Hirdetés
- PlayStation 5
- Xbox Series X|S
- Call of Duty: Black Ops 6
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Star Wars: The Old Republic - MMORPG
- Úgy tűnik, hogy elkészült a S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl
- Bestbuy játékok
- Assetto Corsa Competizione
- Már jövőre befuthat a Stellar Blade PC-s kiadása
-
GAMEPOD.hu
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz CharlieDrop #80494 üzenetére
Ha a csúcsmodellre tehát a 7xx szériára kérdeznél rá azt sok más modell ellenében is javasolnám... tehát nem azt jelenti hogy egyáltalán nem jó a H/K hanem bizonyos szint alatt inkáb más modelleket ajánlunk mert tulárazott és hangilag se oké. Természetesen ha tetszik neked akor ved meg, de a 1xx vagy a kétszámjegyű modelleket nem könyü beálitani...
-
total90
veterán
Hali,
nem találtam jobb topikot és úgy gondolom illik ide a kérdésen. Szóval adott egy Metz Clarea 55 Media TV és ehhez akarok egy házimozi rendszert.
A szoba kb. 35 m2, 5.1-es rendszert szeretnék (azt hiszem)... javarérszt filmezésre, de éppenséggel zenére is.
A keretem csúcsa 3000 Euro. Ebből szeretnék valami jót... lehet kompakt is, vagy egyénileg összeállított, de nem vagyok otthon ezen a téren.Ha nincs jó, ló a szamár is.
-
CharlieDrop
veterán
válasz #09634560 #80501 üzenetére
BDS 680 volt a kiindulás, ugye egy egy BDS 580 központi egység és egy HKTS 5 (máshol 16-ot írnak) hangfal szettből áll.
Eddig két holland véleményt találtam, az egyik egybevág azzal amit írtok.
Nem vagyok H/K fan, keresek még mindig olyan képességeket, amit ez tud. Eddig Bose-t találtam sacc/ 1 milláért...[ Szerkesztve ]
Nem használok AD-blockert a PH! oldalain!
-
pFEFErohni
tag
válasz total90 #80502 üzenetére
szia
Ebből már szép kis szettet össze lehet rakni, hacsak nem 300eurot akartál írni! Az itteniek valószínű focalt vagy elacot fognak ajánlani vmelyik régebbi szériás denon nagyvassal! És fontos kérdés még hogy hasznaltpiac is szóba jöhet e?![ Szerkesztve ]
ps4 Id: pFEFErohnii
-
hétalvó
addikt
válasz JohannZimu #80499 üzenetére
ma itt volt egy oppo95 és egy avr400, köszönöm a tulajoknak, jó kis találkozó volt.
mit is mondjak oppo-nak remek hangja van, de kategóriát nem ugrottam tőle
viszont ugye kittosztól múltkor kikaptam, hogy ne szóljam le az arcam-okat. szóval a 400-as nagyon kellemes nyugis hangú gépezet. A lényeg, hogy oppo-val jobban szólt analóg bemenetről, mint coaxról. Teljesen használható darab.
Azért oppo-val együtt bekábelezve nem olcsó. A parát azért nem fogja, de nem rossz. Olyan elvagyunk vele és hallgatjuk dolog, hozza az angolos hangot amit szeretek.Tamoo: találat
A forrasztás minőségéről nem tudok nyilatkozni, de hogy milyen ónt használjunk arról igen. Legjobb, ha nem forrasztunk.
És akkor most ledől kanapé és Erik Tuffaz, mert szeretem
https://drive.google.com/file/d/1PaO_rKpCcAc7h7-HJCCqz8rbWeJlRSDz/view?usp=drivesdk
-
total90
veterán
válasz pFEFErohni #80504 üzenetére
Szia,
Hasznalt nem erdekel es az arat jol irtam
Ha nincs jó, ló a szamár is.
-
pFEFErohni
tag
válasz total90 #80509 üzenetére
Pedig megfontolandó... Én is így álltam hozzá és 520ból összeraktam újonnan egy 5.1es rendszert! Ha használtakat vettem volna, akkor körülbelül a Te elképzelésed szintjét értem volna el, ami cirka 900k.... Németbe (gondolom ott veszed) meg még lehet jobb dolgokat is tudnál vásárolni használtból mint itthon... Én mondjuk nem nagyon értek hozzá, nekem is az itteni topiklakók segítettek!
ps4 Id: pFEFErohnii
-
mp54
senior tag
válasz total90 #80512 üzenetére
Gondold át....
Én most tértem át sztereóról házimozira és minden használt...Ráadásul az angol e-bay-ről (Mo-ra szállítással!)
Neked ott van a német e-bay, az még olcsóbb!!! Kb. fél áron vásárolhatsz, ezért már SZERINTEM és sokan mások szerint is érdemes a garanciát feladni.
De nekünk, használt cuccot előnyben részesítőknek szükségünk is van RÁD, mert majd pár év múlva Tőled (is) lehet féláron vásárolni... -
muzsikpeti
aktív tag
-
KisTücsök
addikt
válasz Dorian #80516 üzenetére
És miért volt ennyire határozott? Mert laikusként nem tudja, használtan kétszer olyan jót kap minimum, a garanciával meg kitörölheti, mert pl hangfal kb esélytelen, hogy tönkremenjen normál használat mellett. Az 5-6 év gari sem véletlen szerintem, simán mernek rá ennyit adni, mert úgysem lesz semmi baja.
Persze úgyis a végén ő dönt. Akármit is vesz, élvezni fogja, ennyiből azért már új cuccokból is jót összelehet rakni, de kétszer annyira is élvezhetné, ha...
-
cecil
aktív tag
válasz muzsikpeti #80515 üzenetére
mármint az oppo előfokként? tehát a Parasound végfok?
-
cecil
aktív tag
megjegyezném használtan is lehet jó áron még garanciális cuccokat venni... a használt nem feltétlenül = már lejárt garanciával
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz total90 #80509 üzenetére
szivesen ajánlanék de euróban nem vagyok othon..
De nem tudom hol a lakhelyed de megfontolandó egy EMotiva elő-végfok páros Focal vagy ELAC 2xx vagy jobb hangfalszettel Skandináv államokban pedig Primare SSp22 vgy 23 DAli Helicon vagy Mentor szettel és Velodyne SPL ultra mélynyomó. -
nuke7
veterán
huhh... elfáradtam.
Rudi új digit kábele jobb mint Doriané - ezúton is köszönöm a lehetőséget neki
Viszont Van Den Hul The Bay C5 hibrid jó irányban bekötve szerintem megfoghatja...
Sajnos már elfáradtam a sok hallgatózásban ma - Rudi kábelén is ki kellett találnom melyik a jó irányahttps://youtube.com/user/nuke7
-
sixer66
senior tag
Beszereztem egy Denon AVR-2807-et 80K-ért, jó vétel volt ennyiért? Csak nem egy mai darab, de első tulajos és hibátlan mindennel együtt dobozában.
Ehhez egy Wharfedale Diamond 8-at szett vagy Vardus 300-as passzolna? -
nuke7
veterán
válasz Sefter #80524 üzenetére
négy kábelt hallgattam, folyton cserélgetve és kettőnek be kellett lőnöm az irányát is...
azért koncentráltam rendesen (szóval inkább abban fáradtam el)
viszont rudi kábele rendesen V-t tesz a hangba
marad a van den hul, most friss füllel ráhallgattam mégegyszer[ Szerkesztve ]
https://youtube.com/user/nuke7
-
ricsik
őstag
válasz sixer66 #80523 üzenetére
Szerintem drága volt. Nem akartalak lelombozni, de te kérdezted. Én 70-nél többet nem adtam volna érte, az a reális ára szvsz. Ha már megvan örülj neki és ne keress önigazolást.
A tudásához mindkettő doboz kevés, nem mutatják meg teljesen mit tud. Hangkarakterben szerintem mindkettő jó, de minőségben kevesek ehhez az erősítőhöz.[ Szerkesztve ]
-
kacsabacsi81
csendes tag
Sziasztok!
Tudtok segíteni, hogy melyik a jobb vétel?
Sony str-dh540
Pioneer vsx-423Esetleg hasonló árban egy Yamaha?
-
törölt tag
válasz kacsabacsi81 #80527 üzenetére
Pióra egy szavazat, Sony nekem 1040-től jön be, alatta száraz, élettelen, mig kezdeni a 423 teljesen vállalható
-
törölt tag
válasz kacsabacsi81 #80531 üzenetére
Nem felejtős, teljesen vállalható, mozis.Árában jó is kis szobában oké.. ajánlom. bár a csiptetős csatlakozók és a kis frontok kompromiszumosak de teljesen oké kezdésnek vagy ha nincs nagy igéényed hoszab távon is okjé lehet. Ha fejlesztesz, frontok cseréjével kezd-vedd meg tehát. Vaghy ha sokallod keress Onkyo egybeszettet, lejátszó nékül kevesebbe kerül.
-
devil-k
nagyúr
válasz Ursache #80538 üzenetére
Miért, kevésnek érzed hozzá?
Mire megveszi a tüskét, az igényesebb szub és tápkábelt már lesz belőle 230.000 Ft.
Norbi
Jó ajánlat!A 3000 euro nem tartalmazza a kábelek árát, ugye?
KisTücsök
Nem megérteni kell, csak elfogadni, hogy újat akar. Nincs ebbe semmi rossz. Nem mindenki szokott turkálóba járni ruhát venni, pedig közismert, hogy egy-két divatguru is ott tölti a napjait, nem is beszélve arról, hogy vannak ott is ritkaságok.[ Szerkesztve ]
- mozi bolondéria -
-
KisTücsök
addikt
válasz devil-k #80540 üzenetére
Ha valaki bejön ide, mert egy házimozi rendszert akar, és leírja, hogy egyáltalán nem ért hozzá, majd leírja, hogy újat akar, akkor azért illik elmondani, hogy miért nem kell félnie a használtaktól. Mert itt tényleg nem kell. De Ő nem tudja, mivel egyáltalán nem ért hozzá.
Szó nincs róla, hogy ne fogadnám el, hiszen tudod, mit szoktam mondani. Csak érdekelt, hogy miért nem akar használtat, majd (miután egy semmilyen választ kaptam) leírtam, hogy nem kell félni a használtaktól. Ha esetleg személyes negatív tapasztala lett volna a használtaktól, akkor lehet annyiban hagyom, de az is lehet, hogy nem. De ugye erre vonatkozóan nem tudtunk meg semmit.
Azzal a hsz-szel amúgy le is zártam. De ezt mindig megfogom ejteni, ha valaki betéved ide és úgy kezdi a hsz-t, hogy: "házimozit akarok, x forintért, új legyen, garanciális legyen."
Érti kend?
[ Szerkesztve ]
-
Spagyi
tag
válasz KisTücsök #80542 üzenetére
Egy éve kb amikor felmerült bennem a "kellene valami jobb rendszer mozizásra" gondolat és elkezdtem olvasni a topicot, még meg nem fordult a fejemben, hogy valaha is használtat fogok venni technikából. Mindenből mindig újat vettem, mert ugye akkor van gari, nem kell aggódni hogy hogyan volt használva a cucc.
Viszon hozzá nem értőként hallgattam az okosokra, és elkezdtem nézelődni a használt piacon az első hangfalpár megvétele előtt, és akadt is azonnal egy megfelelő. 4 hónapos zensor 3, garanciával teljesen makulátlan állapotban az új áránál 38ezerrel olcsóbban.
Azóta sikerült állványt is beszerezni, hibátlant 3000!!! Ft ért, ami 31ezerrel volt kevesebb mint ugyan az boltból.
Szóval köszönöm, higy biztatjátok a hozzam hasonló tudatlanokat!![ Szerkesztve ]
-
Ursache
senior tag
válasz devil-k #80540 üzenetére
Legfeljebb arban erzem kevesnek. Nem ugy nezem, hogy 5 az 1 ellen, hanem 1 darab szett 1 darab sub persze 5 t12 tul van 600k-n... de kb milyen ararany ajanlott hangfalszett es subwoofer kozott? Amugy a t12 jbl es szeriaval is jol erezne magat?
https://www.youtube.com/watch?v=eIri9YLHpOg
-
-
Dorian
félisten
Sajátomra rá volt rajzolva az irány, remélem észrevetted
Óvatosan az általános érvényű megállapításokkal, nagyon rendszerfüggő, hogy viselkedik egy kábel nálam amikor teszteltem sok digit kábelt, ez kifejezetten kiegyenlített volt. MP54-nél meg sajátom nem tetszett annyira, ott tompák voltak a magasai. Nálad meg Vé. Rudolfnak igaza van abban a tekintetben, hogy minden rendszerhez meg kell találni a hozzá passzoló kábelt (csak ezt az indokot ő arra használja, hogy elmegy és löki az agyadba a marketinget )Ursache:
Nincs ilyen arány, felejtsd el. Sub tartomány tök független tud lenni. T12 igen jó ár/érték arányú, de számolj hozzá még AQBoxer vagy Husky szintű subkábelt meg jó tápkábelt.[ Szerkesztve ]
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
Dorian
félisten
Tegnap este valahogy előkerült egy régen kölcsönzött és azóta kallódó film, a Tree of Life.
Hű, ez valami brutális lélekfacsaró volt. Még jó, hogy mondtam itthon a barátnőmnek, hogy ne a 12év rabszolgaságot nézzük, mert úgysem szereti a szomorú filmeket
Fantasztikusan jó film, a rendezés, az operatőr, a színészek... De csak olyanoknak való, akik szeretik használni a gondolataikat is, nem csak a szemüket, fülüket.Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
robim
tag
válasz muzsikpeti #80515 üzenetére
+1
Nekem nagyon tetszett az Oppo analógja, az Arcam-Oppo páros igen kellemes zenét adott. Nyilván a Para végfokkal volt a legjobb, de az egy másik kategória.
Ezúton is köszönöm a lehetőséget![ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Mini PC
- Milyen légkondit a lakásba?
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Társasjáték topic
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Samsung LCD és LED TV-k
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest