Új hozzászólás Aktív témák

  • narumon

    őstag

    válasz #56474624 #46280 üzenetére

    Mondom - egyetértenék ha nem lennének ellenkező tapasztalataim. Teljesen igazad van, hogy ha a DD beszarik az szerelőt (vagy legalábbis hozzáértő embert) kíván. Viszont a környezetemben még nem találkoztam beszart DD-vel (olyannal amit én ajánlottam). Viszont szíjasokba naponta botlok bele. Persze bele lehet nyúlni, de most komolyan ki látott közelről már beszart SL-1200-t? Legalábbis DD hibából. Olyan nagyon nincs is benne ami tönkremenjen. (Megjegyzem DD és DD között is óriási különbségek vannak - visszautalnék a korábbi nem véletlen ajánlom a technicset mondókámra, mert egy szar DD megvalósítás az egész zenei élményt tönkre teheti. Biztos hallottatok már "sebességre vadászó" (hunting) DD-ről, meg motorzúgást a tányérra átvívő DD-ről. Nos ezért ajánlottam a Tekát mert ott ilyen nem nagyon fordul elő (az utóbbi meg működéséből adódóan nem is fordulhat elő).
    Szóval ha beszarik a DD az problémásabb lehet az igaz - viszont egy Technics DD ezerszer tartósabb mint ebben a kategóriában lévő szíjas lemezjátszók, szóval nagyon nagy szerencsétlenség kell egy ilyen "belenyúláshoz".

    A másik fele a keret ami ha úgy lenne ahogy leírod az nagyon szép lenne, csakhogy a valóság megint mást mutat. Nem véletlenül van még az olyan "eccerű" márkáknál sem mint pl az Omnitronic, hogy a 30-40-ig árult lejátszóik szíjasak és onnan indulnak a DD-k. Mert az olcsókba egy normális DD hajtás nem férne bele.
    És ugyanez a gond a High-End-nél is - annyira kis szériában készülnek azok a lemezjátszók, hogy a büdzsé nem bír el egy normális DD drive-ot, nem áll akkora tőke mögöttük mint annó a Matsushita esetében, ahol a költség garantáltan több millió eladott eszköz között oszlott meg. És ne feledkezzünk meg arról sem, hogy a "lesajnált" 1200.ast azzal a céllal fejlesztette ki a cég, hogy létrehozzák a világ legjobb Hi-Fi lejátszóját, ennek érdekében olyan összeget költöttek a fejlesztésre és olyan technikai megoldásokat alkalmaztak amit még ma is nehezen nyögne ki bármelyik cég. [És szintén ne felejtsük el, hogy high-end-ben is létezik DD drive csak olyan horror áron (kis darabszám ugye), ami esélytelenné teszi a terjedését bár kétségtelenül nagy nívónak örvend]

    https://www.facebook.com/Naruvideo

Új hozzászólás Aktív témák