Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz Borisz76 #183398 üzenetére
Köszi ! UTP-k már betervezve, csak a hangfalkábelek maradtak. A helység fix, nem lesz variálva az elrendezése, nem kell flexibilis "overkill-t" alkalmazni (ami amúgy hasznos).
40-es csövet esetleges upgrade során könnyen újrafûzöl, kanyarokkal együtt, igaz ? (Én is 10GbE rezet teszek be, NAS, stb., az alaplap már most 2.5G-n van).
Kígyó vére, béka hája, pók levedlett ruhája.. kondéromban lepke sül, kívánságom teljesül !
-
Dißnäëß
nagyúr
E17,
3.50m x 3.30m szigorúan véve, a szobák falaihoz nézve, amúgy az étkezôvel együtt több kicsit a tér.Semmi dedikáltság, azaz nem moziszoba lesz, hanem egy általános kis élhetô normál nappali.
Felettem nem laknak, födém van, ott viszek mindenhova (ôk is így építenek defaultban konnektorokat) és onnan mennek a lefele futó kábelek a falban.
A kérdés a hánypontmennyi, azaz kb. hova kellhet majd a 2 frontot és centert leszámítva kisebb szatelliteket tennem, vélhetôen. Szeretünk mozizni.. Hogy mi hajtja majd és hogyan, az még a jövô zenéje, decemberig szárazkenyér effekt, akkor legördül egy brutál hitel rólam és 2024-re kapok levegôt
@VoidXs: fentre is tudok tenni, bárhova bármit. Sôt, eleve ahogy írtam, mennyezeten fut födémszigetelés alatt minden, a meglévô elektromos hálózat is.
[ Szerkesztve ]
Kígyó vére, béka hája, pók levedlett ruhája.. kondéromban lepke sül, kívánságom teljesül !
-
I'am Dony
őstag
válasz Dißnäëß #183396 üzenetére
Az rendben van, hogy majd mozgatod a szubokat, de etetni kell majd őket. Eléggé kötött a berendezés miatti elhelyezésük is a kép alapján. Ha most csinálnék hasonlót, biztosan tennék a két sarokhoz és a 2 fal nyitott tér vége felőli széléhez konnektorokat alulra. Ezen felül ha még nincs meg a padló alapja készen, ott vinnék el a kanapé mögötti fal sarka/széle felé, a legrövidebb úton egy-egy csövet RCA nak majd. Mivel két szubot akarsz majd, készülj arra is, hogy előre nem tervezhető helyre kellene majd tenned az egyiket, pl. kanapé mögötti sarok, amit a jelenlegi állapotban alapból kizársz a lehetőségek közül. Több szubnál több lehetőséget célszerű betervezned, hogy tényleg jó legyen.
-
powerup2
addikt
válasz devil-k #183409 üzenetére
Hát elvileg az a legoptimálisabb
TV: 77" LG C1 Erősítő: Arcam AVR10 Hangfalak: Revel Performa3 F208 , Revel Performa3 C208, Focal Aria 900SR , Focal Aria 906 , Sub: 2x Rel HT1510 Predator Lejátszó: Zidoo Z9X PRO, Panasonic DP-UB9000 Kábelek: Kácsa Norstone Oehlbach NF 214 Isotek Tápszűrő és elosztó: Isotek EVO3 Aquaris
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz VoidXs #183408 üzenetére
Ok köszi, marad ez. Milyennel csinálnád ?
3-eres "konnektorzsinór" ? Az tud teljesítményt is vinni, meg ha muszáj, jelet is bár utóbbi esetben árnyékolása nulla..Na de tényleg. Maradjak passzív vonalon hangszórókábelekkel, vagy aktívat majd esetleg ?
-
VoidXs
nagyúr
válasz Dißnäëß #183413 üzenetére
XLR-nek nem kell árnyékolás, kivonással megoldja. Én továbbra is a kétféle kábelt támogatom (XLR-ben közelebb van a +- érpár egymáshoz), és egyébként a stúdió monitorokat, azokkal sokkal jobban jársz, kevesebbet kell korrigálni, olcsóbbak, dinamikusabbak (AVR-ek mindig gyengék).
[ Szerkesztve ]
W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz VoidXs #183414 üzenetére
Utóbbi miatt gondolkodtam én is monitorokban, akkor elég egy processzor, ha gyári eszközökben gondolkodom, vagy ha PC irányt vennék majd, akkor egy sokcsatornás hangkari/dac.
Akkor húzok be xlr-t is és simát is, az 20+ évre jó kb. akkor.
Azaz a befûzôkábelt rakatom be most, kb. A többit majd ha odaérek jövôre.
Ha lent 5 van körben, 3 elöl, azokat nem falban viszem, mert ott variálhatok a jövôben..
.. akkor 2 hátsónak kell csak csövezés.Magasságit érdemes akkor 4-et ? Semmibe nem kerül most. (Azaz csak minimális többlet).
Hova kb ? Ha elôre nézek a kanapén ülve, kettô egészen fentre a szemközti falra, ha jól sejtem. Másik kettô ? Szoba közepe, vagy totál az én fejem felett lefele nézve ?
Kolléga írta, hogy 2 is elég lehet magasságira ide.
Ha mûködik, tudnak úgy keverni, játszani a jellel a rendszerek, lehet megállhatnék itt ?[ Szerkesztve ]
-
Joe123
senior tag
válasz VoidXs #183414 üzenetére
Abszolút stúdió monitor párti vagyok én is. Egy dolog lehet esetleg problémás náluk, a sistergés (nem elég jól megcsinált D class erősítők + aktív váltás miatt). Régebben találtam egy listát, elég sokat lemértek ilyen szempontból, itt lehet előzetesen böngészni. Én mondjuk mielőtt vettem, elmentem, aztán megfüleltem üresjáratban hallok-e valami sistergést, de semmit, lehet az 50+ évem miatt.
-
Joe123
senior tag
válasz Dißnäëß #183415 üzenetére
Én egyelőre sztereóval vagyok, de már kinéztem későbbre egy motu ultralite mk5-öt esetleges továbblépésnek, 10 csatornát ad és az összes hangerejét tudja szabályozni (nagyon sok interface csak a két main csatornát hajlandó). Ráadásul ASR szerint igen jó konverterek vannak benne. De ha nem elég 10 csatorna, van olyan hogy 24ao, ott kapsz 24-et, csak a hangerőt akkor már digitálisan kell szabályozni.
[ Szerkesztve ]
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz VoidXs #183419 üzenetére
Igazából codec-agnosztikusan gondolkodtam, az fel sem merült bennem, hogy Atmos-t vagy DTS:X-et akarok küldeni ki rá majd. (Bár a mainstream mintha Atmos fele hajlana erősen).
Csak egy klassz élményt szeretnék.
Passzívval is ellennék, mondjuk egy NAD M28-tól nem félnék, hogy összekakilja magát, 7x 200W@8R Purifi, az úgy elég dög.De ha magamnak kell ezt kiraknom egy csinos házban valami jobbféle TPA-kkal, ismersz már, megoldom. A sztereó úgyis máshogy lesz hajtva, igazából klasszik lenti center + két hátsó = 3 csatorna .... + 2 magassági mondjuk = 5 csatorna hajtását kell megoldani, ez nem világvége.
No, szóval elég 2 fentre, vagy legyen 4 ?
Lent 5.1 (5.2) majd.Kígyó vére, béka hája, pók levedlett ruhája.. kondéromban lepke sül, kívánságom teljesül !
-
Dißnäëß
nagyúr
Ülőpozi, de jó, hogy említed: lenne egy ~20cm széles lom-elnyelő (vélhetően párnák, ágynemű, ilyesmi) "komód" jellegű beépítés a kanapé mögött, teljes falszélességben, váll/nyak magasságig. Rajta lámpa, esetleg egy virág, nem tudom.
Lehet 30cm széles lesz...
Ergo, a kanapé, amiről hallgatózok, ennyivel előrébb lesz a faltól.
Mindig is érdekelt, a fülmagassági két hátsót a fül tengelyében helyezzem el, vagy kihasználva ezt a kis extra teret mögöttem, a sarokban ?
-
Dißnäëß
nagyúr
Könnyítek: egy gyors skicc.. a sárgák a mennyezetiek.
Mit módosítanátok elhelyezés-ügyileg ?(Főleg kábelezés szempontból kérdezem, mert így csináltatom akkor).
Halvány lilám nincs, hova érdemes tenni a fenti 4-et. Van erre ajánlás, vagy valamiféle többségi egyetértés ?
Fülmagassági hátsók rendben így, vagy fülhöz hozzam előrébb őket ?
(A frontok sztereóra (is) használt modellek lennének, a mennyezetre lövős Atmos nálam így kiesik).
Szerk.: untatlak itt Titeket, közben meg... [link]
Elnézést[ Szerkesztve ]
-
powerup2
addikt
válasz Dißnäëß #183428 üzenetére
Bár én azt mondom inkább két sub mint egy. De ha négy sub elfér nem fontos nagy subokba gondolkodni akkor az is nagyon jó lehet.
TV: 77" LG C1 Erősítő: Arcam AVR10 Hangfalak: Revel Performa3 F208 , Revel Performa3 C208, Focal Aria 900SR , Focal Aria 906 , Sub: 2x Rel HT1510 Predator Lejátszó: Zidoo Z9X PRO, Panasonic DP-UB9000 Kábelek: Kácsa Norstone Oehlbach NF 214 Isotek Tápszűrő és elosztó: Isotek EVO3 Aquaris
-
Dißnäëß
nagyúr
A skiccemen a szaggatott vonal az képzeletbeli, arra az étkező van. Fejemben ez a "nappali" határa, tehát erre nyílik a tér. Ablak középen, ülő pozíciótól balra.
A falon lesz csillapítás, akusztikailag tervezem kezelni ez a nappali részt is és ha szükséges, a többit is.
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz powerup2 #183429 üzenetére
Belefér, kisebbekben gondolkodom én is.
Őket a tilitoli miatt nem kábelezném fixen a falba. Legalábbis elöl semmiképp.Max a hátsókat - ha egyáltalán lesz - ekkor a beépített részt veszem szűkebbre és a hátsók csövébe elfér 1-1 sub jelkábel is. Hátsók magasságában kijövök, lemegyek inkognitóban talajszintre és voilá. (Bár emelném a sub-okat kicsit).
De amúgy perverz dolog - fentre is tehetek sub-ot, plafonra. Mint a diszkókban régen.
[ Szerkesztve ]
-
Quetz
őstag
válasz Dißnäëß #183431 üzenetére
A kanapénak 4 atmos sugárzó esetén a hangfalak közé kellene kerülni. Ha csak két sugárzót használsz, az mehetne a kanapé fölé.
Az akusztikád problémás, mert jobb oldalon nem leszel szimmetrikus, ott nincs fal. A legjobb, amit tehetsz, amit KP is mondott. 90 fokkal, óramutató járásának ellenkezően elforgatod a berendezkedést, az atmosokat pedig a kanapé elé és mögé tolod a Dolby 5.1.4 ajánlás szerint:
Vagy maradsz a 5.1.2-nél:
-
powerup2
addikt
válasz Dißnäëß #183432 üzenetére
Hát a plafonra nem tennék subot . Én azt mondom hogy ne egy subal számolj mert hiába egy kis része lesz az alapterületnek a mozi de nyitott lesz a tér. Kettő subal kéne próbálkozni ellentétes sarokba 1-1 . Számolj egy mini dsp-vel is. Ha jó kisebb subok akarsz bátran ajánlom a releket.
-
powerup2
addikt
válasz Quetz #183437 üzenetére
Ez igaz de attól még legelképzelhetőbb hogy ez lesz a jó meg ha nem igy tervezi hanem előre akkor később szivás az átépités a kábelek kérdése miatt. Meg nem mindegy van e konnektor.
-
powerup2
addikt
válasz Quetz #183439 üzenetére
Akkor marad a kábel elrejtés
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz Quetz #183435 üzenetére
Maradok 5.1.2-nél, a jobb oldalra nyitottságot bízom abban, hogy dsp-vel, mikrofonos kalibrációval tudom korrigálni bizonyos fokig. A középmagasaknak van számottevô iránykarakterisztikája, visszaverôdések, stb, a mélyeket pedig fülre majd kb. elhelyezem-belövöm.
A 90 fokos forgatás nem életszerû, egyik irányba sem.
Nem mozinak épült a lakás és nem is ennek rendelek mindent alá, ez kb. a sokadik prioritás a nagybetûs életben. Abból próbálom kihozni a legtöbbet, ami van.Kígyó vére, béka hája, pók levedlett ruhája.. kondéromban lepke sül, kívánságom teljesül !
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz VoidXs #183443 üzenetére
Van egy öreg 6.1-es Onkyo-m (TX-SR601E), ott is hátsó center lenne a hatodik, sokat jelent, vagy marginális ? Még mindig a hagyományos 5.1 a kiinduló alap sokaknak. (Bár lehet, csak a hangszórók száma miatt). Csak mert ha lúd legyen kövér alapon semmibe nem kerül betenni a fejem mögé egy hatodik kis lapos dobozt majd.
Más: ha 2-3 kisebb sub-ot használ az ember, ők egyetlen sub csatornáról esznek, igaz ? Vagy felsőbb kategóriás AVR-eken 2 független sub csatorna is található ? (A 7.2.x miatt gondolom, hogy igen). Sok anyagban amúgy 1, vagy 2 sub csatorna van ? Mainstream-re gondolok, nem ilyen Nolan tízévente 1 giga alkotásokra.
-
VoidXs
nagyúr
válasz python1 #183448 üzenetére
Cavern-ben van 5.1.4 mátrix opció, csak ügyesen kell kábelezni (ProLogic alapú). Nálam ez úgy van még tovább buherálva, hogy nem használom az LFE csatornát, hanem mindegyik subot valahonnan crossoverezem, össze-vissza vannak a mélyek drótozva.
W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?
Új hozzászólás Aktív témák
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- BestBuy topik
- Opel topik
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Politika
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Autós topik
- Asztrofotózás
- Gumi és felni topik
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest