Új hozzászólás Aktív témák

  • nLali

    senior tag

    válasz Dißnäëß #112106 üzenetére

    Mondom, nekem semmi gondom az árral. Nem HiFi szemüveggel néztem. Nekem az az egy paraméter szúrta a szemem, hogy 28 óra CNC gépidőt mondtak rá.
    Nem is az a gond, hogy a CNC mennyiért dolgozik, vagy mennyibe kerül az alapanyag. Nem ezt furcsállom.
    Nyilván egy egész tömb alut meg kell vásárolni, amiből talán 6db ilyen is kijönne. Nem elvárható a gyártótól, hogy nyelje be a megmaradó anyag költségét.

    Egy itt-ott kifurkált téglalaphoz szerintem a 28 munkaóra sok.

    Nem ismerjük a történetet, nem láttunk árajánlatot vagy számlát a munkáról, ezért ítélkezni sem akarok. Persze közöm sincs semmi.

    Példának talán az autószerelőket tudnám felhozni. Az egyik kiirja, hogy Nettó 12000-20000Ft az órabére, de továbbadja az anyagbeszerzéses kedvezményét. A másik mond pl 5000 Ft/ órát, de a kedvezményesen vásárolt alkatrészt nemhogy tele áron adná, de még rá is számol százalékot magának. Biztos mindegyik piacképes, de nekem az első szimpatikusabb. Mondjon nagyobb árat a munkára de ne bűvészkedjen pl olyanokkal, hogy 8 óra volt egy fékcsere.
    Vagy adott esetben 28 óra egy hasáb kifaragása...
    Ha én rendeltem volna, akkor a kasszánál felvontam volna a szemöldököm. Biztos mondtam volna, hogy figyu srácok, akkor is kifizetem a teljes árat, ha 2.8 órát irtok 28 helyett.
    Simán lehet, hogy tévedek, de nekem ez irreális.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák