Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ragadozó
Ármester
válasz xxlongikaxx #118683 üzenetére
Sanci-t annyival egészíteném ki, hogy MA dobozok is alkalmasak rockra is...de első körben Polk-ot vagy JBL-t keress...
Mozgó autójavító szolgálat - autóvillamosság, autószerelés
-
Nemir Ombe
addikt
válasz Ragadozó #118701 üzenetére
Csak rock-ra jók az amerikaiak,írtam én is,de volt ott jazz és blues is. Arra JBL? Vagy Polk?
Esetleg sok.1-es jazz,blues koncertektre?
Értem én,hogy vannak bevált/ajánlott darabok,de ezek a gyártók inkább mozira gyártanak (kivéve a legmagasabb szériákat azok már zenén is elfogadhatók) ha zene+mozi a cél ezek meg sem fordulnának a fejemben,de hát izlések és ajánlások .....
[ Szerkesztve ]
Hmm ....
-
Gergőke88
addikt
válasz Lacielvtárs #118700 üzenetére
Egyelore nem egyenlore... De mar itt is kb 100x le lett irva.
-
sony309
őstag
Mindenkinek született már legalább egy (vagy több is) olyan hozzászólása, amiben volt helyesírási hiba!
S3x, hifi & rock and roll
-
Caldera1
tag
Sziasztok!
Abban kérném a segítségeteket, hogy milyen kábelekkel kössem be a rendszerbe régi Infocus projektoromat, hogy a legjobb képet és hangot kapjam?
A projektoron van kompozit, komponens és s-videó. Jelenleg úgy néz ki az ideiglenes bekötés: Kompozit videó kábel a dvd lejátszóba (ez a leggyengébb tudom). A dvd lejátszóból az erősítőbe a hang optikai digitális kábelen megy. Iktassam ki őket és komponensen küldjem az összes jelet vagy maradjon az optikai kábel a lejátszó és az erősítő között és a projektort s-videó kábellel kössem össze? A projektortól sajnos legalább 8 méter hosszú kábel kell majd, ha fel kerül végleges helyére a mennyezetre. A rendszer 7.1-es és szeretném is, ha nem csak 5.1-ben szólna.
Feleslegesen nem akarok kábelre költeni.
Minden segítséget köszönök! -
sony309
őstag
válasz gyurczy #118708 üzenetére
Nem tartom bajnak, -engem kifejezetten zavarnak a helyesírási hibák-, de sosem gondoltam, hogy ki kell valakit javítanom, ha nincs annyi esze, hogy bekapcsolja a helyesírás ellenőrzőt például.
Ez is egyfajta igényesség, ha már itt tartunk, szerintem. Be is fejeztem ezt a témát.S3x, hifi & rock and roll
-
Csabroncka
addikt
válasz Nemir Ombe #118692 üzenetére
Azért a egy Zensor szettet én nem járatnék belépő AVR-el
Nyilván van a kategóriájában jobb (inkább másabb) hangzású család, de attól még hogy a Dali induló szettje nem nevezném belépőnek - a hangjuk alapján pedig egyáltalán nem.
"kivéve a legmagasabb szériákat azok már zenén is elfogadhatók"
Hova szállunk, mi ez a high end? maradjunk a Földön és mondjuk ki nyugodtan, hogy egy középkategóriás jól belőtt lánccal nagyon kellemesen sok élménnyel el lehet sztereózni is.
[ Szerkesztve ]
"in medias res"
-
Gyuszi83
tag
Sziasztok !
Van 1 pár 200 Watt-os hangfalam 30 Cm-es mélynyomókkal 3 utas 8 Ohmosak.
Kinéztem 2 erősítőt és kíváncsi lennék, hogy ti melyiket ajánlanátok ezekhez a hangafalakhoz.Pioneer VSX-417-S. Ez 5.1-es de csak sztereóban szeretném használni. 5 x 110 Watt-ot írnak rá max-nak, de nem ismerem ezeket a fajta erősítőket, mert még nem volt. Videók alapján nem győzött meg.
A másik Sony TA-F470... 2 x 80 Watt 8Ohm-on. Régebbi cucc, de volt már hasonló erősítőm és ezek jól bírnak szólni.
Kicsit drágább a Pioneer, de tartok tőle, hogy hiába 5 x 110 Watt fele annyit nem szól, mint a Sony sztereóba.
Van már hasonló erősítővel tapasztalatotok ?
-
törölt tag
válasz Gyuszi83 #118719 üzenetére
Látatlanban megmondom hogy a sztereóval mindenképp jobban jársz..
A hangfalaknak nincs teljesítményük csak terhelhetőségük.. de 200 W 8 Ohmon nagyon komoly teljesítményt kíván, ezt alátámasztja a 30 cm.-es mély.. így sztereó erősítőből is combosabb darab kell, házimozi erősítő minimum Denon 4xxx, Onkyo 9xx Pio LX7x Yamaha 3xxx modellek kellenének. -
törölt tag
válasz #09634560 #118720 üzenetére
Mondjuk azt kifelejtetttem a gondolatmenetből hogy ha csak sztereóban hajtod akkor a leadott teljesitmény is megnő igy kisebb erősitők is megfelelnek a felsoroltnál... ez nem zárja ki azt hogy az emlitett pio részlettelen és vérszegény lesz előadásmódja mesze nem éri el se a Sony se bármely sztereó előadásmódját, nem beszélve a fellépő torzításról amit a hangfal meghajtására való erőfeszítés okoz, hiába több watt de épp a dinamika fog elveszni....
-
Norbi 72
veterán
válasz Lacielvtárs #118696 üzenetére
Szerintem ne kis lépésben gondolkozz,hanem nagyobban,gyüjtögess kicsit.
-
Norbi 72
veterán
válasz Nemir Ombe #118702 üzenetére
Csak rock-ra jók az amerikaiak
Ez így nem igaz.Polk RTi A7-esem van,és elég jól szól mindennel.Annyi igaz,hogy a rockzene a kedvence.
-
Norbi 72
veterán
válasz #09634560 #118727 üzenetére
Akkor a 10 méteres jó lesz.
-
Caldera1
tag
De mire jók az erősítőn lévő komponens ki és bemenetek? Azokat mikor lehetne hasznosítani?
-
kope0808
csendes tag
válasz Norbi 72 #118667 üzenetére
Szia!
Elöször is köszönöm az ajänläst! Ez a JBL annyira nem tetszik ,viszont a häzimozi belepöszinten topikban ajänlottäl egy ilyet ,ez mär annal inkäbb. Talältam itt meg egy hasonlo stilus JBl-t is,ez is tetszik. Gondolom ezek mär jobbak mint amit en neztem!
Kerdesem az lenne hogy szerinted melyik a jobb,es hogy hasonlo dizajnban es arkategoriaban van e mas amit preferalsz?Igazäbol az Blu-Ray lejätszo egyaltalän nem fontos es egy melynyomot kesöbb is tudok hozzä nezni!
Most mär annyian probälnak lebeszelni az ilyen Samsung häzimozikrol ,hogy lehet feljebb tolom az anyagiakat es meg gyüjtögetek inkäbb egy kicsit!
-
szivacs1987
aktív tag
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne, hogy Van Damme kábelt ( méterenként ) honnan tudok magánemberként rendelni?
Előre is köszi.
Gigabyte B450 Aorus Pro ● R5 3600 allcore 4,2GHz 1,31V ● Asus ROG Strix RTX 3080 V2 White OC Edition
-
robi-k
őstag
válasz szivacs1987 #118732 üzenetére
Szia,
Gem Kft.
-
blakey
titán
válasz blakey #118661 üzenetére
Képbe került egy X3100-as Denon, árban sem rossz (160e) és vadi új. Lehet, hogy emellett döntők. 3312-ről lecsúsztam.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
MDMA
tag
Sziasztok!
Kezdő hm-is vagyok, első rendszeremet most dugtam össze. Előre is elnézést kérek a hozzánemértésem végett.
Van egy kis problémám, segítséget szeretnék kérni.A rendszer:
DENON AVR-1611
DHMI in: set top box (kábel TV)
HDMI out: TV
3 db hangszóró: bal, jobb, centerVan hang is meg kép is (hurrá!).
A gondom az, hogy ha be akarok lépni a menübe, akkor a TV-n a kép villog. Minden funkció megy, de kb 1mp-es intervallummal villog a kép, mintha ki be kapcsolgatná valaki a TV-t, mintha csomagokban jönne az adat az erősítő felől.Mi lehet a gond?
Köszönöm hozzám való jóságotokat előre is.
Bocsköszi
-
MDMA
tag
válasz z123456789 #118737 üzenetére
Szia!
Köszi a választ.
Próbáltam több HDMI kábellel, sajnos nem segített. Pedig az egyik új.
Másik TV-vel nem próbáltam még, mert az máshol van a házban is elég macera lenne átcibálni az egész rendszert.
Resetet is próbáltam, nem oldotta meg.Bocsköszi
-
kigyi_23
addikt
válasz szivacs1987 #118739 üzenetére
Az nem mindenhol egyszerű én a 35 kg-os plazmát nem cipelem teszthez
https://www.youtube.com/user/kigyi23/
-
MDMA
tag
válasz kigyi_23 #118741 üzenetére
Hát ja, főleg, hogy falra van csavarozva.
Közben arra gondoltam, hogy esetleg rossz lehet a frissítés frekvenciája.
Érdekes, hogy csak a menü esetén csinálja, sem tv adás nézésekor, se filmnél (mondjuk laptopról) nem jelentkezik a gond. Próbáltam megnézni a HDMI info-nál, hogy miket ír ki, de nem lettem tőle okosabb.Bocsköszi
-
stigma
addikt
Sziasztok. Tudnátok ajánlani nekem egy belépő színtű megbízható erősítő, hangfalakat, mert szeretnék vásárolni most karácsonyig.
Árban nem tudom mire számoljak kezdetben lehet csak 2.1 lenne, későbbiekben mindenképp 5.1-et szeretnék.Jelen esetben egy Sony 42W815-ös TV-hez lenne használva. Filmeket Zyxel NSA-325v2-es nas + Paspberry PI-2 segítségével játszom le a TV-n.
Szobám 25nm-es kb.Ehhez szerenték segítséget kérni, gondolom a csillagos ég a határ ebben, de ha be kell saccolnom akkor 100k alatt szeretnék maradni mindenképpen.
Előre is köszönöm a segítséget!
....iPhone 13 / iPad 9th Gen. Wifi 64GB...
-
kigyi_23
addikt
Nem szokás áram alatt dugdosni, mert pl. az erősítők nagy része ugye átengedi a HDMI jelet standby-ban és sérülékeny is éppen ezért. Én kihúzkodom őket a konnektorból, ha kábelt cserélek. Éppen tegnap raktam be a Vander Pro-t hát kihúztam azért előtte.
A kábelről többieknek:
szerencsére nem kellett csalódnom, egészen kellemes meglepetés, főleg HD hangsávok alatt (érthető módon) tapasztaltam változást.https://www.youtube.com/user/kigyi23/
-
MDMA
tag
Közben úgy tűnik meg lesz a hiba.
A Denon a menüt 480i-ben küldi a HDMI-n keresztül, amivel úgy látszik kifog a TV-n, mert az csak 780-at és 1080-at tud.
A menu használatához másik vezeték kell vagy marad az erősítő kijelzője.Bocsköszi
-
Norbi 72
veterán
válasz kope0808 #118730 üzenetére
Az a jobb,amelyiknek meghallgatás után jobban tetszik a hangja.
Ebben a kategóriában még ezt a szettet is meghallgatnám.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest