Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
BBéci
legenda
válasz Gabesz26 #116190 üzenetére
100 %, hogy visszalépés lenne, legalább egy kategória a különbség.
(#116193) Tamoo
Nagyon sok benne marad a 4308-ban, az RTi édeskevés hozzá.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
skoos
őstag
tűket tettem a falak aljára. oltári, csak ajánlani tudom.
de az egyenetlen talaj miatt mindket fal csak 3 labon all tokeletesen. jo ez igy, vagy tegyek alá valami egyenes kőlapot?
-
spiky03
veterán
válasz BBéci #116206 üzenetére
Köszönöm.
De akkor nem lövök alá vagy fölé ezzel az összeállítással ha összejön?
Nem lesz sok az erősítő a hangfalaknak és fordítva?Itt arra gondolok, mint amit fentebb írtál Viktornak a Denon és az RTi-kkel kapcsolatban.
SuperHeRo - Eladó! Lapp ölflex classic 110 CY tápkábel Oyaide dugókkal
-
kabar
senior tag
válasz spiky03 #116208 üzenetére
Jó lesz az! Különösen az erősítő
Gondolom BBéciék arra próbáltak meg utalni, hogy a 4308 újkori ára már erősen összemérhető az RTi-A szett teljes új árával, tehát már eleve túl van lihegve erősítővel, és ezt még feljebb lépéssel próbálja meg tetézni. Az RX-A sorozatból is már nálam volt egy pár darab, de mivel hangfallal én is alatta vagyok a képességeknek, ezért nálam sem "megrendítő" a különbség mondjuk a 810/820 vs 2010/3030 között.[ Szerkesztve ]
"Der erste Trunk aus dem Becher der Naturwissenschaft macht atheistisch; aber auf dem Grund des Bechers wartet Gott.“
-
BBéci
legenda
válasz skoos #116207 üzenetére
Milyen falak, milyen tűk? A lábon álló fal gondolom spanyolfal.
Ez házimozis topik.(#116208) spiky03
Attól függ, melyik Chrono. 509.2 DC?[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
spiky03
veterán
válasz BBéci #116211 üzenetére
Igen arra gondoltam, de ha nem is a .2-es verzió, hanem a sima. Nah meg ami majd összejön. Jó lesz a 507 vagy 508-as is szerintem
Amúgy sok különbség van a sima 509 DC és a 509.2 DC között?
Vagy csak a reflexnyílás, hogy a .2-nél lefelé néz?Vagy a belsejében is módosítottak valamit? Tudsz erről valami infót?SuperHeRo - Eladó! Lapp ölflex classic 110 CY tápkábel Oyaide dugókkal
-
kabar
senior tag
válasz spiky03 #116210 üzenetére
Mivel ez van, és nem hirdetem, ezért úgy tűnik tetszik a hangja Jó mozit csinál, bár azt hiszem, hogy a 906-osomat nem verné meg moziban. De az is lehet, hogy azóta már másképpen értékelem a hangokat. Zenén viszont veri az eddigi összes erősítőmet, meg ami nálam volt (egy kivétellel) azokat is. A funkciói nagyon jók, bár a forrás hozzárendelést aki kitalálta, azt személy szerint elküldeném továbbképzésre az Onkyo-hoz. Az OSD-je meg a Commodore64-emre emlékeztet. Azt mondhatom, hogy a hangfalaimban nem marad benne a képességük
Egy párszor volt nálam végfok is (UPA7 meg AM9080), és akkor prociként használtam. Az is megdöbbentő volt. Különösen az AM9080. Különösen érdekes volt az hogy az UMC-1-el vetettük össze, és hármunk közül egyikünk sem mondta, hogy jobb lenne. Sőt! Jó a Yami is a kommerszek közül, nem csak a Denon.[ Szerkesztve ]
"Der erste Trunk aus dem Becher der Naturwissenschaft macht atheistisch; aber auf dem Grund des Bechers wartet Gott.“
-
spiky03
veterán
válasz kabar #116215 üzenetére
Köszönöm szépen
A zenei részt a tesztben is dicsérték. Mondjuk engem a mozi része érdekel csak, zenélni nem nagyon fogok. De azért nem baj, ha tudja.
Pedig az OSD-jét dicsérték, meg a Youtube-on néztem róla videót azért nem volt annyira vészes.
Jobb, mint a Pioneer-nak.SuperHeRo - Eladó! Lapp ölflex classic 110 CY tápkábel Oyaide dugókkal
-
kabar
senior tag
válasz spiky03 #116216 üzenetére
Nem a funkcióival volt a baj, hanem a kinézetével, de ízlések és pofonok. Bár a nálam megfordult Arcamnál nem nézett ki rosszabbul Gondolom azóta ők is fejlesztettek.
-
nagyúr
válasz #09634560 #116212 üzenetére
Apámnak MRX500-as készüléke van, ami nem rossz de én vhogy a Denon hangzásvilágát részesítem előnyben, Primare-t nem az én lehetőségeimnek találták ki, vhogy nem jön ki a pénztárcámmal no... Marad a sokak által dícsért Arcam, abból majd esetleg egyszer egy magasabb szériát kibróbálok majd. addig jó lesz a remek 4308, ami nálad ellentétben, nálam remekül bevált.
~ B & B & L & N | Suomi Finland Perkele ~
-
xxlongikaxx
aktív tag
A Denon AVR ek (2312) belso DAC ja mennyire jo? Ugyertem ha pendriverol vagy iphonerol megy ra az adat?
-
Dorian
félisten
válasz xxlongikaxx #116219 üzenetére
"mennyire jo"
Hogyan lehet erre értelme választ adni? Van akinek tökéletes, van akinek elmegy, van akit vallatni lehet vele.
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
adodaniel
őstag
válasz xxlongikaxx #116221 üzenetére
Kipróbálni csak te tudod.
-
MasterMark
titán
válasz xxlongikaxx #116221 üzenetére
Jobb helyett inkább a kevésbé rossz lehet a megfelelő kifejezés szerintem.
Switch Tax
-
BBéci
legenda
-
Konfigos
őstag
Sziasztok
Le szeretném cserélni a Yamaha erősítőm(most hirtelen nem tudom melyik fejből,de az rx sorozat tagja 5.1-es és nem mai darab,de van benne erő bőven,400w körül vesz fel hálózatból és kb 15-20kiló),tudnátok írni nekem pár típust ami a következő kritériumoknak megfelel?Nincsenek nagy igényeim,hobby mozis vagyok.
Nem akarok újonnan venni,jó használtan is.Főleg filmre használnám 5.1be de sokszor zenére is sztereoba,semmi 3d stb dolog nem játszik nekem.Egyelőre dali axs 5000-es frontjaim vannak és polk psw110 subom,axs center.Subot nem sűrűn használom mert a frontokba bőven elég mély van még zenéhez is,meglepően jól szólnak az árukhoz képest.
Viszont ezeket a frontokat cserélni fogom jbl es 100 vagy hasonló kaliberű frontokra majd jövőre,és a centert is,plusz venni fogok még idén háttereket is.
Tudom nem mai darab,de van egy ilyen versenyző is jelenleg
,ilyesmi kaliberbe és árba gondolkozom,főleg a felvett és leadott teljesítményt néztem eddig,nem tudom mennyire lőttem vele mellé,de 500-600w körülieket néztem.
Pár típusnak örülnék ha írnátok miket nézzek,ha olcsóbb mint ez a pio az nem baj,tudom hogy ez egy nagyon komoly szintet képviselt régebben,nekem valószínűleg nincs erre szükségem még ma se.
Köszönöm válaszaitok!
-
spiky03
veterán
Délután átvittem haverhoz az SVS-t, hogy megnézzük mit is tud a szub.
Elsőre kicsit megszeppentünk, mert nem nagyon volt hangja.... Mondjuk kezdésnek az erősítőben levettük -12 dB-re, nehogy valami durva dolog történjen.
Megnéztünk pár filmrészletet így majd kicsit feljebb vettük, -3 dB-re, ott már rezgett valami az ablakban. Így visszavettük -5 dB-re.
Haver is meg én is azt mondtuk, hogy jó lesz ez, csak még szokni kell a hangját, mert ugye mi a búgó mélyekhez vagyunk szokva, itt meg olyan nem volt.
Nála egy 13 nm-es szobában volt. Ott hagytam nála, hogy azzal nézzen filmeket és majd mondja el a tapasztalatait, mert ugye nálam még nincs semmi sem a szubon kívül.
Kíváncsi leszek nálam mit mutat majd a kb 20 nm-nek a felében.Sajna a kiszemelt Yamahát meg elvitték...
SuperHeRo - Eladó! Lapp ölflex classic 110 CY tápkábel Oyaide dugókkal
-
Konfigos
őstag
válasz #09634560 #116228 üzenetére
Hát ezek valóban jók,a pio-t néztem is már avx-en,de sajna ezek sokkal többe kerülnek mint amit én szánok rá maximum jelenleg.Biztos nagyon jók,de 70-80 pénz ameddig max elmegyek most erősítő téren,nagy ritkán használom a mostanit is,szerintem 3x volt bekapcsolva az elmúlt fél évbe,de ezen szeretnék változtatni ha van miért.Yamaha ami van az erős,de nem szól szépen,rombolni jó csak úgy fogalmaznék,de nem is várok tőle sokat mert 20k-ért vettem jó 5éve használtan,azóta olyan dolgokat élt túl viszont amiknél esélyes hogy beadta volna a kulcsot sok mai darab,de ez még mindig megy(párszor kölcsönöztem házibulikba,ott kapott hideget meleget is,a túlmelegedéstől kezdve a beleöntött sörön át mindenig,és semmi baja,kapott már dupla fázist is,de azt is túlélte,szóval elnyűhetetlen a szemembe,csak már kevés).
A linkelt pio 70 pénz körül van az ax5,valahol ebbe az ársávba keresnék vagy lejjebb.Úgy vagyok most vele hogy ameddig nem költözök el jövőre addig megnézem kihasználok-e egy ilyen 70k körüli erőlködőt,és ha igen és kevés lenne,akkor veszek valami komolyabbat majd.
Front téren egy axs 8000-est nagyon meghallgatnék de szinte esélytelen hogy olyat találjak eladót,tudom lehet sokan fújjognak ezekre,de én megdöbbentem milyen kellemes hangja volt az 5000esnek az árához képest amiért vettem pár éve(40k volt és házhoz is hozták),bár magas téren nem az igaziak,a mély viszont nagyon ott van. Nézegettem Quadral hangfalakat most,találtam pár régebbit amik elmentek már, egész pofás értékekkel rendelkeztek,nézni fogom most már azokat is aprókba.
-
BBéci
legenda
válasz spiky03 #116225 üzenetére
Számomra is csak álom, bár a nemrég emlegetett ELAC FS 407 jobban tetszik. Az alumínium magassugárzók nem tartoznak a kedvenceim közé.
-
Konfigos
őstag
válasz Csabroncka #116231 üzenetére
Ezt többször is néztem.Jó gép tényleg?Gyönyörű az biztos,és ahogy láttam a manualbol van benne erő is.Valakinek van vele tapasztalata?Papíron közel dupla annyi a teljesítménye 1% thdvel mint a mostani yamahanak,több mint elég lenne nekem.
-
devil-k
nagyúr
-
zetecR
addikt
-
spiky03
veterán
-
BBéci
legenda
válasz dunkel #116239 üzenetére
Itt a Reference-re alumínium-mangán magassugárzót írnak, nem kerámiát.
Itt alumínium ceramic oxyd.
Egyikből sem kérek, ha pénzért adják, ingyen jöhet![ Szerkesztve ]
-
dunkel
őstag
válasz BBéci #116242 üzenetére
Igen, félrevezető. Töltsd le a horn-tól a termékkatalógust, az kerámiát ír.
Meg ha ráböksz egy tesztre az is a kerámiát igazolja [link]AVX-en ezt írta egy srác:
A Vento sorozat 2005 óta létezik, volt a 807, 808, 809 (ezeken elöl van a reflex port),2009-től jött az újabb változat 870, 880, 890 (itt már lefele néz a reflexport, alu-mangán magasak, d'appolito h.szóró elrendezés),
2012-től jött a .2 sorozat (EISA díjat nyert 2012-13-ban), 870.2, 880.2, 890.2 (kerámia magas már felül, vastagabb, 5 rétegű doboz, mágnesesen rögzített szövet)
2015-től (pár hete jelent meg) az új 876, 886, 896 (kerámia magas maradt, mély/közép titán membránok, módosított talp, lézervágott alu gyűrű erősítés a h.szórók körül)
-
Dorian
félisten
Tényleg a MA GS-eknek milyen a magasuk?
Csak ezt találtam: "new C-CAM® gold dome tweeter"
De gondolom nem aranyból van, csak a színeKétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
BBéci
legenda
válasz dunkel #116243 üzenetére
A gyártó honlapját linkeltem, az a hiteles. Nem pontos megnevezés a kerámia, de igazából mindegy, mert számomra az "alumínium oxyd ceramic" sem szimpatikus. És csakis a Reference sorozatról írtam, mivel ha Canton, akkor engem kizárólag az érdekel.
A Vento magassugárzója kerámia, de nem arról volt szó.[ Szerkesztve ]
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Androidos tablet topic
- Peugeot, Citroën topik
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Vicces képek
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- BestBuy topik
- iPad topik
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- DIGI kábel TV
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest