Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • shalafi66

    veterán

    válasz zeltam #36461 üzenetére

    A BB6-ban van Help, menüből biztos, de szerintem F1-re is. PDF-ben sem lehet más igazából. Kicsit szenvedős az új Win-ekkel, de megoldható.
    Meg egyébként egyértelmű. PR-t modellezni úgy érdemes, hogy megvan az adott térfogatod, amivel elérhető a tervezett alsó határ-terhelhetőség kombináció, aztán adott felületű, jó esetben a hangszórótól nagyobb passzív membrán, aminek tudod az alap paramétereit, aztán a tömegét változtatva hangolsz, pont úgy mint a valóságban tennéd. Aztán ha megvan a recepted, próbálod lemásolni élőben is. Nyilván a körülményeket is próbálod hozzászámolni, legalább nagyjából, hogy ne hallgatáskor-méréskor érjen a meglepetés.

    #36464Gomba1974
    A kábelen múlik valószínűleg a legkevesebb, ha réz és nem tömör, akkor már nagy varázslásokat nem lehet várni tőle teljes sávban. :) Jó esetben. Ha egy kábel jelentősen változtat a hallott hangon, az már nem jó jel. :))

    [ Szerkesztve ]

    12" 180/280W 8Ω PA hangszóró 98dB@1W https://hangszoro.net/FSL1220 Vifa DX25TG magashangszóró készletről https://hangszoro.net/DX25 Hangfalselymek https://hangszoro.net/selyem

Új hozzászólás Aktív témák