Új hozzászólás Aktív témák

  • mezis

    nagyúr

    válasz mzso #53794 üzenetére

    Most két képet tudtam készíteni. Az első egy régi "olvasó lámpa" 7 W-os kompakt fénycsővel. Éppen elegendő fényt ad a billentyűzetnek, háttérnek, TV nézéshez egy viszonylag nagy alapterületű nappaliban. (A műanyag fényvető azért kellett rá, mert a gyertya formájú "izzó" teteje kilóg.)
    A második képen egy 7 W-os és egy 3,1 W-os LED ontja a fényt ugyanebben a térfogatban TV nézéshez vagy számítógépezéshez. (Halogénizzós volt, falikarnak vagy mennyezetre készült, GU10-es foglalatokkal.)

    Munkahely: 60 - 100 W-os izzó kb 1,5 m magasról (karos íróasztali lámpával) az ég felé fordítva jobb világítást adott számítógépezéshez, mint a mennyezeti fénycsövek.

    Kísérletezéssel kell megkeresni a helyét, irányát, teljesítményét a megfelelő világításnak. Általában a falak felső harmadától a mennyezetig terjedő, nem túl erős fényfolt szórt fénye a nyerő. A spot világító testek csak nagyobb távolságból alkalmazhatók. A szekrények tetejére,
    az előtérben valami takaró díszítéssel (váza,...) akár egy csupasz foglalat is megteszi. (Ki látja azt ? :D )

    Most két képet tudtam készíteni. Az első egy régi "olvasó lámpa" 7 W-os kompakt fénycsővel. Éppen elegendő fényt ad a billentyűzetnek, háttérnek, TV nézéshez egy viszonylag nagy alapterületű nappaliban. (A műanyag fényvető azért kellett rá, mert a gyertya formájú "izzó" teteje kilóg.) A második képen egy 7 W-os és egy 3,1 W-os LED ontja a fényt ugyanebben a térfogatban TV nézéshez vagy számítógépezéshez. (Halogénizzós volt, falikarnak vagy mennyezetre készült, GU10-es foglalatokkal.) Munkahely: 60 - 100 W-os izzó kb 1,5 m magasról (karos íróasztali lámpával) az ég felé fordítva jobb világítást adott számítógépezéshez, mint a mennyezeti fénycsövek. Kísérletezéssel kell megkeresni a helyét, irányát, teljesítményét a megfelelő világításnak. Általában a falak felső harmadától a mennyezetig terjedő, nem túl erős fényfolt szórt fénye a nyerő. A spot világító testek csak nagyobb távolságból alkalmazhatók. A szekrények tetejére, az előtérben valami takaró díszítéssel (váza,...) akár egy csupasz foglalat is megteszi. (Ki látja azt ? :D )

    [ Szerkesztve ]

    mezis

Új hozzászólás Aktív témák