Új hozzászólás Aktív témák

  • bexinho23

    őstag

    Sziasztok!

    Örülök, hogy rátaláltam erre a fórumra, mert bízok benne, hogy itt hasznos tanácsokat kapok problémámra. Mivel nem vagyok hangtechnika téren jártas, ezért mondhatni zöldfülű vagyok, így kéretik e-képpen kezelni kérdéseim szakmai megfogalmazásait. :)

    Tehát van egy Logitech x-540 5.1 hangfalszettem, amit ezidáig egy 6 éves 32" LG lcd hd-vel kötöttem össze a tv-n található fülhallgató csatlakozóval.

    A napokban vettem egy LG 42"LN5400 típusú LED tv-t, amit szintén e módon szerettem volna megoldani, azonban ekkor jött a felismerés, hogy nincs rajta fülhallgató csati. A probléma az, hogy a TV-n csak egy optikai csati van, meg AV IN részen 5 csatlakozó, de ugye ott nem találok megoldást. Próbáltam egy scart - rca átalakítóval, ami elvileg nem volt használva (tehát jónak kell lennie), de azzal nem sikerült kicsikarni hangot.

    Nos, most azon a ponton vagyok, hogy vagy eladom ezt a szettet, és veszek egy másikat, ami megoldást adna jelenlegi problémámra. Csak kérdés, hogy milyet vegyek? Milyenre lenne szükségem? Ugyebár a TV-ből csak egy optikai jön ki. Na most itt jön a nagyon buta"?" kérdésem: ha csak egy sima optikai kábellel kötöm össze a TV-t és a leendő hangfalszettemet, az úgy oké? Vagy semmiképp sem lehet 5.1-re kikötni a TV-t?

    Amúgy a fő használat: laptopon filmnézés, illetve konzolozás.

    Várom válaszaitokat, amit előre is köszönök!

Új hozzászólás Aktív témák