Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
python1
veterán
válasz MCGaiwer #139400 üzenetére
Pl ez is megteszi,de van egy rakás ezen kívül.
-
gabo01
senior tag
válasz MasterMark #139404 üzenetére
Ma útra kelt a Marantz 7010 Köln-be. Kíváncsi vagyok mikorra kapom vissza?
-
patow
senior tag
válasz MasterMark #139404 üzenetére
Köszönöm
-
VGYke
addikt
Sziasztok! Akinek van Denon AVR meg tudná mondani hogy a szoftvere (DLNA vagy USB-n keresztül) lejátsza-e a *APE (tömörítetlen zene) fájlokat? Állítólag a *.FLAC (32/44.1/48/88.2/ 96/176.4/192 kHz) OK, de ki tudja miket tartalmaz egy firmware frissítése...
[ Szerkesztve ]
kutya az ember legjobb barátja... lenne, ha tudna kölcsönadni
-
VGYke
addikt
Ha már kábel: Erről a Sub kábel kérdésről valakinek nincs tapasztalata?
-
MasterMark
titán
válasz PrinceHerceg #139419 üzenetére
Túl vastag akkor, ha nem fér bele az erősítő csiptetős csatijába.
Switch Tax
-
PrinceHerceg
őstag
-
Norbi 72
veterán
Új Marantz vasak.
-
-szabi-
őstag
Hi
Előre is bocs amiért itt kérdezem, de nem találtam aktuálisabb topikot.
Tegnapi rossz idő kellemetlen mellékhatásaként Pioneer VSX-828 erősítőm HDMI csatlakozói üzemképtelenné váltak.
Az erősítő része továbbra is működik, mert hálózaton keresztül tudok rá zenét küldeni.
Abban kérnék segítséget, hol tudnám ezt szakszerűen javíttatni?
Egyáltalán javítható e az ilyen hiba?
Veszprém, Fehérvár előnyt jelentene.
Köszönöm.üdv
szabi -
python1
veterán
válasz Norbi 72 #139423 üzenetére
Ez mekkora kamu szöveg.
"Más teljesítménynövelő kiegészítők közé tartozik az alumínium elülső panel a nagyobb merevséghez, a hibrid PLL Clock Jitter Reducer a legpontosabb hangvisszaadáshoz és egy extrudált alumínium hűtőborda a hatékonyabb hőeloszlás érdekében."
Mára már ezek extrák lettek? -
Nemir Ombe
addikt
válasz python1 #139425 üzenetére
Amikor eljutottunk oda, hogy pl. a 2 (leg)kisebb LX Pio-nak (3xx/5xx) műanyag az előlapja (és mindene, mint a belépő szériáknak), akkor bizony ezek a dolgok már "extrának" számítanak a gyártók között (is) .... mellesleg meg oda kellett írni valamit, mer' azt nem írhatták (csak), hogy beletettük a Heos-t meg tettünk rá egy ajtót .... ja meg átírtuk a tipus xx12-re ....
Hmm ....
-
Nemir Ombe
addikt
válasz python1 #139428 üzenetére
Mivel "nincs új a nap alatt" (a szoftveres részeket, új formátumokat és a végfokok számának növelését leszámítva) 5-10 éves "körforgásban" visszahozzák ugyanazokat a dolgokat és "újdonságként" tálalják .... nem pont a témába vág, de az új Sony csúcs TV-k "hangszóróként működő képernyőjén" mosolyogtam jót, mikor "világújdonságként" tálalták .... persze az emberek nagy része már elfelejtette (vagy nem is ismerte) a 2000-es években elterjedő és gyorsan el is tűnő NXT hangszórókat .... meg ugye egy új elnevezés egy régi technológia mellé (nxt vs acoustic surface) és máris eladható a dolog .... erről [link] pl. már nem is beszélve ....
[ Szerkesztve ]
Hmm ....
-
allein
addikt
Sziasztok. Képen látható lejátszót szeretném összekötni az itthon szerverrel - Synology. Lejátszót összekötöttem lanon a routerrel, internet radio rendben van, RCA kábellel rácsatlakoztattam az erősítőre, minden rendben van. Probléma, hogy nem látja a NAS-t. Szükség van még valami spéci beállításra? Van itthon egy USB A-B kábelem, nem kellene összekötni a Synologyt a lejátszóval(usb audio in)? Látható a földelés gomb, merre kell azt állítani?
[ Szerkesztve ]
-
Csabroncka
addikt
válasz allein #139430 üzenetére
NFS / SMB / DLNA
Itt azt kell eldönteni melyiket tudja!
NFS: a synoban beállítod és hozzárendeled a lejátszó IP címét az adott könyvtárhoz
SMB: a megosztott mappákhoz a syno IPcímére bejelentkezel a mappát kezelő (olvasó) felhasználónévvel és jelszóval
DLNA: video station vagy plex esetleg egyéb progi......
"in medias res"
-
allein
addikt
válasz Csabroncka #139431 üzenetére
Hozzá volt már adva az IP 192.168.0.* minden mappára.
(#139432) dunkel - megnézem, köszi szépen.
Ebben az esetben nem kell az USB A-B kábel? Van a CXN lejátszón USN audio opció, ebben az esetben az USB A-B kábellal összekötve, a zene közvetlenül a NAS-ról van lejátszva és nem hálózatról, jól gondolom?
[ Szerkesztve ]
-
allein
addikt
Most már rendben van, a CXN látja a Synologyn indexelt mappát, tudok már zenélni hálózatról is. Másik kérdésem van, hangom csak akkor van amennyiben az előlapra csatlakoztatom az RCA kábeleket. Hova kell hátulra pontosan csatlakoztatni? AVR.
-
VGYke
addikt
Sziasztok! 5.1-nél a háttérsugárzók ajánlott függőleges magassága (fül magassághoz viszonyítva, padtótól, stb.) mi?
-
VGYke
addikt
válasz VGYke #139438 üzenetére
Másképpen tenném fel a kérdést a hátsó hangszórók magasságával kapcsolatban. Állítólag: "A surround hangsugárzókat az ülő ember fülénél 60-90 cm-rel magasabban kell elhelyezni."
Mennyiben sérül a térhangzás, ha a fül 110cm magasan van, a hátsó hangfal állvány 72cm, a hangfal 29cm magas, tehát a hangfal "teteje" is alacsonyabban van mint a fülem?kutya az ember legjobb barátja... lenne, ha tudna kölcsönadni
-
VoidXs
nagyúr
válasz VGYke #139439 üzenetére
Abszolút magasságot megadni hülyeség, a szög számít, 15-20 fok közé építik őket moziban. Fül alatt kizárólag Atmos mellett elfogadható, de így sem ajánlott, a Dolby azt a szót használja rá, hogy tolerálható.
[ Szerkesztve ]
W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?
-
-
jézusom
addikt
Én úgy építettem a hátsóknak állványt, hogy a magas sugárzó a frontokéval egy szinten legyen. Ha elfekszem kicsit magasabban lesz, rendesen ülve kb fülmagasság.
-
arcitec
addikt
válasz VGYke #139439 üzenetére
Dolby a hátsókra 5.1:
Surround speakers create a lifelike sense of spaciousness, providing ambient sound within movies. Place them slightly to the rear of and angled toward your seating position, ideally just above ear level.[ Szerkesztve ]
Kereskedőnek akkor se higgy, ha ló legel a sírján!
-
Csabroncka
addikt
válasz virkir #139444 üzenetére
Szerintem ez olyan téma, mint a ki hány Hz-en vág! Én körbekérdeztem a fórumos ismerősök között, ebből az jött le, hogy távolságtól és szobamérettől függően a 60-90 cm-el lehet a legjobb eredményt elérni. Bekalibráltam, az erősítő tökéletesen bemérte, az effektek szépen működnek....
Dorian: +1
[ Szerkesztve ]
"in medias res"
-
allein
addikt
Sziasztok, bocsi a láma kérdésért: IC és RCA kábel között mi a különbség?
-
virkir
veterán
válasz Norbi 72 #139445 üzenetére
Általad linkelt útmutatóból.
Place the speakers to the sides of the seating area, ideally just above ear height.
Sehol nincs 60-90 centi azt csak ragadozó írja a cikkben, ahol az "ilyen elrendezés a cél" fotón simán fülmagasság alatt vannak az állványos hátsók."Nekem papírom van róla, hogy értek hozzá" by Glenda
Új hozzászólás Aktív témák
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- NVIDIA® driverek topikja
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Összefog az x86-ért az AMD és az Intel
- Autós topik
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Háztartási gépek