Hirdetés
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Star Wars: The Old Republic - MMORPG
- Úgy tűnik, hogy elkészült a S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl
- Bestbuy játékok
- Assetto Corsa Competizione
- Már jövőre befuthat a Stellar Blade PC-s kiadása
- Nintendo Switch
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Elite: Dangerous
- Xbox Series X|S
-
GAMEPOD.hu
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Patice
nagyúr
válasz devil-k #81450 üzenetére
"Állítólag ez a lineáris hangzás miatt van így?"
Ezt azok a bizonyos profik mondták?
Szerintem akkor nálad ne módosíts az elhelyezésen.
Mindenkinek más jön be, ezért is írtam, hogy ezt az elhelyezést sajnos mindenkinek magának kell otthon kipróbálni, meghallgatni, mert általánosan jó ajánlás nincs, de kiinduló pontnak jók.
Eladó: Intel NUC J5005, Xbox 360, Daewoo Matiz, Lenovo dokkoló
-
devil-k
nagyúr
válasz Patice #81451 üzenetére
Na, lehet hülyén fogalmaztam. Újra:
Többször megerősítették, hogy lineáris hangzás van náluk. Hozzátették, hogy pont annyi információ hallható, amit megálmodott a filmkészítő. (vagyis akkor ez a standard?) Se több, se kevesebb, nincs dögösítve. (Ami nekem kissé hiányzott, mert így dinamikátlannak tűnt számomra). De azt is hozzátették még, hogy nincs egyforma ízlés és hallás sem. Mindenkinek más jön be.
Viszont sztereóban nagyon ott volt a dolog. Mintha tényleg az orrom előtt lettek volna a zenészek. Minden hangszer élethű volt, egyik sem volt kevés vagy sok.
[ Szerkesztve ]
- mozi bolondéria -
-
devil-k
nagyúr
válasz Patice #81454 üzenetére
Ezek szerint igen. A mostani felállásban sikerült megtalálnom az arany középutat, hogy nem kell egyik filmnél sem állítgatnom pl. a szubon, vagy a hangdobozokon. Még a koncerteknél sem, ami azért eleinte nem így volt. Egyébként a filmkészítők és az utólagos keverés között is van ám differencia rendesen.
regger
Ez meglepett, pont tőled. Nem rossz értelemben.[ Szerkesztve ]
- mozi bolondéria -
-
B.attila
tag
sziasztok
segítség kéne vennék center és háttérsugárzót
Pioneer VSX 921 erősítő hözvan valami ajánlat 2x50000 ft szánnék rá
Köszi
Cuore Sportivo
-
dgyuri0123
nagyúr
-
devil-k
nagyúr
válasz dgyuri0123 #81464 üzenetére
Szerintem félreértetted. A BD-n hallható hangsávtól nem akarnak eltérni, feleslegesen dögösíteni pl. Ez olyan, mint a kalibrálás. A megjelenítő is ha be van kalibrálva, akkor színhelyesen fogod látni azt, amit megálmodott a rendező egy adott filmnél. Nézheted ezt TV-n vagy vetítőn. Ergo, azt látod, amit a rendező akart, hogy láss. Persze, ettől el lehet térni és szemre állítgatni a dolgokat, de akkor köze nem lesz az eredeti felálláshoz. De nem hiszem, hogy szemre be tudsz lőni egy 300 kaliberű filmet.
[ Szerkesztve ]
- mozi bolondéria -
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz devil-k #81465 üzenetére
Kicsit ferdítettem ugyan, de tudom miről van szó. Inkább az zavar, amikor két több milliós sztereó erősítőnél vitatkoznak, hogy melyik a lineárisabb, mert ugye van, aki a "herélt" hangot nevezi lineárisnak, van olyan is, aki a kissé húsosabbat. (ez vagyok én).
Teljesen más egy Mcintosh és más egy Jadis karaktere, pedig mindegyik k.rva drága és mindkettő High End-be van rangsorolva. De mondhatnánk még száz nevet, amik bizony jócskán eltérnek hangzásban egymástól.És akkor itt a HM erősítő, ahol szerintem még kevésbé lehet skatulyába helyezni a hangzást, mint egy sztereónál.
Erre kérdem én, hogy mi számít lineárisnak és etalonnak a HM esetében. Szerintem még nehezebb etalont találni, mint egy sztereo rendszernél, hiszen a képességei messze elmaradnak egy sztereóétól. Akkor milyen lesz az a lineáris hangzás? Olyan házimozisan lineáris nem?
"csak a zene van"
-
devil-k
nagyúr
válasz dgyuri0123 #81466 üzenetére
Hát ez az! Mindenkinek más a jó. Nekem a mozis része nem volt annyira dögös, amennyire egy minimum szinten lennie kellett volna. De ez vagyok én, a fülem ehhez van hozzászokva. Lehet, hogy másnak pedig ez a "herélt hang" (lenne) a favorit. Passz.
- mozi bolondéria -
-
BBéci
legenda
válasz dgyuri0123 #81466 üzenetére
Ott valami nem kerek, mert a lineáris az a földkerekség bármelyik pontján ugyanazt jelenti. Mérhető, dokumentálható.
Más kérdés, hogy két lineáris frekvenciamenetű erősítőnek (vagy hangdoboznak) különböző a hangja.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
törölt tag
válasz devil-k #81456 üzenetére
Hácccőőő kérem szépen itten haladó szellemű mozi építkezés történik, nem holmi avítt THX ajánlás, letűnt idők surround csatornáira hagyatkozva. Komolyan, próbálkozni kell, Patice leírta lényeget, amúgy millió tényező befolyásolja. Eleve ajánlás, nem szentírás. Nálam pl 50 cm felett már borzalom, pedig van tér.
Itt legtöbbször hátsó tér nélkül próbálkoznak, sokszor közvetlen fej felett, oda egyenes nevetséges a THX ajánlást alkalmazni.
-
B.attila
tag
igazából egyre jár az agyunk én is hasonló képen gondolkozom
de gondoltam hátha van megoldáscsak fura hogy a 7 csatornás erősítő két csatornáját használom csak
Cuore Sportivo
-
-
B.attila
tag
válasz KisTücsök #81478 üzenetére
régen volt hozzá TRIANGLE NEMO erősítő is
na az volt az igazi de 1x berágtam a high-end re és a hangfalak kivételével minden eladtam
ezekre nem akadt vevő akkortájt úgy hogy megmaradt, 2-3 éve előszedtem és még evvel a házimozi erősítővel összekötve is régi szép emlékeket eleveníttet fel, de nem megyek a high-end irányába az biztos többet
de ez a mai napig nagyon jó kis hangfal, ez marad ha lesz hozzá center és háttér, ha nem
Cuore Sportivo
-
KisTücsök
addikt
-
B.attila
tag
válasz KisTücsök #81483 üzenetére
1xü a történet
évekig jártam szeanszokra tesztekre és otthon is a tesztelés és kísérletezés volt folyamatosanés elgondolkoztam, hogy kb 2 éve nem hallgattam meg 1 lemezt sem elejétől a végéig
és akkor rájöttem hogy elfelejtettem zenét hallgatni pedig arról szol az egész nem?és az is hiba volt hogy vettem a zeneakadémiára bérletet és ott rá kellett döbbentem hogy a hoz képest minden elektromos kütyü szarul szol
és a család is állandóan zaklatott hogy nem lehet megmaradni tölem a lakásban a zene"üvöltetéstől"
és akkor leköltöztem az autómba zenét hallgatni de az már 1 másik történet.......Cuore Sportivo
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz B.attila #81481 üzenetére
Nekem Antal202 van és Mission M30i a háttér. Nem fakadok sírva tőle, pedig a kis Mission nem egy csodaszer.
A Triangle nagyon jó hangfal szerintem és mélyen zsebbenyúlós egy ugyanilyen minőségű dobozra cserélni. Francia hangfal, így nyílt hangú és hasonló karakterű dobozt kellene keresned hozzá.
Vagy vedd meg ezt frontnak, a régi meg jó lesz hátra.: [link]
"csak a zene van"
-
B.attila
tag
válasz dgyuri0123 #81485 üzenetére
még szerencse hogy nincs annyi hely ott hátul hogy az 2 öreg odakerüljön
mert ezek baromi jól néznek ki és biztos jól szolnak
de nem akarok ilyen mélységig belevágniCuore Sportivo
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz B.attila #81486 üzenetére
Csak azért linkeltem, mert ha mindent lecserélsz, akkor az többe fog kerülni, mint ez a pár Celius és akkor még nagyon messze alatta lesz minőségben.
Mert arra buzdítanak, hogy cseréld le az egészet.
Miközben 230-ért egy "közepes" szettet kaphatsz mélynyomó nélkül. A Celius pedig közel fél milás hangfal volt anno párban.Így már érted?
szerk.
[ Szerkesztve ]
"csak a zene van"
-
robi-k
őstag
Jut eszembe: korábban pezsgő vita volt arról, hogy az OPPO BDP-105 nem épp jó zenére. Na az igazi megszállottaknak van csöves végfokkal és új külső lineáris tápegységgel rendelkező 105-ös :
-
törölt tag
válasz robi-k #81488 üzenetére
Erről jut eszembe, napokban olvastam rakás összehasonlító képpel OPPO 105D Signature Audiocom, (3999€), 105D Reference Audiocom (2899 €), OPPO 105D ill EU tesztet, ha valakit érdekelne: LINK Részletes és érdekes.
Ahogy a mai termést átfutottam plazma topicban, izgi lenne rá válaszolni ennek fényében is, izgalmas lenne belefolyni, de nincs erőm hozzá
Cecil
Neked bejött a Moovika? Vélemény?
(#81457) BBéci
Kérek egy moderátort
[ Szerkesztve ]
-
banduk
csendes tag
Sziasztok tudtok abba segiteni, hogy ha veszek apple tv-t optikai kabellel kotnem ossze a 2.1el airplayel mukodni fog? A zene lejatszas? I5
-
hétalvó
addikt
válasz B.attila #81481 üzenetére
orosz oldal felelosseget nem vallalok erte
de lehet valasztani. ecran vagy sat1. nem olyan remenytelen ez hatra pedig titus. 1-2ev alatt ossze lehet szedni.https://drive.google.com/file/d/1PaO_rKpCcAc7h7-HJCCqz8rbWeJlRSDz/view?usp=drivesdk
-
Norbi 72
veterán
válasz B.attila #81486 üzenetére
Triangle sextan center.Egy próbát lehetne tenni vele.
-
B.attila
tag
és mi van ha most csak centert veszek ?
hogy működik ha csak a 2 front meg a center van ?van valami értelme ideiglenesen 1 ilyen rendszernek ??
Cuore Sportivo
-
Norbi 72
veterán
válasz Norbi 72 #81498 üzenetére
Itt meg vannak háttérnek.Egy a márka,de más a tipus..ahogy nézegettem,ha ragaszkodsz a márkához,a 202-es tipusból össze lehetne szedni egy mozira valót.
(#81499) B.attila Igen,van értelme.Sokan mások is fokozatosan építkeznek.De a saját rendszeredben kell meghallgatni a centert,lehet nagyon el fog ütni,de lehet hogy jó lesz hozzá.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest