Új hozzászólás Aktív témák

  • shalafi66

    veterán

    válasz fero02 #12014 üzenetére

    Én nem magasztalok semmit, amit leírok az csak a valóság, egy braun membrános hangszóró a maga 20Hz alatti rezonancia pontjával nem hasonlítható össze, de még csak egy lapon sem említhető bármelyik SAL-féle szerencsétlen kínai ipari hulladékkal. És akkor még csak a T-S paramétereknél vagyunk, nem néztük a dinamikus viselkedést, impulzusválaszt, stb. Már csak ezért sem jó a gondolatmeneted, a H2000 mélyhangszóród ugyanis tartósan, éveken át jó volt. És nem csak a körülményekhez képest.

    "Hiába csinálják 30 éve, ha 30 évnyi tapasztalat után is sz@rt adnak ki a kezükből...ez a cink."
    Egyrészt, ezt te nem tudod megítélni, mert nem értesz hozzá, másrészt nem látod át, mert az évi 10 000-ből jutott neked egy darab, aminek a ragasztása 4 év után merészelt a feszegetéseid hatására elválni. Valahogy úgy hiszem elveszett az egyensúly nálad kissé.

    A cipős hasonlat nem csak hasonlat, attól jóval több, olyannyira, hogy ez áll gyártási technológiában legközelebb hozzá.

    Nos, én nem érzem akkora problémának, hogy egy évekig jól működő, általad is megfelelőnek tartott hangszóró egyszercsak meghibásodik, és akad egy hozzáértő kedves ember aki nem kímélve munkaóráit, kifejezetten méltányos áron, az eredetitől jobb állapotba hozza. 2000,-Ft nem pénz egy 250mm-es javításánál, egy Preludium mélyközép habszél-cseréje többe kerül.

    Elrettentő példa? Mitől? :DDD Nem tudom, milyen elektroakusztikai ismereti háttérrel mersz elrettenteni bárkit is bármitől, főleg úgy, hogy az adott termék, amivel riogatsz már régen nem létezik. Nagy csacsiság. :) Olyan, mintha a zöld szélű fűthető SAL hangszórókkal példálóznál. Lehet ugyan, de egészen céltalan.

    "abszolút lövésük sem volt arról, amit és ahogyan csinálnak. Pár emberke 5e ft-ján gyakoroltak."
    Újabb szakértés. Miért gyakoroltak volna? Ők ugyanúgy csinálták évtizedeken keresztül ezt a hangszórót is, ne gondold, hogy 2007-ben kezdtek "gyakorolni" a te szavaiddal élve. Ennek a hangszórónak ez volt a standard állapota, egyszerűen nem volt hozzá jobb ragasztó, és módszer. Nincs ebben semmi gyakorlás, csak a legjobb tudásuk szerint készítették, ahogy lehetett.

    [ Szerkesztve ]

    12" 180/280W 8Ω PA hangszóró 98dB@1W https://hangszoro.net/FSL1220 Vifa DX25TG magashangszóró készletről https://hangszoro.net/DX25

Új hozzászólás Aktív témák