Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
nokia5201978
tag
Sziasztok.Van egy pár Tannoy eclipse two hangfalam,zenére használtam másod rendszerben,de ott már másik front zenél.Az lenne a kérdés ,hogy 5.1 mozira frontnak használhatom e a tannoyt ?Azért kérdezem mert 45/200w van ráírva,egyébként az impedancia megegyezik a már meglévő háttér ,center hangfalakal.
-
VoidXs
Topikgazda
válasz nokia5201978 #57303 üzenetére
Ha össze tudod őket mérni, akkor minden gond nélkül, egyébként nem lesz egységes kicsit sem a hangkép, ha nem azonos széria vagy legalább gyártó a többi. A Dirac talán alkalmas erre, de csak a PC-s lejátszó biztos garancia.
[ Szerkesztve ]
W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?
-
Quqesz
nagyúr
válasz nokia5201978 #57305 üzenetére
Egy lehetőséged marad, ha a telefonodra letöltesz egy zajmérő appot és azt használod. Nálam is fapados a bemérés, csak a táv és a hangerő állítható.
[ Szerkesztve ]
Fotóban nincs gixer, ha van nálad egy Pixel! 7pro
-
still2
tag
Sziasztok,
A hangfalaim Klipsch-ek és az RP sorozatból kivéve a centert amely egy R-25. A frontok RP 6000-ek. Egyértelmű hogy a center a leggyengébb láncszem. Gondolkodom a cserén és egy RP-500c vagy 600C-t néztem ki. De billegek mert nem tudom eldönteni, hogy hoz-e annyi többletet, hogy megérje megvenni? Vélemény? -
Quqesz
nagyúr
válasz nokia5201978 #57307 üzenetére
Mérőszalag elővesz, leméred a hallgatási pont mennyire van hangfalakként. Beállítod az erősítőn(nálam a delay, méterben adja meg). Aztán bekapcsolod az appot és megnézed kb ugyan akkora legyen dB érték mindegyik hangfal esetén. Amelyik nem stimmel emeled a hangerejét. Ez olyan baltás beállítás, de akinek nincs mikrofon portja.......
[ Szerkesztve ]
Fotóban nincs gixer, ha van nálad egy Pixel! 7pro
-
peterdonat
újonc
Sziasztok! Több, mint 15 évvel ezelőtt vásároltam egy Onkyo TX-SR501e erősítőt egy Jamo E350 hangfalszettel, melyet kb. 7-8 évig használtam. Most kerültem olyan helyzetbe, hogy újra üzembe tudnám helyezni a berendezést egy 75m3-es helyiségben, de sajnos az erősítőm állás közben tönkrement, ezért max. 60 ezer forintért szeretnék a hangfalakhoz passzoló használt erősítőt vásárolni. A hardveraprón a 25-60 ezer közötti sávban összesen 23 hirdetést találtam, de mivel a témával több, mint egy évtizede foglalkoztam, fogalmam sincs, hogy melyiket érdemes a hirdetettek közül kiválasztani. Az erősítőt kizárólag filmnézéskor használnám. Ha esetleg valakinek lenne ideje arra, hogy javaslatot adjon, akkor nagyon megköszönném!
-
jambiyya
őstag
Sziasztok!
A nappali hátsó része sajna nem kifejezetten házimozi barát, ezért tanácsra lenne szükségem. Képet is csináltam, röhögni ér.
Arra jutottam, hogy vagy a falra rakok két kifejezetten a falra való dobozt (pl.), de ugye így csak 180cm lesz köztük. Vagy állványos "polcsugárzókat" használok, így 3m is meglesz a távolság, cserébe picit rendezkedni kell. -
ada19
senior tag
válasz jambiyya #57314 üzenetére
A tapasztaltabb kollégák majd megírják, hogy elég-e a 180cm, viszont az állvánnyal szerintem az a baj hogy nem fogod tudni egyszerűen vagy stabilan megfelelő magasságba rakni (fülmagasság+60-90cm) - saját tapasztalat alapján mondom hogy elégy nagy különbség van (5.1 esetén) a két elhelyezés között.
Mégsenem
-
ravasz21
csendes tag
Sziasztok!
Adott egy NAD T 758 V3 házimozi erősítő. Abban kérem a segítségeteket, hogy ha van valakinek hasonló készüléke és használ hozzá a frontokra helyezett atmos hangfalakat, akkor azokat a speaker setup menűben hogy kell beállítani és engedélyezni.
[ Szerkesztve ]
-
I'am Dony
őstag
Vagy beszerzel egy pár hangdoboz tartót és azokra rögzíted. Így mehet távolabb, ki és behajtható. Nem tudom... - nagyon ördögtől való lenne a szekrény oldalát megfúrni?
Ekkor lenne távolságod bőven és behajtva alig lógna ki. [link] Sokan gyűlőlik itt ezt a tartót, hogy rossz a hangzás tőle, de nekem semmi bajom vele. Háttereknek tökéletes. -
gab1ka
senior tag
Én bátorítanálak a bipolok kipróbálására surroundként, szerintem ilyen kis térben sokkal meggyőzőbb szolgálatot tesznek mint az állványosak, pláne a te kritikusan kompromisszumos szitudban, bár ha ennyire csak félig van fal meg félig nincs, akkor lehet hogy inkább egy komolyabb sztereo vonalra gyúrnék.
-
fecke78
senior tag
Sziasztok
Marantz sr 6011 -es erösitőmet , lehetöségem van lecserélni marantz sr 6015 re , érdemi külömbség lesz köztük ? -
jambiyya
őstag
válasz gab1ka #57323 üzenetére
Gondoltam a stereo vonalra, de most is van hátul két kis hangszóró (balra fent a polc tetején, de nem látszik), és nagyon sokat hozzáad a filmélményhez, még ha az elhelyezése finoman szólva sem ideális.
No de a dipólokat nem oldalra szokták rakni? Mit tudna vajon ott, ahova az onwall cuccokat raktam?I'am Dony: ha a konyhaszekrény fúrásáról beszélsz, akkor ez belefér, majd igyexem nem eltalálni egyik gépet sem. Mondjuk sokat nem hajtogatnám, és zenéket egyébként is puredirect hallgatnám az álló frontokon.
still2: pár HSZ-t olvass vissza, lesz 3 is
[ Szerkesztve ]
-
VoidXs
Topikgazda
válasz #98221312 #57311 üzenetére
Persze, a hangképet tökéletesen összehozza. Nyilván hallatszódni fog a különbség és a durva tervezési hibák, de próbáltam már a legalacsonyabb (bögreszett) és legmagasabb (igazi mozis THX) kategóriából is párosítást, és az egységességre vagy térre PC-s mérés után nem lehetett rossz szót mondani.
W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?
-
Teal'C
veterán
Én ezt a tartót javasolnám a szekrény oldalára illetve a másik oldalon a falra, a cipősszekrény miatt még útban sem lenne. Csavarmentes a hangfalat nem kell csavarozni, állítható dőlésszög és 360 fokban forog [link]
[ Szerkesztve ]
"Nagy az Isten állatkertje és alacsony a kerítés" Nem már nincs kerítés!!!
-
Teal'C
veterán
Lehet de nekem párhuzamos a hangfal két oldala így kb mind1. Viszont szerintem így jobban tart mert a súly miatt bukna előre viszont elöl lent meg van támasztva hátul meg izombol tart és nem áll el annyira a faltól a polcsugárzó. A képen nem az a tartó van egyébként mert az még nincs felszerelve, de ugyan az a technika.
[ Szerkesztve ]
-
gab1ka
senior tag
válasz jambiyya #57326 üzenetére
Én bipólokról beszéltem, a kinézett Monitor Audio szett FX-én váltogathatod a két módot, nekem is ilyenek vannak a korábbi 6os szériából.Dipolként valóban oldalra célszerű elhelyezni őket, bipolként pedig ugyanúgy funkcionálnak mint a kinézett onwall Dalik vagy bármilyen állványos sugárzó, megspékelve a jelentősen széles szórással.Akárhol is vannak a képen elrejtve a mostani (feltételezhetően Harman bögrék ), azoknál garantáltan nagyobb buborékot nyújtanának az ilyen kialakítású dobozok.A legjobb lenne ha össze tudnád vetni őket valamelyik bemutatóteremben.Ugyanakkor szerintem ha a félig nyitott szoba egyik zárt sarkába szorítasz egy dobozt, míg a másikat egy folyosóra félig nézve, akkor lehet hogy túlságosan szétesne a hátsó szekció. Amíg teheted szerintem próbálgasd a mostaniakat oda hurcibálni ahol az újak lennének hogy nem érzed e egyik vagy másik felállást kritikusan rossznak és az alapján be tudod lőni hogy mi lene a legpraktikusabb.Akár a szekrény megfúrása előtt körbetixózva felfogni a kis surroundot és tesztelni tesztelni tesztelni.. A telefonom naponta 2x töltöm amióta a Denon app-al custom house curve-ket próbálgatok.
-
Fec9
csendes tag
Sziasztok!
36 nm nappaliba szeretnék egy házimozi rendszert.
Jelenleg egy régi Onkyo szettem van, de sajnos 4K-t nem tud, és az XBOX miatt nem lenne baj, ha tudná.
Mit ajánlotok így BF ideje alatt?
400 körül szánnék rá.
Aqua-nál is vannak most DENON rendszerek hangfalakkal, azok mennyire jók?
Illetve látom, hogy vannak hálózati ill nem hálózati erősítők...itt sem vagyok képben, hogy ez mit jelent.
Tudtok segíteni? -
bunddog
tag
-
Aninini
kezdő
Sziasztok!
Házimozi építésben vagyok, és a filmlejátszás kérdésköréhez értem. Milyen médialejátszót javasoltok, esetleg láttatok jó bf ajánlatot, ami tudja az atmost? Denon2700-am van...
köszi! -
Teal'C
veterán
válasz bunddog #57341 üzenetére
Igen, azért mégis csak egy új cucc.
Sr6009 et találtam összehasonlításban szerintem jóval jobb a yama. De amúgy elvakult vagyok mert én azt vettem és lehidaltam, nyílván van jobb de engem megvett kilóra.[ Szerkesztve ]
-
jambiyya
őstag
válasz gab1ka #57337 üzenetére
Én meg jól összekevertem a dipól/bipól fogalmakat.
Végiggondolva, talán tényleg ez lenne a legegyszerűbb megoldás, a dalra tenni bipól módban őket. Igen, a harman bögrék (ketten) scak fel vannak tolva a plafon alá a szekrényekre, de már akkro tudtam, hoyg nem végleges az úgy.A többieknek is nagyon köszönöm a véleményeket. A konyhaszekrényes verzióval két bajom van: egyrészt nem anyakompatibilis, másrészt az a reflexcsövön át a folyosóra küldené a hangokat, és arra már csak hálók vannak.
-
Teal'C
veterán
Media Player Home Cinema-hoz hasonlóan egyszerű és képességű lejátszót tudtok ajánlani ami jól kezeli a hangokat. Dts stb...
Az a bajom hogy jelenleg pc-tv-av hdmi van és a tv pcm ben van ha lejátszok valamit mphc vel, hiába dts a hangsáv vagy bármi. Viszont ha a win10 beépített lejátszójával játszom le ugyan azt a tv átvált dts vagy dts+ ra elvileg még atmost is tud de azt nem próbáltam viszont a win 10 lejátszó nem olyan kezelhető mint egy mphc."Nagy az Isten állatkertje és alacsony a kerítés" Nem már nincs kerítés!!!
Új hozzászólás Aktív témák
- A topik kompakt "házimozi" szettekkel igen, de hangprojektorokkal (soundbar) tapasztalatok híján nem foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi haladó szinten topic
- Hi-Fi topic
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest