Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Csabroncka
addikt
válasz Patentcsávó #109350 üzenetére
Azt, hogy valami 3 pontot kapott nem azt jelenti, hogy nem jön át! Igazából minél több a mély annál rosszabbul teljesít a Zensor, a közép és magas tartománya viszont kategóriájában a legjobbak között van.
"in medias res"
-
Digital
addikt
válasz Alx.Mercer #109345 üzenetére
Szia!
Bár nem nekem címezted a kérdést, de én meghallgatnék egy Polk RTi A7-et metálra!
Talán valami Pioneer erősítővel?"barackot,imádom a húsos barackot" Emlékszel a lassú internetre? Csak nyolc kép fért bele egy éjszakába...
-
Norbi 72
veterán
Megjelent a Sunfire sub teszt.Elgondolkodtató...
-
Ragadozó
Ármester
válasz Csabroncka #109347 üzenetére
Hallgattam metált-rockot MA dobozokon, nincs vele gondja jól gondoltad...
Mozgó autójavító szolgálat - autóvillamosság, autószerelés
-
őstag
Sziasztok!
A sors úgy hozta, hogy májusban tudnék fejleszteni egy kicsit a házimozi rendszeremen, csak nem teljesen vagyok benne biztos, hogy merre lépjek, ezért kérnék némi segítséget.
Onkyo 3007-t cserélnék valami HDMI1.4-et tudó rendszerrre. Nézegetem a használt piacot, mert újat nem szoktam vásárolni. Szóval még bizonytalan vagyok, hogy valami felsőbb kategóriás AVR-t vegyek (pl. Denon 4520, Arcam AVR400, Yamaha RX-A3030), aminek az extra szolgáltatásaiból nem igazán használnék ki sokmindent, mert szeretek az eredeti kép és hangminőség közelében maradni, vagy proci-végfok páros felé mozduljak el?
A maximum hangsugárzó konfigurációt nem igazán tervezem 5.2 fölé emelni, ha egyáltalán érdemes 2 mélynyomót tartalmazó rendszert építeni. A frontokat továbbra is szeretném bi-amp módban használni, így csak 7 csatornás végfogban és a bi-amp meghajtás lehetőségét biztosító prociban gondolkodom, ha ez lenne a jobb megoldás a fejlesztésre.
A hangfalamim JBL Studio 2 széria legnagyomm 5-ös rendszere (290;235c;230), és egy E150p régi sub-om van mellettük.(ennél is felmerült bennem a kérdés, hogy az e150p-t duplázzam meg, vagy vegyek egy nagyobb/jobb subwofert?)
Válaszotok előre is köszönöm!
-
sza.sa
tag
Tudnátok ajánlani olcsó banándugót hangfalhoz? Megszakadt a menet a csavaros beszorítón
Tényleg olcsó, de a használható kategória érdekelne, sima kábelekhez (1,5-2,5mm2). Meg ha már így jártam, feldugóznám mindegyik kábelt (20db kell így, ezért se a 2000-es kategóriát nézem...)sza.sa
-
Gabesz26
senior tag
válasz Heffi #109357 üzenetére
Milyen jellemzőt kevesellsz a 3007-ben (miben szeretnél előre lépni)? Mozin vagy sztereón szeretnél jobb hangot? Mennyi lenne a rászánt keret?
Általánosságban: az AVR400, és az RX-A3030 (bár csak 3010-et hallottam, de az tetszett) is egy jó AVR . Ha megvan a keret az SPA22-re, akkor érdemes lehet azt is meghallgatni (nekem AVR400 van, ami pont nem az extra szolgáltatásairól híres, ellenben a hangját sokan dicsérik, ugyanez igaz a Primare-ra is, de az azért természetesen komolyabb erősítő...). Viszont a dobozaidhoz válaszd majd ki az elektronikát, mert nem minden fog hozzá passzolni (nincs tapasztalatom JBL Studio 2xx-el, így ezért írtam általánosságban)
Én is gondolkodtam egyébként proci+végfokban. Amire én jutottam: 300-350 körüli kerettel, 1.4-es HDMI igényével marad az UMC-1 + 150-200 ezer körüli végfok (+ az összekötő kábelek, ami lehet Van Damme is 20-25 körül, de lehet akár mondjuk egy UMC-1 ára is), ami mozin lehet tetszene, de sztereó zenén szerintem a fenti AVR-eket nem érné el. Itt vagy kompromisszumot kell kötni (1.4 HDMI elhagyása, vagy 2 HDMI kimenetes lejátszó stb.), vagy mélyebben zsebbe kell nyúlni.
[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz Gabesz26 #109360 üzenetére
Mozin szeretnék előrébb lépni. Alacsony hangerőn várnék több dinamikát. A két HDMI-s lejátszóval nem is mondasz hülyeséget, mert amúgy is elgondolkodtam, hogy a Popcorn A400-at lecserélném egy Oppo103D-re, így ebben az esetben valóban felesleges a 3D képes processzor, mert úgyis direktbe menne a VT60-ra a video jel.
A keret mondjuk 370 körüli, de ebbe beleszámoltam, hogy eladom a 3007-t kb 170-t. Amúgy úgy tudom, hogy az UMC1-el a bi-amp dolgot nem lehet megoldani.
90%-ban inkább filmet nézünk, tehát ha az Onkyo-m Pure audio szintjét hozná sztereóban a proci/végfok, már elégedett lennék.
-
Gabesz26
senior tag
válasz Heffi #109361 üzenetére
Ha van rá lehetőség, akkor hallgass meg a keretbe beleférő proci + végfok párost, az után már okosabb lennél.
Proci+végfokot még keveset hallottam csak, így nem tudok konkrét tapasztalatot írni, de amiket én a te elvárásaid mellett a jelenlegi felhozatalból meghallgatnék az ez a páros, vagy ez a proci (vagy az UPA700-al, vagy valamelyik Rotel végfokkal).
-
őstag
válasz Gabesz26 #109362 üzenetére
Sajnos olyan helyen lakom, hogy nem nagyon van módomban ilyeneket meghallgatni. Legutóbb, amikor vettem az Onkyo-t, vittem magammal a frontsugárzóimat is. Kb 450 km volt az út oda-vissza.
A Sherbourn PT7030-n elgondolkodtam, bár nem árta, ha tudná a bemérő mikrofon használatának lehetőségét. (A másik páros már elkelt).
-
escape
aktív tag
válasz sza.sa #109364 üzenetére
Igen, nekem is ilyen van, a 4mm-es Vandamme gond nélkül belement.
Szerk.: Kicsit félreolvastam. Azt nem tudom, hogy a hangfalnak és az erősítőnek mekkora a dugasza. Denon X1000.
[ Szerkesztve ]
Azért kell sportolnunk, hogy szép, izmos halottak legyünk. - Egyelőre hadjárat...
-
BBéci
legenda
válasz Heffi #109357 üzenetére
Hangdobozaidhoz a mostani erősítő tudása, hangminősége is sok, ha feljebb lépsz, nem fogod tudni kihasználni az új vas képességeit. Amennyiben hamarosan hangdobozokat is cserélni fogsz, akkor hajrá, de inkább maradj a kombájnnál. Jó választásnak tűnik az AVR-4520 és az RX-A3030.
Az E150P nem annyira jó, hogy érdemes legyen még egyet venni belőle.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
greike
tag
Alacsony hangerőn akarsz több dinamikát akkor szerintem végfok+proci párosítás lenne jó neked!Barátom Onkyo tx-nr 906-ot cserélt Emotiva párosra! Amiben jobbnak éreztem az Emotivát, alacsony hangerőn sokkal jobb volt mozizni! Zenén egyértelmü volt az Emotiva fölénye az Onkyoval szemben! Bi amp nekem nem nyerte el a tetszésemet a közép-felső kategóriás erősítőknél(onkyo 875-906,Pioneer lx82,Yamaha rxv 3800)!
-
nokia5201978
tag
Sziasztok!Le szeretném cserélni a régi jamo aktiv nyomot E4 sub 1 .Ezt néztem ki jamo 200. (200w) A kérdés lenne javulás ?a régivel csak az a bajom hogy zenéhez kevés 70w. Vagy tudnátok esetleg jobbat ajánlani kb 30E ig
-
greike
tag
válasz Heffi #109371 üzenetére
Az elején hiányozni fog az Onkyo hangzásvilága ,de utána azon veszed észre magad,hogy mennyire jó az Emotiva! Természetesebb,részletezőbb,realisztikusabb hangzás az Onkyohoz képest! Én azt mondom az Onkyohoz viszonyítva nincs olyan amiben rosszabb lenne az Emotiva!
[ Szerkesztve ]
-
qpakcovboy
őstag
Sziasztok!
Korábban tanácsotokra vettem egy belépő házimozi szettet (Pioneer VSX-322 erősítő, hozzá egy Eltax Idaho 5.0 hangfalszettet, és egy Eltax SW 8 aktív mély sugárzót.
A kérdésem az, hogy az aktív sugárzót illik kikapcsolni időnként, vagy nem árt neki, ha megy folyton?
Átraktam a TV mellől a kanapé mellé és nagyon halk dobogást lehet hallani belőle. Ezen kívül az erősítőből mono RCA kábellel van összekötve, sajna nincs más lehetőség.A második kérdésem az lenne, hogy a napokban átállítottam az erősítő menüjében small-ról large-ra a center és sorrund hangszórókat. Elvileg ilyenkor több mély hangot küldd a hangszórókra és kevesebbet az aktív sugárzóra. Az eredmény pedig, hogy jelentősen javult a hangzás. A kérdés pedig, hogy van még szerintetek olyan beállítás, amin érdemes lenne változtatni a jobb hanghatásért?
Köszi előre is!
-
kabar
senior tag
válasz Heffi #109371 üzenetére
Bár én csak kismotoros vagyok ebben a világban, én nem törnék pálcát z Onkyo felett a Emotiva irányában ilyen könnyen. Amikor nálam volt az UMC-1, bár egyszerre a 906-tal nem hallottam, de a 2010-hez képest semmiben nem tudott jobbat nyújtani a végfokkal. Amit viszont elfogadtam volna az az AM9080 lett volna. Na az viszont nagyon király volt ha a 2010 volt belekötve prociként (tudom szentségtörés ilyet csinálni egy AVR-el). Ott sem volt kérdéses, hogy prociként a 2010 vagy a UMC-1 a jobb. Mozin a 2010 meg nem volt annyira lehengerlő mint a 906. De ez is csak egy vélemény. (Illetve három, mert két haverom is ott volt, és elég egyöntetű szavazás volt.) És ráadásul az UMC-1 nem is 1,4-es, ahogyan azt az elején írtad, hogy kellene. Én is, ahogyan BBéci mondta, a hangfalakkal lépnék feljebb. A 3007-es már elég nagy cumó. A 3D meg nem akkora király, hogy amiatt válts. Meg fogod unni. Mi is azt tettük. Ha a hangzáson akarsz változtatni, akkor az már más.
[ Szerkesztve ]
"Der erste Trunk aus dem Becher der Naturwissenschaft macht atheistisch; aber auf dem Grund des Bechers wartet Gott.“
-
greike
tag
válasz kabar #109376 üzenetére
Onkyo tx-nr906-ot nem szeretném leszólni,mert egy bitang jó erősítőnek tartom! Csak a proci+végfok egy teljesen más világ!Azon nem csodálkozok,hogy a Yamahád végfokkal összekötve nagyon jó volt! Több fórumon is olvastam,hogy a nagy Yamahákban jó processzor dolgozik!Ezért a következő fejlesztésem egy végfok lesz a Yamaha rx-v3800-hoz!
-
törölt tag
Mozin szeretnék előrébb lépni....
Dobozokkal kezdeném, hiába hozzájuk a jobb vas... márkán belül LS60/80 (sub LS120), mert AVR fellépéskor már az 590 is kevés lenne, nemhogy a 2x.
...az e150p-t duplázzam meg, vagy vegyek egy nagyobb/jobb subwofert?...)
A helyiséged engedi, kötelező a 2 sub, de nem az e150, azt nem dupláznám semmiképp. Sokkal inkább 5.2, mint pl 7.1. Megfelelő körülmények mellett elengedhetetlen a 2 sub, szokták említeni, hogy sub nélkül nincs mozi, szvsz kettő sub nélkül nincs mozi.
-
kabar
senior tag
válasz greike #109377 üzenetére
Leszólni én sem merném egyiket sem, a már említett segédmotoros kategóriám miatt sem. Csak annyira akartam felhívni a figyelmet, hogy még az én fingilingi AVR-m is szólhat jobban mint egy proci, hogy másrészt ízlések és pofonok, harmadrészt meg a hangfalakkal még én is karcsú vagyok, nemhogy a 3007-hez azok a JBL-ek. (Bár a teszthez nálam voltak kölcsön hangfalak is.)
"Der erste Trunk aus dem Becher der Naturwissenschaft macht atheistisch; aber auf dem Grund des Bechers wartet Gott.“
-
gabo01
senior tag
válasz z123456789 #109381 üzenetére
Én csak a hangszórókat meg a pénzt biztosítottam hozzá!
-
őstag
válasz #75912448 #109378 üzenetére
Ajajaj...
A hangsugárzókkal most nem igazán akartam foglalkozni, mert ha abba is bele kell nyúlni, akkor kevés lesz a keretem.(vagy valamit jóval későbbre kell halasztanom).
Az 5.2 nekem is szimpatikus lenne, de ezek szerint szegény JBL-em helyett kettőt kellene beszerezni. Van valami ajánlott eszköz a használt piacon, ami megfelel mozizáshoz?
Amúgy nem ragaszkodom a JBL-hez mint márkához, de amikor megvettem erre volt pénzem és jó áron jutottam hozzá a trióhoz (frontok és center). (még megemlíteném, hogy járt nálam Dali lektor 6, de nem volt meg a 3805-s denonommal hajtva az áll leesés, ezért is maradtam a JBL márka mellett).
Úgy érzem tudatanságból és tapasztalatlanságból adódóan rossz irányba költekezem, ezért feltenném konkrétabban a kérdést: Az alábbi meglévő eszközök értékesítéséből összejövő pénz + fél milla keretből mit lenne érdemes vásárolni a használt piacon (vagy valami üzletben leértékelt terméket, készletet)?
JBL E150P: 45 eFt
Studio 290+ 235C 190 eFt
Es10 2db 25 eFt
Onkyo 3007 170 eFt
Popcorn A400 -60 eFtKb a két összeg így 1 milla mindenestől.
Azt hiszem reálisnak mondható árakon számoltam.
-
Oldfighter
senior tag
válasz qpakcovboy #109374 üzenetére
A mélysugárzót állítsd Auto állásba. Már ha van neki ilyen. Ha nincs, akkor használaton kívül Off.
Sajnos elég szerény képességű az a mélynyomó, így nem csodálom, ha Small állásnál a többi hangsugárzó nem teljesít jobban. Pedig kéne. Az LFE és az egyéb mélyfrekvenciás jelek terhét a subládának kéne cipelnie.Süket szomszéd a jó szomszéd!
-
qpakcovboy
őstag
válasz Oldfighter #109388 üzenetére
Köszönöm, meg fogom nézni.
Hozzátartozik, hogy ez elég erősen belépő szint. Illetve az is, hogy egy 18 nm szobában használom (panel 10. emelet...).
Nem értek egyáltalán a házimozihoz, de az utóbbi időben egyre többet foglalkozom vele. Ismerősömnél volt lehetőségem megnézni egy filmet. Itt egy Denon erősítőre volt kötve egy Wharfedale Obsidian 600 hangfal szett (5.0) és feltűnően jobban szólt.
Ezen felbuzdulva tegnap elővettem az erősítő kiskönyvét és átnyálaztam a beállításokat (eddig úgy használtam, hogy bekötöttem a hangfalakat, bekapcsoltam auto módban és jóvanazúgy...)
Most hogy állítottam a hangfalak "méretén" és elhelyezkedésén, jelentős volt a javulás.Ezért is kérdeztem, hogy még mire érdemes odafigyelni - főleg kezdőként.
90 % részben filmeket nézek nem túl nagy hangerőn, ezért nekem is inkább a dinamika (bármit is jelentsen ) fontosabb, mint a hangerő.
-
-
BBéci
legenda
-
Alx.Mercer
aktív tag
válasz kerlac #109391 üzenetére
Az itt jelen lévő házimozi-szakértők biztos lehurrogják a Z906-ot, és annak ellenére, hogy már én sem nagyon rajongok az ilyen szettekért mégis azt mondom, hogy ha csak egyszerűen mozizgatni kell, akkor 67k-t simán megér az a rendszer!
Ha meg nem tetszik, akkor elég ha megnézed, hogy használtan mennyiért árulják mások és azok alapján könnyen el is tudod adni minimális veszteséggel. (ugye nem olyan régen még 90-100k volt ez a szett)[ Szerkesztve ]
-
kerlac
őstag
válasz BBéci #109395 üzenetére
Tuuudom, olvastam, onnét is indultam, de lebutultam, azaz egyszerű felé mentem...
Többiek: igen, megnézem amiket javasoltatok ill azért nem veszne kárba, mert ha lecserélem profibbra, másikra, akkor ez mehet PC alá, vagy szekunder, háló TV alá, mert oda aztán pont elég. szerintem.
sakal83:
Igazándiból, nem a nincs, hanem a nem szánnék rá sokkal többet esete forog fenn.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- SSD kibeszélő
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen okostelefont vegyek?
- Sweet.tv - internetes TV
- Borderlands 3
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Apple asztali gépek
- MIUI / HyperOS topik
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest