Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
dunkel
őstag
válasz zozy84 #108096 üzenetére
Ne agyalj, jó lesz. 20e-ért szerintem ne vegyél ismeretlen kábelt hozzá, főleg ha nincs mivel összemérni.
(#108100) Gazsi00
Klotz MC5000-ből épített sub kábel a max amit ráköltenék, az 3000-ből megvan 2m-en. Vagy ezt is használták többen a topikból ha gyári szereltet akarsz:[link] -
zozy84
senior tag
válasz #09634560 #108098 üzenetére
Nincs még megvéve. Ma megy el érte egy barátom.
A Klipsch R-12SW és a Polk PSW125 és az R10 volt a 3 kiszemelt.
Ha csak a számokat nézem akkor igen , a Klipsch 300mm, 29-120Hz, 15kg, 200/400Watt.
A Polk 300mm, 32-250Hz, 18.2kg, 150Watt.
Az R10 250mm, 25-180Hz, 14.2kg, 180/250Watt.Sima matek alapján persze könnyebb lenne a választás.
Pont itt a fórumon dicsérték sokan az R10-et, azért került képbe.
A kis Polk is 250mm de arra azt mondták gyenge és lötyögős. Viszont az R10 is 250mm de az már teljesen más, jobb.
Sajnos nem lesz lehetőségem meghallgatni mind a hármat. Ezért kérdezlek Titeket.Más. Ugyan ott vannak Real Sub kábelek. Pontosabban a Real Cable Sub 1801-re gondolok (20eft 3m). Valakinek volt már velük dolga? Vagy inkább legyen -az is ott- egy QED Performance Subwoofer kábel 15eft-ért?
Az Irish Red-et nem nagyon ajánlották ők sem. (ahogy többen itt sem) -
arcsi84
aktív tag
Sziasztok!
Nem tudom, hogy jó helyre írok a kérdésemmel, de van nekem egy Genius SW 5.1 hangfalszettem, amit én nagyon szeretek és meg is vagyok vele elégedve. A 40"-os Samsung tv-m fejhallgató kimenetén keresztül jut el a hang a rendszerhez. Így viszont búcsút kell intenem a térhangzás adta lehetőségnek.
A nagybátyám még régen vett egy szerkezetet, ami a TV-re optikai kimenettel volt rákötve és tökéletesen előállította az 5.1-et.
Ez a szerkezet a Creative DDTS-100 volt.
[link]Sajnos újonnan már nem kapható ez a kütyü és használtan is nehéz beszerezni.
Van ennek az eszköznek esetleg modernebb változata? Távirányító megléte előnyös lenne.Köszönöm a válaszokat
-
zozy84
senior tag
válasz Janaboy #108099 üzenetére
Ma menne érte haverom aki Pesten van most. Még szólhatnék, hogy inkább egy PSW 125 legyen mint az R10.
Sokszor kérdeztem már, hogy melyik a jobb sub a 3 közül szerintetek. A Klipsch-ről nincs sok vélemény se teszt, még új. A Polkról igazából senki semmit nem mondott. Az R10-et meg inkább dicsérték.
Aztán most az R10 van akcióban. Ennyi. 80eft-nál nem költenék rá többet első körben. az eredeti ára 120eft. Na annyiért tuti nem venném meg.
De akkor pl miért van az, hogy a kis Polk is 250mm meg az R10 is 250mm de az áruk meg 70eft és 120eft? Közel a duplája. Sima marketing nem lehet. (hülye kérdés volt?) -
Gabesz26
senior tag
válasz zozy84 #108106 üzenetére
A membránátmérő csak egy adat a többi közül, hiába van valamiben 30 cm-es membrán, ha a beépített erősítő nem "nő fel hozzá" teljesítményben (és a belépő, alsó közép kategóriában azért ez előfordul, fentebb pedig már más a helyzet).
Amiket írtál korábban gyári adatok az alapján az R10 megy a legmélyebbre a 3 közül (bár csak akkor releváns az összehasonlítás, ha mindhárom +/- 3dB-re van megadva)
-
Z0mbi
senior tag
Hi,
No tegnap bementem egy hifi-kozertbe... ahol volt 6009 Marantz es 4100 es Denon.
Nos nem emlekszem ki irta itt hogy a ketto nem egeszen egy szint. Valoban ranezesre is ez volt az erzesem eloben. Sajnos nekem a 7009 jon be a legjobban de a nadragom kissebb..
Aztan odadurrantotta a srac a bemutato sacd lemezet (mitomen mi volt de volt rajta minden stilus)
ugyan azon a hangszoron hallgattuk (itteni csodak ami egyebkent masik nagy kedvencem: Revox otthon nem nagy nev de hat itt se nevet hanem hangot kene venni
Ahogy dgyuri0123 ira nekem direct volt az elso kor... semmi processing. haat lehet vakon kellett volna hallgassam mert a szivem a denonhoz huzott. ezert innentol mindig az hangzott jobban. Ami meg non plus ultra hogy az tudja az atmost es egyszer ha ravesz a fene akkor veszek hozza meg csipogot.
egyszo mint szaz, hazamentem neten megrendeltem es ma delbe atveheto
valamint egy masik 'durva' dolgot leptem: eletemben eloszor lesz nem fekete erositom (ha nem jon be majd 5 ev mulva lecserelem) Talan nem latszik annyira majd rajta a por es mivel a butorok feherek jobban beleolvad majd a kornyezetbe.
Nos ennyi. izgatottan varom a ma estet. A szomszedok talan annyira nem. (jo este 10 kor nem fogok nekiallni kalibralni)
koszi mindenkinek az inputot! fokent dgyuri0123 kolleganak! -
bozont
veterán
Mióta drágultak ennyit a házimozi cuccok? Most jutok oda lassan, hogy végre feljebb tudok kicsit váltani, de a kinézett kategóriában közel 30e Ft-ot drágultak a hangfalak. Ez 5 hangfal esetében már ~90e plusz, ami nem kevés. És bár erősítőt nem feltétlenül terveztem cserélni, de nem vettetem el a dolgot, azok árai is szépen felmentek ahogy látom. Várható árcsökkenés a közeljövőben?
-
kabar
senior tag
válasz bozont #108114 üzenetére
Nincs két hete, hogy pont az RTi-A3-ast néztem, és akkor még 99000HUF volt. Szóval az utolsó két hétben ment fel ennyire. Az A7-re is felrakódott 25000. De a legdurvább emelést a RTi-A9 kapta. Ott egy százas a különbség.
[ Szerkesztve ]
"Der erste Trunk aus dem Becher der Naturwissenschaft macht atheistisch; aber auf dem Grund des Bechers wartet Gott.“
-
Valkűr
addikt
válasz MasterMark #108116 üzenetére
Az lehet de arról normálisabb mozihangja lenne...Nem nagy dolog egy pécét üzemeltetni mozira. Amire használja még ez is megteszi.
[ Szerkesztve ]
iPhone 15 Pro Max, iTab Air 5
-
0pityesz0
tag
A hétvégén kipróbáltam végre a frontokat az arcammal nordost heimdall 2 kölcsönkábelekkel - muzsikpeti ötletéből merítve - és az eredmény nem maradt el. Egy órát tudtam volna szánni a helyzetre,
ehelyett 3 órát 'ragasztott' a kanapéra 😊. Az előző 'kábelezés' gyatra volt,viszont így...
Kár hogy vissza kellett adniEgyre gyorsabban lassulok...
-
zolaas
senior tag
válasz bozont #108114 üzenetére
AVX-n van fenn egy dobozos RTI A3, A1,CSI3 szett 5.0. ennek a töredékéért. Ha még megvan. Nézz rá. Ajánlott eladó, a subot én vettem meg.
Már nem Sürgős!!! De, moziplakátokat keresek !!! :D
-
BBéci
legenda
válasz arcsi84 #108124 üzenetére
Egy házimozi erősítő iktatható be, ami e topik legfőbb témája. Nélküle nem beszélhetünk házimoziról, csak annak halovány utánzatáról.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
pellesmartin
tag
Hello. Lenne egy kérdésem.
Adott egy LG házimozi erősítő 6ohmos kimenet nem tudom mennyi a teljesítménye,de ami rajta volt gyári mélyláda az 120wattos.
Venni akarok egy 250wattos 4 ohmos mélyládát,jólesz hozzá ez az erősító? Nem gyakran hallgatok rajta zenét hetente 2-3 óra hosszát -
BBéci
legenda
válasz arcsi84 #108126 üzenetére
Nem szívesen válaszolok, mert bármennyire igyekszem óvatosan és finoman fogalmazni, mindenképpen fájdalmas lesz.
A Genius 5.1 hangdoboszettek annyira szerény képességűek, hogy nincs az a (általam ismert) házimozi erősítő, ami passzolna hozzájuk. A legolcsóbb új itt akciósan 54900 Ft és a Geniusnál nagságrendekkel jobb, kb. 100-120000 forintos szett illik hozzá.(#108127) pellesmartin
Egyrészt tudnunk kellene az erősítő pontos típusát, másrészt zenéhez nem igazán kell szubláda.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
zozy84
senior tag
R10 lett meg Real Cable sub kábel.
A Stream-es srácok elött meg le a kalappal. Csak ajánlani tudom én is. Nagyon korrektek.[ Módosította: radi8tor ]
-
BBéci
legenda
válasz zozy84 #108129 üzenetére
Ugye tudod, hogy ez a sorminta, amit ide f.stál, az tiltott a Prohardveren? Jó lenne, ha kérnéd a törlését itt! Ha más kéri, még figyelmeztetés is lehet belőle.
[ Szerkesztve ]
-
PrinceHerceg
őstag
válasz pellesmartin #108127 üzenetére
Nagyobb terhelhetőségű hangszórót nyugodtan, csak kisebb ellenállásút ne, mert az ártani fog az erősítőnek és a rá aggatott hangszórónak is, ha nem megfelelően hajtod, ergo inkább nagyobb 8 Ohm-os variánst keress!
-
Dave567
addikt
válasz BBéci #108130 üzenetére
Azért valjuk be, jól néz ki nem?
Más: Lassan de biztosan el jutok Spiky-hoz meg sasolni a Pioneer vsx 920-as erősítőt.
Körkérdésem lenne, van esetleg tapasztalat a W&M audio hangfal kábelről?
Találtam elég színpatikus kábelt tőlük, de mivel telóról vagy ezért nem tudom be linkelni, majd ha hazaértem, super flat kábel azt tudom, és tetszenek is az ilyen lapos kábelek.
Vagy esetleg tudna nekem linkelni ilyen kategóriájú kábelt, kivéve a Nordostól mert az nekem Ultra drága. -
Z0mbi
senior tag
Hi,
Na itthon figyel a X4100W . Hat az onkyo 626 utan azert ez egy kellemes elorelepes. Eddig nagyon bejon minden, es hat mindenfele setup nelkul jobban szol mint a regi erolkodom.
Amit csak ide akartam irni az a Auro 3d Errol az fw update utan olvastam mikor irja az erosito hogy ezt az add-on -t csak regisztralas utan installalhatom.
Na mondom akarmi is ez miert ne. oszt ott az oldal...200 dodo. Mondom mi van?
Szoval itt tartunk. Megveszel valamit aztan kulon veszed hozza az algoritmusokat. Majd kesobb talan ingyen adjak az erositott viszont kotta szamlalo lesz benne es lejatszott hangjegyenkent fogunk fizetniSzerencsere nincs 9.1 tehat felesleges lenne az egesz. Csak a meglepodes...
-
Dorian
félisten
Hű, srácok,
Végre tegnap rászántam magam és felszereltem a suroundok alá a bükkfa konzolokat a papír Ikea Lack helyett. Egyben kicsit távolabbra is kerültek (~1,35 helyett 1,85cm).
Most vagy a Fury (ami nagyon tetszett mint film!) hangsávja ennyire kiemelkedően jó, vagy pedig hülye voltam, hogy vártam ennyit a szereléssel...Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
Z0mbi
senior tag
válasz Z0mbi #108134 üzenetére
ja es az uj erositon felbuzdulva ideje lenne vennem valami mas kabelt mint a 10 eves repedezett hama-im...
gondoltam valami audioquest es cuccra beujitok elobb megnyerem az 5 ost a lotton. Addig is ezt talaltam ami szobajohet:
inAkustik Premium 2x2.5mm.
Errol valaki tud mondani valamit? (arrol van szo hogy 1000Ft/m es ez meg belefer. Ha ezen az aron tud valaki jobbat azt szivessen varom.Valamint akarok venni szub kabelt (tomor rezmaggal) mert sajnos most csak 'sima' tara labs van ami videora van sodort maggal Meg azt kell tudni hogy a subba ket RCA kell menjen. (Y)
Ez mennyire lehet jo? -
BBéci
legenda
válasz Z0mbi #108137 üzenetére
Az Auro-3D egyelőre halott ügy, felesleges foglalkozni vele, azért nem szériatartozék.
Ki mondta azt a butaságot, hogy szubkábelként tömör vezetőt kell használni?
Hogy sima vagy Y, azt a szubláda erősítőjének kialakítása dönti el. Ha van rajta LFE bemenet, akkor egyértelműen szimpla végű kell hozzá.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
válasz Dorian #108141 üzenetére
Például melyiket? Milyen készülékek között próbáltad és mik voltak az ellenfelei az összehasonlításnál?
A szóban forgó esetben Denon AVR-W4100 az erősítő, nem a kifejezetten olcsó szubkábelek valók hozzá.(#108142) Vikthor
Vigyél haza próbára egy Huskyt, lesz nagy csodálkozás! Persze minőségi szubláda is kell ahhoz, hogy a különbség jelentős legyen, ebben igaza van Doriannak.[ Szerkesztve ]
-
Dorian
félisten
válasz BBéci #108144 üzenetére
Még a régebbi rendszeremben a Denon2809 - Heco sub30 közt próbáltam néhányat. Többek közt a Kácsás tömör subkábelt, Inakustik Star sodrott ellenében. Még azzal az olcsó subbal is kijött a különbség.
Igazad van, hogy egy ilyen Denonhoz passzolhatna ezeknél jobb subkábel, de ez első sorban a sub milyenségétől-minőségétől függ (nem tudom milyen van neki), de főleg a felhasználó pénztárcájától. Én az 1000 Ft/m-es kábel-kérdése után feltételeztem, hogy nem AQ Husky magasságokban gondolkodik, de lehet, hogy tévedek.
(#108146) Vikthor:
Nem olyan sajnos az. Egyértelmű, hogy a lakásfelújítás fontosabb, ésszerűbb és több haszna van, mint házimozit fejleszteni.[ Szerkesztve ]
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
BBéci
legenda
válasz Dorian #108147 üzenetére
Értem, köszi! Akkor én vagyok elmaradva, mert soha, egyetlen pillanatig nem jutott eszembe tömör szubkábel használata. Bevallom, eddig csak sodrottakkal próbálkoztam.
Nem gondoltam, hogy Huskyt kellene vennie, éppen az általad leírtak miatt.(#108146) Vikthor
Proson már megmutatná a különbséget. Most Sunfire SDS-12 van nálam tesztelésen, az sem rossz darab.[ Szerkesztve ]
-
vitezlejszlo
őstag
Sziasztok
Denon3808-as erősítőhöz keresnék valamilyen megoldást, amivel a távirányító jelét el tudnám juttatni az erősítőhöz, ha nincs direkt rálátása. Ha jól látom direkt van valami IR vevő bemenet az erősítőn? Esetleg ha igen tudna valaki egy típust mondani, hogy mivel működne? Vagy ha van olyan megoldás, ami szinplán átjátsza az IR jelet az erősítőnek (klasszikus adó-vevő toldásos), akkor annak a típusát is megköszönném..
Amúgy valami nekem nem kerek.. Az erősítőre egy RasPi2 van kötve, amin OpenELEC fut, és néha film közben elmegy pl a Center vagy zene hallgatásnál a bal oldai hangfal hangkimenete. Ilyenkor az erősítő ki-be kapcsolással (nagy power gomb nem csak a standby) minden szépen megy tovább. Nem teszteltem még szénné, hogy minek a hibája, de ha megint az erősítő hülyéskedik, kivágom az ablakon (használtan vettem, decemberben, már volt nemrég egy jobb hátsó relé cserém, és nem jutottam még odáig, hogy alaposan tesztelgessem...)
Új hozzászólás Aktív témák
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest