Hirdetés
- Xbox Series X|S
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Úgy tűnik, hogy elkészült a S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl
- EAFC 25
- Call of Duty: Black Ops 6
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- PlayStation 5
- Star Wars: The Old Republic - MMORPG
- Nintendo Switch
- EA Sports WRC '23
-
GAMEPOD.hu
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
agabe
addikt
válasz Gabesz26 #106356 üzenetére
Kulfoldrol olcsobban hibatlant talalni 400alatt nem lehetetlen, de nem mindennapos, es riziko mindig van benne mit kapsz a vegen, ami meg itthon van azt legalabb meg lehet nezni, es az elso arbol valoszinuleg van meg hova alkudni.
A 3D kepesseg helyett egy 3D kepes splitter is jo alternativa ha jo az erosito mas szempontbol, persze garancia attol sem lesz, de ha garis kell akkor azt nehez lesz talalni hasznaltban magasabb kategoriaban, mert azt jellemzoen nem 1-2 ev utan adja el az elso tulaj.[ Szerkesztve ]
-
z123456789
addikt
Sziasztok!
Egy-páran - akik úgy gondolják hogy elegendő mennyiségű komponenssel rendelkeznek - felsorolnák nekem hogy hány eszköz fekszik a hifi állványán?
Csak mert most hogy van vászon, illetve lehet hogy az én hallásom is fejlődik, zavaró hogy a center a polcom középső részén van. Nem valami ideális a hely tudom, de eddig el voltam. Mivel az erősítőt nem tudom sehova tenni, ezért van az a felállás, hogy az erősítő a felső polcon a center pedig alatta.
De most végre elhatároztam hogy veszek/csináltatok egy szekrényt az eszközöknek/leendő eszközöknek, és akkor már szeretnék számolni későbbi komponensekkel is. Továbbá tippeket is elfogadok nagyon szívesen, hogy mire figyeljek. Azt tudom hogy nyitott legyen a hátulja, illetve hogy felül is hagyjak helyet.
Előre is köszönöm.SZERK.:
Annyit még hozzá tennék hogy valami ilyesmi az én célom, amiben lehet hogy van némi gyűjtögetési hajlam is:
AVR v. talán valamikor Elő+végfok
MAgnodeck
CD lejátszó
Blu Ray lejátszó
Stereo erősítő
médialejátszó
Playstation
NAS
(A félkövérrel jelöltek vannak meg eddig)[ Szerkesztve ]
-
Dorian
félisten
Denon 08-09 probléma ügyben bemásolok egy válasz-privit hátha valakit érint vagy érdekel.
"2809-em is csinált ilyent (hátsók csak a hangerő növelésével jöttek helyre). Aztán sokáig semmi probléma, azt hittem volt rajta vmi vékony oxidáció, ami nagyobb Amper (hangerő) hatására leégett és így megjavult a kontakt. (lehet, h így is volt) Eladtam, utánam kettővel utáni tulajnál megint előjött a dolog, de ott már egy idő után nem is szóltak a surroundok. Szerelő szerint a surround proci segédtápja 5 helyett 7-8 V-ot adott, így utána tönkre ment pár IC, kondi, ellenállás, ~15 (vagy 20?)k volt neki a javítás.
Most a 3808-am 2x szintén csinálta ezt a surround némulást a bal oldalon. gyorsan szerelőhöz el, nehogy komolyabb baja legyen. Épp most hívott, h szerencsére nincs tápfesz vagy tönkre ment alkatrész probléma, csak még nem tudja, h mi lehet. Relék oxidációját gyanítja, tehát ugyanazt, mint korábban én a réginél. Valószínű tehát, hogy mégis csupán az oxidáció lehet az általános Denonos probléma, a táp hiba egy külön dolog, szerencsétlen véletlen.
Jelenleg nálam az a szívás, hogy a szerelőnél azóta sem jött elő a hibajelenség, ill. csak szétszedve hozzáférhetőek a relék, de akkor tesztelni nem lehet, mert ugye nem működik. Van benne ~8 relé darabja ~2000 Ft + munkadíj. És aztán vagy ez volt a probléma, vagy mégsem..."
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
davidsone
addikt
válasz z123456789 #106358 üzenetére
bútorlapból leszabatni, összerakni:
...reklámozzák, terjesztik, beszippantják az agyadat, megerjesztik...
-
devil-k
nagyúr
válasz z123456789 #106358 üzenetére
Akkor meg is adtad magadnak a választ, jó nagy szekrény kell neked. Ha oldalt is nyitott, akkor azzal is előrébb vagy.
- mozi bolondéria -
-
devil-k
nagyúr
válasz z123456789 #106362 üzenetére
És ezeket az eszközöket mennyi időn belül szerezd be? 5-10 év?
- mozi bolondéria -
-
davidsone
addikt
Szerintem dizájnos és viszonylag olcsón ki lehet hozni. Én mondjuk lehagynám a tartó rudakat, a minimal nekem jobban bejön.
-
z123456789
addikt
válasz devil-k #106363 üzenetére
(#106363) devil-k
Szombaton kiderül.
Nem tudom, inkább 2-5 éven belül.
Az elő/végfok egyelőre még csak tetszik, de fogalmam sincs hogy mi az. Azt tudom hogy nem olcsó, tehát ha odáig jutok, majd utána olvasok.(#106364) davidsone
Igen, én is inkább ötletnek használom fel. Nem teljesen ez a forma lenne. -
BBéci
legenda
válasz davidsone #106364 üzenetére
Nem vetted figyelembe, hogy az állvány, polc beleszól a hangminőségbe. Piszkosul el lehet ezzel rontani egy készülék hangját.
(#106365) z123456789
Elő/végfok megoldásokról nemrég volt szó, keresd meg.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Norbi 72
veterán
-
nagyúr
"teljesen nyitottra nem is gondoltam."
Gondoljál! Nagyon hasznos, ha minden irányból nyitott. Én is ilyen mellett döntöttem, a szellőzés, hozzáférhetőség és a hang miatt is.
-
davidsone
addikt
válasz BBéci #106366 üzenetére
Én ha ilyet csinálnék a centert falra fúrt fix, rezgés mozgás mentes helyre tenném vagy esetleg a stand közepe zárt földön álló lenne az oldalára jönnének a nyitott polcok, a frontokat értelem szerűen
a polcok mellé...
...így jó lenne mester?...reklámozzák, terjesztik, beszippantják az agyadat, megerjesztik...
-
BBéci
legenda
válasz davidsone #106369 üzenetére
A polc(ok) anyagát még mindig nem fejlesztetted. A pozdorja nem a legjobb, inkább legyen tömör keményfa.
(#106370) liszi70
Mit nevezel nagyon komoly szintnek? Már egy használtan 10000 forintos CD-játszó hangján is hallható, hogy mi van alatta.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
davidsone
addikt
válasz BBéci #106371 üzenetére
rendben legyen de vannak minőségi rétegelt lapok amik pl a fenyő keménységét verik de olcsóbb mint más tömör fa, a többi meg mehet pozdorjából ha az ár/olcsóság mérvadó
(#106370) liszi70: ezzel teljesen egyetértek!
[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz davidsone #106372 üzenetére
Nekem mindegy, tőlem aztán papundekliből is készíthetsz állványt.
Van valakinek új árakkal számolva 1 millió forintnyi készüléke és garasoskodik, hogy 20000 vagy 50000 forintba kerül az állvány?Egyetértesz? Jaj de jó, ezek szerint már többféle speciális állványt teszteltél. Meséld el tapasztalataidat!
[ Szerkesztve ]
-
dunkel
őstag
válasz liszi70 #106370 üzenetére
Most melyik mondatodra reagáljak, pont ellentétei egymásnak.
Nem tartom a sajátomat nagyon komolynak, mégis sokat adott az állvány csere dizájnról (gagyiról) hifisre. Pl. elvette a magasnak azt az élét amit én eddig nem tudtam minek tulajdonítani, mivel végigpróbáltam egy halom kábelt, pár forrást és mégsem tudtam tőle teljesen megszabadulni. Már úgy voltam ez biztos a hangsugárzó vagy még inkább az akusztika, és azon majd idén javítok. Átkerült a rendszer az új állványra, attól a pillanattól megszűnt. -
BBéci
legenda
-
z123456789
addikt
válasz BBéci #106366 üzenetére
(#106366) BBéci
Ejj ráérünk arra még.
(B)(#106371) BBéci(/B)
Egy vastagabb, minőségibb bútorlap is kevésnek bizonyulhat?
Mindenképp a tömör fa ajánlott? (Gondolom fenyőt, és egyéb puha fákat hanyagoljam, egyértelmű.)(#106367) Norbi 72
úristen! mi az a sok "szar" ?
Na ennyire azért nem...(#106368) liszi70
Nem vagyok hál isten dizájn függő, inkább mindig a használhatóságot helyezem szem elé. A feketéből nem engedek, de amúgy bármit.(#106375) dunkel
Tudnál lőni egy képet az állványodról? Vagy egy hasonlót linkelni esetleg? Milyen anyagot választottál ha szabad megkérdeznem? A centerem ezen fog nyugodni, szóval nálam is számít majd biztos. -
-
vendingo
veterán
Ma lecseréltem a frontoknál meg a centernél a kábelt egy minőségibb változatra + kicsaptam 2 szekrényt a szobából. Sokkal de sokkal jobb lett a hangzás
Korábban kicsit szkeptikus voltam a kábeleket illetően, de most belátom, hogy van értelme a jobbnak.Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
vendingo
veterán
válasz Vikthor #106382 üzenetére
Kácsás kábel, de semmi extra. Eddig villamossági boltos legolcsóbb volt.
A másik ami szerintem változást hozott, hogy amióta megvannak a cav hangfalak egyszer se voltak igazán megküldve, mert bejáratósak voltak. Ma elgurult a gyógyszer és feltekertem a hangerőt. Lehetséges, hogy ettől változott egy kicsit a hangzás? Mintha sokkal több mélyem lenne, meg valahogy egységesen jobban szólnak.Közbe végiggondoltam a dolgot, és lehet azért lett jobb, mert tegnap zöldre festettük a szobát a barack szín helyett?
Hifinél soha nem lehet tudni.[ Szerkesztve ]
Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
BBéci
legenda
válasz lemmy9 #106377 üzenetére
Próbáld ki! Először tedd egy üres karton- hullámpapír dobozra a CD-lejátszót, utána a padlóra vagy szőnyegre. Szinte biztosra vehető, hogy hallani fogsz különbséget. Lehetne Sort Kone kúpokra is tenni, de annak beszerzése már utánajárást, költséget igényel.
-
dunkel
őstag
válasz z123456789 #106378 üzenetére
Egy ilyen lett lemásolva, 4 centis bükkből
(#106379) liszi70
1. Nem látom a kettő között hol van szerinted a határ.2. Nem a jelen konkrét esethez kapcsolódóan válaszoltam (nem látom leírva a rendszer komponenseket), hanem a saját tapasztalatomat írtam le az állvány témakörrel kapcsolatban, mivel elhangzott ez mennyire irreleváns.
-
nagyúr
válasz vendingo #106384 üzenetére
majd egyszer én is letámadom a Kácsát, mert jelenleg nálam sima OFC kábeleim vannak 2,5mm-es a frontokra/középre és 1,5mm-es a hátsókra. Bajuk nincs, működnek, szépen szólnak a hangfalaim, de annyit írtak már itt róla, hogy majd szerintem egy próbát megérne. Max kidobok az ablakon egy százast, mit számít...
~ B & B & L & N | Suomi Finland Perkele ~
-
BBéci
legenda
válasz Vikthor #106389 üzenetére
Biztos vagy abban, hogy a kábeleknek és Jean Claude-nak van közük egymáshoz?
(#106386) dunkel
Egyesek szerint minden irreleváns: kábelek, elosztók, alátétek, akusztika, stb.[ Szerkesztve ]
-
Ragadozó
Ármester
válasz Vikthor #106389 üzenetére
Nem ő gyártja a kábeleket ő csak kamionokon egyensúlyozik
BBéci: tudom, hogy ez van fórumban, de sajnos ez ellen nehéz tenni...van aki egészet badarságnak gondolja, vagy annyira műszakilag, fizikálisan közelít a témához, hogy mindent elutasít...
Nem kell velük foglalkozni...[ Szerkesztve ]
Mozgó autójavító szolgálat - autóvillamosság, autószerelés
-
devil-k
nagyúr
válasz BBéci #106393 üzenetére
Nem kell mindent hozzászólást komolyan venni. Nem akarok ennél is jobban kopaszodni. Van aki nem hisz a tüskében, elosztóban, kábelekben stb. Ő dolga, rá kell hagyni. Bizonygatni pedig teljesen értelmetlen.
(#106394) Vikthor
Ma van a születésnapja CN-nak![ Szerkesztve ]
- mozi bolondéria -
-
BBéci
legenda
válasz Vikthor #106387 üzenetére
Kipróbálod, ha nem tetszik, visszaviszed. Az erősítőd és a hangdobozaid megérdemelnének valami tisztességes kábelt.
(#106395) devil-k
Bizonygatni valóban értelmetlen, de nem lehet szó nélkül hagyni, amikor olyasmiket tagadnak, amik alaptételnek számítanak a házimoziban hifiben, hangtechnikában. Ráadásul legtöbbször saját tapasztalat nélkül.[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz MasterMark #106380 üzenetére
"Állványhoz, esetleg MDF is megfelelő lenne?"
Tömör fából is lehet instabil, gagyi, és MDF-ből, akár forgácslapból is lehet masszív, stabil állványt készíteni. Én ezért tömör fából csináltam, masszív, stabilat. De nem a hang javítása miatt, viszont ha van nálam is ilyen jellegű hatása, akkor az bónusz. Én nem vettem észre.
Szóval maga az anyag csak egy része a dolognak. (Arról nem is beszélve, hogy sokan "fa" jelzővel illetnek sok fának látszó anyagot is, tehát sosem lehet tudni, ki miről beszél valójában, amikor fát említ. )(#106386) dunkel "elhangzott ez mennyire irreleváns."
Hol hangzott el ilyen?
(#106390) BBéci "Egyesek szerint minden irreleváns: kábelek, elosztók, alátétek, akusztika, stb."
NEM, ferdítesz, ez NEM így van.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz BBéci #106396 üzenetére
Mi a nem tisztességes a magas vörösréztartalmú OFC kábelben, és mi a tisztességes egy márkás, állítólagos jó minőségű kábelben? Ezt most komolyan kérdezem, mert érdekel, igazán jó kábel hol kezdődik? Szerintem ez is szubjektív és ha már 2-300 ezernél tartunk, akkor meg inkább elektronikát cserélek először, mint kábelt.
~ B & B & L & N | Suomi Finland Perkele ~
Új hozzászólás Aktív témák
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest