Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
VoidXs
nagyúr
válasz alphamooncam #166147 üzenetére
Minden hullám gömbszerű, ez a viselkedés nem frekvenciafüggő. Annyiban frekvenciafüggő, hogy a magasak érzékenyebbek a kis visszaverődésekre, mert a vizsgálati ablak kisebb. Magas frekvencián is van rezonancia, próbáld csak ki szinusszal. Nem 180 fokos találkozás van, ütközés nélkül is lehet kioltás, amennyiben a légnyomásváltozás a vizsgált frekvencia felett történik, ilyenkor teljesen elkerülik egymást a részecskék, de hang mégsincs.
Pont erről beszéltem én is, ez nem cáfolat, hanem alátámasztása, megerősítése annak, amiről beszéltem!
Arról beszéltél, hogy a párhuzamos fal kritérium, ami gömbben nincs.W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?
-
Khaosz55
addikt
Viszont azt nem tudod fejből melyik A8-at vetted bele ? NF8 PWM, FLX, ULN. Az ULN ami nagyon alacsony fordulatú igaz az is szállít percenként 566liter (34,8m^3/H) levegőt 10db zajszinttel, ami szvsz elégségesnek kell lennie. Bár a FLX is 50,4m^3/h = 840liter/perc 16db zaj.
-
Quetz
őstag
válasz alphamooncam #166147 üzenetére
A Master Handbook of Acoustics több oldalt szentel a nem párhuzamos felületű tereknek. TLDR: a módusok nem szűnnek meg, csak sokkal nehezebb/lehetetlen számolni velük. Amit biztosan megszüntet, az a csörgő visszhang/flutter echo.
-
VoidXs
nagyúr
válasz Khaosz55 #166157 üzenetére
A 16 se nagyon hallható. Egy nyugodt környéken lévő kertes ház alapzaja szokott 25 dB lenni, én is csak akkor hallok bármilyen hűtést (beleértve a CPU-m hűtőjét, miközben a proci maxon pörög), éppen minimálisan, ha már a szél se fúj, de egyébként az ablakon visszaverődő szél már elnyomja.
W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?
-
alphamooncam
őstag
válasz Quetz #166158 üzenetére
641 oldal. PDF angol.
A hivatkozott részre tudnál segítséget adni, hogy pontosan mely oldalak az érdekesek?
Nyilván megvan neked is a könyv, megköszönném, ha segítenél, mert nem kis idő és pepecsmunka google fordítóval lefordítani.
Te meg nyilvánvalóan vágod, nem szeretnék felesleges részekkel most foglalkozni, később persze, amint lesz időm a teljes anyagon átrágom majd magam.
Köszönöm az összefoglaló véleményed [link] szeretném mihamarabb megismerni a hivatkozott anyagot az összefüggéseivel együtt.
Retteg a szegénytől a gazdag s a gazdagtól fél a szegény. Fortélyos félelem igazgat minket s nem csalóka remény.
-
Quetz
őstag
válasz alphamooncam #166160 üzenetére
Nekem a 6. kiadás van meg, ebben a 13. fejezet a Modal Resonances, a nem párhuzamos falu terek pedig ezen belül, a 257-260 oldalon található: "Splaying Room Surfaces" illetve "Nonrectangular Rooms".
Gearslutz-n ahol még szoktam olvasni annyit írtak a témában, hogy amig párhuzamos falu terekben viszonylag egyszerű képletekkel lehet számolni, addig konvex/konkáv szobákban már 3d modellezés, végeselem módszer, stb szükséges. Én egy ilyen programot találtam: ODEON Room Acoustics Software. kb 5000 euro az induló ár, de ahogy néztem, akár 20k euro-t is el lehet rá költeni.
-
alphamooncam
őstag
Negyedik kiadás ( 2001) 296 oldal Splaying Room Surfaces, és Nonrectangular Rooms bekezdés is megvan.
Fordítom.
[ Szerkesztve ]
Retteg a szegénytől a gazdag s a gazdagtól fél a szegény. Fortélyos félelem igazgat minket s nem csalóka remény.
-
Khaosz55
addikt
Ha jól látom a Behringer-hez speakon csatlakozó kell. Mindegy hogy 2 vagy 4 pólusú csatlakozót veszek majd hozzá? A CH B-n 2 pólusú kimenet van a CH A-n 4 pólusú a kimenet, nyilván én 2 pólust használok majd, csak nem probléma ha a CH A-ra ami 4 pólusú egy 2 pólusú csatit rakok. Mindegyiken az 1+ és 1- lesz bekötve.
-
Tamoo
MODERÁTOR
válasz Khaosz55 #166163 üzenetére
4 pólusú leginkább akkor kell ha hidalsz mert akkor úgy kell bekötni ahogy a két pólusút nem tudnád. NX6000D-nél viszont nem hidalsz.
(Ennek ellenére a CH A valószínűleg azért fogad 4pólusút is mert egy csatlakozón keresztül is kivihető a két csatorna, de ennek most nem olvastam utána.)[ Szerkesztve ]
-
ada19
senior tag
Sziasztok,
Klipsch R-112SW fejlesztésére (cseréjére) kérek tőletek javaslatokat (50nm egybe tér, mozi rész kb 22-24nm ami nappali is). Játszik a használt is, viszont lehetőleg olyan termék legyen ami néha fel is bukkan a piacon és nem évekig kell vadászni Mindenképp olyat szeretnék ami ténylegesen hatalmas ugrás és nem csak lépkedek vele (főleg nem oldalra), viszont szeretnék kijönni max. 300e forintból. Az EQ semmilyen formában nem szempont, mert jelenleg Cavern+EQ APO-val operálok.
A következők merültek fel eddig:
-Ultimax 15" zárt + Crown vagy Behringer végfok
-XTZ 12.17 (esetleg EDGE?)
-Arendal 1723 Sub 1Ezeken felül nyitott vagyok bármilyen ajánlásra.
Köszönöm!
Mégsenem
-
Khaosz55
addikt
válasz Tamoo #166164 üzenetére
Nézegetem a software-t viszont nekem valahogy nem egyértelmű, hogy melyik módot kell majd választani.
Egy csatornán jön sub jel és és a két kimeneten lesz a két sub.
Dual beállítás esetén a rajz alapján külön kell A és B jelet adni.
A Bi-Amp1 esetén meg jel az A-ról jön csak nem egyértelmű nekem, hogy ilyenkor meghajtja-e B kimentet is, bár én úgy értelmezem.
-
-KP-
addikt
válasz Khaosz55 #166163 üzenetére
NX6000d-hez csak egy félét tudsz venni, mert nem lehet hidalni. Simán megrendeltem a kácsától szerelve a kábelt. De ahogy tamoo írta, elvileg működhet mindkettő félével. Én ennek nem néztem utána megmondom neked őszintén.
Bi-amp módot kell választani.
[ Szerkesztve ]
-
Tamoo
MODERÁTOR
-
ada19
senior tag
válasz Quetz #166171 üzenetére
De a keretből közel lehetetlen hogy végfokkal mindennel kijöjjön 2 Ultimax is, ha jól számolom. Plusz nappali lévén nem biztos hogy a második dobozt el tudom helyezni.
Annyit tudok tenni hogy olyan végfokot veszek, ami elég 2-nek. Egy darab zárt 15" UM is sokkal jobb lenne már mint a mostani (ported) R-112SW (azért lehet fontos, hogy ha most csak egy fér bele a keretbe, már azzal is lépjem-e meg)?
[ Szerkesztve ]
Mégsenem
-
gyurmics
újonc
Üdv. Segítségeteket szeretném kérni. Velem ellentétbe a fórumon mindenki képbe van a hangfalakkal, hova máshova fordulhatnék... Van egy régi Videoton Sonus C101, 140/200w van megadva rajta. Ehhez van egy Technics 5x100w erősítőm, amivel a hangfalat sajna max fél hangerővel bírom terhelni, majd letilt az erősítő. Úgy döntöttem, na majd ÉN építek hagfalat, és a SAL oldalán találtam is hozzá segédletet. Kis pénzből szerettem volna kihozni a legtöbbet (természetesen a mostanitól jobbat), de ahogy olvasom a régi beszélgetéseket, nos elbizonytalanodtam. A SAL oldalon említett SBX 3040 mélysugárzót jóllehúzzák a hozzáértők, már pedig az lett kinézve.
Kérdésem az lenne, hogy megüti vajon a SAL által összeállított szett a mostani hangfalam szintjét, ha az össz teljesítményt 180/150w ra írták? (jelentsen ez bármit is) Illetve ha volna ötlet valami hasonló szett összeállítására esetleg másik márkából (említették még a Monacor-t mint márkát), amivel fél fölé is tudnám tekerni az erősítőt, azt nagyon szivesen fogadnám. Egyáltalán, mikor egy hangfalra ráírják hogy 140/200w akkor azok hogy/miből adódnak össze? A magas, mély, és közép összteljesítménye adódik össze? Vagy hogy kell ezt elképzelni?
Nagyon köszönöm ha segít bárki. Üdv -
denesdr
addikt
válasz gyurmics #166177 üzenetére
A Wattok száma és a hangminőség általában két különböző dolog. Amúgy miért szeretnéd fél fölé tekerni hangerőt? Nem elég hangos? A szabályzó fél állása nem feltétlenül jelenti azt, hogy az erősítő fél teljesítményen dolgozik. Ha kikapcsol, akkor valószínűleg annyit tud az adott hangsugárzó impedancián. SAL-t felejtsd el szerintem is.
-
Ragadozó
Ármester
válasz gyurmics #166177 üzenetére
Szia! Ajánlom az összefoglaló, a cikkek elolvasását. Drágább lesz, ha magad építész. Monaco, Videoton hangszórókból lehet válogatni, de méretezni kell a dobozt, hangváltó, stb.
Jobban jársz egy ilyennel:
[link]Legközelebb a belépős topikban tedd fel kérdésedet.
KöszönömMozgó autójavító szolgálat - autóvillamosság, autószerelés
-
spiky03
veterán
Szerintetek az mitől lehet, hogy nincs hang az erősítőn?
Tegnap este még filmet néztünk, ma meg már semmi sem szól rajta. Se a rádió, se a Spotify, semmi.
Kihúztam vissza tudtam.
Az appban és távirányítóval is működik csak semmi hang nincs.Mit nézzek még meg?
Vakakinek van valami ötlete?
Marantz SR6009SuperHeRo - Eladó! Lapp ölflex classic 110 CY tápkábel Oyaide dugókkal
-
spiky03
veterán
válasz spiky03 #166181 üzenetére
Bekapcsolásnál is rendben kattan 1x majd utána még 1x ahogy szokott, de meg se szólal.
Hol tudnám ezt megnézetni? Vagy ki tudja megnézni, hogy mi baja lehet?Elszállt valami panel benne?
Nah most megjavult.
Vissza dugtam bele a HDMIt, ami a TVbe volt és jó lett.
Mert a projektore volt benne de az áramtalanítva van. Így úgy látszik akkor valamiért nem ad ki semmi hangot.
Érdekes.[ Szerkesztve ]
SuperHeRo - Eladó! Lapp ölflex classic 110 CY tápkábel Oyaide dugókkal
-
spiky03
veterán
válasz Tamoo #166183 üzenetére
Nem, nem nyúltam semmihez sem csak bekapcsoltam.
Mondom most annyit csináltam, hogy bedugtam azt a HDMIt, ami a tvbe megy és így jó lett.
Előtte az a HDMI volt benne ami az F22be megy, de az nincs áram alatt.
Most csak ezt az egy magyarázatot találtam, hogy kell neki valamiért áram a túloldalon.
De ez meg mondjuk hülyeség mert ha nincs radugva kijelző akkor is működnie kellene.
Igaz így nem próbáltam, hogy nem dugtam be HDMIt.Nah mindegy most szól az a lényeg
Majd a projektorral is kipróbálom.
SuperHeRo - Eladó! Lapp ölflex classic 110 CY tápkábel Oyaide dugókkal
-
ctrlaltdel13
őstag
válasz spiky03 #166182 üzenetére
Nem nyomtál el semmit.
Én ezért adtam el az avr-em.
Ha hdmi-n nem érzékel aktív jelet, nem lesz hangod, hogy miért a fasz se tudja.
Menü van de hang nincs🤔.
Ez az f22-nél ütközött ki.
Ha áram alá helyezed lesz minden, de ha kihúzod hogy ne menjen a venti, utána no hang.
Vagy ki be kell húzogatni a hdmi kábelt az avr- ből.
Na nekem ebből lett elegem.
Pc-nél ilyen szopás nincs. -
spiky03
veterán
válasz ctrlaltdel13 #166185 üzenetére
Köszönöm az infót.
Akkor jól gondoltam, hogy a projektor lesz a ludas.
Esetleg egy HDMI splitterrel nem lehet kiküszöbölni?
Kijön az erősítőből és a kimenetén meg ott az egyiken a tv a másikon meg a projektor.
Így a tvt mindig érzékeli.SuperHeRo - Eladó! Lapp ölflex classic 110 CY tápkábel Oyaide dugókkal
-
spiky03
veterán
válasz ctrlaltdel13 #166187 üzenetére
Oke.
Mert csak egy kimentem van az erősítőn.
Ha lenne kettő akkor vsz működne.
De valóban fura.SuperHeRo - Eladó! Lapp ölflex classic 110 CY tápkábel Oyaide dugókkal
-
-KP-
addikt
Nekem az Anthem Statement proci mellett mindenképp van hang. Ha áram alatt van a vetítő, ha nincs.
-
duran6
csendes tag
Üdv mindenkinek,
A Kezdő- topikban már feltettem ezt a kérdést de választ még nem kaptam. Itt is feltenném mivel sürget az idő, nem akarok elesni egy esetleges jó vásártól... Szóval:
Subwoofer dilemma: Wharfedale Sw150 VAGY Mission Lx10?
A wharf majd 20 eves konstrukciò viszont mèg most is az egyik legkelendöbb, 150 wattos.... A Mission ujabb konstrukciò ès 200 wattos. Mindkettőt 140 font körül tudnám beszerezni vadiújan ès mèg a blekkfràjdèj csak most jön... A rendszer amibe illesztenèm: Denon AVR-2700; hangsugàrzò szett pedig a Tannoy Mercury 7-es csalàd (7.0-as kialakítàssal, eddig...).
Szòval a kettő sub közül melyik lenne a legjobb?
köszi az esetleges vàlaszokat! -
Q
senior tag
-
spiky03
veterán
Én Spotifyt akartam hallgatni aztán semmi.
Picit levert a viz, hogy fasza elszállt benne valami.
De szerencsére a nap pánik után hamar rájöttem, hogy mi okozhatja a jelenséget.
Meg itt is kaptam rá megerősítést.SuperHeRo - Eladó! Lapp ölflex classic 110 CY tápkábel Oyaide dugókkal
-
törölt tag
Hali.
Rotel RSP-1582-vel van valakinek személyes tapasztalata itt? Szemezek eggyel, de sajna a kijárási tilalom miatt nem tudom meghallgatni. Vergödöm rajta, hogy vakon merjem-e berendelni[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz #16729600 #166196 üzenetére
Berendelni az ügyeletes orvost lehet. Webáruházakban megrendelni tudsz.
Hatalmas rizikó Rotelt meghallgatás nélkül venni, mert igencsak megosztó a hangjuk. Nekem nagyon nem tetszik.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
gyurmics
újonc
Új hozzászólás Aktív témák
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- Elektromos autók - motorok
- Bestbuy játékok
- Milyen TV-t vegyek?
- Elemlámpa, zseblámpa
- Öregszem
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Óra topik
- Házimozi belépő szinten
- További aktív témák...
- Edifier S360DB - Tökéletes - Hibátlan - Karcmentes
- Cambridge audio Evo150 All-In One erősítő,streamer,dac!
- Hibátlan állapotú Apple TV 4K 32GB 4K/HDR média lejátszó eladó!
- LG 82 cm IPS HD LED TV kihajtható illetve fel-le dönthető Fali tartóval
- Samsung Galaxy Buds 2 Pro, vadonatúj, bontatlan, 2026.03.07.-ig garis
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest