Új hozzászólás Aktív témák

  • alphamooncam

    őstag

    válasz Tamoo #167889 üzenetére

    "A 12dB boost eléggé extrém..."

    Akusztikailag nem kezelt szobában, mint a példa is mutatja mondhatni szokásos. Bence legalábbis konkrétan akkora értéket ajánlott.

    "Csak egy apró részletet ragadsz ki a teljes mondanivalóból és azzal akarsz megint önigazolni. "

    Egyrészt a részletek határozzák meg a nagy egészt, másrészt mindenki Önigazol, Te is én is, amikor arra kerül a sor, hogy miért éppen így, vagy úgy döntöttünk akkor, amikor rendszerépítésbe kezdtünk.

    Ezek a beszélgetések pont arra jók, hogy akik olvassák legyen képük arról, hogy mibe vágnak bele, ne akkor szembesüljenek vele, amikor a fél rendszert már megvették, hogy és igen, nem csak előnyei vannak az EQ-zásnak ahogy hívjátok, hanem nagyon komoly hátulütői is, amit nem lehet kikerülni, meg kell fizetni erősítő teljesítményben, drága plussz elektronikában, helyszükségletben, energiapazarlásban stb. soroljam?!

    "Kell a nagy teljesítményű szub különben a brutálisabb effekteknél limitbe futsz. EQ-val is EQ nélkül is."

    Ez pont nem igaz ahogy, mint most itt kiderült.

    A limitekbe és torzításokba pont akkor futsz bele amikor EQ-val próbálsz kiegyengetni valamit, amit ha kezelt szoba lenne nem lenne szükség.

    EQ nélkül nincs szükség brutál teljesítmény tartalékra, és jó minőségű szubnál nem futsz limitekbe sem, ebből következően a nem létező levágott csúcsok sem okoznak torzítást.

    "A védelem nem úgy van tervezve, hogy egy ilyen pillanatnyi "túlterheléskor" letiltson, csak kompresszál, különben a házimozi mélynyomók nagy része használhatatlan lenne. "

    Limiter, kompresszáláskor, pont hogy akkor kezd el csúnyán torzítani, amikor levágja a csúcsokat, arról nem is beszélve, hogy a belepumpált energiát is elpazarolja, ugyanakkor a kívánt eredmény nélkül - nem nő a hangnyomás - és nagy mennyiségű torzítást is termel.

    [ Szerkesztve ]

    Retteg a szegénytől a gazdag s a gazdagtól fél a szegény. Fortélyos félelem igazgat minket s nem csalóka remény.

Új hozzászólás Aktív témák