Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
BBéci
legenda
válasz Vikthor #116250 üzenetére
Az AVR-4308 újonnan 2500 euróba került, ahhoz viszonyíts, amikor hangdobozokat keresel hozzá.
Ugye itt azt szoktuk mondogatni, hogy kétszerese legyen az 5.0, ahhoz jön pluszban a szubláda, ami szerintem minimum Dynavoice T-12.
Sokak szerint, alsó középkategória felett már túlzás az 1:2 arány, ami nem kizárt, de az biztos, hogy még feljebb lehet 1:3, 1:4 is.
Tehát az LSi M5-702 F/X-706 C pontosan passzolna az AVR-4308-hoz és szettben biztosan ki lehet alkudni 10-15 % kedvezményt.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
mp54
senior tag
válasz BBéci #116246 üzenetére
Nem pontos megnevezés a kerámia.... "alumínium oxyd ceramic"
Jó lehet ez a megnevezés: van olyan (ipari) kerámia, mely aluminium oxid (púder finomságú) porának nagy nyomáson való alakra préselésével, majd magas hőmérsékleten (kb. 1400 fok) kiégetéssel készül. Ez a legkeményebb ipari kerámia. -
BBéci
legenda
válasz Norbi 72 #116254 üzenetére
30 négyzetméterig biztosan elegendő az a frontsugárzó.
(#116255) mp54
Köszi!
Ettől függetlenül inkább ribbon, selyem, berílium, titán.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
dota1
aktív tag
Srácok!
Nagyon jó áron hozzá tudok jutni most egy yamaha r-s700 -as erősítőhöz. Jelenleg egy régi rotel 840bx3-al sztereózom. Tervezek új hangfalat venni bowers 684 vagy cm5 ill. 7 amiket néztem (persze csak használtpiacról...). A kérdés az , hogy 60k-t megér a yami? Az említett hangfalakhoz jó választás ezért a pénzért, vagy inkább nad 326bee?
-
Ragadozó
Ármester
válasz dota1 #116258 üzenetére
Szia!
Itt tedd inkább fel kérdésedA tématudnivalóknál van a link az árazós topikba, ott beárazzuk az erősítőt, ha kéred.
B&W jók, de mindenképp hallgasd meg előtte, lehetőleg otthon saját erősítővel...nekem pl. nem jött be B&W otthon...
Mozgó autójavító szolgálat - autóvillamosság, autószerelés
-
Konfigos
őstag
válasz #09634560 #116257 üzenetére
Most 25nm-t kell bezenélni,de jövőre tervezek költözni,és ott biztosan egy nagyobb helyre fog kerülni majd a kiszemelt,azért se akarok addig vásárolni semmi frontot mert ki tudja mekkora helyre kell majd.Valamit venni aztán meg eladni fél év múlva annak meg nincs értelme ha esetleg nem jönne be,főleg egy ilyen drága hangfalnál,vagyis számomra drága az es100.De nagyon tetszenek azok a mélyek benne és az egész robosztus megjelenése,nagyon tetszik még a concept 10 is.
Közbe ma megnézem melyik yamaha van otthon,rx v457,szóval nem egy komoly darab,bár úgy látom tartotta az árát,vagy én vettem nagyon olcsón 5éve 20k-ért,igaz rendesen levolt harcolva kívülről.
Valamire ezt mindenképp szeretném lecserélni,egyelőre bújom a hirdetéseket 70k körüli árig,hátha lesz valami kihagyhatatlan,most egy denon 1909et néztem,45ért,de ez nem akkora előre lépés még szerintem,hogy megérje foglalkoznom vele.#116262: Ezt a subot elfogadnám! A polkot cserélni akarom majd jövőre szintén,nem rossz csak azért kevés zenére a psw 110,meg ugye nem is zárt.
#116263: Ezzel kezdtem itt a kérdezősködést,de nem írta senki hogy jó vétel lenne-e vagy se
[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz Norbi 72 #116260 üzenetére
Szerintem az RTi A7-nek nagyon sok lenne egy 50 négyzetméteres helyiség, de ezen biztosan nem veszünk össze. Haverom nappalijában A9 szól, az lehet kb. 50 m2 és nagyjából rendben van.
