Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dorian
félisten
válasz motoroskanál #138551 üzenetére
Ne menjünk el ilyen irányba, semmiképpen nem cél mások felett ítélkezni, én csak az értetlenkedésem akartam kifejezni. Mindenesetre azt gondolom, hogy úgy érdemes kezelni az ilyesmi luxuskategóriába eső a hobbikat, hogy annyit költsünk rá, amennyit összeg esetében az sem lenne baj, ha az ablakon dobnánk ki.
[ Szerkesztve ]
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
Ragadozó
Ármester
Kérlek benneteket a topik szétoffolását fejezzük be.
Akinek pedig gondja van a munkámmal kapcsolatban, jelezze a modkerben.
Nem vagyok moderátor, szabadidőmből áldozok be sok időt, hogy itt legyek. Nem kapok érte semmit, ha nem csinàlom meg, fentről rúgnak ki, ha meg követem a szabályokat itt vagy privátban támadnak.
Köszönöm figyelmeteket.Mozgó autójavító szolgálat - autóvillamosság, autószerelés
-
Pazolini
senior tag
válasz Ragadozó #138553 üzenetére
A haladó házimozihoz hozzátartozik jó néhány MILKA csoki elköltése, de sokszor ennél is több, és - ahogy Dorian mondta - a körültekintő tervezés is. Nem hiszem, hogy feltétlenül szakmaibb dolog egymásnak rendszerelemeket, illesztést, minőséget ajánlani (tulajdonképpen vételre); mint teoretikusan feszegetni a vétel problémáját - még ha ez egyéni szociális probléma is - , vagy elmélkedni a döntések hátteréről, a luxus filozófiájáról, ár-érték arányról, megtérülésről, jobb hang eléréséről, szobaakusztikáról, placebo-hatásról, minőségi mozizásról. Az elégedettség érzése, eladási kényszer, a csere-bere logikája, értelme stb. ugyancsak olyan dolgok, amik a mélyszerkezetben naturálisan színezik, festik át a házimozi-kérdés technikai és esztétikai hátterét. Még jó, hogy van ennek egy komoly etikai háttere...
Itt nem arról van szó, hogy a házunkról mesélünk vagy az asszonyról és a gyerekekről. És nem is teregetjük a szennyest. Csak eldiskurálunk egy igen-igen fontos háttérösszetevőről. Mi itt a gond? -
Leslie67
tag
válasz python1 #138556 üzenetére
kár feszegetni ezt a,ki miért adja fel a hobbiját című műsort.
Attól, hogy nem akarsz róla beszélni ez az opció sajnos létezik. -
Quetz
őstag
válasz Pazolini #138555 üzenetére
"A haladó házimozihoz hozzátartozik jó néhány MILKA csoki elköltése, de sokszor ennél is több"
Kijelentésednek ezzel a részével vitába szállnék, ugyanis a sok pénz elköltésével nem lesz haladó házi mozid, csak egy drága rendszered.
Pont most volt az akusztikai előadás a Dreamcinema-nál, amin az egyik fő megállapítás az volt, ha szar az akusztikád, akkor a legjobb hangrendszer is maximum jó ha közepesen fog szólni. A haladó házimozi számomra itt kezdődik, limitált anyagi lehetőségekkel rendbe rakni a szobát... -
Cris Andrea
kezdő
Sziasztok! A segitségeteket szeretném kérni. Van egy Denon AVR1306 erősítőm,viszont táv nincs hozzá. Tudnátok e abban segíteni,hogy melyik fajta univerzális távirányitóval lehet műkődtetni. Válaszokat előre is köszönöm.
-
Pazolini
senior tag
válasz Quetz #138559 üzenetére
Teljesen igaz, amit írsz. És nyilván nem az a fő cél, hogy osztogassuk el a csokoládét értelmetlenül és fejetlenül.
De tudható máskülönben, és a tapasztalat igazolja, hogy (komolyabb) befektetés nélkül hiába bravúrkodik az ember. Xarból nem tud várat építeni...python1: ma lövök pár fotót. Korábbiak vannak ugyan, de a kurrens állapotról egyelőre nincs. Azért ne várj olyan magazinba való letisztult "képet", mint ami nálad uralkodik a földszinten. Meglévő hasznos (és nekem kedves) bútordarabokkal operáltam, egy olyan könyvtárszobában, ami living roomként funkcionál. Itt már csúnyán és sértően-személyeskedően leszólták egyszer, de nem szégyellem...
[ Szerkesztve ]
-
python1
veterán
-
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz Pazolini #138564 üzenetére
Nálam is minden elköltött forint, meg volt alaposan fontolva
Uraim, ma a front oldalról elpakoltam a 'felesleges' elacokat, es másképp szól itthon a zene...
Nem mondom hogy rosszabb vagy jobb, hanem másabb.
Mintha 'több' tartalmasabb lenne a mély hang.
Lehet teljesen marhaságot kérdezek de az akusztikat befolyasolhatja az hogy el raktam a régi dobozokat az újak mellől?
Valahogy 'szelesebbnek' tűnik a hang...
Vagyis mintha jobb lenne...
Nincsenek beszoritva a dobozok.
Ha igaz amit irok, akkor abban is igazatok van hogy nem szabad beszoritani a dobozokat.[ Szerkesztve ]
"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
python1
veterán
válasz Lacielvtárs #138565 üzenetére
Persze,hogy hat.
Gondolok itt arra,hogy a másik front (használaton kívüli) hangszórói passzív membránként működtek,és a dobozok oldalai,éleiről levált hang is szépen közreműködtek a kapott karakterbe.
Beszorítás nálam pl,sztereó tér tonalitására hatással volt ill tompább lett a hangkarakter.[ Szerkesztve ]
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz python1 #138566 üzenetére
Ez igen, soha nem gondoltam volna hogy befolyasolhatja a hang karakterét.
Hihetetlen hogy eddig milyen tév úton jártam.
Ezt nem hallottam sem az előző hangfalaimnal...
Hivatalosan is leesett az államSzerkesztésedre :igy van, tökéletes megfogalmazás, tompabb volt a hang, most meg 'kinyilt' a hang karakter.
No ezt is bele fogom írni a cikkembe[ Szerkesztve ]
"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
Ear001
addikt
válasz Lacielvtárs #138565 üzenetére
A Linn volt az első cég, ami megkövetelte, hogy a viszonteladóinak a demótermében a meghallgatásnál nem lehet benn másik hangdoboz - pont ezért. Kicsit megterhelőbb a hátnak, de igen jót tett a pénztárcáknak.
-
BBéci
legenda
válasz Ear001 #138568 üzenetére
Némelyik boltban 10-15 hangdobozpár sorakozik a demószobában, ami kapásból értelmetlenné teszi a meghallgatást. Még véletlenül sem azt hallani, amit az adott készülék vagy hangdoboz valójában tud.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
koko52
nagyúr
Sziasztok!
Beszereztem egy H/K 645-öt. A kérdésem az lenne, hogy a kézikönyve idle (tétlen) módban 120w fogyasztást ír. Ez az idle a standby-t jelenti? Mert ha igen érdemes áramtalanítani mert kb 44 000-et bekajál egy év alatt ha be se kapcsolom?"Meglepetten néztünk Európára, arra, hogy mennyire nyitottak az országok, és vannak, akik csak úgy magukhoz veszik a bevándorlókat, fel nem ismerve azt, hogy egy napon a saját hazájukban kisebbséggé válhatnak."-Ernst Roets
-
Ear001
addikt
válasz Tamoo #138572 üzenetére
Ha már a kereskedő hülye, hogy 10-15 pár doboz egyszerre van a meghallgató szobában, akkor meg kell mozgatni egy kicsit. Azért vannak olyan kereskedések, ahol csak az az egy pár doboz van, amire a vevő kíváncsi, igaz ott nem a HM a fő csapásirány.
Olyat viszont még nem hallottam, hogy letét ellenében ne lehetne elhozni a dobozokat otthoni próbára, ha van belőle demó darab és nem valami külön rendelendő, őrülten egzotikus darab. Pontosabban egyszer belefutottam ilyenbe, ott fordultam ki az ajtón.
Amúgy ez a hifi kereskedelem valahol egy elég speciális képzettséget igénylő szakma lenne, amit például Nagy-Britanniában rendesen tanítanak is. Ott az nem pálya, hogy a vevő bemegy a boltba, megveszi, azt csókolom, ez még csak az üzlet első fele, harmada. A boltban kiderül a fő csapásirány, aztán egy otthoni demón derül ki, mi lesz a kiválasztott, persze a megfelelő kábelezéssel, állványokkal, installálással. Ha olyan a helyzet, akkor megy a készülék beszámítás is. És még itt sincs vége a dolognak, pár hónap múlva jön a telefon, hogy minden rendben van-e, esetleg hogy egy máshonnan beszámított jó árú komponenssel most egy jó nagyot lehetne előre lépni, érdekli a dolog, vagy nem nézne-e el a boltba, lesz egy exkluzív demó, stb. De hát ehhez kölcsönös bizalom is kell a vevő és a kereskedő között, szakértelem, rendes vevői adatbázisok, kultúra, pénz, kellő méretű piac...
-
koko52
nagyúr
válasz MasterMark #138574 üzenetére
Köszi, azért mérek majd egyet.
"Meglepetten néztünk Európára, arra, hogy mennyire nyitottak az országok, és vannak, akik csak úgy magukhoz veszik a bevándorlókat, fel nem ismerve azt, hogy egy napon a saját hazájukban kisebbséggé válhatnak."-Ernst Roets
-
koko52
nagyúr
válasz MasterMark #138578 üzenetére
Ezt írja: General: AC 220-240V/50Hz
Power consumption: 120W idle, 1180W maximum[ Szerkesztve ]
"Meglepetten néztünk Európára, arra, hogy mennyire nyitottak az országok, és vannak, akik csak úgy magukhoz veszik a bevándorlókat, fel nem ismerve azt, hogy egy napon a saját hazájukban kisebbséggé válhatnak."-Ernst Roets
-
koko52
nagyúr
válasz MasterMark #138580 üzenetére
Ok, köszi a segítséget.
-
koko52
nagyúr
válasz MasterMark #138582 üzenetére
Ok
-
BBéci
legenda
válasz Tamoo #138572 üzenetére
Olyan helyen kell meghallgatni, ahol csak az a hangdobozpár van a helyiségben, ami szól. Ilyet most hirtelen csak egyet tudok említeni, az a Házimozi Stúdió.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
rottenbull
senior tag
Valakinek van tapasztalata kulteri hangszorokkal ?
Szeretnek venni a kertbe, mert beindult a BBQ szezon. -
Levwi
aktív tag
Hellosztok, lett most lehetőségem elcserélni egy sony str-de475 erősítőt egy kenwood krf-v7070d-re szerintetek melyik az amelyik jobb a kettő közül? Nem tudom eldönteni, hogy cseréljem e vagy sem.
Xiaomi 14
-
Yocee
aktív tag
Na, végre bebőröztem az ösvényemet, és rátettem a dugót. A KáCsából vettem 800 forintos aranyozott iec dugót a biztonság kedvéért, de nem lehet belerakni a 4x2,5-ös merev réz vezetéket, így maradt a kínai Oyaide hamisítvány, amit rendeltem.
[kép] -
jeni
félisten
válasz Levwi #138586 üzenetére
A Kenwood jobbak a csatlakozóik (plusz COAX digi) S-vhs fogadás és + surround hangszóró is mehet rá ,valamint elől is van bemenet. Ebben előny. Az,hogy melyiknek nagyobb a W? A Kenwood sokall erősebbnek tűnik. Még szebb is. Az csak a spec. tudod megtekinteni.
[ Szerkesztve ]
-
MCGaiwer
addikt
állványos hangfal esetén az állvány vízszintes legyen, vagy pedig +-1-2'-al legyen döntve előre vagy hátra?
Amazon.co.uk, £50 értékű Gift Card cserélhető/eladó
-
MCGaiwer
addikt
válasz Nemir Ombe #138590 üzenetére
ez attól függ, hogy lenne jó amúgy a tweeter 1-2cmel a fül magasság fölött lesz jelenleg, de a kanapé lehet hogy majd változik, és az állvány meg nem állítható. Ha a teljesen vízszintes beállítás nem lehetséges, akkor inkább kicsit lefelé, vagy kicsit felfelé szórjon?
Amazon.co.uk, £50 értékű Gift Card cserélhető/eladó
-
Levwi
aktív tag
Köszi már próbálgatom keddig kell eldöntenem, hogy marad e a kenwood vagy inkább hagyom a cserét. De eddig meggyőző, mert tisztább a hangja mint a sony-nak. Az s-video csatik nekem nem lényegesek, se a digital coax csati, mert a hangot optikain küldöm rá, s-videó csatis cuccom meg nincs.
Xiaomi 14
-
leonspreg
újonc
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni/a tapasztalatok érdekelne, hátha valaki pont az alább említett komponensek valamelyikébe belefutott már és van konkrét (jó vagy rossz) tapasztalata.
Tudom, hogy mielőtt megvenném, mindenképpen meg kell majd hallgatni, de egy demószobában történő bemutató úgyis mást fog mutatni, mint nálam.
Kicsit a „nálam” is kérdőjeles még, mivel nincs kész az a szoba, ahova kerülni fog.
Szóval a szoba paraméterei:
4x5,5m (22nm); padlószőnyeggel + alátétszőnyeg.
Falak: hő és hangszigetelt gipszkarton falazat: 2 réteg gipszkarton között greenglue hangszigetelő ragasztó; a gipszkartont valamiféle „bútorszövet” vagy fali szövet borítaná, mint a mozikban, ez alá pedig szintén valami alátét (habfólia vagy valami alátétszövet, nem tudom).
Ezzel a fali kárpittal kapcsolatban is kérném a segítségeteket, hogy pl ezt a moziszoba-építészek hol szerzik be és milyen anyaggal dolgoznak? Valami különleges szövet, vagy egyszerűen egy kárpitos vagy méterárú boltban megveszem ami nekem tetszik és kész?
A bevezetőben említett komponensek, amikről kérném a tanácsot:
(A rendelkezésemre álló keretből max ezekből tudnék válogatni, vagy esetleg ha tudtok ebben az árkategóriában javasolni valamit)
erősítő:
1. Denon AVR x2400H (Én ezt preferálom)
2. Marantz SR5011
3. Onkyo TX-NR656
4. Yamaha RX-A860 Aventage
Hangfal: (a rendszerbe szeretnék mélynyomót, tudom, hogy nem mindnél van, ahol nincs, oda külön vennék)
1. Klipsch Reference R-26F + R-14S + R-25C + R-10SW (Én ezt választanám, bár kicsit drága, de egyszer kell megvenni)
2. Dali Zensor 7+1+Vocal (vagy ezt)
3. Wharfedale Diamond 240 + 210 + 220C
4. JBL Studio 280 + 220 + 225C + 250P
5. Heco Music Style 900 + 200 + Center 2
6. Magnat Quantum 675 +673 + 67cVászon: 16:9-es Screenline Fashion Velvet
Projektor: Optoma HD36
Kábel: Inakustik Premium 2x2,5mmTalán most ennyi, később biztos lesz még kérdésem.
-
hétalvó
addikt
válasz leonspreg #138596 üzenetére
biztos a 860-as yamaha-t választanám
klipsch-ből pedig egy rp-160m-et tennék frontnak és rp centert hozzá. 22m2-ben elég lehet a front és stereo-n kól járnál vele. avx-n van egy 150ért éppen
ez mellé és kész is vagy. persze alkudozni még kell az árakból.
avx[ Szerkesztve ]
https://drive.google.com/file/d/1PaO_rKpCcAc7h7-HJCCqz8rbWeJlRSDz/view?usp=drivesdk
-
hétalvó
addikt
válasz MCGaiwer #138598 üzenetére
nálam 22m2 sok a 2 16-os mélyközép.
azért rb-nél egy kategóriánál feljebb néztem direkt...
és belinkel egy teljes álló frontos verziót is.
kezdésnek kipróbálnám stereon otthon a 160-asst. pl elkérném avx-ről[ Szerkesztve ]
https://drive.google.com/file/d/1PaO_rKpCcAc7h7-HJCCqz8rbWeJlRSDz/view?usp=drivesdk
Új hozzászólás Aktív témák
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest