Új hozzászólás Aktív témák

  • Sokimm

    senior tag

    válasz nyogo83 #53255 üzenetére

    Köszönöm a linket, az ellenállás értékeket holnap ki is próbálom, milyen szinten húzza szét a lépcsőket (két érték közti távolság).

    A meleg víz feltalálás a cél pedig, mivel saját include file létrehozása (mivel a meglévőket míg felfogom, értelmezem, és utána esetleg mást is szeretnék vele, vagy túl nagy a mérete, akkor gáz van), és a programozási tudásom mélyítése a fő csapásirányom.

    Az ellenállásra neten találtam pár megoldást, (kettőt már meg is valósítottam), de eddig az analog olvasás során minimum 9, de inkább általában 11 különbség van két elemi gombnyomás értéke között. Ez borzasztóan kevés, amikor egy 4x4-es billentyűt, 1024 részre osztod, akkor 64-el kéne eltolódnia minden értéknek. (0, 64, 128....1024)
    Persze tisztában vagyok vele, hogy nem lineáris a dolog, tehát valami aránytalanság lesz a kis ellenállású részeknél (az eddigi mért adatok, és a net is ezt bizonyítja sajnos), de jó lenne azt a görbét kiegyenesíteni... :D
    (nah itt már kevés a fizika (elektronikai) tudásom, de lehet hogy ha a neten sem oldották meg még, akkor nem is lehet... (csak én voltam/vagyok naív))

    egy szó mint száz: köszi a linket, az ellenállásos rész hasznos, az include-okat hanyagolom. :P
    A hőmérsékletre meg 12 értéket is változhat egy adott billentyű lenyomása, ami igencsak sok, főleg, hogy két billentyű között valahol 9(átlag 11) a különbség. Ha rosszul alakul a hőmérséklet, akkor rossz számokat fog beolvasni... :\

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák