Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
MasterMark
titán
válasz rayoliviero #117200 üzenetére
Keress rá, több képet rakott már fel.
Egyébként jól látod a helyzetet, először elrendezés, utána megoldani a további akusztikát. Aztán vak-tesztelhetsz banándugókat, ahogy érzed, ez már rajtad múlik.
[ Szerkesztve ]
Switch Tax
-
Norbi 72
veterán
válasz rayoliviero #117200 üzenetére
Tessék:
Az elejében van változás,új állvány,vas,sub,tv tartóra került,majd csinálok új képet.
Dupla padlószőnyeg+szőnyeg,tessék bekalkulálni.
[ Szerkesztve ]
-
Norbi 72
veterán
válasz MasterMark #117203 üzenetére
Mivel,a sz@ros mobillal,ez van..
-
MasterMark
titán
válasz rayoliviero #117204 üzenetére
De ő vetít. Igazából a TV van arrébb egy kicsit.
Norbi 72: Ilyennel kérek képet: [link]
[ Szerkesztve ]
Switch Tax
-
Norbi 72
veterán
A kis surround hangfalakat, h rögzítetted a falra?
Annyira nem kicsik.sima csavarral,de,akaszthatók.
A bal front Nálad is nagyobb távolságra van a tv-től és centertől, mint a jobb. Na, nálam is így lesz holnap.
A projektorhoz van belőve a cucc,nem a tv-hez,a center még egy kicsit balra vándorolt..
[ Szerkesztve ]
-
MasterMark
titán
Nála a surround back van hátul, az nem egyezik meg azzal amit 5.1-nél nekünk oldalra kell rakni. Sőt ha jól látom neki a sima surround hangszórói dipól/bipól-ak, ezért azt nem kell a hallgató irányába irányítani. Sima direkt sugárzót viszont igen.
Plusz nála van hely a hallgatói pozíció mögött, nálad viszont nincs.
Szóval pont nem így lesz.
[ Szerkesztve ]
Switch Tax
-
Norbi 72
veterán
válasz rayoliviero #117208 üzenetére
Pedig a projektortól le is hidalnál..
(#117209) MasterMark Ahogy mondod,bipólok vannak oldalt.Arra állítottam,picit jobban szól.
[ Szerkesztve ]
-
rayoliviero
veterán
válasz MasterMark #117209 üzenetére
Elől akkor kb. egyezni fog. Hátul a surroundokat magam felé kell irányítani. Azt csak konzollal tudom megtenni gondolom, akkor veszek. Vagy a felső és külső sarkában feltámasztom valamivel a hangfalat és úgy jobban felém néz. Ha kihúzom a kanapét, akkor van hely a hallgatói pozíció mögött.
Szerk: Ha haladunk, akkor azt mondod, megvehetem a banánt? :
[ Szerkesztve ]
-
MasterMark
titán
-
Norbi 72
veterán
válasz rayoliviero #117211 üzenetére
megvehetem a banánt?
Ha ehető,igen.
-
rayoliviero
veterán
válasz MasterMark #117212 üzenetére
Csak ha veszek egy ilyet. Akkor csavarhatom a hangfalhoz, már így is van rajta két lyuk az akasztó miatt. Gondolkozom, h még milyen felfogatást lehetne.
[ Szerkesztve ]
-
Norbi 72
veterán
válasz MasterMark #117206 üzenetére
Ilyennel kérek képet
Na persze...
-
MasterMark
titán
válasz rayoliviero #117214 üzenetére
Ha nem akarod kifúrni, akkor ez szokott a javasolt lenni: [link]
Én ilyet vettem: [link] Ez elég messze eltartja a faltól. Így akár annyira is be lehetne forgatni mint neked kelleni fog. Egyébként egy "áttétellel" meg lehet oldani ezt is, ha nem akarod kifúrni.
Az első amit linkeltél egyébként jó lehet, először én is olyat néztem. A másik szerintem túl pici.
[ Szerkesztve ]
Switch Tax
-
rayoliviero
veterán
válasz MasterMark #117216 üzenetére
Ok.
A tv alól kivettem az emelvényt, így jobban néz ki és sokkal jobb nézni így, mintha az égbe kellene bámulni, mert olyan magasan van.
De így akkor kell majd egy földre helyezhető center hangfal állvány. Csak az pont takarja majd az erősítőt, ha elé lesz téve.
-
xtremetuning
addikt
válasz liszi70 #117185 üzenetére
Nnna, hogy kapjátok be....
(Fel)Vállalom, de én mondom meg milyen kábeleket kell vennie
Egyébként fent említett úriember (Gazsi) kötve hiszem, hogy az én hsz-em alapján indult el. Inkább olyan, mint a víz : arra megy amerre könnyebb/egyszerűbb. És látod : végül a kábelezés olcsóbb, mint a szőnyeg, vagy panel. A lélek megnyugodott, win-win.
...ha belekezdtél a high-endbe, vess keresztet, mert sosem lesz vége.. :) ......... és ezt mástól nyúltam, de nagyon igaz : 'Tegnaptól őszinteséget fogadtam. Azóta nincsenek barátaim...'
-
69er
csendes tag
válasz #09634560 #117147 üzenetére
Köszönöm, így már legalább tudom mit hallgassak meg. Kár, pedig a Jamoban nagyon bíztam...
Quadralból gondolom a 150k-s quintas széria felejtős( Na meg 1 év gari az 5 helyett...), következő meg már 350k akcióban, kicsit kiesik a keretből.
Kicsit aggaszt a Castle 1 év garija is, mert hosszú távon szeretném, ha kiszolgálna. Vagy nem kell ezzel már foglalkozni? (hogy ki mennyi garit ad)
20nm-es szobába kell mélynyomó, vagy elég lehet nélküle is? -
XtremLor
őstag
válasz liszi70 #117196 üzenetére
A topik nagyresze aki visszajar nem csak irni, olvasni is szivott magaba az evek alatt nemi tudast/tapasztalatot amit a gyakorlatba is ultetett.
Sok jo tanacs elhangzott mar, koztuk igaz jopar marhasag is megbujt, de szortirozni kell.
Rosszat senki nem akar itt, maximum a stilusa kicsit nyers, bar teljesen jogos amit ir.
A HM nem az a kat. hogy megyek a MM-be megveszem amit elem raknak, hazamegyek es minden jo."Legen...Wait for it...Dary"
-
z123456789
addikt
válasz Csabroncka #117153 üzenetére
Ha az ott felül egy beépített motoros vászon nyílása, akkor érdekelne hogy hova ereszkedik le? TV mögé?
Kb minden rossz ezen a képen, ha jól sejtem. Sőt, még a kép is rossz ha marketing fotózásról beszélünk akkor is. Abban az esetben én nem tettem volna se szőnyeget, se lámpát, se látképet a városra, se ilyen "bonyolult" struktúrájú fotelt. Csak a beton, és a karakteresen kiemelkedő fekete TV. -
devil-k
nagyúr
-
kigyi_23
addikt
válasz Tamoo #117227 üzenetére
Próbáltam úgy is, de az csak téli setup, mert nyáron az ablak oda nyílik tönkretesz mindent. És a tv-hez képest teljes káosz lesz, mert az egyik távolabb kerül ráadásul rá kell raknom őket a falra, mert közlekedünk ott a virágokból is több van itt télen... Ott a fűtés cső is, ami nagyon meleg ugye és 1-2cm-re van tőle hát nem szeretem oda rakni Ehh ez nem dedikált mozi szoba. És ugye akkor télen meg vagyok lőve én ott szoktam olvasni a radiátor mellet fotelból
[ Szerkesztve ]
https://www.youtube.com/user/kigyi23/
-
bendeguz76
aktív tag
.
[ Szerkesztve ]
bendeguz_HUN
-
kigyi_23
addikt
válasz Tamoo #117230 üzenetére
140-re vannak egymástól, tudom az kevés, de még abban gondolkodok, hogy pakolgatós lesz egy idő után csak akkor ahhoz újra be kell mérni. Aztán max, ha mozizok kirakom még 30-30cm-re az már 2m ennyi a max és még a szekrénysorhoz sem lesz közel annyira. Amúgy ott a sarokban kicsit fura volt mindig, nagyon hátul volt a tv-hez képest ami ugye nem mehet hátrébb. (az ott 120cm még hátra annyival kerültek hátrébb és akkor már 3.5m körül voltak egymástól amit hallgatói távolságban nem tudok űberelni Szóval az meg megint kicsit sokk. Sokat csal a lencse
[ Szerkesztve ]
-
Tamoo
MODERÁTOR
válasz kigyi_23 #117231 üzenetére
Na nekem is hasonlóan közel vannak egyébként ... csak itt többet nem enged a szoba.
Viszont remélem tavasztól már át tudok költöztetni mindent máshová.[ Szerkesztve ]
-
kigyi_23
addikt
válasz Tamoo #117232 üzenetére
Nekem abból a szempontból van előnyöm hozzád képest, hogy el tudtam húzni minden nagyobb felülettől. Ha távolabb teszem akkor meg falra kell raknom hát ezt a verziót választottam. Még mondjuk a malaccal nem próbáltam más elrendezést a Denon-nál nem sokat jelentett. Idővel ezt is kipróbálom.
-
törölt tag
-
Tamoo
MODERÁTOR
Nézegettem a GSFX manualját. Monopol és Dipol állás közt lehet váltani.
A monopole az ugyanaz mint a bipole?
Azt írja egyébként, hogy 5.1-es rendszer esetén akár oldalra akár hátra teszem, monopole beállítást kell használni.Most ez nem egészen világos nekem. Monopole-nál lehetséges az, hogy nem szólnak az oldalsó hangszórói? vagy mitől lesz monopole?
[ Szerkesztve ]
-
Aurig@
őstag
Üdv!
Ezt érdemes meglépni? Vagy pénzkidobás lenne?
<<- OnePlus 7 „8/256” Android 12 ->>
-
Tamoo
MODERÁTOR
válasz MasterMark #117239 üzenetére
Igen, dipólnál fáziseltolás van, bipólnál nincs.
monopólt nem tudom [link] Az mindenesetre szomorú ha nem szólnak.... Akkor monopole állásban nem sokat érne a GS10-hez képest a falraszerelhetőségen kívül.
[ Szerkesztve ]
-
Tamoo
MODERÁTOR
válasz MasterMark #117241 üzenetére
Csak találgatok, fogalmam sincs. Logikát így látom benne... különben bipole/dipole lenne és nem monopole/dipole. (RX-nél már bi/di van)
Norbi! Látom figyelsz. Itt nincs bipole beállítás. Helyette monopole van.
Nálad az oldalsóknak 7.1-es rendszer esetén dipólnak kellene lenni.[ Szerkesztve ]
-
rayoliviero
veterán
válasz MasterMark #117216 üzenetére
Megvettem az első linken lévő fali konzolt, volt a debreceni Mediaban raktáron.
Ettől jobban nem tudom befordítani, ezt is csak a narancssárga dugóval a bal sarkában tudtam elérni.
Bocs, a telóról feltöltött képet elfordítja a ph-s képfeltöltő.
[ Szerkesztve ]
-
TCr
veterán
válasz rayoliviero #117247 üzenetére
A VLB200-zal jobban jártál volna.
https://flickr.com/photos/norbertkassai/
-
Tamoo
MODERÁTOR
GSFX-nél monopólban nem szólnak az oldalsó hangszórók, dipólban nem szól az első magas. Így ennek a doboznak csak 7.1-es rendszerben van értelme.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Androidos tablet topic
- Peugeot, Citroën topik
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Vicces képek
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- BestBuy topik
- iPad topik
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- További aktív témák...
- LG 82 cm IPS HD LED TV kihajtható illetve fel-le dönthető Fali tartóval
- Edifier S360DB - Tökéletes - Hibátlan - Karcmentes
- SONY HT-RT3 5.1-es 600 W-os Házimozirendszer
- Samsung Galaxy Buds 2 Pro, vadonatúj, bontatlan, 2026.03.07.-ig garis
- Komplett fénytechnika (Robotlámpa, stroboszkóp, vezérlő, állvány)
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest