Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
mézespálinka
senior tag
válasz Lacielvtárs #117650 üzenetére
Uhh, van ilyen is. Bocsi akkor és köszönöm a linket!
-
Szabikaa20
őstag
Lenne egy hülye kérdésem...
Ha csak simán tvztek(hírek,időjárás,Mounika show stb... ) akkor is bekapcsoljátok az erősítőt vagy akkor nem?Ender 5 Pro, iPhone 13, iPad 2021,Dahua Imou Ranger 2 4MP
-
mivamma
senior tag
válasz Szabikaa20 #117652 üzenetére
Ha a Mounika show van, akkor még a TV-t sem kapcsolom be
Egyébként csak ha filmet nézek, akkor van bekapcsolva, legalábbis nálam. Sőt jobban jártam volna, ha a Terminator alatt is ki lett volna kapcsolva minden.
[ Szerkesztve ]
" Aki legény éjjel, legyen nappal is éjjel! "
-
Norbi 72
veterán
válasz Csabroncka #117648 üzenetére
Alapbeállításról beszélek,nem finomhangolásról..
(#117652) Szabikaa20 Nem.
(#117653) mivamma
[ Szerkesztve ]
-
Dorian
félisten
Háttértévézéshez nem, ha vmi érdekes megy, akkor bekapcsolom.
Mivamma, Lacielvtars
Terminator 5. eredeti hangsávja kifejezetten jó minőségű, nem tudom ti mit hallottatok...[ Szerkesztve ]
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
mp54
senior tag
Nem.
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz Dorian #117656 üzenetére
közben kiderül hogy én háttal ültem a tévének, no meg szinkronosan néztem, ezért fordult elő hogy nem voltam megelégedve a hangjával
viszont számomra a film tartalma minősíthetetlen volt, sajnos"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
kigyi_23
addikt
Én még csak belehallgattam, de rájöttem, hogy ezt akkor kell megnéznem amikor üres lesz a ház. Az eredeti hangsávban már az elején annyira mélyre megy szegény sub, hogy a házban tartózkodók szerintem idegbajt kapnának tőle A szinkronnal megnézve ugyanezt a részt úgy éreztem semmi térhatás semmi mély
[ Szerkesztve ]
https://www.youtube.com/user/kigyi23/
-
z123456789
addikt
Sziasztok!
Marantz SR7007.
Megoldható szerintetek hogy a tabletemen levő Spotify alkalmazás által kiválasztott zene az erősítőn szólaljon meg?
A Marantznak van egy aplikációja mobil eszközre. Azon belül van lehetőség kiválasztani a Spotify-t.
De ez elég szegényes a mobil eszközre letölthető Spotify felülethez képest. :-/Marantz Spotify1
Marantz Spotify2Bendeguz76 kolléga ajánlotta hogy nézzek utána a Bluetooth megoldásnak. Van is egy ilyen kütyüm a Marantzhoz, nem gondoltam volna hogy valaha előveszem a csomagból.
Ezzel sem jött össze, mert nem látszódik egyik eszközről sem a Bluetooth kapcsolat. Valakinek valami ötlete más kapcsolati módon (vezeték nélküli, ha lehet. ), vagy ezen Bluetooth kapcsolat beállítására? Használatiban, Youtubeon nem találtam érdemi segítséget.
Vagy Denonosok, Marantzosok! Ti hogy csináljátok?
[ Szerkesztve ]
-
mivamma
senior tag
Oké, félreérthető voltam. A film maga volt minősíthetetlenül rossz, így sajnos nem tudtam élvezni a hang/kép élményt sem.
(#117660) z123456789: Így csináltad? Még annyit, hogy tett láthatóvá a telefonodon a Bluetooth kapcsolatot mindenki számára.
[ Szerkesztve ]
" Aki legény éjjel, legyen nappal is éjjel! "
-
Mezga Aladár
veterán
Nálam mindig.
-
MasterMark
titán
Nálam is csak akkor ha érdekes megy. Amúgy a legtöbbünk amúgy sem nagyon szokott tévézni szerintem.
Switch Tax
-
spiky03
veterán
Én max az F1-re szoktam bekapcsolni (vagyis kapcsoltam be amikor volt erősítőm. )
Meg ha átjöttek a haverok és Youtube party volt.De ahogy említették is én sem szoktam nagyon tv-zni. Ha filmet nézek akkor azt vagy BD lemezről teszem, vagy a kölcsönzőből.
Jobb kép, jobb hang és nincsenek reklámok.SuperHeRo - Eladó! Lapp ölflex classic 110 CY tápkábel Oyaide dugókkal
-
törölt tag
válasz donjohnson #106125 üzenetére
Pioneer..
-
hoffman_
nagyúr
válasz mettek #117635 üzenetére
Nem gondolkodom ilyen HK erősítőben, nem gondolkdodom semmiben Szimplán ez volt az első weblapon az első avr, amibe belefutottam, és az árszegmens miatt meg szerettem volna kérdezni, hogy mi miatt kerülendő szerintetek. Egyáltalán nem ragaszkodom a sztereóhoz, sőt a házimozi lenne számomra célravezetőbb. A D/A átalakítás miatt sem nyernék igazán az árazás kapcsán.
A miheztartás végett, ha zenehallgatásról van szó, akkor egy Sennheiser HD555-el engem maximálisan ki lehet elégíteni, amit a fejes topicban pl. nem tartanak túl sokra, nekem mégis maximálisan elég. Adott esetben majd azt is fogom dugdosni az erősítőbe.
Ezek nyomán tehát egy célszerűen szeretnék választani egy 5.1 avr-t, amire esetleg rábólint itt is pár ember, és ehhez front hangfalakat, ez utóbbiakat viszont úgy szeretném, hogy tudjam adott markából/családból bővíteni. Komplett 5.1 hangfalrendszerre kezdésnek nem igazán lenne keretem.
Sanci38:
Rendben, mindenképp átfutom őket. Köszi a választ és a javaslatokat!
Norbi 72:
Neked szinten köszönöm a választ!
[ Szerkesztve ]
"The time you enjoy wasting is not wasted time."
-
kigyi_23
addikt
válasz hoffman_ #117671 üzenetére
"A D/A átalakítás miatt sem nyernék igazán az árazás kapcsán."
Mi igazából az ár/érték (zenei minőség) arányt néztük szerintem amikor javasoltuk a sztereó láncolt első körben. Ugye még mindig adott, hogy zenére az alsó kategóriából nem nagyon választunk, ha nem muszáj.
[ Szerkesztve ]
-
hoffman_
nagyúr
válasz kigyi_23 #117672 üzenetére
Érthető, de mivel nem zene lenne elsődlegesen, hanem vegyes használat, ezért ez a kérdés talán nem kiemelkedően fontos.
szerk.:
Illetve ha már zenehallgatás. Minden műfajú zene megfordul nálam, tényleg minden, de a legtöbbet talán elektronikus zenét hallgatok, ami talán a legkönnyebb egy rendszernek, gondolom én legalábbis
[ Szerkesztve ]
-
kigyi_23
addikt
válasz hoffman_ #117675 üzenetére
Akkor tudom ajánlani, hogy hallgass meg pár AVR-t bemutatóteremben, vagy amennyiben van lehetőség valakinél otthon hallgatózz. A különböző AVR-ek különböző dolgokban jók. Van amelyik karaktere tetszik az embernek és van olyan amelyiké nagyon nem jön be. Ez egyénfüggő mindenképpen meg kell hallgatni. Nekem most marantz-om van és elégedett vagyok vele mindenképpen jó vétel volt. Hangja tetszik, mindenképpen nagyobb dinamika tartományt bír elővarázsolni magából mint a régebbi Denon-om. Ugye kinek mire van szüksége, de ez "lágyabb" is mint a Denon volt. Zenére nekem ez hatalmas lépés felfelé.
Hallgatózás nélkül nem megy, nagyon sokfélék az emberek és mindenkinek más tetszik.[ Szerkesztve ]
-
Jegesmaci81
aktív tag
válasz kigyi_23 #117676 üzenetére
Lassan belezavarodok az elmúlt napokban kialakult kategóriák közti nézeteltérésekre. Az összefoglalóban a középkategória a 100e Ft feletti és 200 alatti. Viszont egyre többször belépőszintnek neveztek 100-150e Ftos vasakat is. Jó lenne ezt tisztába tenni az olyan kezdőknek mint én. Pl.: H/K 151 nyilván belépő a 171 talán közép vagy még mindig belépő? A 161-et már el sem tudom helyezni! Ezen 3 erősítő között csak a szolgáltatások a különbségek meg a teljesítmény vagy a minőség is javul felfelé?
Zenére gondolom még egyik sem alkalmas igazán.Tudom hogy ez inkább a belépő szint témája de itt volt róla több vita a napokban.
[ Szerkesztve ]
-
kigyi_23
addikt
válasz Jegesmaci81 #117677 üzenetére
Az a baj, hogy forintunk kicsit elvesztette az elmúlt években varázsát, hogy szépen fogalmazzak. És hiába lobogtatjuk mindig több kell belőle mindenkinek, na meg a készülékek alapárai is emelkedtek minden kategóriában 50-100€ körüli emelés is volt. Ezek együtt eredményeztek egy olyat, hogy nem állja meg teljesen a helyét a 100 rugós középkategória indulás.
-
kigyi_23
addikt
válasz dgyuri0123 #117679 üzenetére
Nem én találtam ki az összefoglalóban van 100 rugó meghatározva.
-
Jegesmaci81
aktív tag
Már bocs de akkor egy házimozi szett középkategória alja 1 millánál kezdődik??? Mit nevezel akkor felsőnek és mi a HIGH END? Azért a földtől nem kellene elrugaszkodni. Ez kb olyan mintha le közép kategóriáznál egy hetes bömöst mert hol van az egy Rolls-tól. Én megértem a fanatizmust de azért neeeeemááááááááááá.
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz Jegesmaci81 #117682 üzenetére
Az árakról nem tehetek...
Volt 150-180 ezres HM vasam több is, nem a vakvilágba beszélek. Minden volt, csak nem közép kategória.
Épp csak hallgatható szerintem és akkor nem vagyok szigorú velük.
Számomra, az én elvárásaimat figyelembe véve mondom mindezt.
De tudom, nem vagyunk egyformák.
[ Szerkesztve ]
"csak a zene van"
-
hoffman_
nagyúr
válasz kigyi_23 #117676 üzenetére
mi sem termszetesebb, ezt en is igy gondoltam. koszonom szepen a valaszodat ujra. mivel a konzumer boltokban (MM) nem igazan jo/teljeserteku egy hallgatozas, illetve sanszos, hogy nem tudom meghallgatni, amiket szeretnek, tudnal/tudnatok ajanlani szakuzleteket Budapesten, ahol tudnek erdemben hallgatozni? ez a belepo/kozepkategoria erdekel (adott kozepkategorias tipust megbizhato forrasbol akar hasznaltan is vennek, allapottol fuggoen). nem artana, ha segitokeszek lennenek es lenne hangfal-kinalat is. nem szeretnek moho lenni, letezik ilyen?
-
mhmpista
aktív tag
Hat szerintem is a kozepkategoria valahol Denon AVR-X3200W nal kezdodik, es az 3kila.
De a X4200 is az, X5200 meg a teteje de az is kozep kategoria meg. Akkor a X3200 kb rajta fekszik a vonalon.
X7200 meg kb a felso kategoria kezdete de nagyon messze van a highendtol.
Az a baj hogy a RoysRolls az nem a konzumer markak koze tartozik, mint amirol itt a diskuralas folyik, jo forman az itt ismert markak legjobb legdragabb AVRjei legallnak 1Misinel. Felsokategoria az AUDIONET amp VII kornyeken van... Ami meg hat nem 1 misi hanem soksok szorosa...
Sot igy vegig gondolva inkabb X4200 nel kezdodik es kb a X7200 a kozepkategoria teteje.Lehet ez faj sok embernek de attol meg igy van.
Szoval igen, szerintem is alavan love az a 300. Ha faj egyeseknek ha nem... -
Jegesmaci81
aktív tag
válasz mhmpista #117685 üzenetére
Nem fájdalmas, ha a megszállottja lennék akkor biztos fájna. Ha elég sokan mondjátok, hiszek nektek. :-) Csak éppen nem hiszem hogy egy bizonyos szint felett kiérezhetőek a különbségek. Talán egyszer keresek lehetőséget a meghallgatásukra. Nyilván műszerrrel mérhetőek a különbségek de vajon az emberi fül is tud különbséget tenni ilyen magaslatokban a vasak között??? Arról nem is beszélve hogy egy szint felett szerintem maga a rögzített anyag lesz a minőségi korlát.
Nem lehet hogy ez pont olyan mint amikor egy PCgamer attól boldog hogy + 80ezerért nyer 2 FPS-t a COD 36.részében? -
kigyi_23
addikt
válasz Jegesmaci81 #117686 üzenetére
Az a baj, hogy pl. 100e vs 300e között akkora a különbség hangzásban, hogy leülsz és csendben hallgatod, hogy lehet ez, de tényleg szomorú vagy sem ez van. A felső kategóriában biztosan lényegesen kisebb különbségekért fizetsz ki akkora összeget amekkorát mi az egész szettre költünk, de az errefelé ritkaság (mondjuk vannak itt elvetemültek most nem nevezném meg őket )
Már az én erősítőim között is hanyatt esés mekkora különbség van, pedig ez még nem is az említett kategória, sőt még mindig majdnem alsó kategóriás vasak versenye ez is.https://www.youtube.com/user/kigyi23/
-
BBéci
legenda
Közülünk senkit nem érdekelnek azok a különbségek, amiket csak műszerrel lehet mérni. Valamint az sem releváns, hogy valaki mit hisz. Tapasztalatot kell gyűjteni, minél több rendszert meghallgatni. Ráadásul a hallgatást is tanulni, gyakorolni kell.
(#117685) mhmpista
Meg szoktunk különböztetni alsó-közép, közép- és felső- középkategóriát. Utána jön a csúcskategória majd a high end, végül az ultra high end.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
xxlongikaxx
aktív tag
En egy HK156 al kezdtem, ami sztem also kategoria. Most egy Denonon van ami talan mar kozepkategoria, es ugyanazon rendszeren akkora kulonbseg van hogy iszonyat.
Ehhez meg hozzateszem azt amit az elmult honapokban tanultam a sajat boromon, hogy hiaba van az embernek szuper jo erositoje, ha a forras oldal meg kukaba valo. En a sajat borom tapasztaltam meg hogy ez is mennyit szamit. Pedig az en rendszerem, talan sztereoban szol ugy ahogy, az 5.1 meg nagyon tavol all a hallgathatotol.
[ Szerkesztve ]
-
Jegesmaci81
aktív tag
válasz xxlongikaxx #117689 üzenetére
Ok akkor egy utolsó kezdő kérdés ebbe a topikba ha már itt kezdtem el:
Mi a véleményetek a H/K 151 és H/K 171 között (kizárólag minőségben nem szolgáltatásban) van akkora különbség hogy megérje az árát? Ha már egyszer a 171 is belépő szint.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
szerintem nem jobban maximum másképpen szól és ez meg már erősen a szubjektív kategória felé húz. a többmilliós rendszereknél nem feltétlen igaz már az, hogy a drágább jobb, inkább másmilyen "jó"... érted.
~ B & B & L & N | Suomi Finland Perkele ~
-
nagyúr
válasz Jegesmaci81 #117682 üzenetére
megveszel egy 3808 kalibert 120-130ért és egy jobb 5.0 meg 360 és ez még fél misi sincs. Aztán ez meg már egy valamire való rendesebb szett...
~ B & B & L & N | Suomi Finland Perkele ~
-
xxlongikaxx
aktív tag
válasz Jegesmaci81 #117690 üzenetére
En oszinten ezert a penzert ramennek egy regebbi hasznalt de magasabb kategorias denonra. Miert pont HK-t akarsz?
-
törölt tag
válasz xxlongikaxx #117693 üzenetére
Vagy Arcamra, van egy pár az AVX-en..
-
mhmpista
aktív tag
válasz BBéci #117688 üzenetére
Igen de számomra még mindig az a kérdés, hogy a alsóközépkategória a x3200nél kezdődik e, a x7200 csúcskategóriás készülék e, illetve az AUDIONET amp VII az highend vagy már beleesik az ultrába?
Nem mintha igazából nemlenne e tökmindegy. Olyan messze vagyok a csúcskategóriától mint ebihal a neandervölgyi embertől.
(#117690) Jegesmaci81
Én a helyedben nem erőltetném azt a HKt. Tök jól néz ki, ezért is vette meg haverom a 255 öst, aztán 1 hónapra rá már árulta.
Szerintem egy használt Denonnal, vagy karakterízléstől függően Yamaha, Pioneer, Onkyo, Marantzzal sokkal jobban járnál.Denon 1911től felfele egészjó. Ellehet vele mozizni, zenére kevés, de amúgy ellehet vele zenélgetni is. (amíg nemtágítod ki az elméd )
Amúgy a hétvégén hallottam itt Nizzában egy Rega ("nemhighend" talán Brio-R volt), sztereó erősítőt, fú nagyon tetszett, nagyon szép levegős hangja volt. Sajna ilyenkor mindig rájövök amit itt is sulykoltok, hogy sztereózni sztereóval kell.
-
Aurig@
őstag
Az Onkyo TX-NR626, 636, 646 nagyjából melyik kategória? Alsó, alsó-közép?
Köszönöm
<<- OnePlus 7 „8/256” Android 12 ->>
-
törölt tag
válasz Aurig@ #117697 üzenetére
Határeset az alsó-közép és középkategória között, jó teljesítménnyel jó mozi és gyengébb zenei hangzással. Lényeg hogy már füllel hallható az mp3 és flac, 5.1 és a HD változataik közötti különbség (megfelelő hangalakat feltételezve, legkisebb a JBL ES és Dali lektor szett) És azért is jó a 6-os sorozat mert minden ujdonság ettől a sorozattól van beépítve, és viszonylag kedvezően vannak árazva.
-
BBéci
legenda
válasz Mezga Aladár #117696 üzenetére
Szerinted. Azonban a valóság, a tények mást mutatnak. Nem én találtam ki az ultra high end kategóriát, az igenis létezik, a Müncheni HIGH END 2012-n találkoztam ezzel először.
(#117695) mhmpista
Kedvencem az a végfok, kevés hasonló létezik, aminek mindegyik csatornája saját toroid tápegységet kapott.
De nem ultra, oda a Soulution, Burmester, mbl és hasonlók tartoznak. 30-60000 eurós vagy még drágább cuccok.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest