Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
nagyúr
válasz xxlongikaxx #118246 üzenetére
Milyen hibajelenséget produkál a kép és milyen megjelenítőn?
[ Szerkesztve ]
-
Valkűr
addikt
Kegyetlen szép ez a Sopra, Focal mindig meglep valamivel...
iPhone 15 Pro Max, iTab Air 5
-
törölt tag
válasz xxlongikaxx #118250 üzenetére
Pi2 úgy tudom már képes 8 csatornás HD audio dekódolásra (PCM out), ilyenkor Multichannel felirat lesz a Denon kijelzőjén, ahol továbbá DTS, DD felismeréshez használd az Auto Surround módot.
-
nagyúr
válasz xxlongikaxx #118254 üzenetére
Akkor ez szerintem nem HDMI-kábel probléma lesz, persze ettől függetlenül nem árthat egy kisebb meghibásodási százalékú, jobb szerelési minőségű, erősebb kábel. Milyen TV-d van?
[ Szerkesztve ]
-
Osynho
addikt
válasz xxlongikaxx #118250 üzenetére
24p működik Pi2-vel? Milyen Denon erősítőd van?
-
xxlongikaxx
aktív tag
válasz #75912448 #118253 üzenetére
Auto Sorround bevan allitva, de nem talalom hogy hol irja hogy mi az aktualis kodolas amit hasznal. Nalam folyamatosan DTS Neo:6 van kiriva a denonon.
Denon 2312 egyebkent.
@Tigerteam: Megneztem a AudioQuest Forest HDMI kabel arat, ennel olcsobbat keresnek egyelore. Olcsobb javaslat?
[ Szerkesztve ]
-
Osynho
addikt
válasz xxlongikaxx #118258 üzenetére
DTS Neo esetében sztereó jelet kap. Valami beállítás gond lesz a Kodiban. Tedd profi módra és próbálgasd végig az opciókat.
-
Pepszi
tag
Én az MM-ben néztem legutóbb, van többféle árkategóriájú inakustik.
3000 - 1X000 Ft között. -
Valkűr
addikt
Mert milyen hosszú kell, sztem a 9 ezer nem vészes érte...E alatt szinte majdnem mindegy melyiket veszed...Ott van akkor a:
egy alap kábel is 5-6 ezer ft ..
[ Szerkesztve ]
iPhone 15 Pro Max, iTab Air 5
-
tomic
addikt
[Erre valaki? Senki nem talàlkozott az emlîtett két elosztóval?
[ Szerkesztve ]
-
Shingen
addikt
-
törölt tag
OE Kodiban audio kimenetnél expert settings/enable passthrough DTS és DD, különben ezeket is dekódolja vagy lekeveri, miközben te csak a HD hangokat szeretnéd PCM-ben küldeni.
-
mp54
senior tag
Az IsoTek EVO2 Optimum tápkábel hangminősége hogyan viszonyul az IsoTek EVO3 Premier-éhez?
Kösz! -
Dorian
félisten
-
Dorian
félisten
válasz Aurig@ #118277 üzenetére
HDMI tekintetében (mármint, hogy jó minőségű kábelek tekintetében van-e, lehet-e bármi eltérés a kapott képben / hangban) jobban megoszlanak a vélemények mint a "szőke vagy barna" kérdésben, így ezt ne feszegessük
[ Szerkesztve ]
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
Csabroncka
addikt
válasz palesz53 #118274 üzenetére
Naaaa, azért túlzásokba se essünk!
Azzal már releváns, hallható minőségi különbséget kapsz. aha
Gyerekek tényleg nem kéne "elkurvulni" ezen a téren, a Cinammon kábelek egy erős közép, felsőközép-kategóriás rendszert is kiszolgálnak. Lejátszó és AVR közé a középkategóriában 2 méter alatt bőven elég a Forest.
Kevesen tudják elmondani itt a fórumon, hogy olyan magas kategóriás rendszerrel bírnak, hogy képesek a jó minőségű 2 méter alatti HDMI kábelek között hangra és 60" alatt képre különbséget tenni.Ez most lehet kiveri a biztosítékot?
"in medias res"
-
törölt tag
válasz Csabroncka #118280 üzenetére
Ha a Pearl vagy Forest 10m-ig eltérő képminőséget produkálna a Cinnamonnal szemben, akkor előbbi kettő ipari hulladék és máglyára való foshalmaz lenne. Szvsz ennél a 3 típusnál bőven 10m felett is tök egyformák lesznek.
-
nagyúr
Szerintem egyébként palesz itt a Cinnamon optikai kábelről beszélt, nem a HDMI-ről. (Bár lehet, hogy ugyanúgy igaz arra is amit írtál, nem csak a HDMI-re. )
-
Csabroncka
addikt
-
palesz53
senior tag
Nem gondolom hogy túlzásba estem volna...
Igen, néha biztosíték-kiverően "flegmán" tudtok reagálni ebben a fórumban.Ez mondjuk igaz elég sok forgalmazóra is itthon. Túl sok a kinyilatkoztatás, amit én személy szerint kevéssé kedvelek - de ez már legyen az én problémám...
Egyrészt odaírtam, hogy szerintem...
Másfelől meg toslinkről volt szó.Maradok hívetek továbbra is, de read only üzemmódban. Mint egy másik portál fórumának egyik moderátora azt hiszem a korral lassan a kevesebb is több lesz rövid idő alatt. (Értse ezt mindenki úgy ahogy gondolja.)
vezess, kövess, vagy takarodj az útból
-
Csabroncka
addikt
válasz palesz53 #118285 üzenetére
A megfogalmazással semmi gond nem volt, sztem még flegma sem volt. Én csak arra reagáltam, hogy túlzásokba nem szabad esni.
Ettől függetlenül (meg attól h. optikai) természetesen van az a rendszer ahol kihallani, de nem gondolom hogy ez a középkategóriában vagy alatta egyértelmű lenne.
Most úgy tűnik, hogy besértődtél, pedig nem baszogatásként írtam, én is megfogalmaztam a véleményem ennyi...
[ Szerkesztve ]
"in medias res"
-
Denesss
újonc
Sziasztok! Egy kezdő kérdésével fordulnék hozzátok.Ha vennék egy blu rayes házimozit és külsö winchesterről játszanám le a filmet mondjuk mkv formátumban akkor is 5.1 es lesz a hangzás? Mire figyeljek oda? Eső szétnézésre ez a Hmozi tűnt színpatikusnak :LG LHB 745 Előre is köszönöm a segítséget.
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz Denesss #118288 üzenetére
szia ez a topik az általad szimpatikus szettekkel nem foglalkozik...
javaslom ezt a topikot
itt azokat "börgeszettnek" hívják
viszont a kérdésedre a válasz, igen, ha külső hdd-ről megy a lejátszás a blu-ray lejátszó médiaplayerével, és a megfelelő beállításokkal, akkor igen, megkapod a Dolby Digital hangot...
ha olyat veszel ami tudja a DTS-t valamint esetleg a komolyabb hangformátumokat, - bár szerintem ezek általában már tudják a Dolby TrueHD-t meg a DTS-HD-t - akkor még a jobb hangokat is megkapod...
az már egy másik kérdés hogy megéri e ezen termékek az árukat[ Szerkesztve ]
"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
Denesss
újonc
válasz Lacielvtárs #118289 üzenetére
Köszi a választ, áttértem a számomra megfelelő topikba!
-
nagyúr
Sziasztok!
Nem nagyon találtam rá topikot, abban kérném a segítségeteket, hogy android alapú telefonról szeretnék wifin keresztül streamelni zenét (ehhez kéne az app javaslat is) wifis vagy bluetoothos aktív hangszóróra. Jó nem pont én, de lányomnak kéne... Előre is köszi!
Üdv,
Vikthor~ B & B & L & N | Suomi Finland Perkele ~
-
törölt tag
válasz Csabroncka #118282 üzenetére
Igen és kifejezetten képátvitelre gondoltam, ahol 10 méter szokott lenni a határ (legtöbbször vetítőig is elér). Olyan közel van egymáshoz a Forest és a Cin, hogy ha Forest - vagy akár a Pearl - eltérő képminőséget produkál, akkor a két kisebbik nem teljesíti a szabványban leírtakat, magyarul hibás kábelek. Megjövő kontraszt és szebb színek esetükben abszurd képtelenség, zaj és képi hibák lehetnének a távolságot tekintve.
De ha jól tudom AQ-nél garantált, hogy 10m hosszban az összes mai formátum hibamentesen áthalad rajta. Ha 1-2 méternyi kábelről beszélünk szintén kizárólag képátvitelre ( High Speed with Ethernet Pearl-For.-Cin), már annyit sem ér a kérdés, mint amennyit most foglalkoztunk vele.
Év elején írtam saját tapasztalatot Csoki vs Forest és Thatcable HDMI képátvitelről, 1,5-2m és 10m vizsgálva.
-
nagyúr
-
kigyi_23
addikt
válasz Vikthor #118298 üzenetére
Igen a zenelejátszóban elindítod a számot és lesz olyan funkció, hogy Throw vagy menüben, vagy egy felfelé nyíl formájában ez szoftverenként változik ott megkeresi az elérhető eszközöket (Z1). Működik az AVR-el is, ha így csinálom megkeresi és már abból szól egyből a zene Igaz a hangminőség kérdéses, de érdekes funkció halk háttérzenélésre ez sem probléma.
[ Szerkesztve ]
https://www.youtube.com/user/kigyi23/
Új hozzászólás Aktív témák
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Gumi és felni topik
- Ford topik
- Win 10 LTSC: hülye vagyok?
- Parfüm topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Bambu Lab 3D nyomtatók