Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
spiky03
veterán
Tegnap végre sikerült bekötni mind a két szubot (Ulti + Micro Marty), beállítottam az Y módot az XLS1002-n, majd gyorsan ebédidőben megnéztem 2 demót (Hulk vs Förtelme, The Bat).
A végfokon mind a két potit fullra tekertem.
Crossover nincs bekapcsolva.
Hát érdekes lett az eredmény.
Volt mély, de nem lehetett annyira érezni mint amikor csak a Marty volt magában (igen tudom az 1100w volt hídba, itt meg 2x400 vagy mennyi).
Nah meg ugye a szubok is csak ott voltak ahol vannak nem tologattam őket meg helyeztem át máshová. Erre sajnos nem volt most idő.Jó lenne majd bemérni, hogy úgy mit mutata, mert most igy azt mondom, hogy elég az 1 db Marty is.
De majd ha lesz időm még tesztelgetem őket. Lehet az Anthemben még adok +levelt a szubra.
Most az első zöld led villant fel a tesztek alatt. De mondjuk ez akkor is felvillant, talán a második is, amikor hídba volt kötve a Marty.SuperHeRo - Eladó! Lapp ölflex classic 110 CY tápkábel Oyaide dugókkal
-
Hency77
tag
Sziasztok!
Adott egy pioneer vsx-830 as AV erősítő!
A problémám az,hogy néha bekapcsoláskor nem tölt be bizonyos funkciókat,elakad a netrádiónál,és az usb-nél. Ilyenkor egy "pleas vart"üzenetet látni a kijelzőn. A hdmi bemenetek működnek rendesen ilyenkor. Áramtalanitás után helyre áll minden. Mi lehet az oka ennek? Köszönöm ha valaki segít!
Üdv HencyHency
-
Hency77
tag
.
[ Szerkesztve ]
Hency
-
VoidXs
nagyúr
70 dB SNR oda se elég.
#183249: 250 Mbit/s a kép, és az eredeti stúdió hang jár hozzá. Például csak ők adnak kompresszálatlan Disney-t, minden más forrás szívás.
[ Szerkesztve ]
W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?
-
VoidXs
nagyúr
válasz #62435328 #183257 üzenetére
Elég kis ár hozzá, hogy majdnem bármilyen moziban futó filmet megnézhess az otthonodban. A legközelebbi versenytárs 17 millió (nem a Red Carpet, hanem a másik), az IPT pedig évente 30-90.
Amúgy meglepődnél, mennyien csináltak akkora hülyeséget csak ebben az országban, hogy 5 milliót semmit nem érő placebó cuccokra dobtak ki (kábelek, kisegerek, tápok, stb).
[ Szerkesztve ]
W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?
-
VoidXs
nagyúr
válasz devil-k #183259 üzenetére
Nem DCP (az házi hardverrel nem lejátszható, csak mai high-end PC-vel, ezek közül a Kaleidescape-re egyik se igaz), de a DI-ból készül, vagyis jobb esetben akár DCP feletti is lehet. Például 4:4:4-el dolgoznak, ami megengedi a valódi 4K-t is, ezt egyetlen házimozis formátum se tudja.
[ Szerkesztve ]
-
VoidXs
nagyúr
válasz devil-k #183262 üzenetére
A színfelbontás eldobásától érintett részeken (pl. élénk színű autók, vér) jelentős a különbség, általános esetben semmi. Nem ok nélkül találták ki a 4:2:0-t, mert tényleg keveset vesz észre az ember belőle.
[ Szerkesztve ]
-
sgery
őstag
válasz jézusom #183243 üzenetére
Egyébként kipróbáltam a YAMAHA RX-V4A 5.2-esemet a Heco hangszórókkal.
Egyrészt nem adott jobb hangminőséget mint a lassan 20 éves yamaha, másrészt a Tidal-t kizárólag 16bit-en játsza le (még a master számokat is), ráadásul a yamaha appban kell mindent kezelni, mert a Tidal nem kezeli külön eszközként így nem vezérelhető a tidal appból. Igazából mindegy is, mert így spotify minőséget ad ki...Erősítőnél Arcam SA30-on gondolozom a Heco-hoz.
Vagy pedig egy Magnat RV3 vagy RV4-es, hozzá pedig egy Bluesound Node forrásnak.
RV3 esetén olcsóbb mint az SA30-as, RV4 esetén viszont már drágábban jön ki.Vélemény?
FurTv-s Lapeno figurát keresek, aki tudja hol lehet venni szóljon!!!:)
-
VoidXs
nagyúr
-
BBéci
legenda
Olyanról tudok, amikre a BD-ket lehetett felmásolni, majd onnan kényelmesen lejátszani. Arról nyomták a filmeket az említett cégnél. [link]
[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
jézusom
addikt
válasz sgery #183264 üzenetére
Nem sok rálátásom van, én csak erősÍtőt cseréltem az utóbbi években, meg egy subot. Plusz vettem plafon hangszórókat atmos miatt. A hangfalaim kb 20 éves Diamond 8.4, 8.2 a yami rxv683 mellett.
Az egyszerűség miatt nem vettem külön DAC-ot, de láttam teszteket, kÍnában is nagyon jókat gyártanak, kipróbálnék párat szÍvesen.
Ez a Tidalos szarakodás nekem se tetszik, ott a menüpont hogy ki lehessen tolni hangszóróra a zenét mint spotinál, de nem aktÍv. Remélem majd spotify újit lossless vonalon. Bár most tidalról is olvastam hogy jönnek a flac zenék.
-
powerup2
addikt
válasz BBéci #183268 üzenetére
Lehet vásárolni is filmeket és pár perc alatt letölti.
TV: 77" LG C1 Erősítő: Arcam AVR10 Hangfalak: Revel Performa3 F208 , Revel Performa3 C208, Focal Aria 900SR , Focal Aria 906 , Sub: 2x Rel HT1510 Predator Lejátszó: Zidoo Z9X PRO, Panasonic DP-UB9000 Kábelek: Kácsa Norstone Oehlbach NF 214 Isotek Tápszűrő és elosztó: Isotek EVO3 Aquaris
-
curmpli
tag
Sziasztok!
Hamarosan behúznak a falba néhány Van Damme kábelt a hangszórókhoz.
Nem lesz dugó a végén, banán dugót szerelni nem tudok, kezdőként valószínűleg nem is szerencsés. Tanácsot szeretnék kérni, hogyan csatalkoztassam az Onkyo Tx-Rz1100 erősítőmhöz.
Egyszerűen szorítsam rá, vagy kérjem meg vilanyszerelőt hogy forrassztó ónnal vonja be a végét, estelg mást javasoltok? -
sgery
őstag
válasz curmpli #183272 üzenetére
Banándugóhoz nem feltétlen kell ón, egyszerűen szépen megblankolod, megsodrod, ráhúzod a dugót, betekered a szorítókat jó erősen, rátekered a végét és kész is van.
Villanyszerleőnek pedig biztosan nem lesz ezüst ónja forrasztáshoz.
FurTv-s Lapeno figurát keresek, aki tudja hol lehet venni szóljon!!!:)
-
Quetz
őstag
válasz devil-k #183276 üzenetére
Mármint gondolkozni? Mert a halálom hogy valaki itt érdeklődik, hogy mennyibe kerül valami, ahelyett, hogy beírná a google-ba: "Kaleidescape preis". És máris megkapná, hogy 5000 -30000 GBP között kérnek érte, kiépítéstől függően.
De hát a google keresés az már rocket science...
-
python1
veterán
Ehhez Kaleidescape- hoz azért kell már megjelenítő is, és hangrendszer.
Lassan elgondolkodom egy TV-n.[ Szerkesztve ]
-
devil-k
nagyúr
-
powerup2
addikt
válasz devil-k #183279 üzenetére
Már a moziba sem birnak magukkal a népek ?
TV: 77" LG C1 Erősítő: Arcam AVR10 Hangfalak: Revel Performa3 F208 , Revel Performa3 C208, Focal Aria 900SR , Focal Aria 906 , Sub: 2x Rel HT1510 Predator Lejátszó: Zidoo Z9X PRO, Panasonic DP-UB9000 Kábelek: Kácsa Norstone Oehlbach NF 214 Isotek Tápszűrő és elosztó: Isotek EVO3 Aquaris
-
VoidXs
nagyúr
válasz powerup2 #183280 üzenetére
Rosszabb környékeken okkal van több szekus, de hallottam már olyat is, hogy rendőrt kellett hívni.
#183279 devil-k: A Barbie-hoz ki kell öltözni, ne szórakozz.
[ Szerkesztve ]
-
powerup2
addikt
válasz VoidXs #183281 üzenetére
Én is tapasztaltam már olyat hogy összekaptak bár az pesten volt az arénába a moziba. De azt hittem ez valami nagyon egyedi eset volt, de ezek szerint gyakori.
-
BBéci
legenda
-
powerup2
addikt
válasz VoidXs #183284 üzenetére
Oda szoktunk moziba menni de lehet az etele jobb választás lenne akkor. Bár ott csak egyszer voltam.
-
VoidXs
nagyúr
válasz powerup2 #183285 üzenetére
Aréna jobb esetben (14/15-ös terem): Barco DP2K-23B+ és Dolby SLS hang
Aréna átlagos esetben: mezei Barco 2K (természetesen méretlenül) és valami legalja QSC hang
Etele: Christie 4K lézervetítők és JBL Pro hangSzerintem elég könnyű választás, bár mindkettő természetesen le van halkítva, mert "jaaaj, nagymama panaszkodik, brühühü". IMAX viszont az Arénában van, azt ugye tilos lehalkítani, ott még lehet értelmes moziélményed.
[ Szerkesztve ]
-
powerup2
addikt
válasz VoidXs #183286 üzenetére
Ha moziba megyek mindig imax terem. Azon kivül nem sok értelme van.
-
powerup2
addikt
válasz VoidXs #183288 üzenetére
Volt szerencsém múlt héten Salzburgba a dolby cinemához az is más világ mint ami itthon van
[ Szerkesztve ]
-
powerup2
addikt
válasz VoidXs #183290 üzenetére
Jobb az élmény ott mint az itthoni imaxbe. Hang is durva nem halk!!!
-
VoidXs
nagyúr
válasz powerup2 #183291 üzenetére
Ezt jó hallani, hogy van kivétel, mert az osztrák és német mozikultúrában a nálunk is kisebb hangerő él, ott voltam egyedül hallgathatatlanul halk IMAX-ben (Sinsheim). Pazarlás is lenne, hiszen full line array és 8 db dupla 18" LFE sub van a teremben, ahol voltál, valamint 4 ugyanilyen crossover sub.
[ Szerkesztve ]
-
powerup2
addikt
válasz VoidXs #183292 üzenetére
A büfébe lehet érezni hogy megy a film már akkor tudtam jó helyre mentem
-
python1
veterán
válasz devil-k #183279 üzenetére
Arra èn is.
Mivel htpct használok madvr - rel, már ott is óriási a különbsèg a sima " mezei" ès a feljavított lejátszás között, egyszerűen össze sem lehet hasonlítani.
Egyèbkènt visszatèrve a TV- s megjelenítèsre, nèzegettem a 86"-os TV kèpeit, èn simán kiegyeznèk a mèrettel. -
powerup2
addikt
válasz python1 #183297 üzenetére
83" oled tv és akkor lesz minőségi képed főleg ha kalibrálva is lesz.
-
python1
veterán
válasz powerup2 #183298 üzenetére
Simán kiegyeznèk egy olyannal is, azèrt a 4k nagy előnnyel indul a mèretre sem lehet már panasz, hangsugárzókat is lehet igènyesen kivitelezni.
Nekem már megmondom őszintèn, macera a vetítès, egyszerűen kiábrándultam belőle, ès minden bizonnyal a TV - felè orientálódik a piac.
Meglepő dolgokat láttam erről a youtube- on, ès bizony gyorsan erre tendálnak majd az AVR- ek is, a 2 centeres megoldásokkal.
Igaz ez mèg távlati, de ki tudja, hogyan alakul az èlet.
Egy biztos, számomra a lèlektani határt, átlèptèk mèretben a TV-k. -
devil-k
nagyúr
válasz python1 #183299 üzenetére
Szuper menő jó az OLED, nekem is van és kalibráltattam is, de egyszerűen nincs olyan hangulata, mint a vetített képnek. Jöhet itt bármilyen trend, de a vetítés sosem fog kimenni a divatból, amíg ezek a mindenféle felesleges feautre-rel. Arról nem is beszélve, hogy 83” vagy 136” nem ugyanaz. Bár nekem csak 65” van TV-ben.
[ Szerkesztve ]
- mozi bolondéria -
Új hozzászólás Aktív témák
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- TCL LCD és LED TV-k
- Autóhifi
- CPU léghűtés kibeszélő
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Autós topik
- Star Wars: The Old Republic - MMORPG
- Külpolitika
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest