Hirdetés
- Assetto Corsa Competizione
- Már jövőre befuthat a Stellar Blade PC-s kiadása
- Star Wars: The Old Republic - MMORPG
- Nintendo Switch
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Elite: Dangerous
- Xbox Series X|S
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Úgy tűnik, hogy elkészült a S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl
- EAFC 25
-
GAMEPOD.hu
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz Vikthor #107225 üzenetére
Megosztó kiadvány lett. Torznak semmiképpen nem torz, nálam sehol nem torzított, nagyon jó minőségben szólalt meg, hangerőt sem kellett korrigálni. Azon lehet vitatkozni, hogy a megszokottnál agresszívebb hangzás mennyire tetszik vagy sem (sokaknak referencia anyagaik közé került, nálam nem), nyilván rendezői koncepció, ahogy a sokat vitatott zene-párbeszéd kapcsolata is. A moziváltozatnál sokkal tisztábbak a beszédhangok, jobban is érthetőek, igaz néha kell küzdeni, megmaradt a tompább, egybemosott hangzásvilág, melyen ismét lehet vitatkozni mennyire OK. Szvsz teljességében nem érték el amit szerettek volna (főleg a moziverziónál, ahol bizonyos pontokon inkább idegesítő volt a hang, mint a film része), ellenpéldaként a Gravity szokatlan zenéjét és háttereit hoznám, ahol az együttműködés, fokozás sosem volt idegesítő vagy figyelemelterelő.
-
Dagidög
senior tag
válasz Csabroncka #107218 üzenetére
Én még csak moziban láttam, de ott több jelenetnél is el volt tolva a fókusz. Ezt főleg közeli kameraállásoknál lehet észrevenni.
A hang a film tetőpontján nem stimmelt, a zene mindent túlüvöltött.A referencia hangerőt hogy tudom meghatározni saját körülmények között?
-
Patice
nagyúr
válasz liszi70 #107249 üzenetére
Dune-hez képest biztos jobb volt Tamoo HTPC-je is, de én a "headless" (~ MPD alapú) rendszerben még több potenciált látok elérhető hangminőség terén, mint egy WinX alapú gépben.
Nem hasonlítottam még össze egy Win8.1 + (ingyenes) optimalizáló script + Foobar kombót az MPD alapúval egymás mellett, de hallás alapján az MPD-s megoldás alapból tud olyan hangminőséget produkálni, mint amit egy optimalizált Win-es gép, ha nem jobbat picivel.
És még akkor nem is mentem el az MPD (szoftveres) optimalizálás irányába (mert lehet ezt is tovább reszelni, csak még nem volt időm kipróbálni, de a listámon van).
Most lenne egy tippem a Dorian által említett kategóriára: Auralic Aries.
Számomra kicsit meglepő volt, hogy hasonló hardveres alapokat használ, mint amerre én elmentem. Ez is egy ARM alapú miniPC, csak sokkal jobb tápellátással és több digitális kimenettel. Mindezt fél milla alatt.
Én kb. a tizedéből építkeztem.
Eladó: Intel NUC J5005, Xbox 360, Daewoo Matiz, Lenovo dokkoló
-
robi-k
őstag
válasz Patice #107257 üzenetére
Ez az Auralic szvsz nagyon túl van árazva
AES/EBU-ról pedig annyit, digitális jelátvitelnél rövid távolságra tök felesleges (én sem használom, pedig az én készülékemen is megvan), tömören abban különbözik a coax digitális kimenetről, hogy a kimenő audiótrnszformátor kimenete másképpen van megoldva. -
gabo01
senior tag
válasz Tamoo #107222 üzenetére
"Aztán jött a DAC (Audio GD Ref5.32 via usb-vel, van damme ic-vel, Klotz usb kábellel"
Azért itt nem vittétek túlzásba a kábel kérdést! Gyanítom ha az USB kábelt valami jobbra cseréltétek volna más lett volna az eredmény! Egy jól megtámogatott XMOS jobb lesz mint a belső via usb! -
gabo01
senior tag
válasz Tamoo #107261 üzenetére
Mondtam Neked nemrég, hogy a belső via usb azért könnyen átléphető hangban egy jó külső átalakítóval! Nálam is ez a terv nemsokára, hogy egy Xmos külső átalakító jó tápokkal váltsa ki a jelenlegi alaplapi coax vagy via usb-t!
A kábelre visszatérve azért az USB-k között is komoly különbségek tudnak lenni!Melyik xmos-t rendelted?
[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz liszi70 #107233 üzenetére
Az AVC-A11XVA ára 4000 euró volt, a PMA-1500 kb. 1000, tehát óriási hangminőség többletet nem lehet várni attól a sztereó vastól. 3808, 4308, 4310 mellett már jelentősebb lehet az előrelépés.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Tamoo
MODERÁTOR
válasz gabo01 #107266 üzenetére
Szemezni én is szemeztem, de táppal/dobozolva nem fért most bele a büdzsébe kísérletezgetésképpen.
(#107264) BBéci: Óriási különbséget nem is várt senki. Hozta a várt szintet a PMA. Mozierősítőkből kiindulva a karaktere volt "meglepetés". Eddig inkább a forrás nem hozott annyit mint reméltem. De azért még reménykedem.... próbálkozok.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz JohannZimu #107265 üzenetére
Nyugodj bele, amint lesz min és lesz mit, meg fogom tenni, ahogy máskor is!
-
Tamoo
MODERÁTOR
válasz JohannZimu #107269 üzenetére
Igen, mondták. Ezért is nem hagyom ki a próbát az XMOS-al. Elvileg már ebben az alap kiépítésben is hoznia kellene a konyhára. Bár a VIA azért nem olyan borzasztó rossz állítólag.
-
BBéci
legenda
válasz Tamoo #107267 üzenetére
Aki nem akar külön sztereó erősítőt, annak AVC-re, vagy más gyártótól származó, hasonló kategóriájú házimozi kombájnra kell beruháznia. Ízlés dolga, hogy kinek, melyik megoldás a szimpatikusabb.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Olyasmi
aktív tag
Sziasztok!
Van egy Samsung 5.1 házimozim,a you tube nem játssza le a videokat,net csatlakoztatva van,frissítést nem kér..
Mi lehet a baj? -
Borisz76
veterán
válasz Olyasmi #107274 üzenetére
Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót ![ Szerkesztve ]
Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
gabo01
senior tag
válasz JohannZimu #107269 üzenetére
Azért ez a kijelentésed nem csak a gd dacokra igaz!
-
sixer66
senior tag
Megjött a másfél méternyi SÍN kábel, amiből elég lett volna 1 méter is. (aki fogott már ilyen kábelt, az tudja, hogy plusz fél métert elhajtogatni belőle nem a legegyszerűbb dolog, úgyhogy érdemes jól megválasztani a méretet, vagy elég helyet biztosítani neki és nem a szekrény mögött 15cm-en elvezetni )
Így első hallásra is már fickósabb lett az egész hang összességében, de valószínű erre a Van Damme kábelek is rátesznek, amik egyértelműen sokat hoztak a konyhára, főleg feszességben és mélyben.
Ahogy itt olvastam kell egy hét, mire "beáll" normál állapotába, jól mondom? -
Dorian
félisten
válasz sixer66 #107279 üzenetére
Mivel annak a kábelnek szűrő hatása is van, jobb a 1,5 m. Kis helyre behajtogatni tényleg izzasztó és idegölő, azért sem érdemes közvetlenül utána hallgatni, mert akkor úgyis minden szar lesz, ha a plafonon van az ember
De én ezeket a hosszú kábel bejáratási időket nem vallom. 1 max 2 nap alatt sztem minden beáll, amit főleg a mélyeken venni észre. /vagy süket vagyok a további finomodásra /vagy az ezutáni finomodás már olyan kismértékű, hogy nem tekintem érdekesnek, esetleg placebo-veszélyesnek gondolom.Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
sixer66
senior tag
-
Cseneles
őstag
Nekem ajánlott egy hifista uriember egy ilyen kábelt próbára, típusát pontosan nemtudom viszon nem szövött hanem egyenes kialakítású Megérne egy próbát
Runco VX22i-CineGlide prism, Hivilux 2.35:1 gain 1.2, Emotiva XMC-1, XPA5 Gen1, Wharfedale EVO 4.4-CS-4.2, 2 Dayton Audio Ultimax 12-22 DIY, 2 Definityve Technology IW13, Behringern NX4-6000
-
xtremetuning
addikt
válasz Dorian #107281 üzenetére
"1 max 2 nap alatt sztem minden beáll" - egy bizonyos szint alatt biztos...
Na húzok aludni, kitrollkodtam magam.
...ha belekezdtél a high-endbe, vess keresztet, mert sosem lesz vége.. :) ......... és ezt mástól nyúltam, de nagyon igaz : 'Tegnaptól őszinteséget fogadtam. Azóta nincsenek barátaim...'
-
Dorian
félisten
válasz xtremetuning #107284 üzenetére
Nem gondolom trollkodásnak, ez bizonyára így is van, a lehetőséget nem zárhatom ki. Viszont ez a bizonyos szint valahol ott húzódhat -ha tényleg így van- hogy az itt lévők 99%-át biztosan nem érinti.
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
Alx.Mercer
aktív tag
Pár tanácsot tudnátok adni, hogy használt házimozi erősítőnél mit érdemes személyes megtekintéskor átnézni? Mik azok a dolgok, amik általában árulkodó jelei a nem megfelelő működésnek? (nyilván nem arra gondolok, hogy bekapcsolom és nem csinál semmit... )
-
BBéci
legenda
válasz xtremetuning #107284 üzenetére
Ez még halványan sem volt trollkodás, hanem teljesen jogos és helytálló megállapítás.
Más kérdés, hogy az itteni brigád többsége a "bizonyos szint alatt" focizik, különösen a kábelezést illetően.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
KáZéé
tag
Sziasztok!
Tanácsot szeretnék kérni.
Szerintetek ilyen árkategóriában melyik a jobb választás:
Beng v9b 5.0-ás szett,
http://www.electronic-star.hu/Beng-V9B-fekete-hazimozi-hangfalszett-5-darab-1240W_i91.htmVagy pedig sal silversound 2610 5.0-ás szett?
Köszi szépen előre is.
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz KáZéé #107288 üzenetére
hát a SAL-t mint márkát nem igazán merném ajánlani...
nekem a mai napig van ilyen hangfal párom -ami ennek a szettnek a surround hangfalai - és arra használom hogy a nyugalom fotel alá tegyen, nehogy a súlyom miatt eltörjön a szék
a hangja hagy elég sok kívánni valót maga után[ Szerkesztve ]
"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
kabar
senior tag
válasz Lacielvtárs #107289 üzenetére
Mintha lenne egy kis kontraszt a két hónappal ezelőtti meg a mostani véleményed között.
"Der erste Trunk aus dem Becher der Naturwissenschaft macht atheistisch; aber auf dem Grund des Bechers wartet Gott.“
-
KáZéé
tag
Viszont a beng pedig kínai.
A SAL-ról én sem hallottam nagyon jókat, de nem vagyok benne biztos, hogy a beng jobb nála
-
nagyúr
Félreértés ne essék, én sem nem ismerem, sem nem védem a szóban forgó SAL hangfalat, de ilyen vélemények is vannak :
"Harminc éve Hifizem és voltak már méregdrága komoly berendezéseim is. Most példáúl Dénes Péter csöves mono-blokkjaim vannak, hozzájuk egy pár ELAC 209 JET.
A minap viszont hozzám került egy pár SAL2610f hangfal. Finoman szólva is meglepődtem a hangján. Több hangfalammal is összevetettem a tudását és ha a nevetséges árát is figyelembe veszem, akkor messze megéri megvenni!
Szóval: könnyű sznob módjára lehúzni a SAL termékeit, mondván a nevetségesen olcsó ára miatt eleve nem lehet jó modell közöttük. De ez nem igaz! Garmadával tudok hozni német, dán hangfalakat amik jóval drágábbak, de mégis pocsékabb hangminőséget produkálnak pl. a nálam lévő doboznál." -
Lacielvtárs
nagyúr
válasz kabar #107290 üzenetére
nem is igaz... a SAL mindig is komolytalan márkának tartottam
az én bot fülem még annak a hangján is hallja hogy nem okés a szerkezetliszi70: jaja, helyesbítem magam!
Nem a SAL márkát akartam leszólni, hanem konkrétan ezt a hangfal párt...[ Szerkesztve ]
"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
BBéci
legenda
válasz KáZéé #107288 üzenetére
Számold ki: 19 hangszóró, 5 hangdoboz, csatlakozók, belső kábelezés, keresztváltók, munkadíj, szállítási és raktározási költség, Áfa, gyártó haszna, kisker haszonkulcs, egyebek! Vicc az egész.
Ha az állódobozokban csak két hangszóró lenne, talán több pénz jutna az egyes darabokra.
A másikról már kaptál véleményt.(#107292) liszi70
Finoman adagolt sal marketingszöveg.(#107293) Lacielvtars
A Kínában kapható legolcsóbb hangszórókból és egyéb alkatrészekből szerelik össze azokat a hangdobozokat, az árukon kívül egyetlen pozitívumot nem lehet róluk mondani.[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz liszi70 #107296 üzenetére
Arról az oldalról bármiféle kérdést vagy írást említeni, linkelni, felér egy káromkodással, vagy tökönszúrással. A net szégyene. SZVSZ.
A mi véleményünk azért ér valamit, mert tudjuk egymásról, hogy ki, mit hallgatott, hallgat és még annál is többet.
[ Szerkesztve ]
-
carpediem007
tag
Szerintek egy ilyen micro hifiben lévő Denon DRAN-4, 2x40 Watt os erősítő mennyire elég egy álló hangfalnak? Gondolom D típusú az erősítő benne.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest