Hirdetés
- Star Wars: The Old Republic - MMORPG
- Elite: Dangerous
- Xbox Series X|S
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Úgy tűnik, hogy elkészült a S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl
- EAFC 25
- Call of Duty: Black Ops 6
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- PlayStation 5
- Nintendo Switch
-
GAMEPOD.hu
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
sixer66
senior tag
válasz Norbi 72 #107050 üzenetére
Jogos az ajánlás, mert nem mondtam összeget, csak még egy HTA 30-ról azt olvastam, hogy olyan 30-40 körül ki lehet hozni, addig egy MA GS 300 felett mozog. (tudom más is a végeredmény, de ami nincs, az nincs és nem 1 év múlva szeretném)
Persze nem egy GS10-re gondolok 180-ért, hanem mondjuk egy GS20 minimum, mert szimpatikusabb az álló front az állványossal szemben.Jelenleg egy Heco Metas XT 501-es frontom van, aminek még tetszik is a hangja a 3808-cal, de egy sztereó erősítővel a Concept 2-es hátterekből is olyan hangot hoztam ki, hogy sírtam és ebből következik, hogy még egy kicsit javítani szeretnék a Denon sztereó hangzásán.
Ma vagy holnap érkezik meg egy "SÍN" tápkábel, nagyon kíváncsi leszek rá, hogy bejáratás után mit hoz a konyhára. Az akusztikán már sokat javítottam a szekrények szelektálásával.(#107048) kabar
amit hiányolok, az a dinamika és nem a loudness-es hangzásra gondolok, de persze ez lehet, hogy a frontok hiányossága, mert valahol olvastam, hogy nagyobb hangerőn kezdenek el "élni", de ez mondjuk egy panelben kompromisszumos.[ Szerkesztve ]
-
Tamoo
MODERÁTOR
válasz sixer66 #107051 üzenetére
Dobozt kell cserélned, nem erősítőt. Ha ellövöd a lóvét "apróságokra", annál később lesz jó dobozod. A 3808 megfelelő hangkeltővel hozza a dinamikát, perpillanat szerintem nem kellene sztereóban gondolkoznod.
Tudom hogy általában nehezen veszi rá magát az ember és inkább minden mást cserél, de a relatíve nagy előrelépést/változást szinte mindig a dobozcsere hozza.[ Szerkesztve ]
-
kovimre
tag
Sziasztok!
Kb. ebben az árkategóriában ez a TAGA jó vételnek számít? A másik kiszemeltem a HKTS 16. A kettő közül melyik?
Félig zenére és félig filmre kellene.
-
kabar
senior tag
válasz sixer66 #107051 üzenetére
Pont azt gondoltam én is, mint amit Tamoo mondott. Lehet itt belelölni 10-100 ezreket kábel, tüske, ösvény, állvány, voodoo-ba, de azokkal viszonylag kicsit lehet általában "fejlődni". Én is inkább a hangfalakat, vagy az erősítőt cserélném. Utána, ha az már majdnem jó, akkor lehet rajta csiszolgatni. Nem tudom milyen erősítőket próbálgattál, de az is elképzelhető, hogy a Denon nem szereti azt a hangfalmárkát. Volt már ilyen a történelemben, és lesz is. De az is lehet, hogy a Denonnak a hangzása nem jön be neked annyira, és egyáltalán nem a loudnessről beszélek.
"Der erste Trunk aus dem Becher der Naturwissenschaft macht atheistisch; aber auf dem Grund des Bechers wartet Gott.“
-
sixer66
senior tag
válasz Tamoo #107052 üzenetére
Értem, akkor egyelőre várok még.
A sub-ot is még be kell szereznem, úgyhogy a doboz csere nem most lesz aktuális.
Amúgy a Van Damme kábelekkel egy pár nap után megjöttek a szép közép mélyek/mélyek, úgyhogy lehet még ez kicsit alakulni fog, plusz a tápkábel és akusztika is hozzá fog tenni és utána belekezdek a gyűjtögetésbe.(#107055) Norbi 72
igen ez pont nem a magam fajta pénztelen hifi szerető embernek való kategória, de gondolom, hogy ez már kielégítene, akár több féle módon is(#107056) kabar
Amit eddig hallottam (Onkyo, Denon, Pioneer) házimozi erősítőket, a Pioneer jött be leginkább és most van is fent AVX-en egy LX72, amit majdnem el is üzleteltem, viszont úgy lenne értelme, hogy mindkettő nálam van és össze tudom hasonlítani.
Annak nem sok értelmét látom, hogy ezt gyorsan eladom, azt megveszem és majd töprengek, mert annyira még nem szokott hozzá a fülem egyikhez sem, hogy egyértelműen tudjak dönteni.[ Szerkesztve ]
-
E770
aktív tag
válasz Norbi 72 #101196 üzenetére
kis kedves sztereó rendszert szeretnék, s eddig Monitor Audio BX 2-ben gondolkodtam, de a Polk Audio RTi A3-at is megfontolásra késztet.
Kérlek írjátok meg, szerintetek milyen különbségek vannak közöttük (illetve hogy van-e még más javaslatotok hasonló polcsugárzóra)
(sztereó erősítő még nincs hozzá, azt majd a hangdobozok után választok)
-
BBéci
legenda
Polcsugárzó nem létezik, a kisméretű hangdobozokat állványra kell helyezni!
Az RTi A3 és a BX2 hangkaraktere meglehetősen különböző és az sem mindegy, melyiket, milyen erősítő hajtja, mert attól is változik a hang jellege.
De ez a téma nem ide tartozik, hanem a hifis topikba.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Dagidög
senior tag
válasz BBéci #107058 üzenetére
Tehát tévedek, ha azt gondolom, hogy ha két azonos mélyládát sorba kötök úgy, hogy az egyik kapja a jelet az erősítőtől, majd a kimenetén továbbadja ugyan azt a jelet a másik mélyládának, akkor ugyanazt és ugyanúgy kell megszólaltatniuk? Egyéb esetben mire való a mélyláda kimenete?
-
BBéci
legenda
Hifis topik, hogy mennyire jó, azt döntsd el Te.
Az elősző három hozzászólást szerkesztéssel, egyetlen egybe kellett volna írnod! A jövőben ne felejtsd el!
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Agyzuzo
addikt
Sziasztok,
A fejhallgató/DAC topic-ban is feltettem a kérdést, de lehet itt talán jobb helyen lesz.
Van egy Denon AVR-1604-esem most épp "felesben" és gondoltam kísérleteznék vele egy kicsit.
Az alap elgondolás, hogy az alaplap optikai kimenetét kötném a Denon optikai bemenetére (kvázi DAC-ként használva), majd a Denon erősítőn levő CDR/TAPE kimenetbe (stereo RCA out) két aktív monitor hangfalat.
Életképes ez az elgondolás így, vagy nem az ajánlott kategória? (Aktív Mackie MR5 monitorjaim vannak, így ez a része adott).A dolog azért foglalkoztat, mert jelenleg egy USB-s hangkártyám van, erre vannak kötve a Mackie-k, viszont sajnos áthallani a VGA zúgását (970...) játék közben a hangfalakon. Ellenben az alaplap optikai kimenetén ez a zaj nem megy át (amit nem egészen értek, mert elvileg az USB-n is digitális jel megy...). Ezért gondoltam rá, hogy kipróbálnám mit tud a rendszer, ha az USB-s hangkártyát a Denonnal helyettesítem.
Listen up, maggots. You are not special. You are not a beautiful or unique snowflake. You're the same decaying organic matter as everything else. ::: http://meatytears.hu :::
-
kabar
senior tag
"Der erste Trunk aus dem Becher der Naturwissenschaft macht atheistisch; aber auf dem Grund des Bechers wartet Gott.“
-
xxlongikaxx
aktív tag
Sziasztok,
Kerdes a tapasztaltakhoz, kabel es banadugo ugyben, ar-ertek aranyban mik a legjobb markak?
-
MasterMark
titán
-
spiky03
veterán
válasz Rruuer #107013 üzenetére
Ha esetleg nem félsz a használttól, akkor keress egy 150-es Pio-t, arra van okos fw is és azt nem butították le mint a 170-est, mert az elvileg nem tud annyi mindent, mint a 150-es..
Én is azt használom.SuperHeRo - Eladó! Lapp ölflex classic 110 CY tápkábel Oyaide dugókkal
-
Rruuer
senior tag
válasz spiky03 #107074 üzenetére
na igen, használtan nézegettem az olx és a jofogáson és ugye beütöd hogy 3d és 90%-ban sansungot hoz ki, ezért is nézegettem azt, meg írták hogy van más topic is, jó megvan de ha Téma: Házimozi erősítő és minden, ami hozzá csatlakoztatható ez a topic neve akkor azt hittem ide is lehet ilyen kérdést feltenni
-
sixer66
senior tag
Háttérnek Dali Concept 2 vagy Polk Audio RTi A3
Most van egy Concept 2-es párom háttérnek, de nagyon mozgatja a fantáziámat az A3 -
BBéci
legenda
válasz Rruuer #107075 üzenetére
Senki nem mondta, hogy itt nem lehet Blu-ray lejátszókkal kapcsolatos kérdést feltenni. Pusztán segíteni akartunk, amikor megemlítettük a szaktopikot.
(#107076) sixer66
Concept frontokhoz, centerhez Concept háttéssugárzókat, RTi-hez RTi-t![ Szerkesztve ]
-
zolaas
senior tag
-
Valkűr
addikt
válasz still2 #107079 üzenetére
Igazából az a baj, h ebben a szériában a JBL frontjaidhoz nincs nagyobb center ami jobban illene a képbe. Sajnos a legtöbb gyártó ebben az árszegmensben nem is úgy épiti őket, h a centerben alkalmazott hangszóró az méretben azonos legyen a frontokkal, ami szerintem sok esetben fontos szerepet játszik a hangzásban. Sokan azt mondják nem fontos az azonosság, pedig szerintem az lenne a legfontosabb. Erre egy hülye, de jó példa, h az egyik frontot kösd ki és tedd a helyére a centert, meglátod mennyi fontos a homogenitás a rendszerben. A hangja még csak hasonlítani sem fog a másik oldalon szóló frontéhoz. Sokan azt is mondják, h a centernek nem kell mélyen szólnia, csak a középhangokat kell megszólaltatnia, ez sem teljesen igaz. A center gyakorlatilag az egyik legfontosabb hangsugárzó a moziban, majd a frontok. Ezek egységessége, homogenitása az egyik legfontosabb a hang szempontjából. Itt azért hozzátenném, h ez természetesen csak az én véleményem, másnak ettől még lehet eltérő a meglátása.
iPhone 15 Pro Max, iTab Air 5
-
htomi85
tag
Sziasztok,
A házimozi dolgokhoz egyáltalán nem értek, ezért szeretném kérni a segítségetek.
Van két szép nagy Sony hangfal, amiből kijönnek a szokásos piros és fekete vezetékek.
Adott egy ilyen LG TV.
Hogyan lehet összekötni a kettőt, hogy kicsit jobb hangélményt kapjak?
Előre is köszönöm. -
Borisz76
veterán
válasz htomi85 #107081 üzenetére
A TV műszaki leírásában az szerepel, hogy van a hátulján : Digitális audio kimenet (optikai)
Ezen lenne érdemes a hangot átvinni az erősítőbe.
Ilyennel :
S, hogy milyenbe :
Itt keress !Vagy akár használtan is nézhetsz mert úgy olcsóbban kijössz.
Csak keresgélés közben tartsd szem előtt, hogy legyen az erősítőn Optikai Bemenet.
1 db minimum de ha több van rajta az sem baj.[ Szerkesztve ]
Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
still2
tag
válasz Valkűr #107080 üzenetére
Ha jól értelmezem a szavaid akkor itt semmi esély a hangzásjavításra kisebb lépésekkel. Ha jobbat szeretnék komplett csere a megoldás. Amúgy jelenleg meg vagyok elégedve a Jamo 606 után. Azért nem értem a gyártókat mert ezt a rendszert lehet egyben megvenni. tehát az ember azt gondolja hogy az egységek harmóniában vannak egymással. Mondjuk azt hiszem az ES90 mellé Es30 van párosítva. Ezért is gondoltam a cserére.
-
BBéci
legenda
válasz Valkűr #107080 üzenetére
Nagyrészt egyetértünk, kivéve a center mélyátvitelét. Mivel 80 hertzen vágjuk, az alatta lévő lényegtelen, fölötte pedig mindegyik normális centersugárzó tisztességesen szól. Amelyik nem, azt nem szabad megvenni.
-
sixer66
senior tag
Biztos amatőr kérdés, de van jobb megoldás egy optikai kábelnél Denon 3808 és egy tv között, hogy a tv hangját átvigyem az erősítőre, mert ugye ARC nincs a Denon-on.
Azt ne kérdezzétek miért szeretném a tv silány minőségét a házimozin hallgatni, csak érdekel. -
Csabroncka
addikt
válasz sixer66 #107086 üzenetére
A legtöbb esetben azért elfogadható, főleg a hatcsatornás műsorok! Miért lenne egyébként gáz, én is nézek TV-t és igyekszem megválogatni mit és meddig ennyi.... nem érzem ettől magamat se többnek se kevesebbnek.
Véleményem szerint azért az optikai átvitel és a HDMI között nincs óriási különbség ugyanazon tartalom esetén. Mindig az erősítő dekódoljon, ez a legfontosabb olyan forrás esetén (pl.: TV) ahol a DAC jó minősége megkérdőjelezhető.
"in medias res"
-
miki111
csendes tag
válasz Csabroncka #106954 üzenetére
Szia! Nem sikerült: (
TV Samsung 48H 3D
Erősítő Denon AVR1311
Inviteles egység ( ALBIS )
Azt már elértem, hogy a TV-t tudom hallgatni és nézni a házimozi rendszeren keresztül, de a filmeket nem. HDMI csatlakozások vannak. Úgy kötöttem össze, ahogy leírtad ( és még ezer féleképpen
Előre is köszi a segítséget! -
sixer66
senior tag
válasz Csabroncka #107088 üzenetére
Gondolom itt is, mint minden más esetben számít az optikai kábel minősége, jelenleg egy Hama kábellel kötöttem össze, csak nekem az volt fura, hogy olyan -30 körül kezdett el megjönni a hangja, még ugye ez zenén mondjuk már elég hangos, de persze tudom ez így más történet.
Azt hogy értetted, hogy az erősítő dekódoljon? Így összekötve tud nem az erősítő is dekódolni vagy ezt hogy értsem.... bocsi a hülye kérdésekért
(#107091) BBéci ezzel kicsit megnyugtattál és Csabroncka is, hogy nem követek el főben járó bűnt
[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz sixer66 #107086 üzenetére
Elég sok műsornak (filmnek) határozottan jó a hangja, amiket érdemes erősítőre vinni.
(#107090) sixer66
A tévéből ne PCM menjen az erősítőbe, hanem Dolby Digital vagy DTS. Persze csak akkor lehetséges, amikor ezek valamelyike rendelkezésre áll.[ Szerkesztve ]
-
robi-k
őstag
Beüzemeltem a Denon AVR-4310 PreOut -> XTZ Class A-100 D3 erősítő ("A" osztályba átkapcsolva) végfokként -> frontok láncot.
A nejem és a lányom is egybehangzóan azt mondják, jobb lett a hangminőség
Tehát beigazolódott, amit én is többször állítottam, hogy van értelme a felső kategóriás házimozi erősítőkhöz (is) külön végfokokat használni, ha javítani szeretnénk a hangminőségenDe brutális, mennyire fűt "A" osztályban az erősítő úgy, hogy könnyű (93 db érzékenységű) 8 ohm impedanciával rendelkező hangfalakkal terhelem. A jó oldala, hogy télen kevesebb lesz a gázszámla (a villanyszámláról most ne beszéljünk ).
Hétvégén megmérem, menni lett a láncom fogyasztása, remélem, kevesebb, mint 2,5 kW (ez a mérőműszerem felső határa ).
-
BBéci
legenda
válasz robi-k #107092 üzenetére
Nem tudok olyanról, hogy bárki az ellenkezőjét állította volna. Egyértelmű, hogy mindegyik házimozi erősítő sztereó hangján lehet javítani egy plusz végfokkal, vagy végfoknak használt integrált erősítővel.
-
nagyúr
válasz robi-k #107096 üzenetére
Ha neked is jobb, akkor OK! Csak azért érdeklődök, mert újra agyalok sztereón.
(#107095) BBéci "Ez is egyértelmű."
Nem, nem volt egyértelmű. A "nejem és a lányom is", abban a szövegkörnyezetben simán azt jelentheti, hogy a neje és a lánya. Szegény robikról szó sem volt.
[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz liszi70 #107097 üzenetére
Szerintem az is szócska mindkettőjükre, a feleségére és a lányára egyaránt vonatkozott. Különben azt írta volna, hogy felesége és lánya szerint jobb lett a hang. Érdekes a magyar nyelv, hogy ugyanazt a mondatot két ember, kétféleképpen értelmezi.
A családom hölgytagjai szerint is jobb lett a hang. Így már egyértelmű?[ Szerkesztve ]
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Horgász topik
- Androidos fejegységek
- DIGI kábel TV
- Star Wars: The Old Republic - MMORPG
- Ukrajnai háború
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Hálózati / IP kamera
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs