Új hozzászólás Aktív témák

  • alphamooncam

    őstag

    válasz Ragadozó #120988 üzenetére

    Egy pillanatra elgondolkodtam a javaslatodon a HM előfokon, de rögtön el is vetettem, mert a legolcsóbb amit találtam 600k. Ez még használtan is túlzás a tervezett rendszer egészéhez képest.

    A stúdió ( közeltéri ) aktív monitorokhoz azért ragaszkodnék, mert azok részletezők, hang minőségében ha az ár-arányát nézzük 5-10szer drágább hangfalak minőségét hozzák. A létre hozható hangnyomást most ne nézzük.

    Pro mérnökök által tervezett erősítés, kábelezés - nem nekem kell cserélgetni az egyes komponenseket minden egyes cserén bukva, ha vmi nem passzol.
    Kontra nem tud elviselni "1000" watt terhelést -amire egyébként sincs is szükségem, mert 16m2-et kéne behangosítani, ( A 2x30wattos NAD.-omat -20dB.-nél nemigen tekerem feljebb ) arról nem is beszélve, hogy ekkor még sehol nincs a hozzá illő előfok, végfok/ok, kábelek.

    Ezen persze lehet vitatkozni, személyes hallgatózásaim során ezt tapasztaltam.

    Nem ragaszkodom a HDMI szabványhoz hangosítás terén, mert azt túlárazottnak gondolom, USB-n legalább olyan, ha nem jobb minőség érhető el - példa erre a saját audiophile-nek még éppen nem mondható, ellenben erős HIFI rendszerem, amin 24/96 zenéket hallgatok.

    Jelen pillanatban azt gondolom, hogy nincs szükség végfokra, amennyiben aktív stúdiómonitorok vannak a lánc végén.

    Mit gondolsz a HDMI vs USB kérdésről?

    [ Szerkesztve ]

    Retteg a szegénytől a gazdag s a gazdagtól fél a szegény. Fortélyos félelem igazgat minket s nem csalóka remény.

Új hozzászólás Aktív témák