Új hozzászólás Aktív témák

  • Zull

    senior tag

    válasz Zull #36283 üzenetére

    Köszi mindenkinek a választ!

    #36286 kammerer:

    120k lenne nagyjából a hangfalra rááldozott összeg teteje, azért néztem rá erre az ajánlatra is. Régebben még itt olvastam talán hogy a forrás (jelen esetben dac) kb azonos árban legyen az erősítővel, és még valahol máshol olvastam hogy a forrás meg az erősítő együtt adja ki kb. a hangfal árát. Persze ezek se kőbe vésett szabályok (meg mivel annyira még nem vagyok benne a témában, lehet nem is annyira létező szabályok) meg persze nem is akarok tulok módjára ragaszkodni hozzájuk :)

    Visszatérve, a fenti leosztás kb kiad egy 60k-s erősítőt, egy 60k-s dacot, és egy 120k-s hangfalpárt, ami benne van még az előirányzott 200-250k-s keretben. Ez a keret se fix, szerencsére van még "kellő mennyiségű" félretett pénzem, csak ennél többet alapos ok hiányában nem szeretnék a célra kiadni. De ha van valami jól megérvelt ajánlat, rugalmasan lehet kezelni.

    Ha már itt járunk, valaki tud a fenti árkategóriákban DACot/Hangfalat ajánlani, ami a korábban említett PM7200-as marantzhoz passzolna? (sajnos a DAC-os topicban kérdéseim megválaszolatlanul maradtak). A rendszer 50-50%ban zene/film felosztásban fog szolgálni, zenéből eléggé mindenes vagyok (dnb/trance-től kezdve a punk rockon át a jazz/klasszikus vonalig mindent szoktam hallgatni, ha kivételt kell mondni akkor metált meg "mainapslágereit" meg az ilyen pop cuccokat szoktam hanyagolni).

    Hangfal ügyben eddig missionök (m34i, 704), tannoyok (mercury v4, mercury f4, revolution r3) jöttek szóba, DACból talán ilyen árban lehet kapni mark3-as lupust, dacmagic 100-at, stb. Egy kitétel van, hogy a DACon legyen optika is, mert a filmes anyag hangja egy dune 301ből érkezik, optikán.

    Használt cuccok természetesen jöhetnek, sőt, preferálom is őket :)

    Köszi mindenkinek a segítséget!

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák