Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Szeretettel köszöntünk a sztereó otthoni/szobai Hi-Fi világában !
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz Tristis #19750 üzenetére
Az tényleg jó ár, nem gondoltam, hogy ennyiért is lehet találni, érdemes megnézni, hogy az állapota milyen, amellett, hogy elég régi típus, tehát ennek a példánynak az árában is benne kell legyen az „öregségi kockázat”. Ezzel együtt, ha pillanatnyilag jó állapotú, már csak gyűjtőszenvedélyből is megéri. Másrészt tényleg lehet, hogy barátunk, aki a Dali C6 mellett döntött, kevesellné a mélyeit. Dinamikája ellenben van neki. Szóval, ennyiért tényleg megéri, ha újszerű állapotú, és jó eséllyel nem fog elromlani a közeljövőben. Mert azért hangdobozban is van egy-két alkatrész, ami kifárad idővel. Ez pedig legalább tizenötéves lehet, hiszen a kilencvenes évek első felében volt kurrens típus. (Bár azt igazából nem tudom, meddig volt gyártásban.) Te tudod esetleg?
[ Szerkesztve ]
-
Tristis
őstag
válasz #71562240 #19751 üzenetére
1992-1993 körüliek a tesztek róla, én csak ennyit tudok. Nem tudom, meddig gyárthatták. Azért ez nem az a foszlós memrános kategória, én gondolkodás nélkül elvállalnám. Hangfalba ezen kívül max. váltókondi szerintem, ami elromolhat. Tipikus az a hangfal, ami lehetetlen, hogy szét lett volna hajtva, ugyanis pont mélyből szegényes. Mondjuk ami mély meg kijön rajta, az nagyon szép, és nem C6 kategória. Valamit, valamiért. Ettől függetlenül én se használnám mélynyomó nélkül. Bele kell kalkulálni.
Ami az unverzumnak Chuck Norris, az az NBA-nek Török Péter.
-
fero02
nagyúr
válasz eclipse006 #19749 üzenetére
Kolega!
Anno írtál pár szót nekem az rca kábeledről. A kérdésem csak annyi lenne, h a kábel amit felhasználtál 2 meleg ponttal rendelkezett-e? Ha igen, akkor mindkettőt kötötted az RCA "pöcsére", vagy csak az egyiket használtad fel?
Köszi!
-
eclipse006
őstag
válasz fero02 #19753 üzenetére
Szia.
Már nem emlékeztem rá, de lecsavartam, megnéztem, egy meleg ponttal rendelkezik, az van ráforrasztva.
A felhasznált kábel egyébként Speakfil/OFC. Itt van még egy kép a kész kábelről.[ Szerkesztve ]
https://www.instagram.com/sz.sandor90/?hl=hu
-
Tristis
őstag
válasz shouryuken #19754 üzenetére
Attól függ, hogy hol tárolták (nedves helyeket nem nagyon szeretik a membránok), de szerintem elenyésző az esélye, hogy bármi baja legyen a hangfalnak.
-
fero02
nagyúr
válasz Tristis #19756 üzenetére
Nem kötözködni akarok, de sztem most a szél a kérdéses, nem a membrán.
A gumiszél gyakorlatilag örök idő, a habszélt viszont az UV eszi meg (ez a gyakori, pl régi Videoton hangszórók).
eclipse006. köszi! Akkor ez eredetileg mono kábellel készült.
A bolt ahova járok meg csak sztereót árul, de gondolom azzal sem lesz baj, ha összekötöm őket. Mármint minőség ügyileg nem romlik.
[ Szerkesztve ]
-
multiplikato
tag
Sziasztok!
A napokban a kezeim közé került egy sony mds-je530 minidisc deck. Nem sokat néztem ki belőle, meg nem is nagyon ismertem ezt az MD rendszert, de meglepődtem. Ez olyasmi, mint a kazettás magnódeck, csak floppy szerű lemezen lehet tárolni 74-80 percnyi zenét.Mivel a felhasználási területe kissé korlátozott a készüléknek (mindent megtalálsz neten), ezért olyan zenét vettem fel, amit nem lehet csak szimplán letölteni. Az MR2 akusztik oldaláról a Kesh-mizu című szimfonikus költeményre esett a választásom .
Digitális kimenet híján analóg kábelen történt a felvétel, ezért nem számítottam különösebben kiemelkedő produkcióra.
Visszahallgatásnál azonban leesett az állam. Nagyon jó minőségben vesz fel!!
Érdekelni kezdett, hogy mi ez az MD? Sajnos a neten túl sok infó nincs róla, pedig a Sony 1992 elején mutatta be. ATRAC tömörítést használ a készülék 292 kbit/s sávszélességgel (mindezt jóval az MP3 elterjedése előtt). Nagyon egyszerű felvenni vele, nem zajos, nem kell tekercselni, igen jó dinamikája van.
Fényévekkel jobb a kazettás magnóknál!
Sajnos a Sony öngólt rúgott, mert egyáltalán nem terjedt el, pedig egészen kiváló technológia. Ahogy olvasom az ára a csillagos egekben volt, utána pedig az mp3 tett be neki, mint konkurencia.Remélem érdekes volt
-
shouryuken
senior tag
jmlab 706s és dali concept 2 az nagyon nem egy "kategória"?
-
fero02
nagyúr
Erről mi a véleményetek?
-
dudika10
veterán
válasz fero02 #19763 üzenetére
Nehéz forrasztani mint a fene.
Kácsásokból van sokkal ügyesebb.
A kábelrögzítése jó, jobb mint a kácsásoké.
Oem neutrik.
Jah és rohadt feszes, simán hazavágja a csatlakozókat, érdemes kitágítani picit használat előtt.Kevés benne a hely, küzdeni kell vele, ha vastagabb kábelt akarsz benne rögzíteni, pláne ha az árnyékolást is rögzíteni akarod az egyik oldalon. A jobb kácsásokhoz képest, ahol mindenek kialakított helye van igenis nagyon nehéz szerelni.
Ezüstözött cint aminek a belsejében van krém, pluszban még krémet, hogy könnyebb legyen, egy analóg állomással.
[ Szerkesztve ]
Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.
-
eclipse006
őstag
válasz fero02 #19763 üzenetére
Szerintem jó cucc, igényes. Amit írt dudika10 a feszességéről, tényleg igaz. Nagyon nehezen megy rá az aljzatra, vigyázni kell vele. Viszont így jó a felületek érintkezése.
Nekem mondjuk még a régebbi verzió van, de nagyon jól bírja a strapát.https://www.instagram.com/sz.sandor90/?hl=hu
-
fero02
nagyúr
válasz eclipse006 #19767 üzenetére
Hiányolom a végéről a rugós vezetőt/tartót. Vastag kábelhez nem használok, mert néha kínlódás még rárakni is, de ha van lehetőségem, akkor feltolom rá. Sztem jobban tart, mint ez a műanyag izé ennek a végén. Lehet van itthon pár fel nem használt, hnap körülnézek majd.
Hja, mégvmi. Gondolom itt is ökölszabály "a rövidebb a jobb". Általánosan kb milyen hossz az, ami jó? ~30-40 cm?
[ Szerkesztve ]
-
bajnokpityu
félisten
válasz fero02 #19757 üzenetére
cserébe a gumi tehetetlensége,keménysége miatt általában gyengébbben szól.
a GAC3at én is ajánlom,és pont ezzel a neutrikkal.én is szereltem többször is neutrikot,nekem sem volt vele bajom,és mindenképp jobban szól,mint a kácsa 1-2e Ftért kapható csatijai.
eladó topping dac
-
dudika10
veterán
válasz bajnokpityu #19770 üzenetére
Mindig zavar, hogy a vaktesztet nem csináltad meg, de két rézdarab közt a különbséget mindig hangoztatod.
-
bajnokpityu
félisten
válasz dudika10 #19771 üzenetére
mivan?
hát akkor zavarjon.sajnálom,h emiatt lesz álmatlan éjszakád,de nem akarok olyan tesztet csinálni, a kedvedért,ami rohadtul nem érdekel.
ezek a differenciák érzéseket keltenek,és csatlakozók közti difiket én pl nem is tudok megfogalmazni.mit tudsz kezdeni ilyen próbálkozásokkal,h lyan plasztikus, v olyan reális. v furu eseténlyan selymes.kása esetén olyan torz.[ Szerkesztve ]
eladó topping dac
-
dudika10
veterán
válasz bajnokpityu #19772 üzenetére
Két egyszerű rézdarab (csatlakozó) közti különbségről van szó.
Amíg nem csinálsz semmilyen vaktesztet, addig számomra komolytalan, és alátámasztatlan minden hozzászólásod ami hasonlóan minimális különbségekről szól.Amíg olyan vaktesztek készülnek, miszerint még azonos kábel közt is különbséget tudnak tenni a hallgatók ha becsapják őket, addig komolytalan a hasonló, már bocsánat.
De most komolyan. Ha vennéd a fáradtságot és megcsinálnál egy pár vaktesztet és hoznál egy 10/10-es eredményt, akkor megkövetnélek. Nem fájna elismernem, hogy a rendszerem és én is kevés vagyok az ilyen különbségek kihallásához. De amíg nem hozol 10/10-es vakteszteket (1 nem elég, ld.: Shufny csinált 8/8-at úgy, hogy a fején sem volt a fejhallgató), addig a placebo hatás áldozataként tartalak számon.De nem az a baj, hogy Te hiszel benne, hanem az, hogy tényként kezeled.
Ha csinálnál egy vaktesztet akkor alátámasztanád valamivel és lenne alapja annak amit mondasz.
Én meg azt mondom, hogy a Marson van élet, mert hiszek benne. Ettől még nem lesz a Marson élet, és nem akarok mindenkit meggyőzni arról, hogy a Marson van élet csak azért, mert én hiszek benne."h lyan plasztikus, v olyan reális. v furu eseténlyan selymes.kása esetén olyan torz."
Ez a placebo hatás tipikus leírása. Nem tudod mi a különbség, de biztosan van, mert indokolni kell a 10x-es árat és a márkanevet.
De valamiért mindenki megsértődik, amint felhozza bárki a placebohatást...[ Szerkesztve ]
-
AMDFan
addikt
Az az igazság, hogy két értelmes minőségű RCA csatlakozó közti hallható különbség eltörpül ahhoz képest, hogy pár fokkal elforgatjuk a hangfalat, vagy éppen nem oda ültünk a kanapén mint az előbb, pláne hogy mikor hallgatunk zenét (nappal-éjjel). És ezek még mindig eltörpülnek ahhoz képest, hogy milyen szobaakusztika mellett beszélgetünk csatlakozók közti különbségekről... Néha viccesnek találom, hogy milyen irgalmatlan kompromisszumokat kötnek egyesek a szobaakusztika oltárán miközben gondosan ügyelnek egyéb, szinte elhanyagolható tényezőkre (direkt nem akarok konkrétumot említeni).
-
Auratech
őstag
válasz dudika10 #19773 üzenetére
Az a baj, hogy a teszt-rendszerben a kábelek szintjén a legnagyobb változásokat a hallás szenvedi el. Egy bizonyos hangzás, zenei tartalom (spektrális és időbeli mintázat) áthangolja a hallgató hallószerveit az alaphártyától a hallókéregig és a zene is hangolja a hallókéreg értelmező funkcióit("bemelegedik") . Én azt gondolom, hogy létezik hallás élmény szintjén különbség, de ebben nem a fülbe jutó rezgések transzformációja a döntő, hanem az esemény során koncentrálttá vált figyelem és a zenei tartalmak érzelmi hangoltsága.
Annyiban én is szkeptikus vagyok, hogy akkor tartom értékelhetőnek valaminek a változását, ha az valamilyen fizikailag megfogható paraméterben jelentkezik. A hang fizikai jelenség. Legalább is a fülünkig. Ebből nem engedek. Ha máshogyan szól, akkor másképp kell hangzania. Mérhetően is. Frekvencia, fázis, valami...
Auratech Field Recording
-
dudika10
veterán
válasz Auratech #19775 üzenetére
Az alkohol is rendesen befolyásolja a végeredményt. Teljesen mást hallunk, de a fülünkig mégis minden stimmel.
Na pont ilyen a placebo is. Nem a hangban okoz változást, hanem az érzékelésben.
Nem is baj, a palcebo egyértelműen jobb végeredményt okoz, nem is az a baj, ha valaki költ rá, csak az, ha tényként kezel olyan dolgot, amit nem támaszt alá még csak elmélettel sem.Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.
-
Tristis
őstag
Figyelembe véve, hogy ki-milyen rendszerrel mérgezi a fülét, nem hiszem, hogy a csatlakozók kérdésköre nagyon sokkal túlmutathat a hitvitákon - ártól függetlenül.
Egy általam nagyra tisztelt hifis mester 110Ft-os csatlakozókat használ legújabban, mert szerinte az a legjobb. Eddig 3000Ft-ost használt, de most ez tetszik neki. Igaz, hogy nagyon szarul érintkezik, de utána szerinte jobb. Én nem tudom, csak elmeséltem nektek egy példát erről.
[ Szerkesztve ]
-
dabadab
titán
válasz dudika10 #19778 üzenetére
"Nem is baj, a palcebo egyértelműen jobb végeredményt okoz"
A placebo hatásnak nincs kitüntetett iránya, éppen úgy ronthatja az eredményt, mint ahogy javíthatja is, attól függően, hogy mi a tudatalatti elvárás.
szerk: egyébként aki szereti az ilyet, annak itt ez a cikk arról, hogy nagyon szépen látszik MRI-n az, hogy az ár ismerete hogyan és milyen mély szinten befolyásolja az érzékelést. Mondjuk itt pont nem audiofil cuccokat, hanem borokat teszteltek, de a lényeg azért átjön.
[ Szerkesztve ]
DRM is theft
-
bajnokpityu
félisten
válasz dudika10 #19773 üzenetére
hja placebóóó. eldöntöttem,nem fogsz felidegesiteni.
de azt kivánod tőlem,h szedjem szét a kábeleimet,de minimum vegyek még néhányat,járassam őket forrasztások,akármi miatt, csak azért,h neked bebizonyitsam,azt amit én hallani vélek? baj,h nem érdekel mit hiszel.
eladó topping dac
-
bajnokpityu
félisten
válasz Tristis #19779 üzenetére
azért furi,már a felvetés i,h placebő,mert nálam vannak 40rugós kábelek is,5-6e Ftos csatik is.meg 250Ftos csatik is.ehhez képest épp azt akartam összegezni,h rohadtul nem érték a 1000-2000Ftos kácsások az árukat,mert a 250Ftos neutrik mind általam hallottnál jobb volt.de akár az 1400Ftos furut is jobb szeretem a 4000Ftos WBTnél.
nem fogom újraforrasztgatni a kábeleimet,csak h valaki másnak bizonyítsam a véleményem. nekem ez a véleményem,tapasztalatom, ha nem tetszik valakinek, nem olvassa.
és vannak tippjeim is miért tud jobban szólni 1-2e Ftos kácsásnál a 100Ftos műanyag csati.hogy ezek mérhetőek lennének, nem kétlem, de h borzalmasan drága műszerek kellenének hozzá,abban is biztos vagyok.
[ Szerkesztve ]
eladó topping dac
-
dudika10
veterán
válasz schawo #19781 üzenetére
Nem feltétlenül kell hallani különbséget, a szerelhetőség, az ár, a kinézet mind lehet a favorizálás forrása.
dabadab: ha valaki elkölti egy autó árát, akkor általában a placebó az pozitív hatású, hogy igazolja a tettét. Nem?
(#19783) bajnokpityu: placebó hatást kelthet maga a név is, nem kell az árra fogni mindent.
A neutrik egy világhíres cég, a kácsa meg egy hazai forgalmazó (akinek tényleg vannak egyébként szar és drága dolgai is és igen, a drágább csatlakozói egyáltalán nem biztos, hogy jobbak mint az olcsó... elég sokat szedtem már szét, néha meglepő a hasonlóság 2 csatlakozó közt, ahol árban van egy 2-3x-os szorzó....).
Ezek után az agyad eldönti, hogy egy kácsás a neutrikkal szemben nem állhatja meg a helyét.Csak azt nem értem, hogyha valaki megemlíti a placebó hatást akkor miért van "mindenki" felháborodva, amikor az egy teljesen bizonyított dolog, hogy létezik, alá tudom támasztani kísérletekkel, linkekkel és minden földi jóval. Míg arról, hogy két azonos kategóriájú csatlakozó közt különbség van, Te nem hiszem, hogy tudsz linkelni vaktesztet, mérést vagy akármit és még magad sem végzel el egyetlen vaktesztet sem. Ez a különbség a két dolog közt.
-
fero02
nagyúr
Hjajj kolegák, megint rossz irányba ment el a beszélgetés.
-
törölt tag
Az ember egy tökéletlen lény, közülünk a tökéletlenebbek nagyobb mértékben engednek placebó hatásoknak, mint a kevésbé tökéletlenek. Placebóhatás létezik, ez nyilvánvaló. Ráadásul, az is nyilvánvaló, sokszorosan bizonyított, hogy a zenei hangzásélmény jelentősen múlik azon, hogy az adott hallgató az adott pillanatnyi környezeti és belső hatások között milyen állapotban van. Ugyanazt a hangot hallhatjuk másmilyennek, ha másmilyen az állapotunk. Ahogy fórumtársak is írják, a zenehallgatásban az egyik legfüggetlenebb, legkiszámíthatatlanabb változó maga a hallgató személye, annak füle, agyi (lelki) folyamatai a hangérzékelésben.
Mindez azonban INDIFFERENS azzal, hogy TERMÉSZETESEN az egyes audió csatlakozók "hangja" között is kisebb-nagyobb, néha "nagyon-nagy" KÜLÖNBSÉG van. Ez nem csak (széles határok között mérhető) tapasztalat, hanem első ránézésre is logikus, éppen az ellenkezője lenne furcsa.
Én nem értem AMDFant, de legfőképpen dudika("duplavakteszt")10-et (néha dabadabot), miért egy hifi fórumon folytatják kereszteshadjáratukat annak érdekében, hogy a hangtechnikában már régen túlhaladott kétségeiket ekkora hangerővel, úton-útfélen hangoztassák, nem engedvén a hozzáértőbbeket nyugodtan beszélni a tapasztalataikról. Miért egy hifi fórumon kell minden lehető alkalommal ötezerszer, agresszíven elzsolozsmázni azt, ami már régen csak megmosolyogtató? Miért nem egy hifiellenes, audioifilellenes fórumon teszitek ezt ekkora mozgalmár elhivatottsággal? Mondjátok el itt is bátran a nézeteiteket! Na de ennyiszer? Ilyen hosszan? Ilyen csökönyösen? Ekkora mozgalmár energiával?[ Szerkesztve ]
-
AMDFan
addikt
válasz fero02 #19785 üzenetére
Miért lenne rossz irány az, ahol ütköznek a vélemények? Szerintem aki ismeretlenül vág bele a hifizésbe annak nagyon is hasznos az, hogy olvas egy-egy ellenvéleményt is, és nem csak a vudu dolgokat olvassa. Már leírtam egyszer de leírom még egyszer. Ez szerintem amolyan kompenzáció sokaknál. A hangfalak elrendezésével nincs mit csinálni, adott a szoba, adott a kanapé, a szekrény, stb. Nem lehet átrendezni, mert így jó ahogy van. Muszáj valamivel kütyüzni, hogy az ember úgy érezze, hogy mindent megtett a jobb hang érdekében. És hát valljuk be, kábeleket cserélgetni, mennyivel egyszerűbb már mint a komplett szekrénysort kivágni a ház elé, és a helyére akusztikai paneleket rakni.
(#19786) kammerer: egyáltalán nem folytatok keresztes hadjáratot a kábelek ellen, mert mint már többször írtam, nyilvánvaló, hogy van különbség a kábelek között, és adott esetben még én is hallani vélem a különbséget. Nekem csak azzal van problémám, hogy milyen szinten van felnagyítva ez a kérdés, ahhoz képest mondjuk, hogy milyen hangfalakon meg erősítővel hallgatnak zenét egyesek, milyen körülmények között. Ha jól megnézed, én soha nem írtam le egyszer sem, hogy jó a tescos kábel is, mert ugyanazt tudja mint a furutech.
[ Szerkesztve ]
-
dudika10
veterán
válasz #71562240 #19786 üzenetére
Sokszor leírtam, nem ragaszkodom a véleményemhez. De ehhez az kell, hogy alátámaszd méréssel azt amit mondasz.
Einstein azt mondta, hogy márpedig relativitáselmélet és mindenki elhitte neki? Nem, a világ legtöbbet tesztelt elmélete és miután a tesztek mindig igazolják ezért elhisszük, hogy valóban így működik.
De azok a vaktesztek és mérések amiket én láttam, amikről én olvastam vagy amiket én elvégeztem nem igazol Titeket. Ti pedig nem vagytok hajlandóak még egy tetves linket sem dobni. Az, hogy Te azt mondod, hogy létezik, és állítod, hogy mérhető és én meg hülye vagyok, az nem bizonyíték.Ha valaki azt mondaná, hogy a föld lapos és ezt be is tudná bizonyítani akkor elfogadnám annak ellenére, hogy eddig azt hittem hogy gömbölyű.
De Ti csak azt mondjátok, hogy a föld lapos és meg sem próbáljátok bizonyítani, mert "nyilvánvaló".Audiophile. Szedd szét a szót, majd rakd össze. Nézd meg, hogy mit jelent. Egy szokol rádióval a kezemben is lehetek audiofil...
És nem, ez nem kereszteshadjárat. Nem vagyok meggyőződve az igazamról. Lehet, hogy én vagyok Thomson a kezdetleges atommodellemmel, és Te vagy Bohr egy olyan modellel ami több mindent lefed az igazságból. Csak ehhez kell egy bizonyíték, Lénárd Fülöp bebizonyította, hogy Thomsonnak nem lehet igaza.
De Te mint Bohr, nem mutatod meg nekem Lénárd tesztjeit, hogy beláthassam, hogy nincs igazam.[ Szerkesztve ]
-
dudika10
veterán
válasz #71562240 #19789 üzenetére
Lehetne éppen fordítva is. Nem az a lényeg. Hanem az, hogy MIÉRT???? van neked igazad.
Én az általam említett placebo hatásról tudok mutatni mérést, vaktesztet, videót, képregényt, elektronmikroszkópos felvételt. De Te nem vagy hajlandó semmit mutatni.Komolyan nem érted? Mutasd meg nekem, hogy a föld geoid és elhiszem.
Azért, mert Te vagy Te és Te állítasz valamit, azért az még nem lesz úgy, és értelmes ember nem is hisz vakon mindenben.
Ha a Nasa azt mondaná, hogy a Marson van élet, csak nem tudják megmutatni, akkor kiröhögöm őket. Majd ha bizonyítják, akkor elismerem, hogy tévedtem, hiszen nem esik nehezemre.
Hogy írjam még körbe, hogy kíváncsi volnék akár egyetlen egy idióta linkre arról, hogy két csatlakozó közt mérhető különbség van, ami akárcsak összemérhető hatású a placebóval, ami mint az bizonyított nagyon nagy hatással bír.
[ Szerkesztve ]
-
shouryuken
senior tag
válasz shouryuken #19639 üzenetére
Nagyon tetszik a JmLab 706s hangja. Gyönyörű tere van, a bowers 602 sehol nincs ehhez a kis csodához a sztereó kép nagyon rendben van. Végre a két hangfal között is van történés, + kb. 1-2 méterre kifelé is megszólal egy egy hang.
Kár, hogy maga a hangfal nagyon nem teszik, pedig egy darabig ezt kéne néznem.
-
AMDFan
addikt
válasz eclipse006 #19790 üzenetére
Én egy franciaágyat meg egy 3 méteres szekrénysort. A különbség "kicsit" nagyobb lett mintha kábelekkel variáltam volna. Igaz, az akusztikai panelek beszerzése még anyagi okokból várat magára, de ami késik nem múlik. Lehet kábelekkel meg csatikkal szórakozni, amikor már a lánc többi komponense tényleg olyan szinten van... De addig maximum érdekesség.
(#19792) shouryuken: Végre a két hangfal között is van történés, + kb. 1-2 méterre kifelé is megszólal egy egy hang.
Az nagyon pozitív, jó irányba haladsz.[ Szerkesztve ]
-
AMDFan
addikt
válasz dudika10 #19791 üzenetére
Na most meg én mondom azt, hogy nehéz dolgod van Nem fogod tudni meggyőzni. A legtöbb esetben nem támasztja alá a mondandóját semmivel, csak azt hangoztatja, hogy a hifi már régen túlhaladt azokon a kérdéseken amin mi hitetlen kutyák még mindig rugózunk.
[ Szerkesztve ]
-
Dorian
félisten
Én könyvespolcot csináltattam, a kanapé mögé szekrényt, hogy valamennyire eltoljam a hátsó faltól, + akusztikai paneleket. Mert ezek még nem akadályozták a nappali-funkció betöltését.
De tökéletesen meg tudom érteni, ha valaki nem akarja felborítani az életét, a lakás berendezését teljesen alárendelni a hifinek. Ha már nem lehet / vállalhatatlan kompromisszum változtatni a berendezésen, akkor teljesen érthető, ha egy másik vonalon megy tovább az ember a hangminőség javítása céljából, akkor is, ha ezek a dolgok kisebb eredményt hoznak. Akkor sem fogom a szoba közepére húzni a sarokkanapét, ha így lenne meg a 3/5 távolság, vagy fotelt tenni oda, mert úgy nem lehet megmozdulni a lakásban. A nappalim elsősorban nappali, nem auditórium.Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
bajnokpityu
félisten
válasz dudika10 #19795 üzenetére
te csak ne akarj semmit tőlem. a WCn kell akarni.
nem idiótának neveztelek, korlátoltnak.
vonalnak hogy magyarázzam el mi az a gombolyű?
dabadab:lehet nem tökéletesen irja le,én sem tudom,ezért most is inkább kitöröltem a HSZemet, mert nemigen jönne le az,amit mondani akarok.
ezzel együtt 20éve megkérdőjelezték a hifisek a kábelek közötti különbséget. a tapasztaltabbak maximum azt mondják, h ezzel ide-oda lehet szinezni, de nem ezt keresik.ma ott tartunk,h tápkábelek hangja elfogadott dolog. ami sztem nem mérhető még.
[ Szerkesztve ]
eladó topping dac
-
dabadab
titán
válasz #71562240 #19786 üzenetére
"egy hifi fórumon folytatják kereszteshadjáratukat annak érdekében, hogy a hangtechnikában már régen túlhaladott kétségeiket ekkora hangerővel, úton-útfélen hangoztassák, nem engedvén a hozzáértőbbeket nyugodtan beszélni a tapasztalataikról."
Mar ne haragudj, de ez nagyon vicces. Egyreszt attol meg, hogy valaki azt allitja, hogy o hozzaerto, meg nem lesz igaza (foleg nem ugy, hogy amugy a konkret megnyilatkozasai eros ketseget keltenek a hozzaertesevel kapcsolatban), valamint nem lesz valami "tulhaladott" csak azert, mert te azt mondod.
Azt meg mondjuk tenyleg nem ertem, hogy miert baj az, hogy egy hifi forumon a hifivel kapcsolatos hiedelmek nagyito ala kerulnek, hogy eldolhessen, mennyi valosagalapjuk van."Miért egy hifi fórumon kell minden lehető alkalommal ötezerszer, agresszíven elzsolozsmázni azt, ami már régen csak megmosolyogtató?"
Nem tudom. Miert teszed?
DRM is theft
-
dudika10
veterán
válasz bajnokpityu #19797 üzenetére
Korlátolt, vagy idióta, egyre megy.
Én alá tudom támasztani mérésekkel és hasonlókkal amit mondok. Lehet, hogy Ti is alá tudnátok, lehet, hogy ütné az "én méréseimet", de nem hogy nem teszitek, nem is akarjátok megtenni.
Ha a relativitás elméletet a kísérletek nem támasztották volna alá (vagy ezeket titokban tartják mint Ti, ha egyáltalán léteznek), akkor ma nem lenne elfogadott törvénye a fizikának.
Hogy magyarázzam el egy vonalnak, hogy mi is az a gömbölyű...Mától be fogom írni 1-2 hetente, hogy nincs különbség két hangfal közt. És senki nem kérdőjelezheti meg, mert én vagyok én. Bizonyítékot nem kell hoznom. Már régen elhaladt a tudomány az felett, hogy két hangfal közt különbség van. Aki ezt nem látja, az korlátolt.
Ennyit csinál Ő is nagyjából.
"ma ott tartunk,h tápkábelek hangja elfogadott dolog. ami sztem nem mérhető még."
Hogy lehet olyan valami elfogadott dolog, amit még nem tudunk mérni? És ki által elfogadott? Azok által akik azonos kábel közt is különbséget tudnak tenni ha átverik őket egy vakteszten?
Megint előjön: alá kéne támasztani valamivel azt, amit írtok.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz dudika10 #19795 üzenetére
És AMDFan-nak is:
Én ugyan nem akarlak meggyőzni titeket semmiről, főleg az utóbbi harminc-negyven-ötven év hangtudományi paradigmáinak fejlődését nem fogok nekiállni itt elétek tárni. (Nem fordítom erre az energiáimat, időmet, ami másra kell.) Hasznos lenne megértenetek, hogy ez egy fórum a tapasztalatok, vélemények, problémák, tanácsok megosztására. Én csak (elsősorban más tapasztalatlan fórumozók kára miatt) sajnálom, hogyha megrögzötten hangoztatja valaki, hogy a Föld lapos kell legyen, különben leesnénk róla.Amiről beszéltek, az önmagában értelmezhetetlen, ennek illusztrálására három példa, azért ez a három, mert a napokban ez a három merült fel hasonló jelleggel. Képzeljetek el három duplavaktesztet (vagy tripla- vagy kvadro- vagy akárhányszoros) vaktesztet.
1. Digitális kábel teszt, ahol ugyebár "mindegy, hiszen az egyesek és nullák azok egyesek és nullák". Egyik versenyző a HyperAudio 500ezer FT per méter árú arany-ezüst tömörsodrott, háromszorosan árnyékolt... "agyonwoodoo-zott" kábele, a másik pedig a műanyag raffia, amit a ruhaszárítónkból szedek ki. El tudod képzelni a két kábel hangja közötti különbséget? Mérhető lesz? Vagy csak placebó? El tudod képzelni, hogy azért a kettő között is létezik számtalan fokozat, és hogy a fokozatok egy része az áramvezetésre egyébként alkalmas különféle fémkábelek közé esik?
2. Tápkábel teszt, ahol ugyebár "mindegy, hiszen a sokmillió kilométeres szir-szar nagyfeszültségű hálózat mögött aztán mennyit számíthatna, hogy az az egy méter kábel milyen hiperizé". Egyik versenyző a HyperAudio 500ezer Ft per méter árú arany-ezüst tömörsodrott, háromszorosan árnyékolt... "agyonwoodoo-zott" kábele, a másik pedig a ruhaszárítónk fa vázából kifűrészelt lécdarab. El tudod képzelni a két kábel hangja közötti különbséget? Mérhető lesz? Vagy csak placebó? El tudod képzelni, hogy azért a kettő között is létezik számtalan fokozat, és hogy a fokozatok egy része az áramvezetésre egyébként alkalmas különféle fémkábelek közé esik?
3. RCA csatlakozó teszt, ahol ugyebár "mindegy, hiszen...". Egyik versenyző a HyperAudio 500ezer Ft per darab árú arany-ezüst borítású... "agyonwoodoo-zott" csatlakozója, a másik pedig a ruhaszárítónkról leszedett facsipesz. El tudod képzelni a két csatlakozó hangja közötti különbséget? Mérhető lesz? Vagy csak placebó? El tudod képzelni, hogy azért a kettő között is létezik számtalan fokozat, és hogy a fokozatok egy része az áramvezetésre egyébként alkalmas különféle fémcsatlakozók közé esik?[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Bemutató Audio-gd Precision 2 erősítő teszt
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest