Hirdetés
- Assetto Corsa Competizione
- PlayStation 5
- Xbox Series X|S
- Call of Duty: Black Ops 6
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Star Wars: The Old Republic - MMORPG
- Úgy tűnik, hogy elkészült a S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl
- Bestbuy játékok
- Már jövőre befuthat a Stellar Blade PC-s kiadása
Új hozzászólás Aktív témák
-
Turbina33
senior tag
Volt egy eset,ami miatt nem vettem H2000 hangszórót.Ott a habperemmel voltak ragasztási/szerelési problémák,levált a membránról.A hangszóró vadi új volt.
"Én nem kívánom senkitől, hogy csudás dolgot tegyen, de joggal kívánom mindenkitől, hogy mindig ember legyen." / Ady Endre /
-
Yahoo
aktív tag
-
Turbina33
senior tag
Melyik 31-es szól nálad? 20éve nemigen volt más elérhető hsz,csak a vidi meg az ori.Mi azokkal nyomattuk a dj-t elég rendesen.A mély hszek soha nem égtek le,a magasaik viszont igen,meg a vidi erőlködők.
"Én nem kívánom senkitől, hogy csudás dolgot tegyen, de joggal kívánom mindenkitől, hogy mindig ember legyen." / Ady Endre /
-
szaszlaci
addikt
Az alsó vonal a hangsebesség 5 %-a, azt elvileg hallani légáramlási zajt, a felső vonal pedig a 7.5 %-a, az meg durrogni fog már. De számít a cső kialakítása, a doboz és a cső jósága, is, amiket nehéz szimulálni. Meg zene alatt amúgy sem szinuszt hallgatsz, nem kell vele trükközni. (Nem úgy, mint egy szubnál.)
A faltól való távolságot aszt hiszem, a hullámhossz negyede határozza meg, de azt hallod, szóval. Meg lehet előlapra is tenni a csövet.
Szerintem csináld meg b-reflexnek, ha nem tetszik, még mindig be tudod tömni.
■■■ pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt
-
korzaar
csendes tag
Még egy kérdés mélynyomó ügyben:
- kivágtam a szükséges átmérőjű lyukat a hangszóró részére--
kívülről vagy belülről csavarozzam hozzá a laphoz a hangszórót??
két db. 19-es MDF lap lesz ez a rész. -
szaszlaci
addikt
Próbálgatni kellene, szerintem az 5 centi átmérőjű cső jó lehet. A program (gondolom) lineáris lengőrendszerrel számol, a hangszóró pedig nem az.
korzaar: kívülről stabilabban fogja a hangszóró a dobozt, mert ott nincs szivacs, fel tud feküdni. De ha kényelmesebb, teheted belülről is.
-
tzsolesz
nagyúr
-
Turbina33
senior tag
válasz tzsolesz #11861 üzenetére
Már szemezek vele! Az adatait beírva 60-80 lityis dobozba tenném 40Hz-re hangolva.A 96dB az kamu szerintem,vagy a 7mm-es xmax.Ez is szép hangszóró!
-
Turbina33
senior tag
Az lenne,csak már nincs ez a tipus.A HE fórumon valaki rendelt volna,de válaszra sem méltatták.Mondjuk ez egy hónapja volt,azóta nemtom,hogy mi történt.
-
Revox66
tag
válasz tzsolesz #11861 üzenetére
Sajna itt is van némi gond ~ 93 dB 1w /1m.
Az Fs Audio is kínai hsz. Szerintem ennyi pénzért az sem jobb mint egy mnc vagy sal hangszóró pfú 96 dB talán amit elérhettek a gyártósoron legjobb példány, amúgy ugyan úgy 90-92 dB -s hangszóró mint a többi. Legfeljebb 100Wrms -t hiszek el róla.
Hangoskodásra kell, akkor : EVM , Beyma , Eminence , RFT , Reflex közül válassz.
Hiszen egyszer kell megvenni a jót.25000Ft egy ilyen hangszórópárért ?? Áh
Inkább 36000Ft ért új Eminence és tudod, hogy mit vettél. -
Revox66
tag
Akit érdekelne találtam hardver aprón is HA31 -et.
-
szaszlaci
addikt
Két Dibeisi, 16.000 Ft. -MasterCard
Dobozokhoz való forgácslap, 2.600 Ft. -MasterCard
Az eltorzult arc, mikor meghallja a hangját. -felbecsülhetetlen![ Szerkesztve ]
-
Turbina33
senior tag
válasz Revox66 #11870 üzenetére
Bocs,félreérthető voltam!
Volt egy Ilyenem,szerelmes vagyok a hangjába! El kellett adnom,mert a helyzet ugy kívánta.Ha lehetőségem lesz rá,akkor fogok ilyet venni,vagy inkább az LFA-t[ Szerkesztve ]
-
laci503
tag
Hali.
Adott egy HV 211A hangváltó. Adott 1 SAL SBX2030as hangszóró illetve egy KHS 311M Piezo.
Tegyük fel ha minden adatot elhiszünk ami rájuk van írva akkor elvileg használható lenne ez a 3 dolog 1ütt?. Mivel ez hifi hangváltó lenne nem lenne gond neki a Piezo magas sem? Illetve mit jelent az a hangváltónál hogy 100W? SBX2030 elvileg 80W bír folyamatosan akkor elvileg ez a hangváltó elég lenne hozzá?
Kérlek ne nézzetek le hogy ezeket megkérdezem. Csak arra lennék kíváncsi hogy működne e a dolog. Nem Audiophil hangzást várnék csak annyit hogy teljessávon használható legyen a dolog. Valamikor ha jól emléxem valami SAL DT 20-05 magassal szólt az SBX2030as meg egy 2 utas hangváltóval csak a hangváltó az úgy eltűnt. Próbáltam annó ellenállásokat tenni a Piezo elé de sajna nem halkult semmit így a piezo a SBX2030ashoz képest túl hangos sajnos.
A lényeg hogy olcsón valami hangot szedhessek ki a "hangszórópárosomból"[ Szerkesztve ]
-
szaszlaci
addikt
válasz laci503 #11876 üzenetére
Nem, nem használható az "univerzális" hangváltó, mert nagy eséllyel túl alacsony impedanciamunimuma lesz. Ha a magas rész szabadon van, akkor meg aztán főleg. Ami pedig rá van írva, azt nem szabad elhinni, le lett már írva nem egyszer.
Az SBX2030-at beteszed egy kb 30-40 literes zárt dobozba.
Hangváltó nélkül adsz neki minden jelet.
A piezóval sorosan teszel egy kb 3 uF-os kondenzátort, majd utána párhuzamosan egy 10 ohmos, 5-10 Wattos ellenállást.[ Szerkesztve ]
-
Revox66
tag
-
szaszlaci
addikt
válasz Revox66 #11879 üzenetére
Mivel SALék még mindig nem tudják, hogy milyen impedanciamenetű hangszórókkal fogják használni (sőt, a saját hsz-eik menetét se igen ismerik), az eredményt sem tudják megjósolni.
Kétutas, 8 ohmos SAL váltó, 8 ohmos hozzájuk javasolt hangszórókkal. (2x SBK1620 és 1x DTF12/ MS)
Ha a magas nincs bekötve, néhol akár 1 ohm alá is mehet, pedig elvileg ez egy "8 ohmos" váltó.
[ Szerkesztve ]
-
laci503
tag
Pont azért írtam hogy tegyük fel hogy elhisszük ami rá van írva mert tudom hogy nem igazak. A piezo és az SBX2030as 1 dobozban van. De az a baj ha magas elé teszek ellenállásokat (mint ahogy a múltkor itt is írtátok hogyan) akkor is túl hangosan szól a mély mellett.
Hangváltóhoz nem szabad közvetlen Piezo-t kötni? miért? Csak úgy köthetem rá ha elé teszem a 220NF-es 100V-os kondit?
[ Szerkesztve ]
-
szaszlaci
addikt
válasz Revox66 #11881 üzenetére
Hát kibírta, mert szerencséje volt. Valamelyik a félig összeégett hangszórót is kibírja, attól még nem szabad úgy használni.
Viszont ha nem használ semmit, az nem csak olcsóbb és biztonságosabb, de nagy eséllyel a hangzás sem lesz olyan rossz.AlNiCo a mágnes anyaga, ettől nem lesz se jó, se rossz egy hangszóró.
Valami olyasmi rémlik, hogy erősebb lehet, illetve sűrűbbek az erővonalak. Ezzel gondolom nagyobb indukció érhető el, ami érzékeny cuccoknál feltétel.laci503: akkor többet kell elérakni. Egyébként egy piezó mindig hangosnak fog tünni, mert csak egy szűk frekvenciasávban ordít, ha azt szintbe hozod, összességében nagyon halk lesz az egész.
Csak úgy szabad a piezót bekötni, ahogy írtam. Sőt, ha jól rémlik, korábban már le is rajzoltam.
A nF-os kondikat felejtsd el, az nem szabványos bekötés.[ Szerkesztve ]
-
Yahoo
aktív tag
Turbina!
Van valami infó a kapszulamikrofonokról? Köszönöm
-
Turbina33
senior tag
Én rajta vagyok a témán,de nem csak rajtam múlik a dolog.Ha megérkezik az a halom kapszula,akkor fogok szólni,növelvén az amúgy sem alacsony népszerűségi indexem!
Szerénység barátaim!
-
Turbina33
senior tag
válasz Revox66 #11884 üzenetére
De szép az a szóró! Mit csinálsz vele? Hogy szól?
Én ugy tudom,hogy az alnico volt a legerősebb fajta mágnes,mielőtt felfedezték a ritkaföldfém fajtákat.Az előnye abból fakad,hogy sokkal erősebb a ferritnél,ezért kisebb is elég,vagyis könnyebb lehet a vele készült hangszóró.
-
Turbina33
senior tag
-
Turbina33
senior tag
válasz szaszlaci #11895 üzenetére
Mi? Ferrofluid? Ezekben olyan nincs.Két tök egyforma szóró...kivülről. A 3-4K az baj,mert addig nem szól a mélyközép.Mi van akkor,ha önkényesen 1K-tól engedem őket? Szól onnan,jól hallhatóan.Leéghet?
-
-
Turbina33
senior tag
válasz szaszlaci #11897 üzenetére
Akkor ebből magas vásárlás lesz.Egyébként azért néztem meg őket,mert nem egyformán szólnak,kíváncsi voltam.Jó nagy a gyári szórás.
Köszi szépen!"Én nem kívánom senkitől, hogy csudás dolgot tegyen, de joggal kívánom mindenkitől, hogy mindig ember legyen." / Ady Endre /
-
Turbina33
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest