Hirdetés
- PlayStation 5
- Xbox Series X|S
- Call of Duty: Black Ops 6
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Star Wars: The Old Republic - MMORPG
- Úgy tűnik, hogy elkészült a S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl
- Bestbuy játékok
- Assetto Corsa Competizione
- Már jövőre befuthat a Stellar Blade PC-s kiadása
-
GAMEPOD.hu
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
hétalvó
addikt
válasz JohannZimu #80551 üzenetére
De meglepett ez az analogrol jobban szol. Mozierositonel ilyet meg nem hallottam.
https://drive.google.com/file/d/1PaO_rKpCcAc7h7-HJCCqz8rbWeJlRSDz/view?usp=drivesdk
-
hétalvó
addikt
válasz JohannZimu #80553 üzenetére
De nem szokott ilyen jo lenni az analog resz.
Zajos,tompa,dinamikatlannak kellett volna lenni.
De az arcamban rendben volt ez.https://drive.google.com/file/d/1PaO_rKpCcAc7h7-HJCCqz8rbWeJlRSDz/view?usp=drivesdk
-
Tamoo
MODERÁTOR
válasz hétalvó #80554 üzenetére
Ne hülyéskedj már, egy több százezres lejátszóba már csak belefér egy normális DAC... Illik is jobbnak lennie mint egy avr-é.
Amit írtál "előítélet" az kb belépő médialejátszókra igaz.Ha csak egy külön DAC-ot nézek, százezer fölött már biztos verhető az Arcam sajátja.
[ Szerkesztve ]
-
hétalvó
addikt
Nem arrol van szo hogy az oppo dacja lenne gyenge, hanem az avr-ek analog resze.
Egyebkent nekem tobb kell, mint az oppo dacja.
Ez a jo forras pedig egy dac lesz csak meg megprobalom beleintegralni a hazimoziba.
https://drive.google.com/file/d/1PaO_rKpCcAc7h7-HJCCqz8rbWeJlRSDz/view?usp=drivesdk
-
Dorian
félisten
válasz JohannZimu #80559 üzenetére
Már csak az hiányozna. Aztán idő meg nem marad a lényegre
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
törölt tag
válasz Dorian #80549 üzenetére
Azért tegyük hozzá, hogy akik szeretik, be ne csukják a szemüket, mert végig csodaszép, szabadon értelmezhető képek sorozatával találkozunk. Számos filmet tudok élvezni akár HM rendszer nélkül 42 colos tévén - ahogy ezt a mesterművet is lehetne -, de ehhez a filmhez hozzátesz a képi mesélés, rengeteg pluszt adva vásznon nézve. Jogos felvetés lehetne, hogy a kérdések felvetéséhez fel kell-e vonultatni ilyen mértékű vizualitást, öncélúan művészkedő mesélést, de ahogy a képeket, ezt a kérdéskört is értelmezhetjük másként. Valóban, a mai filmek túlnyomó többsége leszoktat a gondolkodásról, ennek ellenére aki csak a szemét és fülét használja, esetleg megérteni sem akarja vagy tudja az ajánlott alkotást, elég ha megtapasztalja.
-
-
kacsabacsi81
csendes tag
Nézegettem a hangfal szetteket és következőket találtam:
Yamaha NS-PA 120 5.0 60ezer
[link]Yamaha NS-P40 5.1 70ezer
[link]
Ez annyival szimpatikusabb, hogy már van hozzá mélynyomó. Viszont problémás, hogy a frontsugárzókat tudom szépen a tv mellé tenni a tv szekrényre, de a hátsókat a földre kellene tennem a kanapé mellé és ott nem nagyon tudna érvényesülni.Pioneer S-ESR2TB 5.0 73ezer
[link]Pioneer S-SLT 200 5.0 43ezer
[link]
Ez talán annyival szimpatikusabb, hogy a hátsó sugárzók is állok és a kanapé nem " árnyékolná" le a hangzást, mivel a kanapé teljesen a falhoz van tolva, tehát csak mellé tudom rakni a hangfalakat. Márpedig ha mellette van és a földön, az nem a legtutibb.Esetleg tudnátok olyan hangfalszettet ajánlani, ami hasonló árkategória és belépőszintnek megfelel? Sajnos nem nagyon találtam a Pio Slt-200-on kívül olyat, ahol mind a 4 álló hangfal lenne.
Az erősitő egyébként vagy a Pio-423 vagy a Yamaha HTR-2866 lenne.
-
CharlieDrop
veterán
Ha már hangszórókról van szó, én kérdeznék egy olyat, hogy sok SUB hangszórója lefelé néz, miért jó ha a hang a padló felé terjed?
Köszi a válaszokat
(#80570) Tamoo
Gondoltam, ha nagy márkák is így csinálják...[ Szerkesztve ]
Nem használok AD-blockert a PH! oldalain!
-
Tamoo
MODERÁTOR
válasz CharlieDrop #80569 üzenetére
Ki mondta, hogy jó.
-
Dorian
félisten
Jobban szétterül a mély hang (ha már pontos úgysem tudna lenni ) Meg nem karmol bele a macska.
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
Norbi 72
veterán
Sok subnál lehet variálni.Előre,vagy lefelé,pl:[link]
Ahogyan jobban teszik. -
Norbi 72
veterán
válasz kacsabacsi81 #80568 üzenetére
Én inkább ezt hallgatnám meg:[link]
-
Sefter
veterán
válasz kacsabacsi81 #80568 üzenetére
Hátsókat nem tudod állványra tenni vagy falra fúrni
Psn ID: sefter_hun
-
Tamoo
MODERÁTOR
válasz CharlieDrop #80578 üzenetére
Mihez képest. Régen ez olcsóbb volt ha jól emlékszem.
-
Norbi 72
veterán
válasz CharlieDrop #80578 üzenetére
Ez egy ajánlott belépő szett,csodát ne várj tőle..mennyi a keret?
-
CharlieDrop
veterán
válasz Norbi 72 #80581 üzenetére
250
mindenre,
központi egységként csak olyan jöhet szóba, ami tud annyit mint egy H/K BDS850, tehát WiFi, DLNA, BT, AirPlay, BR...Csoda, hát most egy Pana 5.1-es rendszerem van, ahhoz képest egy ilyen csodának tűnik
[ Szerkesztve ]
-
Tamoo
MODERÁTOR
válasz CharlieDrop #80582 üzenetére
[ Szerkesztve ]
-
Norbi 72
veterán
válasz CharlieDrop #80584 üzenetére
Az egybeszett megvásárlása után szokott jönni a csalódás,nem szólnak jól.
Tamoo álltal ajánlott szettekhez itt egy Wifi-s vas:[link]
Veszel hozzá 20-25-ért egy lejátszót,2-3000-ért 2 db Hdmi kábelt,10-ért egy köteg hangfalkábelt(átmenetileg),és meg is vagy.[ Szerkesztve ]
-
Tamoo
MODERÁTOR
Akarsz egy raklap szolgáltatást amivel kiejted a lehetőségek közül a megfizethető jó hangú erősítőket. Kiadsz egy csomó pénzt egy belépő modellre, dobozokra meg kb. annyi marad hogy tudsz hozni egy PCs csipogó szintet (némi sarkítással). De legalább a lejátszás mehet minden sz@rról vezeték nélkül. Jó biznisz.
Nekem volt egy 20e-s genius-om, vettem helyette 90-ért egy Pio szetted. Tök jó HD-s volt meg minden, kár hogy hangban szinte semmit nem hozott.... Ilyesmire gondolok csalódás alatt.
[ Szerkesztve ]
-
hétalvó
addikt
Teljesen megertem, mert hazibuli airplay nelkul nem lehet.
Pl el fogom adni az lx-em, de a legnagyobb problemam, hogy tudnam megtartani az osszes szolgaltatasat.
Nem lesz olcso...Nem akarunk csinalni egy topicot, minosegi zenek ajanlasara es vele egyutt pl mozifilmekre is?
Kittosz: kesz a rendszered?
[ Szerkesztve ]
-
gorbep
senior tag
válasz ricsik #80533 üzenetére
Nem biztos hogy helytálló a feltételezés, hogy a 2805-2807-2809 sorozatban fejlődött a hang......
Nekem volt (van... még) 2805 és hallottan 2807-et, és nem tűnt az újabb jobbnak.....sőt mintha lett volna egy leheletnyi visszalépés a hangminőségben...... de lehet, hogy ez csak a tudatalattim pozitív megerősítése....
- Micimackó! Hogyan betűzik azt, hogy szeretet? - Sehogy Malacka, azt érzik .......
-
Norbi 72
veterán
Ha vársz egy hetet,és nem lesz túl drága,jön egy Denon,megfelelő funkciókkal:[link]
[ Szerkesztve ]
-
CharlieDrop
veterán
Hjah, ilyen a popszakma
BDS850 + HKTS 5(vagy 16), mint írtam tegnap BDS860 néven van 250-ért.Értem, hogy azoknak akiknek számít az überhangzás, azoknak mehetnek a levesbe a vezeték nélküli megszólalások.
Nekem meg akinek hetente van max 2 órája zenét hallgatni, annak megfelel ez is. Képzeld, zenét mostanában egy Lenov ThinkPad T410 hangszóróján hallgatok otthon, mert azt nem kell bedugjam konnektorba, vagy telefonon fülessel.
Egyszerűen helyem nincs egy normál rendszerre
És írtam, miről mire váltanék, nekem tuti jobb lenne, majd ha az kevés lesz remélhetőleg lesz helyem rendes rendszerre
@(#80591) Norbi 72
Majdnem. Nagy és nincs benne optikai lejátszó.
Mellesleg nem sietek, több hónap is eltelhet még[ Szerkesztve ]
-
Tamoo
MODERÁTOR
válasz CharlieDrop #80592 üzenetére
Mégis a Proson-ra "kaptad fel a fejed", szóval akkor mégiscsak akadna hely. Tévedés, az űberhangzás nem itt kezdődik, de még én is borzasztó messze vagy az igazán jótól.
Na mindegy, nem foglak győzködni. Az is lehet neked tényleg megfelel... akkor hajrá. De "megerősítést" nem kapsz.[ Szerkesztve ]
-
Sefter
veterán
válasz JohannZimu #80590 üzenetére
Akkor arról úgy kell leszedni cirmit, hogy ne karcolódjon a teteje...nagy kaliberű távcsövessel csak a mögötte lévő falat kell újra kenni..
Psn ID: sefter_hun
-
hétalvó
addikt
válasz JohannZimu #80590 üzenetére
Telen jo az, ranezesre tetszik Neki a dolog
Kittosz: Szoval osszeraktad?
Tamoo: kosz
Engem nem zavarna, hogy ott alszik. Csak ki kellene takaritani a szorszalakat allandoan. De lehet teresebb lesz tole a hang
[ Szerkesztve ]
-
KisTücsök
addikt
válasz CharlieDrop #80595 üzenetére
Vegyél használtat. :>
Kizártnak tartom, hogy ne dobnád el ezeket a(z amúgy) felesleges szolgáltatásokat a jobb hangminőség érdekében, ha hallanád egymás mellett a különbséget.
(#80543) Spagyi: Az igen! Milyen állvány az, ha szabad tudni?
[ Szerkesztve ]
-
CharlieDrop
veterán
válasz KisTücsök #80598 üzenetére
Ej, kinek a pap, kinek a paplan.
Minek a nagyon jó hangzás, ha nem tudom kihasználni?
Akkor inkább legyen rosszabb, csak használjam. Vannak akiknek az FM transmitter is megfelel az autóban, másoknak nem.Vegyek használtat.
Oké, de még ott tartunk, hogy senki sem mondott olyat, ami azt tudja amit a H/K BDS 680 (már elírom a számokat is, az előbbi 850 is 580 sebaj ).Ha nem tudtok segíteni azt is megértem, semmi baj, csak alma helyett ne már körtét akarjatok mondani
Kösz[ Szerkesztve ]
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Asszociációs játék. :)
- Mini PC
- Milyen légkondit a lakásba?
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Társasjáték topic
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Samsung LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest