Új hozzászólás Aktív témák

  • andrasth

    tag

    válasz liszi70 #110699 üzenetére

    Ennek a látogatásnak végül mégsem hangfalvásárlás lett a közvetlen hatása, hanem az amit már régóta szerettem volna és szerintem az egyik, ha nem a legfontosabb tényező: a dolgozó-zenehallgató szobám akusztikáját picit helyrepofoztuk mérőmikivel és diy kőzetgyapot panelekkel.
    Később hallottam komolyabb, középkategóriás dolgokat is, Genelec 8050, Neumann KH120 ezeknek megfelelő szintű elektronikákkal. Kiegyenlített hangkép, dinamika, részletes megfogott mélyek, gyorsaság, szinte tapintható hangszerek, 3D-s tér. KELL valami ilyesmi!

    Meg is indokoltam a készülődő döntést magamnak: elég sokat dolgozom a pc-n, az majdnem ez a stúdiós, közeltéri hallgatás szitu, tehát nekem alapvetően aktív pár KELLett volna már évekel ezelőtt is, minek pazaroljam erre a hifit, az jó lesz a másik szobába kanapés hallgatáshoz.:)

    A körülményeim: 16 nm dolgozószoba, 2 kör olvadóbiztosítékos tápösvény olcsó alapanyagból, félig-meddig közeltéri zenehallgatás, kb 2 méteres sztereo háromszög és egy középkorú alany:). Lánc: minőségibb tápos mindenes-pc, Mz/x usb kártya külső lineáris táppal, Teac Nt503 dac/pre, Belden Xlr, Neutrik csatik, Esi Unik 8+ aktív.
    Sztereo: Myriad Mi120 integrált, Acoustic Energy Aelite 2 monitorok.

    A keresgélés közben volt Mackie Mr5 Mk3, JBL LSR305, Focal Alpha 65 és most Esi Unik 8+. (mind használtan, ezek közül 170 k/pár árával az Alpha volt a legdrágább) Mindegyik belépőszint, a Mackie és a Jbl 5 collos mélyekkel, de elég ütős jószágok azok is, a gatyalengető, tüdőhorpasztó szub tartomány off, de kisebb helységekbe simán jók, a Mackie diszkósabb, a JBL kiegyenlítettebb-teresebb - nekem nem volt hűdenagy bajom velük, csak kapart a bogár. A Focal és az Esi már talán overkill is igazából, de sosem árt ha van plusz kraft a háttérben. Az Esi nagyon olcsón jött, úgyhogy ráugrottam, nem bántam meg. Ledugózott reflexxel hallgatom, részletes mélyei vannak, artikulált közepek, nem szúrós, finom magasak, jó tér, dinamika, halleluja - nagyon baba, mindent tud, ami nekem kell, kis hangerőn is tök jó, nem esik szét. Nem kezdem a hifis vonalon ez mennyibe kerülne vonalat, mert minek, mindkét irányt szeretem. Persze van pár dolog amire vágyom, de az elég drága:) HEDD Type 07 MK2, Neumann Kh310, Genelec 8050.
    Meg persze egy dual mono Hypex végfok, hogy a hifis-bogár is tudjon mocorogni:)
    Bocs a szét-offért :)

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák