Új hozzászólás Aktív témák

  • andorra

    őstag

    válasz macera2 #46903 üzenetére

    - koax kábel esetén 50 Mbit-es átvitelnél, 3 km-enként kell egy ismétlő állomás.

    Bizonyára figyelmen kívül hagyod, hogy egy hifi fórumba csöppentél. (Másokkal is gyakran előfordul.)
    Az a kétféle koax kábel, ami nálam évtizedek óta bevált, 60-80cm hosszban 40e Ft körül szerezhető be. (Szándékosan nem nevezem meg, az ismert okok miatt.) Ez eleve nevetségessé teszi az erősítőállomás beiktatásáról szoló levezetést, ami computertechnikában persze lehet, hogy tökéletesen igaz. A közbeiktatott elektronika hatásáról meg naívitás azt képzelni, hogy ne befolyásolná a hangminőséget. A digitális varázsszó nem hat azokra, akik egyszer már a bűvész köpenye alá pillantottak.

    PeachMan: Blattida megválaszolta a kérdésedet. Hozzá kell azonban fúznöm valamit, ami messzebbre mutat, mint annak szűken vett kerete.
    Két kérdést érdemes feltenni.
    1 Milyen különbséget hall valaki egy CD és egy annál nagyobb felbontás között egy olyan minőségű rendszeren, ami feltehetően lesz neki és ezt a különbséget hogyan értékeli?
    2. Milyen zenéket fog hallgatni a jövőben és azokhoz nagyobbrészt milyen felbontásban és milyen áron juthat hozzá?
    Ezeket mérlegelve, nekem például a CD felbontása az ideális és még azokat a felvételeket sem tartottam meg, amikhez nagyobb felbontásban is hozzájutottam. Ettől persze még mások, más véleményre is juthatnak.
    Halkan megjegyzem: zenét hallgatok és nem demózok. A legjobb számomra a kiegyelítetten nagyon jó minőség, amit a CD technika válogatott lemezek esetén nyújthat. (Értelemszerűen, klasszikus zene esetében beszélhetünk válogatott lemezekről,)

Új hozzászólás Aktív témák