De ez mindenképpen ízlésfüggő. Szerintem az én 22,3 négyzetméteres nappalimba még az ELAC FS 247 BE is elegendő, ezzel szemben Xtremetuning simán betenne Focal Scala Utopiát. FS 249 BE is volt nálam, nem tűnt soknak, de a feleannyiba kerülő kisebbik tesójával is maximálisan elégedett voltam. Az Aurum Orkan VIII is illett ide, bár néha enyhén soknak tűnt.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
-
Norbi 72
veterán
válasz xtremetuning #116267 üzenetére
Hát,próba kellene.
-
Konfigos
őstag
válasz #09634560 #116266 üzenetére
Semmi baj,ezzel kezdtem itt tegnap,mert nézegettem hogy mennyibe került annak idején és biztos voltam benne hogy ez nem egy kuka darab lehet akkor még ma se.Zenére is jobb ez a régebbi pio mint az lx51?Lx51 mellett szól hogy jóval frissebb ahogy láttam,hdmi is van rajta stb,de drágább is persze kb 10-15ezerrel.
120 W + 120 W (DIN 1 kHz, THD 1 %, 8 Ω) ez az lx 51
100 W + 100 W (DIN 1 kHz, THD 1%, 8 Ω) ez pedig az ax5-iSzabad kiindulni ilyen nyers adatokból és egyértelműen kijelenteni hogy az lx51 jobb minden téren?Gondolom azért az hogy mit tud papíron meg a valóságba az 2 különböző dolog,bár talán ebbe az árba amibe ezek kerültek fénykorukba már aránylag pontosat ezek az adatok.
-
xtremetuning
addikt
-
Norbi 72
veterán
válasz xtremetuning #116271 üzenetére
Jujj..
-
kabar
senior tag
válasz Konfigos #116261 üzenetére
Csatlakozva az előttem szólókhoz, az ES100-nak kell a tér, mert kis hangerőn, kis helyiségben nem futja ki önmagát. (Ées ráadásul nem is kis helyet foglal, ezenkívül a faltól is jól el kell húzni, nem marad hely egy kis szobában csak egy stokinak) Nagyobb helyen (40nm-es szoba nálunk) ahol az RTi-A7 már kezd elfogyni (bocs Norbi72, de sajnos mi így hallottuk) ott az ES 100 nagyon elemében van. Viszont nagyon zenefüggő. Dél amerikai zenére én pont a polknál meg az elacnál hallottam, hogy mekkora hátránya van a feszesebb ritmusoknál. Amit viszont a JBL ES-100-nál még akartam mondani, hogy kell neki nagyon az erősítő. Kettős erősítés nélkül én csak végfokokkal hallottam nagyon jól szólni.Ha nincsen meg ez, akkor valahogyan ha egyszerre kell szólnia a méllyel, akkor elfogy belőle a középtartomány. De persze ez csak az én szubjektív véleményem.
"Der erste Trunk aus dem Becher der Naturwissenschaft macht atheistisch; aber auf dem Grund des Bechers wartet Gott.“
-
spiky03
veterán
Egy kis infó a Rezső show-ra
SuperHeRo - Eladó! Lapp ölflex classic 110 CY tápkábel Oyaide dugókkal
-
kabar
senior tag
válasz Norbi 72 #116275 üzenetére
Biztos vagyok benne, hogy ez erősen függ az adottságoktól is, nemcsak az alapterülettől Sajnos az A9-hez nem volt szerencsém, de abban a hodályban már gondolom verte volna a ES100-at. Amúgy nem a hangerővel volt baj, hanem valahogy az arányaival. Jó kis hangfalaid vannak. Azt hiszem Kiminek valami 60nm körüli tetőtérben szolgáltak. Szóval nem csak 40-ig jó, csak húzni akartalak.
"Der erste Trunk aus dem Becher der Naturwissenschaft macht atheistisch; aber auf dem Grund des Bechers wartet Gott.“
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz kabar #116273 üzenetére
"ott az ES 100 nagyon elemében van. Viszont nagyon zenefüggő."
Bocs, hogy ezt mondom, de én még nem hallottam olyan zenét, amivel jól szólt volna. A mennyiséggel nem lenne baj, de a minősége.... Igaz, elektronikus ( tuc-tuc) zenéket nem hallgatok és lehet, hogy abban kiemelkedőt nyújt.
"csak a zene van"
-
kabar
senior tag
válasz dgyuri0123 #116278 üzenetére
Olyan "zenét" én sem hallgatok! Ellenben sokminden mást meg igen. És bocs, hogy ezt mondom, de nekem meg tetszik. Nem mondom, hogy nem lehetne jobb, de próbálgattam már más hangfalakkal, és nem jött eddig jobb. Persze minden csak pénz meg ízlés kérdése. Ez előbbiről meg botorság lenne vitát nyitni, utóbbit meg annyit szánok rá, amennyit megér nekem.
-
lemmy9
őstag
válasz dgyuri0123 #116278 üzenetére
Én pezsgőt bontottam, mikor elvitték.
[ Szerkesztve ]
Szerintem!
-
xtremetuning
addikt
válasz spiky03 #116274 üzenetére
" Az első sort (kb. 3,5 m) csak nagyon bátrak és elvetemülteknek ajánlom."
Annyira imádom, amikor így van valami beharangozva......
Egyébként a termékeket megnézve ez inkább dreamcinema, audio centrum, soundmania szoba lesz....
Persze ettől még kíváncsian várom. Pláne a fent említett mondat után.
...ha belekezdtél a high-endbe, vess keresztet, mert sosem lesz vége.. :) ......... és ezt mástól nyúltam, de nagyon igaz : 'Tegnaptól őszinteséget fogadtam. Azóta nincsenek barátaim...'
-
Patice
nagyúr
válasz xtremetuning #116281 üzenetére
Hja, és nem ártott volna frissíteni a dátumot....
Eladó: Intel NUC J5005, Xbox 360, Daewoo Matiz, Lenovo dokkoló
-
spiky03
veterán
válasz xtremetuning #116284 üzenetére
Vagy ez csak egy álom.
SuperHeRo - Eladó! Lapp ölflex classic 110 CY tápkábel Oyaide dugókkal
-
BBéci
legenda
válasz xtremetuning #116287 üzenetére
Jártam, többször is, legutóbb az Optix Cinemascope volt terítéken és embertelen jó a képe.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
kabar
senior tag
válasz BBéci #116289 üzenetére
Nem semmi, milyen vetítőkről írnak. Fényerő, vetítési távolság (35m), súly. 33kg! Hihetetlen lehet a képük is! Nekem, földi halandónak elérhetetlen.
[ Szerkesztve ]
-
xerobyte
aktív tag
Sziasztok!
Még fél év garim van a Pio VSX 922K-n, szóval utolsó lehetőségem egy normál áron való eladásra és cserére. dynavoice challenger m 65-t + mélyet hajt, házimozira.
Szétnéztem avx-en, volt egy x4000, ami pont most kelt el (szerintem ez lett volna a tuti), egy 3100W, ami lehet nem lenne előrelépés és egy Yamaha RX-A3030, ami 300K-n elég durván jó, de így az arányaim valahol 1:1 körül lennének, ami már fölösleges lehet.
Tudtok még ajánlani valamit, a NAD-okat sajna nem ismerem, a malacok nem tetszettek (6xxx)?
Garis kellene, minden csilivili dologgal (net, 4k, 3d).T.
-
szeky81
tag
Üdv a HI-FI/Házimozi fanoknak és amúgy mindenkinek!
Szeretnék tanácsot kérni. Hamarosan egy kisebb lépésre szánom el magam és vennék ezt-azt.
Kinéztem egy Denon avr-x4100-es bivaj cuccost Denon-x4100w. Ez lenne a fő komponens, amin nem szeretnék változtatni. hivatalos oldal
És itt jön a kérdésem:
Ez a szett Onkyo-sks-ht594 elegendő-e hozzá, avagy kicsi/kevés lesz?
Másik kiszemeltem egy 7.1, szintén onkyo: +1
Egy német oldalon az első párosításhoz hasonló, de régebbi atmost szettet akciózták 1500 ojróért [link], de nem bízok én ilyesmiben, inkább hozzáértőkhöz, hozzátok fordulok.[ Szerkesztve ]
szódabikarbabónábó'
-
Dorian
félisten
-
sony309
őstag
-
Dorian
félisten
Új hozzászólás Aktív témák
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen routert?
- Ukrajnai háború
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Háztartási gépek