Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Toobee
veterán
Jó lesz! Én UMC-1-el hallottam UPA-7-et. Milyen dobozok vannak mellé?
[ Szerkesztve ]
-
JohannZimu
senior tag
-
BBéci
legenda
Pár napja vitatkoztam az egyik nagyarcú vérpistike rilízerrel arról, miért jó a BD25. Szerinte az a lényege, hogy ráfér egy írható lemezre, de benne maradnak a menük és az extrák, valamint gyakran a számunkra érdektelen szinkronok és feliratok is.
Szóval a BD25 csak ritkán tartalmaz érintetlen képet, míg a remuxnak éppen az a lényege.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
-
krx21
nagyúr
Íme itt van:STR-DN1040
Így van... A sub vágása hiányzik nekem...
[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
Megtévesztően fogalmazol, az LFE csatorna vágásáról van szó. Olyan erősítőt nem szabad újonnan és drágán megvenni, amelyiken az nem állítható. Egy 8-10 éves használton még elfogadja az ember, bár a komolyabbak már akkor is tudták ezt.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
-
Laca0
addikt
Sziasztok!
Ha már crossover-ről van szó, lenne nekem is egy kérdésem:
5.0-ás rendszerem van, nincs még mélynyomóm. Ebben az esetben, ha sub letiltva, a 2 front large-ra van állítva, akkor a crossover csak a small-okra küldött hangot vágja, vagy mindegyikét? (Onkyo SR508)Xiaomi 11 Lite 5G NE Dual 8/128 | Redmi Note 8 4/64 | MikroTik hAP AC2 | Sony KD-55XH8096 | LG 47LM620S | Denon AVR-1612 | Eltax Experience 5.0 | Egreat R6S
-
MaUser
addikt
Urak és Hölgyek!
Ezennel hamut szórok a fejemre és kanosszát járok. Most jöttem bajnokpityu-tól (ezúttal is köszönet neki, egy nagyon szimpatikus fórumtársat sikerült így személyes is megismerni ) és extrém difi volt két koax digit kábel között (mind térben, mind bizonyos frekvenciáknál). Szintén volt elsőre hallható különbség az USB kábelnél is, tápkábelnél dettó (fülre nekem itt volt a legkevesebb). A miértjét továbbra sem értem, de tény, hogy nagy a difi.
''A file-cserélés öli meg a filmipart? Inkább a filmipar öli meg a file-cserélést. 2 hónapja nincsen semmi értelmes film, amit érdemes lenne letölteni...''
-
cekkk
veterán
válasz xtremetuning #50219 üzenetére
Nekem is mert én is ott jártam és tapasztaltam ezt Mea culpa, ezentúl inkább maradok csöndbe amíg birok
Pityunak meg köszi a vendég látást!
-
xtremetuning
addikt
Veled nem tárgyalok. Max. ha normál hamu helyett izzót szórsz a fejedre. És kapok róla egy youtube linket.
...ha belekezdtél a high-endbe, vess keresztet, mert sosem lesz vége.. :) ......... és ezt mástól nyúltam, de nagyon igaz : 'Tegnaptól őszinteséget fogadtam. Azóta nincsenek barátaim...'
-
cekkk
veterán
válasz xtremetuning #50222 üzenetére
Akkor így jártam.
-
Laca0
addikt
válasz #09634560 #50227 üzenetére
adodaniel! Sanci38!
Köszönöm mindkettőtöknek!
Ha a small-ok (satelit, center) levágott frekvenciáit a large-okra (front) küldi, akkor nem lesz hangzás zavar egy 6 sávos forrást figyelembe véve? Az irányokra gondolok, hogy aminek pl. bal hátul kellene megjelennie, a magas bal hátul, a mélyei bal elöl szólnak.Xiaomi 11 Lite 5G NE Dual 8/128 | Redmi Note 8 4/64 | MikroTik hAP AC2 | Sony KD-55XH8096 | LG 47LM620S | Denon AVR-1612 | Eltax Experience 5.0 | Egreat R6S
-
Laca0
addikt
válasz MasterMark #50229 üzenetére
Ok. Köszi!
És ha veszek subot, akkor a large-t is vágni fogja a crossover?Xiaomi 11 Lite 5G NE Dual 8/128 | Redmi Note 8 4/64 | MikroTik hAP AC2 | Sony KD-55XH8096 | LG 47LM620S | Denon AVR-1612 | Eltax Experience 5.0 | Egreat R6S
-
Warter
addikt
Dorian: Boldog Névnapot!
-
adodaniel
őstag
válasz MasterMark #50231 üzenetére
A large-ot lehet vágni?
-
janos666
nagyúr
válasz adodaniel #50234 üzenetére
Defoníció szerint nem, a Large az full range, a Small az bass managed, vagyis alul vágott, pontosabban átirányított. Eleve erre való ez a Small, Large kapcsoló, nem csak egy kolonc, amit meg kell kerülni.
Az mindegy, hogy az Auto Setup hová teszi, Large-ról bármikor átteheted Small-ra, csak fordítva nem szabad. Legalább is csak úgy, ha letiltod az EQ-t is, de úgy sem javasolt. Ugyan így az automata crossover frekit is tolhatod fentebb, csak lentebb nem.
[ Szerkesztve ]
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
adodaniel
őstag
Vagyis akkor a large-ot (mint beállítást) nem lehet vágni. Erre vonatkozott a kérdésem. Ti feltételezem a hangszóró átmérőjére gondoltatok (talán 16 cm-től felfelé large, alatta small), én magára a beállításra az erősítőn.
janos666: igen ezzel tisztában vagyok, félreértettük egymást, ezért volt furcsa számomra MasterMark kijelentése.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Én átolvastam. Az van hogy Small beállitás esetén engedi a crossovert állitani. Sub vágása csak crossover-ként hangbeállitáskor jelenik meg.tehát akkor ha az összes hangszóró small. ezek figyelembevételével:
-Az egyes hangsugárzók „Large” és „Small”
beállításai határozzák meg, hogy a belső
hangprocesszor levágja-e a basszusjelet az
adott csatornáról.
Ha a basszust levágja egy csatornáról,
a basszusátirányítási áramkör a megfelelő
basszusfrekvenciákat a mélysugárzóra vagy
más „Large” hangsugárzóra továbbítja
-Ha az első hangsugárzók beállítása „Small”,
akkor a középső, surround és a hátsó surround/
első magas hangsugárzók beállítása is
automatikusan „Small” lesz.
-Ha nem használja a mélysugárzót, az első
hangsugárzók beállítása automatikusan
„Large” lesz.Tehát külön sub beállitás a jelszint kivételével nincs. 40-200ig lehet small esetén a frekvenciát állitani minden csatornánál külön.külön.
Adodaniel: ez úgy látom neked is szól.. sehol nem lehet a Large módú hangszórókat állitani szerintem egyetlen más erősitőben sem, csak a smallt, tehát ez a méretjelölés egyáltalán nem a fizikai méretet tükrözi. Így elég megtévesztő a Sonynál a kiemelt mondat:
Ha nagy hangsugárzókat
csatlakoztat, amelyek hatékonyan
reprodukálják a basszusfrekvenciákat,
válassza a „Large” lehetőséget.
Általában a „Large” beállítást
kell választani[ Szerkesztve ]
-
MaUser
addikt
válasz Goose-T #50223 üzenetére
Nem azt mondtam, hogy egy ilyen teszt után én gyártásba engedném, vagy publikálnék róla, de nem kétlem, hogy átmenne a kettős vakteszten.
''A file-cserélés öli meg a filmipart? Inkább a filmipar öli meg a file-cserélést. 2 hónapja nincsen semmi értelmes film, amit érdemes lenne letölteni...''
-
cekkk
veterán
válasz Goose-T #50223 üzenetére
Pedig érezhetően volt. Bár itt nem arról szólt az egész, hogy megállapítsuk melyik a jobb és melyik a nem jobb, csak annyi volt, hogy mi kipróbáljuk főleg én elég kétkedő vagyok/voltam-e téren. De tévedtem és volt különbség.
A legmarkánsabban akkor jött elő ha egyből cseréltünk kábelt, de ha már beszélgettünk egy 5-10 percet akkor én nem éreztem ezt a különbséget. Érdekes és tanulságos volt.Még egyszer köszi a lehetőséget Pityu!
-
törölt tag
válasz MasterMark #50231 üzenetére
Adodaniel:
Szerintem akkor a sonynál és más hasonló erősitőknél is mindent smallra kell rakni sub jelenléte esetén. De jobb erősitőknél van large/small beállitás mellett a mélyhangok leadására utvonalat lehet állitani Subwoofer "Yes" állás mellett "Main/Sub/Main+sub" beállitás is ami a mélyhangokra vonatkozik. "Sub" állásnál a "Large"-t is vágja minden más esetben a Large nem kerül vágásra. Itt számithat csak a fizikai méret...[ Szerkesztve ]
-
gorbep
senior tag
válasz MaUser #50240 üzenetére
Dicséretes, hogy vetted a fáradtságot kipróbálni....
A tanulság, hogy a sok hasznos tanított ismeret tapasztalatok nélkül a legnagyobb jóindulattal is tévútra vihet....
De mielőtt azt hinnénk, hogy ez az egyetem, vagy az oktatók hibája, szögezzük le, hogy egy élet sem lenne elég az elsajátítandó ismeretek teljes szintű gyakorlati megtapasztalására......
- Micimackó! Hogyan betűzik azt, hogy szeretet? - Sehogy Malacka, azt érzik .......
-
ttower
aktív tag
Sziasztok
Létezik olyan eszköz amivel a hdmi jelforrását meg tudom csapolni és 6(8) csatornányi kódolatlan jelet ki tudjak nyerni amit ADAT bemenet számára emészthető formátumban tovább tudnék küldeni? Ha az ADAT nem megoldható, előrébb lennék 3(4) sztereó spdif-el is.
It's not a bug until it is in production. | Wake up and smell the ashes.
-
Peak
addikt
válasz ttower #50245 üzenetére
Ilyet max. építtetni tudsz komolyabb mikroelektronikai szakemberrel. Nem kevés friss, mai tudás szükséges hozzá és hatalmas gyakorlat. Megkockáztatom, hogy talán 2-3 ember lehet maximum ebben az országban, aki sufnituning szinten, megfizethető áron tudna ilyen céleszközt épiteni neked.
Ryzen 9 5900X / 64GB@3.2XMP / Asus TUF 3080Ti / 2x1TB RAID0 NVMe SSD / AW2721D / HyperX Alloy Elite 2 / Razer Basilisk V3
-
adodaniel
őstag
-
törölt tag
válasz ttower #50245 üzenetére
Házimozi erősitőn kívül? Létezik DAC.
Adodanile: a Pure Audio (Pure Direct)az mindent más lekapcsol, és ilyenkor nem hallható se a mélynyomó, se pedig más hangfal sem, és se EQ se pedig más beállitás nem érvényesül, valamint a Multichannel esetén is ugyanez van érvényben, tehát sztereó jel esetén a sub néma marad és a frontok szólnak csak (dekódolt multicsatornás hang esetén pedig a jelet kapó) hangszórók szólnak egyedül. Multichannel esetén pedig a lejátszó eszközbenlehet/ kell beállitani a hangszórók fajtáját/mélynyomó jelenlétét mivel onnan indul a 6/8 analóg RCA.. (Kiemelés a megértés miatt szükséges).
[ Szerkesztve ]
-
gorbep
senior tag
válasz MasterMark #50249 üzenetére
Nálam a 2805-nél be lehet állítani, hogy legyen sub Pure Direct-ben, vagy ne legyen....
Adodaniel: független a tőbbi beállítástól... Pure Direct nél van sub enable/disable.... sztereó....
[ Szerkesztve ]
- Micimackó! Hogyan betűzik azt, hogy szeretet? - Sehogy Malacka, azt érzik .......
Új hozzászólás Aktív témák
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Milyen TV-t vegyek?
- Fujifilm X
- Milyen házat vegyek?
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Android játékok topikja
- Spórolós topik
- OLED TV topic
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Google Pixel topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest