem elkoptatva.
Ha biztosítani tudod, hogy jól érintkezzen, az üzemelési próbánál sem jelentkezik melegedés (az átmeneti ellenálláson fellépő áram miatt), akkor maradhat elvileg.
Forrasztás okozhat kellemetlenséget is, mert az ónnak van egy alakváltozó képessége, idővel meglazulhat a csavaros kötés alatt.
Esetleg sósavval lemaratni, de utána a savat is le kell mosni, nehogy az okozzon később kárt. Vagy egyéb vegyi kezelés, csavarlazító, rozsdaoldó, kontakt spray, ami akad otthon. Létezik valami "csodazsír" is, amit villanyszereléshez szoktak használni.
-
Zola007
veterán
Ismeri valaki ezt a gázforrasztó pákát? ► [link]
5e Ft-ot kérnek érte.
Tulajdonképpen nekem leginkább mint mini hőlégfúvó kellene ilyen 200-300 fokosan, főleg zsugorcsövezésre, műanyag olvasztgatásra és néha 1-1 forrasztásra kellene. Érdemes megvenni vagy van ennyiért jobb alternatíva?Mennyivel tudhat többet a Fahrenheit mint ez az ebayes?: [link]
Azért nem bánnám ha nem robbanna a képembe, de túl drágát sem vennék évi pár használatra.
[ Szerkesztve ]
Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
FireKeeper
nagyúr
válasz Zola007 #53688 üzenetére
fahrenheit ugyan nem top márka, de nem is a legalja, én inkább rászánnám a kicsit többet az ebay-eshez képest. az általad leírt feladatokhoz jó ez, arra lehet érdemes komolyabb cuccot venni ha SMD-ket akarnál szerelni/javítani.
steam, GOG, uPlay: @petermadach || HotS: PeterMadach#2675 || Xperia 10 VI || Ultrawide & SFF masterrace || Unofficial and unpaid VXE R1 shill
-
tvamos
nagyúr
válasz Zola007 #53688 üzenetére
Nem nagyon van jobb ennyiert, en legalabbis nem lattam eddig. Nekem ilyen van: [link], en ezt 10 ezerert vettem.
Arra vigyazz, hogy a pakahegy, amivel muanyagot olvasztgatsz, azzal utana mar nem nagyon lehet forrasztani, mert a muanyagvol felszabadulo anyagok "megeszik" a pakahegy feluletkezeleset, es utana elszalad az on a pakahegy elol. (Nem nedvesiti a forrasz a pakahegyet.)"Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János
-
Zola007
veterán
válasz tvamos #53690 üzenetére
nem sokat fogok forrasztani, nem is nagyon van hozzá cuccom, de köszi neked és firekeeper-nek az infót
Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
Zola007
veterán
válasz tvamos #53692 üzenetére
értettem, de se ónom, se szivacsom, se szaktudásom hozzá, én meg erre értettem
-
V.Stryker
nagyúr
Sziasztok
Áramkört víz ellen mivel lehet kiönteni? Nem vagyok jó kémiából, de pl. szilikon? vagy ez a műanyag rudacska, amit ilyen pisztollyal olvastunk fel?
-
-
Kernel
nagyúr
válasz V.Stryker #53695 üzenetére
A szilikonkaucsuk ecetsavas, ami gondot okozhat, hacsak nem védi lakkréteg a fémrészeket.
Esetleg a Gumiám pasztának van két változata, egyik szokványos, fehér szilikongumi (zöld tubus), másik a csőszerelő menettömítő (piros), utóbbi nem korrozív, ha jól tudom.
Vagy lehet használni kétkomponensű műgyantát is, Eporapid stb. A melegragasztó is jó lehet, ha rendesen rá tudod olvasztani.
-
Gyula84
veterán
Nem rossz, de nem is jó, de legalább nem rossz.
-
degec
senior tag
Nagy Tisztelet !
Múltkor is igen hatékony segítséget kaptam agymenésemre (külön köszi érte) és most megint van egy szedek gyógyszert meg minden (nem) de agyamra megy a technika ! Kicsit magyarázós lesz de sorry..
Van egy buderus gázkazánunk külső hőmérséklet figyelő egységgel, és két termoszáttal ami okostermosztát az is buderusz, hozzá passzoló okos minden oké vele, működik minden (atom pontosan méri a hőmérsékletet pontosan kapcsol stb) blabla rendszeres karbantartást kap a kazán spec szerelőjétől.stbstb. smst tud küldeni a kazán vezérlőegysége meg minden, elég komoly.
Egy rohadt nagy bajom van vele és ez nem programozható ki belőle, mégpedig:ha a külső hőmérséklet +15 fok alá esik vagy 13 nem tudom pontosan.. ő mindenképpen fűt egy ici picit reggelre.
Ami azért kafa mert ugye nincs ilyen hőigényünk reggel főleg nem most, mivel kettő perc múlva már 25 fok van. zárt ablakok mellett jól szigetelt házban ez hőérzetileg reggelre kelési időre elég gázos.azaz meleg van..Ici picit durrant rá a kazán mert méri a szoba belsejét is látja is hogy 0 -ra van lecsavarva mindenhol a termoszát, de ő egy picit rányom. ezt csak úgy tudom kiktatni, buderus központi szervízest is megkérdeztem ha a külső hőmérséklet figyelő (ami egy kis zárt dobozka) folyamatosan azt csipogja hogy +20 van +20 van.. ezt hogy a bánatba lehet megoldani? ráadásul úgy hogy ez nyáron így kéne viszont amikor tél van meg hidegebb ő a fűtési jelleggőrbéit a külső hőmérséklet által is meghatározza.( tehát mekkora erővel fűtsön, ha most +20 van kint folyamatosan, és amúgy meg -20 akkor kb őrlánggal fog fűteni hiába figyeli a belső termoszátot is) Nem egyszerű legalább is nekem nem az Szervíz funkcón belül sem kapcsolható ki a külső hőmérséklet figyelő figyelése, sőt ez kell neki, ha elvágom a vezót akkor meg nem kap jelet az sem jó
Valaki valamit tud erre mondani? mi csinál úgy hogy +20 fok van +20 fok van ? milyen kütyü ? -
Zola007
veterán
hello
miért járatjátok egyáltalán most azt a kazánt?
külső érzékelőt nem lehet levenni és vezetékkel együtt (akár hosszabbítással) bevinni beltérbe?Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
Új hozzászólás Aktív témák
- Új, bontatlan Macbook Air Retina M2 13" 2022 Gray, 8GB RAM/256GB SSD/magyar bill./apple garacia
- SONY WH-1000XM3 vezeték nélküli, zajszűrős fejhallgató - HIBÁTLAN ÁLLAPOT
- XFX Radeon Speedster SWFT 319 RX 6800 - BONTATLAN - ALZA GARANCIA
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" 2K Touch I W11 I CAM I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G3: i7-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" QHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs